Divendres
19/05/2017

20:00 Conferència: “Un viatge a Roma a través del cinema”

La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr acaba aquest divendres 19 de maig el cicle de conferències de cinema obertes a tothom que en aquest curs proposen conèixer una gran ciutat a través del cinema. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, la xerrada tindrà lloc al Casal de Cultura a les 8 del vespre.

La tercera conferència porta per nom “Un viatge a Roma a través del cinema”. I és que poques ciutats d’arreu del món resulten tan evocadores a tots nivells com Roma, el gran referent de poder polític als primers segles de la nostra era (l’Imperi Romà), però també el poder espiritual de vint segles (el Cristianisme), a l’acollir l’Estat del Vaticà.

Aquesta conferència va adreçada tant a aquells que ja coneixen la ciutat com els que no l’han visitat, i proposa fer un recorregut pel seu centre històric visitant alguns dels llocs que han estat escenaris, d’algunes de les pel·lícules més famoses de la història del cinema: el Colisseu, el Panteó, la Fontana di Trevi, el Vaticà i naturalment, Cinecittà. I ho farem amb pel·lícules com “Gladiator” (2000), “Vacaciones en Roma” (1953), “Bajo el sol de la Toscana” (2003), “Las sandalias del pescador” (1968), o “La dolce vita” (1960).

A la dreta, “Gladiator” film icònic de la Roma antiga.

Més informació >>