Agenda

 • . Dimarts, 20 de març de 2018 a les 19.00 h Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel 20 de febrer a les 7 de la tarda.

 • . Dimarts, 20 de març de 2018 a les 19.30 h Un documental històric sobre la Castellassa de Can Torres

  La sala d’actes del Casal de Cultura acollirà aquest 20 de març  a 2/4 de 8 del vespre la projecció del documental històric d’escalada sobre la Castellassa de Can Torres, codirigit per Dani Sagrera i Raúl Esteve.

  Titulat “La Roca del Pastor”, el documental explica diferents successos relacionats amb l’escalada transcorreguts a la Castellassa de Can Torres, ubicada al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Es tracta d’un document que recull part de la història de l’escalada al nostre país des d’un enfocament proper, amb protagonistes matadeperencs, com l’escalador David Vallhonrat; però també es tracta d’un testimoni que recorre moments culturals, polítics i socials que han influenciat el país, sempre amb l’escalada de fons.

  Amb una durada de 40 minuts, compta amb la participació de Txell Pascual, Josep M. Torras, Òscar Masó, Dani Brugueroles, Armand Ballart, Jaume Clotet “Paca”, Amadeu Pagès, Martí Llobet, Ton Gili i Joan Soler. La música és obra de Marta Esteve i el disseny de so de Domènec Latorre.

  El documental s’ha realitzat amb el suport de l’ Ajuntament de Matadepera , el Centre Excursionista de Castellar i l’ Ajuntament de Castellar del Vallès .  

 • . Dimecres, 21 de març de 2018 a les 10.00 h Oficina mòbil d'informació al consumidor

  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia del dimecres 21 de març.

 • . Dimecres, 21 de març de 2018 a les 17.00 h Última Tertúlia Cafè “Temes importants de la vida”

  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març.

  Pel dimecres 21 de març a les 5 de la tarda i al Bar del Casal de la Gent Gran s’ha organitzat una nova Tertúlia Cafè que tractarà diferents aspectes importants de la vida quotidiana i que anirà a càrrec d’Alícia Cabanas. Hi ha tres sessions previstes, i aquesta és l’última. 

 • . Dijous, 22 de març de 2018 a les 19.00 h Laura Pinyol presenta “El risc més gran”

  La periodista i escriptora novell matadeperenca Laura Pinyol presentarà aquest dijous 22 de març, la seva primera novel·la, “El risc més gran” Serà a la Sala d’actes del Casal de Cultura a les 7 de la tarda i comptarà amb una introducció a càrrec de Cesc Bosch.

  Editada per Amsterdam Llibres , “El risc més gran” és una novel·la de fugida i afirmació, en la qual l’abisme de la incomunicació està sempre a un pam del camí que recorren els protagonistes. Laura Pinyol proposa, mitjançant la mirada serena i rebel de la Júlia, un viatge a les profunditats de les relacions sentimentals.

  La Júlia, una dona de trenta-quatre anys i mare de dos fills, es trasllada a viure a Prat de Comte, a la Terra Alta. Ho fa després d’una trencadissa emocional i amb la sensació d’haver quedat atrapada en una teranyina que els altres han teixit per a ella. Lluny de ciutat, la Júlia ha d’aprendre a conjugar la seva vida amb els buits que han deixat les persones que s’estima —la mare carismàtica, el marit distanciat, l’amant esquívol, la seva amiga Tona—, endreçar els records i sobreposar-se a les incerteses.

 • . Divendres, 23 de març de 2018 a les 15.30 h Jornada de Portes Obertes a la Sagrada Família

  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament. La Llar d’Infants Sagrada Família n’ha organitzat dues. Una primera tindrà lloc el divendres 23 de març entre 2/4 de 4 i les 5 de la tarda. La segona serà el divendres 13 d’abril també entre 2/4 de 4 i les 5 de la tarda.

 • . Divendres, 23 de març de 2018 a les 18.00 h Taula Rodona: Dones i món laboral

  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març.

  Pel divendres 23 de març a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura s’ha organitzat una taula rodona que portarà per nom “Dones i món laboral”, on es pretén promoure la visibilitat a través d’explicacions de les històries vitals i professionals de dones que representen figures de responsabilitat a la comunitat. L’acte estarà moderat per Inés Lovelle, psicòloga del Departament de Benestar Social i en ell hi intervindran Mercè Mira (advocada), Tònia Cortadelles (metgessa i poetessa), Montse Ullés (empresària), i Esther Riba (directora de l’ Escola Montcau la Mola ).

 • . Dimecres, 28 de març de 2018 a les 22.00 h "Les bodes del llauner", radioteatre a MTR

  Matadepera Ràdio  continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació van a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

  L’obra que presentem avui és “Les bodes del llauner”, del dramaturg, poeta i prosista irlandès John Millington Synge, més conegut com a J.M Synge que va viure entre el 1871 i el 1909. “Les bodes del llauner” és una obra curta però plena de ritme i humor, amable però contundent, que transcorre en un racó qualsevol d’exclusió social, amb uns personatges que viuen en un àmbit de gana, misèria i desarrelament cultural. Però on es tracten temes que podrien ser característics de la nostra època: qui és més menyspreable, el delinqüent que reconeix la seva condició i no s’amaga de les seves malifetes, o bé aquell dirigent que s’aprofita del seu alt càrrec social per a treure’n el màxim profit?

  Matadepera Ràdio  l'obra serà interpretada per Antònia Genescà, Natàlia Grandia, Nil López i Ricard Martínez. Serà a partir de les 10 de la nit al 107.1 de la FM. 

 • . Dijous, 5 d'abril de 2018 a les 20.00 h Conferència sobre nutrició amb Montse Folch

  DAMA Matadepera organitza per aquest dijous 5 d’abril a les 8 del vespre i al Casal de Cultura una nova conferència oberta a tothom. Serà sobre nutrició i anirà a càrrec de la doctora Montserrat Folch.

  Després de la conferència hi haurà, com és habitual, el sopar opcional al restaurant "Can Torrella" de Matadepera amb la conferenciant.

 • . Dimarts, 10 d'abril de 2018 a les 19.30 h “Les noies d’alba daurada”, Documental del mes

  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió de l’abril tindrà lloc el dia 10, porta per nom “Les noies d’alba daurada” i és una coproducció entre Noruega, Dinamarca i Finlàndia rodada l’any 2017 i dirigida per Havard Bustnes.

  En els últims anys, la imatge de Grècia amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec. Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones agafen les regnes de la formació i continuen propagant-ne el  missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes que els fan queden tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d’arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d’aquest partit polític.

 • . Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 17.30 h Conferència de Narcís Serrat al Casal de la Gent Gran

  La Regidoria de Benestar Social ha començat aquest passat mes de febrer el tercer cicle de xerrades d’interès general obertes a tothom que amb el lema “A Matadepera envellim activament, vine i escolta” tenen lloc al Casal de la Gent Gran.

  La tercera tindrà lloc aquest dimecres 11 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda i estarà protagonitzada per Narcís Serrat que impartirà una xerrada sobre natura.

  A la dreta, Narcís Serrat en una imatge del 2010. 

 • . Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 18.00 h Una “Hora del Conte” amb el Mag Atxís

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una nova Hora del Conte que tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura aquest dimecres 11 d’abril a les 6 de la tarda. L’espectacle està adreçat a nens i nenes a partir dels 4 anys.

  Es tracta del Mag Atxís, espectacle que anirà a càrrec de la companyia ¾ de 15 i que presenta un mag sorprenent i divertit, amb ganes d’entretenir a grans i petits, per passar una estona molt màgica.

 • . Divendres, 13 d'abril de 2018 a les 15.30 h Jornada de Portes Obertes a la Sagrada Família

  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament. La Llar d’Infants Sagrada Família n’ha organitzat dues. La segona tindrà lloc el divendres 13 d’abril entre 2/4 de 4 i les 5 de la tarda.

 • Divendres, 13 d'abril de 2018 a les 20.00 h El títol més destacat d’Arrigo Boito, a “Una nit d’òpera”

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 13 d'abril la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Mefistofele”, òpera amb un pròleg, quatre actes i epíleg d’Arrigo Boito, amb llibret del mateix compositor basat en el famós “Faust” de Goethe.. Va ser estrenada el 1868 al teatre de l’Scala de Milà i va constituir un considerable fracàs, el que va obligar l'autor a revisar-la. La versió revisada definitiva es va estrenar a Bolonya el 1875.

  La versió que s’oferirà és una producció de l'Òpera de Baviera de 2016, amb René Pape, Joseph Calleja, Kristine Babajanyan, dirigits per Omer Meier Wellber.

 • . Dissabte, 14 d'abril de 2018 a les 11.00 h Meditació dedicada a l’acceptació

  La Delegació d’ Agermanament sense fronteres a Matadepera continua organitzant una meditació cada mes. La propera serà el dissabte 14 d’abril al Casal de Cultura, a les 11 del matí, i com sempre, s’agrairà la puntualitat.

  El tema a tractar serà “L’acceptació” i en ella es tindran uns moments de reflexió sobre què fem davant les situacions que vivim. Tenim tendència a evitar-les quan no ens agraden? les defugim? amaguem el cap sota terra? les neguem? les acceptem per trobar la millor manera de encarar-les?

  L’acceptació és una actitud sovint controvertida i esbrinarem la manera justa de acceptar el que la vida ens proposa viure.

 • . Diumenge, 15 d'abril de 2018 a les 07.30 h La UEM organitza una excursió al Puigsacalm

  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat per aquest diumenge 15 d’abril una excursió al Puigsacalm. El punt de trobada serà al Pavelló Municipal pel cantó de la riera a 2/4 de 8 del matí, i d’allí, hi haurà un desplaçament en cotxes particulars fins a l’aparcament de la Collada de Bracons.

  La distància a recórrer és de 8’62 quilòmetres, la dificultat és mitjana, el desnivell màxim és de 378 metres, i el temps aproximat és de 2 hores i 45 minuts sense comptar aturades. Cal portar esmorzar. Pels socis, l’excursió és gratuïta i pels qui encara no ho són és de 5 €uros.

  El Puigsacalm és la muntanya que separa les comarques d’Osona i la Garrotxa. És el punt més alt de la Serralada Transversal i els seus entorns són plens de paisatges verds i frondosos, amb magnífiques vistes als cims i les serres del Principat. El recorregut serà Collada de Bracons- Roca del Corb- el Tosell Xic- el Tosell Gros- Puigsacalm -Puig dels Llops- Font de la Trencadissa- Collada de Sant Bartomeu- Faig Gros- Aparcament.

  Per participar, cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668. Per a més informació, www.uem.cat .

  A la dreta, el Puig dels Llops, un dels indrets inclosos a l'excursió. 

 • . Diumenge, 15 d'abril de 2018 a les 11.00 h Taller concert per a nadons

  Xarxa Nadons  organitza un espectacle per a nens i nenes molt petits que tindrà lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura. Serà el diumenge 15 d'abril a les 11 del matí amb un Taller - Concert per a nadons que anirà a càrrec de la Companyia Abiabai.

  L'aforament és limitat i cal fer una reserva de localitats al Casal de Cultura. El preu per família és de 15 €uros. 

 • . Dimarts, 17 d'abril de 2018 a les 19.00 h Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica.

  Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel dimarts 17 d’abril a les 7  de la tarda.

 • . Dimecres, 18 d'abril de 2018 a les 18.15 h Jornada de portes obertes a la Ralet Ralet

  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament.

  L’ Escola Bressol Ralet Ralet n’ha organitzat una que tindrà lloc aquest dimecres 18 d'abril a les 18:15 hores, amb una reunió informativa on la directora explicarà el del projecte educatiu de centre, els horaris, els serveis de l’escola i es lliurarà el dossier de preinscripció; i tot seguit, a 3/4 de de 7, una visita del centre educatiu amb presència de les educadores a les aules.La visita acabarà als volts d'1/4 de 8 del vespre. 

  Us recordem que no es pot assistir a la jornada amb els infants ja que el contingut de la reunió està adreçada als pares i mares per tal de donar a conèixer el projecte educatiu i el procés administratiu de preinscripció pel curs 2018/19.

 • . Divendres, 20 d'abril de 2018 a les 20.00 h La “Cobla dels sons essencials” al Casal de Cultura

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils.

  Per aquest divendres 20 d’abril a les 8 del vespre i al Casal de Cultura s’ha programat, la Cobla dels Sons Essencials, un dels projectes més versàtils de Marcel Casellas, on melodies, timbres i ritmes de la terra es presenten en un format de rabiosa actualitat i d’improvisació ètnica.

  La formació de deu músics posen sobre l’escenari els instruments d'una formació de world music, percussions ètniques, guitarra i veu d'una banda, i 6 una secció de vent pròpia de la cobla (tenora, tible, fiscorn i flabiol). L’espectacle Juga amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jaç , que es posen al servei dels gèneres més genuïns: contrapàs, sardana, jota, ball pla i rebatuts coixos. Aquests són el punt de partida per a la fantasia de la cobla i dels seus solistes, amb un repertori creat especialment per Marcel Casellas que arrenca de la tradició.

  El preu de l’entrada és de 5 €uros.

 • . Diumenge, 22 d'abril de 2018 a les 08.00 h El Ral·li de Motos Històriques acaba a Matadepera

  L’ Escuderia MATHC , sigles del  Motor Atlètic Terrassa Hockey Club torna a organitzar una nova edició, la 41, del Ral·li de Motos Històriques, que tindrà lloc des de l' Atlètic  de Terrassa aquest diumenge 22 d’abril, i que acabarà, un any més, a Matadepera.

  La prova, d’un centenar de quilòmetres, constarà també d’un tram de regularitat, que es mesurarà al llarg de 34 quilòmetres amb diversos controls secrets. La concentració i entrega de dorsals tindrà lloc a partir de les 8 del matí i inclourà un esmorzar dolç. En acabat, la prova de regularitat amb parada a Navarcles, i després d'esmorzar, se sortirà direcció Monistrol de Calders, amb arribada a Matadepera a quarts d’una del migdia on hi haurà la meta i es procedirà al repartiment de premis amb aperitiu inclòs.

  El Ral·li de Motos Històriques de Terrassa és la prova degana de l’estat de motos antigues i és una de les més importants d’Europa amb vehicles que fabricats des d’abans del 1903 fins al 1980. És una ocasió magnífica per veure unes màquines que són història viva del motociclisme i que els seus propietaris conserven en un estat excepcional.

  Per a més informació, descarregueu-vos el díptic que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

  A la dreta, el cartell d’aquest any.

 • . Diumenge, 22 d'abril de 2018 a les 19.00 h Concert de quarts i bols tibetans

  L’ONG matadeperenca Agermanament sense Fronteres organitza pel proper 22 d’abril a les 19 hores i al Casal de Cultura, un concert que anirà a càrrec de María Rosa Miranda Marín i que estarà protagonitzat per bols tibetans.

  Aquests estris tibetans produeixen unes freqüències de so que recorren el nostre cos i ajuden a equilibrar la tensió muscular i a aconseguir la pau interior, tot augmentant la capacitat del nostre cos per defensar-se. Al mateix temps, també contribueixen a equilibrar els dos hemisferis del cervell, fet que beneficia especialment a les persones que pateixen estrès. Es tracta d’energia i vibració, que a través del so dels bols connecta amb la nostra essència i afavoreix l’harmonia. Precisament, és la manca d’harmonia emocional la que deriva en malalties, problemes de relacions amb les persones, desequilibris emocionals i baix estat d’ànim.

  La sessió té un preu de 5€ per persona. 

 • . Dilluns, 23 d'abril de 2018 a les 17.30 h Nova edició dels Jocs Florals a Matadepera

  Fidels a la cita de cada any, la Regidoria d’Ensenyament organitza un any més la Diada de Sant Jordi amb el lliurament dels premis dels Jocs Florals 2017-2018 de les escoles Ginesta ; Joan Torredemer ; Institut Matadepera i Montcau- La Mola .

  L’acte tindrà lloc el mateix dia 23 a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça de Cal Baldiró, i pretén ser un reconeixement municipal dels guardonats dels quatre centres educatius en les categories creació artística (de P3 a 2n) i de Creació Literària (de 3r a 2n Batx).

  Els premis estaran presidits per l’alcaldessa Mireia Solsona, comptant amb la presència de Carme Querol, regidora d’ensenyament i dels directors de les escoles del municipi.

 • . Dilluns, 23 d'abril de 2018 a les 18.00 h Teatre familiar: "La rateta"

  En el marc de les celebracions de la Diada de Sant Jordi, Xarxa Espectacles Familiars  ha programat una representació teatral per a tota la família: "La rateta", que anirà a càrrec de la Companyia Campi qui pugui

  Tindrà lloc a la Plaça de  Cal Baldiró a le 6 de la tarda del Dia de Sant Jordi. L'espectacle és gratuït. 

 • . Dijous, 26 d'abril de 2018 a les 19.00 h Club de Lectura amb “Nosaltres en la nit” de Kent Haruf

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat un nou Club de Lectura que tindrà lloc el dijous 26 d’abril a les 7 de la tarda. Serà amb l’obra de Kent Haruf “Nosaltres en la nit” i anirà a càrrec de Núria Mundó.

  La proposta que l’Addie Moore fa al seu veí Louis Waters —si li agradaria anar a casa seva per dormir amb ella— sacsejarà profundament les seves vides i les seves expectatives. Tots dos fa anys que són vidus i saben què és la soledat. De la distància i l’estranyesa dels primers moments, avancen cap a la intimitat i la complicitat, cap a un coneixement profund de l’altre. En la quietud de la nit parlen amb franquesa sobre la seva joventut, els matrimonis i els fills, els enganys, les esperances, la solitud i les pors. Qui sap si passaran junts la resta de les seves vides.

 • . Divendres, 27 d'abril de 2018 a les 22.00 h Concert solidari amb "Nutcrackers"

  Oncolliga,  la fundació de lliga catalana d'ajuda oncològica ha organitzat per al proper 27 d'abril a les 10 del vespre i al Pavelló Municipal un concert solidari que anirà a càrrec de "Nutcrackers". 

  El donatiu és de 10 €uros. Per a més informació i entrades, al Casal de la Gent Gran (93 787 17 69). 

 • . Dissabte, 28 d'abril de 2018 a les 12.00 h 28a Festa de la Gent Gran al Pavelló

  La  Regidoria de Benestar Social  torna a organitzar, un any més, i en aquesta ocasió aquest 28 d’abril, la Festa d’homenatge a la gent gran de Matadepera, que aquest any arriba a la seva 28a edició. Com sempre, es retrà un homenatge a les persones majors de noranta anys i als matrimonis que al llarg del 2018 celebrin les noces d’Or.

  La celebració començarà a les 12 del migdia amb una Missa a la Parròquia de Sant Joan de Matadepera. Acabada la Missa, els i les alumnes de l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou tocaran i cantaran unes cançons i, seguidament, la Coral Endavant oferirà un repertori especial per a l’ocasió. Després de les actuacions, tots els assistents es traslladaran al Pavelló Multifuncional, on la Regidoria de Benestar Social, amb la col·laboració de nombroses voluntàries i voluntaris, els obsequiaran amb un dinar, que anirà a càrrec del Càtering Par-ill.

  Els interessats que vulguin participar de l'homenatge caldrà que avisin abans del dimecres 19 d’abril al Casal de la Gent Gran. Els tiquets per la festa es podran recollir al mateix Casal, del 9 al 19 d’abril. Val a dir que totes les persones de 65 anys en amunt rebran el programa detallat de la celebració a casa.

 • . Dijous, 3 de maig de 2018 a les 17.30 h Conferència sobre les Grans Dames de Hollywood  

  La Regidoria de Benestar Social enllesteix aquest maig el tercer cicle de xerrades d’interès general obertes a tothom que amb el lema “A Matadepera envellim activament, vine i escolta” tenen lloc al Casal de la Gent Gran. La quarta i darrera sessió tindrà lloc aquest dijous 3 de maig a dos quarts de sis de la tarda. Serà amb Albert Beorlegui que impartirà una xerrada titulada “Grans Dames de Hollywood”.

  Una de les grans diferències del cinema d’ara respecte al de l’època daurada és la manca de glamour i sofisticació. En aquesta conferència s’analitzen els diversos tipus de les actrius dels anys quarantes i cinquantes, quan el Hollywood Daurat vivia els seus darrers anys d’esplendor. Estructurada en set categories, la conferència repassa la vida i obra de les grans estrelles d’aquells anys, com Grace Kelly, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Sofia Loren, Vivien Leigh, Judy Garland, Lana Turner o Liz Taylor entre d’altres.

  A la dreta, Marilyn Monroe, mite cinematogràfic (i sexual) dels anys 50's.

 • . Diumenge, 6 de maig de 2018 a les 20.00 h L’Otel·lo shakespearià al Casal de Cultura

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils.

  Per aquest diumenge 6 de maig a les 8 del vespre i al Casal de Cultura, la Companyia Les Antonietes Teatre representaran Otel·lo de William Shakespeare.

  Otel·lo, general de l’exercit de la república de Venècia, i Desdèmona, filla del senador Brabancio, s’enamoren i es casen en secret. Iago, un dels lloctinents del moro per l’odi que sent cap a ell, intenta provocar la gelosia d’Otel·lo fent-li creure que la seva esposa li és infidel amb Cassio, el seu lleial tinent. Víctima de la seva terrible gelosia, Otel·lo acaba matant a Desdèmona i després, en descobrir que tot ha estat un engany del malvat Iago, se suïcida

  El preu de l’entrada és de 5 €uros. 

 • Divendres, 11 de maig de 2018 a les 20.00 h “Una nit d’òpera” programa l’última òpera de Bellini

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 11 de maig la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “I Puritani”, òpera en tres actes de Vincenzo Bellini amb llibret del comte Carlo Pepoli i basat en l'obra de teatre “Têtes rondes et cavaliers” Jacques-François Ancelot i Joseph Xavier Saintine. Va ser estrenada el Théâtre-Italien de París el 24 de gener de 1835, i narra el drama amorós d'Elvira i Arturo en plena  revolució entre els puritans partidaris d’Oliver Cromwell i els reialistes que recolzaven la casa des Estuard.

  Tot i que el llibret és certament confús i poc creïble, la música de Bellini està entre la més acurada i bella que va compondre. L'òpera va ser el resultat del desig de Bellini de compondre una òpera per al públic parisenc, però va ser la seva última obra, que va morir 8 mesos després de la seva estrena als 33 anys.  

  S'oferirà una producció del Teatro Comunale de Bolonia de 2009. Amb Juan Diego Flórez, Nino Machaidze, Ildebrando D'Arcangelo, dirigits per Michele Mariotti.

 • . Dimarts, 15 de maig de 2018 a les 19.30 h El Documental del mes projecta “A better man”

  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre.

  La sessió del maig tindrà lloc el dia 15, porta per nom “A better man” i és una producció canadenca rodada l’any 2017 i dirigida per Attiya Khan i Lawrence Jackman.  

  En una calorosa nit d'estiu fa 22 anys, Attiya Khan, de tan sols 18 anys, va recórrer els carrers d’Ottawa, espantada per la seva vida. Estava fugint del seu ex nòvio, l’Steve, que l’havia maltractat diàriament durant 2 anys. 20 anys després l’Attiya queda de nou amb l’Steve. Vol saber com recorda la seva relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes.

 • . Divendres, 18 de maig de 2018 a les 20.00 h Colomé i Bagaria interpreten les sonates de Brahms  

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils.

  Per aquest divendres 18 de maig, a les 8 del vespre i al Casal de Cultura, Josep Colomé (violí) i Enrique Bagaria (piano) intepretaran sonates les sonates de Johannes Brahms.

  El preu de l’entrada és de 5 €uros. 

 • . Dijous, 24 de maig de 2018 a les 18.00 h Xerrada: "Criar con sentido común"

  Xarxa Nadons ha organitzat una conferència que amb el títol "Criar con sentido común", una visió de la criança dels nens basada en la comprensió dels ritmes, les necessitats, i els aprenentatges dels bebès que poden ser claus per deixar enrere l'ansietat i abraçar un mode de viure on la paternitat i la maternitat es visquin de manera més divertida i pacient.  

  La xerrada anirà a càrrec de l'infermer de pediatria Armando Bastida, i tindrà lloc el 24 de maig a les 6 de la tarda al Casal de Cultura. 

 • gww.jpg Divendres, 25 de maig de 2018 a les 19.30 h "Els millors petons de la història del cinema"

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest divendres 25 de maig el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La tercera i última conferència porta per nom "Els millors petons de la història del cinema". 

  Més enllà de l’art i l’entreteniment que representen, el cinema no ha deixat de ser, al llarg de la seva història, la projecció de les nostres il·lusions i sovint, el millor vehicle que ha sabut sublimar els desitjos romàntics. Aquesta conferència proposa fer un recorregut de les millors escenes romàntiques de la història del cinema, en una antologia que no per necessàriament incompleta, és prou representativa del què ha estat l’amor al Setè Art. A la dreta, un petó antològic: el de Clark Gable i Vivien Leigh a "Lo que el viento se llevó".

 • . Diumenge, 27 de maig de 2018 a les 19.00 h Un clàssic de Molière a la Temporada d’Arts Escèniques  

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils. Per aquest diumenge 27 de maig s’ha programat a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura “Les dones sàvies”, de Molière, que anirà a càrrec de La Companyia El Maldà .

  1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època. 2017, Catalunya. Molière i només dos actors representen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on , amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui en dia.

  Amb dramatúrgia de Lluis Hansen i Ricard Farré, l’obra està interpretada per Enric Cambray i Ricard Farré.

  El preu de l’entrada és de 5 €uros. 

 • . Dimarts, 12 de juny de 2018 a les 19.30 h El Documental del mes es tanca amb 'Petitet'

  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre.

  La sessió del juny tindrà lloc el dia 12, porta per nom “Petitet” i és una producció catalana produïda aquest 2018 i dirigida per Carles Bosch.

  El Petitet, exmúsic gitano barceloní i fill d’un dels dos ‘palmeros’ del mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre barceloní i, ara, per poder complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos –genials però poc disciplinats– i aconseguir el miracle que s’entenguin amb… Una orquestra simfònica!

 • Divendres, 15 de juny de 2018 a les 20.00 h “Una nit d’òpera” abaixa el teló amb l’última òpera d’Strauss

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura enllesteix aquest divendres 15 de juny la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Capriccio”, òpera d’un acte i tretze escenes composta per Richard Strauss amb llibret en alemany escrit pel mateix compositor i Clemens Kraussa. Estrenada al Teatre Nacional de Munich el 28 d’octubre de 1942 va ser l’última òpera d’Strauss.

  La versió que s’oferirà és producció del Metropolitan de New York de 2011, amb Renée Fleming, dirigit per Andrew Davis.

   

   

   

   

   

 • . Divendres, 22 de juny de 2018 a les 17.00 h Xarxa Matadepera acomiada el curs amb un espectacle

  La millor manera de començar les vacances escolars serà amb un espectacle que Xarxa Matadepera ha programat pel divendres 22 de juny a les 5 de la tarda i en un lloc encara per determinar.

  Serà amb “El burro dels jocs” i l’espectacle serà gratuït.

 • . Dissabte, 1 de setembre de 2018 a les 18.00 h Espectacle de Xarxa Matadepera de Festa Major

  Xarxa Matadepera ha programat pel dissabte 1 de setembre a les 6 de la tarda i al Bosquet, un espectacle de Festa Major.

  Portarà per nom “Roleguita y boquerón” i l’espectacle serà gratuït.

 • . Diumenge, 2 de setembre de 2018 a les 17.00 h Un altre espectacle de Xarxa Matadepera de Festa Major

  Xarxa Matadepera ha programat pel diumenge 2 de setembre a les 5 de la tarda i a la Plaça de Cal Baldiró, un segon espectacle de Festa Major.

  Portarà per nom “Secret de la Nanna” i anirà a càrrec de la Companyia de Teatre Anna Roca . L’espectacle serà gratuït.

 • . Diumenge, 7 d'octubre de 2018 a les 00.00 h Espectacle de Xarxa Nadons

  Xarxa Nadons ha organitzat un espectacle infantil que tindrà lloc el 7 d’octubre encara en una hora i lloc per determinar.

  Serà amb “Electric Babyland” i anirà a càrrec de la Companyia Bruc Brothers.

 • . Diumenge, 11 de novembre de 2018 a les 18.00 h Espectacle de Xarxa per celebrar la Castanyada

  De cara a la celebració de la Castanyada, Xarxa Matadepera ha organitzat un nou espectacle infantil que tindrà lloc el dia 11 de novembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura.

  Serà amb “Contra Contes” que portarà la companyia L’últim vagó . El preu és de 3 €uros.

 • . Diumenge, 16 de desembre de 2018 a les 18.00 h Espectacle de Xarxa per celebrar el Nadal

  De cara a la celebració del Nadal,   Xarxa Matadepera ha organitzat un nou espectacle infantil que tindrà lloc el dia 16 de desembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura.

  Serà amb “Pastorets cap a Betlem” que portarà la companyia La Roda Produccions. El preu és de 3 €uros que aniran destinats a la Marató de TV3.

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49