Agenda

 • . Dimarts, 28 de maig de 2019 a les 17.00 h “Els contes del drac petit” a la Biblioteca

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua aquest dimarts 28 de maig “Els contes del drac petit” un nou cicle d’activitats adreçat a infants de 0 a 3 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant i amb tota la família.

  Els  Contes del drac   petit  es fan en dimarts, a partir de les 5 de la tarda, tenen una durada d’uns 35-40 minuts aproximadament i van a càrrec de Gemma Serra.

 • . Dimarts, 28 de maig de 2019 a les 19.00 h Club de Lectura infantil

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat pel dimarts 28 de maig un Club de Lectura Infantil que tindrà lloc al mateix espai del Casal a les 7 de la tarda. Adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre les 9 i els 12 anys, es comentarà “El zoo petrificat (Diaris de la cirera)” de Joris Chamblain i Aurélie Neyret.

  Per a més informació i inscripcions, telèfon 93 730 01 92. L’activitat és gratuït però té les places limitades.

 • . Dimecres, 29 de maig de 2019 a les 22.00 h Nova obra de Radioteatre a Matadepera Ràdio

  Matadepera Ràdio   emet, com ja és habitual al darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre, una nova obra de radioteatre. Amb direcció de Maria Glòria Farrés, el control tècnic és de Nil López, i el muntatge i la presentació són de l’Albert Beorlegui.

  En aquesta ocasió passarà per antena "Tres en joc", d'Anton Font, que serà interpretada per Montserrat Pons, Nil López, Ricard Martínez, Maria Glòria Farrés i Antònia Genescà. L'obra planteja el sempre interessant i atractiu interrogant de què passaria si poguéssim saber quins camins ens porten les decisions més transcendentals de la nostra vida. El punt de partida és ben quotidià, una noia, l’Elisabet amb dos pretendents, en Carles i en Boris, ben diferents a més, i què passaria si escollís un o l’altre. "Tres en joc” va ser estrenada l’any 1993 per als joves estudiants de teatre de La Tarima d’Igualada i poc després es va tornar a representar al Teatre Mercantil de la mateixa ciutat amb el títol “Joc de tres”.

 • . Dijous, 30 de maig de 2019 a les 19.30 h Inauguració de l’exposició de Miquel Sacristán

  El pintor i membre del Col·lectiu d’Art , Miquel Àngel Sacristán, presentarà el seu darrer projecte pictòric el proper 30 de maig, a les 19:30 hores, al Casal de Cultura.

  Amb el títol “Groc. Variacions d’un paisatge”, es tracta d’un recull d’obres paisatgístiques que ha creat entorn al color groc. L’autor explica que la pintura de paisatge sempre ha estat un gènere artístic que li ha interessat. Amb el temps, ha tendit a simplificar les formes i crear nous espais dins el quadre, que superin  la línia de l’horitzó i l’infinit. La línia és la dinamitzadora de l’espai en la majoria de les obres que presenta, elaborades amb una tècnica pictòrica mixta i amb el color groc com a protagonista. 

  L’exposició d’obres de Miquel Sacristán es podrà visitar fins al 10 de juny.

 • . Divendres, 31 de maig de 2019 a les 09.00 h Últim dia de la recollida de roba i joguines

  En el marc de la Festa del Reciclatge que organitza la  Regidoria de Medi Ambient   per commemorar el dia en què es va posar en marxa la recollida selectiva d’escombraries (el 5 de maig de 2005), s’han organitzat diverses activitats paral·leles, dues de les quals són la recollida de roba i la recollida de joguines.

  La recollida de roba va a càrrec de Solidança  i es pot fer fins aquest 31 de maig als espais següents:  Casal de Cultura Casal de la Gent Gran Escola Ginesta Escola Torredemer Llar d’infants Sagrada Família, Escola Bressol Ralet Ralet Institut de Matadepera .

  Per altra banda, la recollida de joguines és per la Fundació Formació i Treball , la recollida també serà fins al 31 de maig al  Casal de Cultura Casal de la Gent Gran Escola Ginesta Escola Torredemer , Escola Bressol Ralet Ralet i a la  Llar d’infants Sagrada Família.

 • . Divendres, 31 de maig de 2019 a les 21.00 h ‘Oest Trip’ als “Dijous a l’Hotel”

  La   Regidoria de Joventut, amb la col·laboració de   Decibel   continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc en divendres a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Pel 31 de maig, se’ns proposa “Oest Trip”, un viatge d’Oest de Franc, que després de molt de temps com a músic agafa el seu camí com a compositor. Un viatge que va des de la psicodèlia i el pop de finals dels 60 fins al folk i algunes pinzellades de blues. En aquest concert vindran a presentar les cançons del seu primer treball.

 • . Dilluns, 3 de juny de 2019 a les 08.15 h S'obre el període d'inscripcions per "Viu l'Estiu"

  Aquest dilluns 3 de juny i fins que les places s’esgotin, s’obre el període d’inscripcions del programa “Viu l’Estiu”, que inclou nombroses propostes esportives i de lleure, dirigides a petits i joves del municipi, per tal que gaudeixin durant tot l’estiu. Les inscripcions s’han de formalitzar a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana  de l’Ajuntament de Matadepera ( oac@matadepera.cat ; 93 787 02 00), de dilluns a divendres, de 8:15 a 2 del migdia i, els dimecres, també de 4 a 7 de la tarda.

  Com ja és habitual, Matadepera torna a oferir un ampli ventall d’activitats perquè petits i joves gaudeixin durant tot l’estiu. D’entre les nombroses propostes del “Viu l’Estiu”, s’ofereixen campus intensius de futbol, patinatge, bàsquet i cros, organitzats per les diverses entitats i clubs del municipi. Les regidories d’esports i cultura, respectivament, també han preparat activitats dirigides a nens i nenes des de Primer de Primària a Segon d’ESO.

  Podeu trobar tota la informació al  banner  penjat a la part superior de la pàgina  web

 • . Dimarts, 4 de juny de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 4 de juny.

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Dimecres, 5 de juny de 2019 a les 18.00 h Una Hora del Conte amb l’àvia pirata

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat pel proper dimecres 5 de juny a les 6 de la tarda una nova “Hora del Conte” adreçada a públic infantil i familiar a partir de 5 anys. La sessió anirà a càrrec d’Assumpta Mercader que s’inspirarà en la seva pròpia obra, coescrita per Josep Carrasco i amb dibuixos de Pepe Palma.

  L’àvia pirata està preparant un viatge cap a l’illa de la Fortuna. El seu marit, el capità guineu, hi va quedar encantat fa quaranta anys quan l’illa va desaparèixer, ara cal anar a rescatar-lo. Un altre pirata anomenat Capità Llamàntol voldrà impedir que l’àvia hi arribi abans que ell i… Voleu saber com acaba aquesta aventura?

 • . Dimecres, 5 de juny de 2019 a les 19.00 h Reunió informativa sobre les activitats d'estiu

  Aquest dimecres 5 de juny la sala d’actes del Casal de Cultura acollirà la reunió informativa sobre totes les ofertes esportives i de lleure que s’agrupen al programa “Viu l’Estiu” d’enguany. La reunió serà a les 7 de la tarda i està oberta a tothom.

  I és que, com ja és habitual, Matadepera torna a oferir un ampli ventall d’activitats perquè petits i joves gaudeixin durant tot l’estiu. D’entre les nombroses propostes del “Viu l’Estiu”, s’ofereixen campus intensius de futbol, patinatge, bàsquet i cros, organitzats per les diverses entitats i clubs del municipi. Les regidories d’esports i cultura, respectivament, també han preparat activitats dirigides a nens i nenes des de Primer de Primària a Segon d’ESO.

 • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 09.00 h Últim dia per demanar ajuts al lloguer

  L’ Agencia d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha fet pública la convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer, adreçada a persones físiques que tinguin un contracte que constitueixi el seu domicili habitual.

  El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 7 de juny. Les bases d’aquesta convocatòria, així com els models dels impresos normalitzats de  la sol·licitud es poden descarregar a la pàgina web de l’ Agència de l’Habitatge de Catalunya  i a la pàgina web del Consell Comarcal  els enllaços de les quals els trobareu a la dreta d'aquesta pàgina. També estaran disponibles a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament  (plaça de l’Ajuntament, 1, tel. 93 787 02 00) o bé a les dependències de l’ Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Occidental (carretera N-150, km 15, 08227 Terrassa, tel. 93 727 35 34).

  Les sol·licituds, acompanyades amb la documentació, s’han de presentar a l’ Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Occidental . No obstant, per facilitar la seva presentació, els ciutadans de Matadepera també podran portar la documentació a l’OAC de l’ Ajuntament de Matadepera , que únicament trametrà les sol·licituds a aquesta, sense cap altre tràmit.

  Podeu descarregar-vos més informació sobre els tràmits a seguir al document que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

 • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 17.00 h “Els contes del drac” a la Biblioteca

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua aquest divendres 7 de juny “Els contes del drac” un cicle d’activitats adreçat a infants de 3 a 7 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant, i amb tota la família.

  Els  Contes del drac  es fan en divendres a partir de les 5 de la tarda, tenen una durada d’uns  35-40 minuts aproximadament i van a càrrec de Gemma Serra.

 • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 18.00 h Espectacle al Pavelló del ‘Five days to dance’

  L’alumnat de 2n d’ESO de l’ Institut Matadepera participa entre el 3 i el 7 de juny en un nou projecte “Five days to dance” que en aquesta ocasió presentarà l’espectacle “La veu del silenci”.  L’alumnat treballarà al pavelló municipal durant una setmana per presentar un espectacle final que es realitzarà el dia 7 de juny a les 6 de la tarda al mateix pavelló. L'entrada és de 3 €uros. 

  “Five days to dance” és un projecte de dansa teatre que treballa l’expressió i la comunicació corporal dels alumnes, desenvolupant l’educació emocional, millorant-ne l’apoderament i autoestima, a la vegada que facilita l’expressió  dels propis sentiments i emocions. És un projecte que es realitza en llengua anglesa, fet que ens permet donar un plus formatiu als nostres nois i noies. L’activitat funciona com a Treball de Síntesi. Aquesta proposta es pot realitzar gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Joventut , la Regidoria de Cultura i l’AMPA de l’ Institut de Matadepera .

 • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 19.30 h ‘Busby Berkeley, la màgia dels musicals clàssics’

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr conclou aquest divendres 7 de juny el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La darrera conferència porta per nom “Busby Berkeley, la màgia dels musicals clàssics”.

  Quan evoquem el Musical més clàssic, aquells que ens fa retrocedir fins als anys 30’s del segle passat, és possible que l’aficionat al cinema només recordi els noms de Fred Astaire i Gingers Rogers com a exponents més distingits d’aquella època. Però resulta obvi que hi va haver molts altres artistes, un dels quals resulta essencial: Busby Berkeley. El públic no acostuma a conèixe’l perquè no era actor sinó coreògraf i director, i la reivindicació d’aquestes figures sembla reservada només als historiadors del cinema. Però quan analitzem la seva obra, descobrim que, més que cap altre realitzador, la seva feina va contribuir a fer del musical un dels gèneres preferits en una època, la de la Gran Depressió, en què la gent necessitava evasió, entreteniment, fantasia i glamour.

 • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 21.00 h Els ‘Dijous a l’Hotel’ porten ‘Songs are us’

  La  Regidoria de Joventut,  amb la col·laboració de  Decibel continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc en divendres a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Pel 7 de juny es proposa “Songs are us”, el nou projecte de la cantant i compositora Míriam Aguado. En homenatge a les grans veus femenines internacionals, realitzen un concert basat en versions de grans èxits en anglès, en format acústic i acompanyada pel guitarrista Joan Cardoner. “Songs are Us” és un projecte també solidari ja que col·labora amb l'associació Líbera de dones que pateixen violència de gènere.

 • . Dilluns, 10 de juny de 2019 a les 09.00 h Últim dia de l’exposició de Miquel Sacristán

  El pintor i membre del Col·lectiu d’Art , Miquel Àngel Sacristán, presenta al Casal de Cultura i fins aquest 10 de juny el seu darrer projecte pictòric.

  Amb el títol “Groc. Variacions d’un paisatge”, es tracta d’un recull d’obres paisatgístiques que ha creat entorn al color groc. L’autor explica que la pintura de paisatge sempre ha estat un gènere artístic que li ha interessat. Amb el temps, ha tendit a simplificar les formes i crear nous espais dins el quadre, que superin  la línia de l’horitzó i l’infinit. La línia és la dinamitzadora de l’espai en la majoria de les obres que presenta, elaborades amb una tècnica pictòrica mixta i amb el color groc com a protagonista. 

 • . Dimarts, 11 de juny de 2019 a les 10.00 h Exposició del Taller d’Art per a nens i nenes

  Des d’aquest dimarts 11 de juny i fins al dia 15, la Sala d’actes del Casal de Cultura acollirà l’exposició de treballs que s’han portat a terme durant tot el curs al Taller d’art de la regidoria de Cultura. L’exposició és oberta a tothom en horaris d’obertura del Casal.

  A la dreta, una imatge de l’exposició de l’any passat.

 • . Dimarts, 11 de juny de 2019 a les 19.00 h Última Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  programa per aquest dimarts 11 de juny a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura una nova Tertúlia Musical, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que han tractat fins ara temes relacionats amb la música clàssica.

  Amb el títol genèric “El personatge i la música”, es tracten personatges que en algun moment de les seves vides han estat vinculats al món de la música però per diferents circumstàncies s’han mantingut a l’ombra. En aquesta darrera sessió es parlarà de la figura de Giuseppe Verdi.

 • . Dimecres, 12 de juny de 2019 a les 09.00 h Nova jornada de renovació i expedició del DNI

  L’ Ajuntament de Matadepera  torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 3 de juliol. El dia 8 de mateix mes està previst la recollida del document. En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana  (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7.

  Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 12 de juny.

 • . Dijous, 13 de juny de 2019 a les 18.30 h Un Club de Lectura amb “Criatura i companyia”

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  organitza per aquest dijous 13 de juny a 2/4 de 7 de la tarda una nova sessió del Club de Lectura que en aquesta ocasió tractarà “Criatura i companyia” de Carles Capdevila. L’argument d’aquesta història és únic i universal alhora: ella i ell s’ho pensen, ella i ell ho fan, ella i ell esperen, ella i ell es desesperen, ella té la Criatura (ell s’ho mira) i la Criatura capgira la vida d’ella i ell.

  La sessió serà moderada per Mariàngels Alfonso a la mateixa biblioteca.

 • . Divendres, 14 de juny de 2019 a les 09.00 h Últim dia per apuntar-se al curs de premonitors

  Punt Jove de Matadepera torna a organitzar un curs de premonitors per a nois i noies amb edats compreses entre els 14 i els 17 anys que estiguin interessats en conèixer el món del lleure educatiu i vulguin començar a formar-se en aquest àmbit.

  El curs té una durada de 40 hores i tindrà lloc els dimarts i dijous del mes de juliol, de 10:30 a 12:30 hores. L’objectiu del curs és introduir els i les joves en les tasques, funcions i responsabilitats dels professionals de l’educació en el lleure. Les sessions inclouen 20 hores de teoria i 20 hores de pràctiques als casals i campus de Matadepera. El curs, que és gratuït, està subvencionat per la Regidoria de Joventut i les places són limitades. Les inscripcions es poden fer fins aquet 14 de juny, inclòs.

  Per a més informació: puntjove@matadepera.cat , o bé, trucant al telèfon: 93 787 02 58. Us podeu descarregar la dreta d’aquesta pàgina informació complementària.

 • . Divendres, 14 de juny de 2019 a les 18.00 h Segona sessió del cicle LGTBI

  En commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990, el divendres 17 de maig va ser el dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

  El Punt Jove s’ha sumat a la commemoració amb un minicicle de pel·lícules. A les 6 de la tarda i a l'Hotel hi haurà la segona sessió amb la projecció de "Fucking Amal". L'entrada és lliure. 

 • . Divendres, 14 de juny de 2019 a les 20.00 h ‘Lucia di Lammermoor’ tanca la temporada d’‘Una nit d’òpera’

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   tanca aquest juny una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest divendres 14 de juny s’oferirà ‘Lucia di Lammermoor’,  òpera en tres actes de Gaetano Donizetti, basada en la novel·la “La núvia de Lammermoor”, de Walter Scott. Va ser estrenada a Nàpols el 26 de setembre de 1835. És una de les principals òperes del bel canto i una de les cinc més representades en la història del Gran Teatre del Liceu, amb 274 representacions.

 • . Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 10.00 h Últim dia per visitar els treballs del Taller d’Art  

  Fins aquest dissabte 15 de juny la Sala d’actes del Casal de Cultura acull l’exposició de treballs que s’han portat a terme durant tot el curs al Taller d’art de la regidoria de Cultura. L’exposició és oberta a tothom en horaris d’obertura del Casal.

  A la dreta, una imatge de l’exposició de l’any passat.

 • . Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 11.00 h Una nova meditació dedicada a la gratitud

  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres organitza una nova sessió de meditació, com sempre oberta a tothom, que en aquesta ocasió tindrà lloc el dissabte 11 de maig a les 11 del matí al Parc Pep Ventura. Com sempre, es demana puntualitat i es recomana portar un tamboret o cadira per seure més còmodament. En cas de pluja, la sessió es farà al Casal.

  Conduïda per Montserrat Santamaria, el tema a tractar en aquesta ocasió serà un altre cop “La gratitud”, aquest sentiment positiu envers una persona o un bé que hem rebut. Ens podem preguntar si també es pot sentir gratitud cap a actituds no tan bones o vivències que depassen la nostra zona de confort.

 • . Dilluns, 17 de juny de 2019 a les 18.00 h Últim dia per apuntar-se a l’”Escenari secret”

  L’Oficina de Difusió Artística de la  Diputació de Barcelona  ha engegat una nova edició de “L’escenari secret”, una iniciativa on vol destacar la importància del públic com a ànima dels espais escènics i culturals dels municipis. I ho fa regalant una experiència artística personalitzada. 

  La  Regidoria de Cultura  es va adherir ja fa un parell d’anys a aquesta iniciativa, i per enguany la data triada és el 30 de juny a les 7 de la tarda. El lloc de trobada també és secret. Les inscripcions per apuntar-s’hi es poden fer fins al 17 de juny al Casal de Cultura. L’activitat és gratuïta.

 • . Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 17.30 h Festa Final de Curs de les Activitats de la Gent Gran

  El curs arriba a la seva fi i aquest dimarts 18 de juny el Casal de la Gent Gran acollirà la festa de final de curs de les activitats que s’hi han dut a terme aquests darrers mesos. A partir de 2/4 de 6 de la tarda, els usuaris mostraran les obres realitzades al Casal. Una hora més tard, i al Bosquet, es faran actuacions i s’acabarà amb un refrigeri per a tothom.

  A la imatge, la festa de fi de curs de l'any passat. 

 • . Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 19.30 h “Los Reyes”, nou “Documental del mes” al Casal

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest juny tindrà lloc el dimarts 18 i en ella es projectarà ‘Los reyes’.

  Coproducció xileno-alemanya dirigida l’any 2018 per Bettina Perut i Iván Osnovikoff , “ Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història son en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels.

 • . Dimecres, 19 de juny de 2019 a les 20.00 h Conferència: “Reflexió crítica a 80 anys de la Guerra Civil"

  DAMA Matadepera organitza una nova conferència oberta a tothom que tindrà lloc el dimecres 19 de juny a les 8 del vespre i al Casal de Cultura. Tindrà per nom “Reflexió crítica a 80 anys de la guerra Civil", i anirà a càrrec de Josep Maria Solé i Sabater historiador català, especialitzat en la Guerra civil espanyola i la seva postguerra. També ha dirigit i presentat programes de ràdio i televisió, amb tertúlies sobre l'actualitat o sobre la història recent de Catalunya.

  Solé i Sabater és catedràtic en història contemporània per la Universitat de Barcelona i llicenciat en filosofia. Actualment exerceix de professor d'Història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona . És autor de 14 llibres sobre la Guerra Civil i la postguerra. 

 • . Dijous, 20 de juny de 2019 a les 21.00 h Últim dia de l'Aula d'Estudi Nocturna

  Punt Jove de Matadepera  organitza fins aquest 20 de juny una nova Aula d'Estudi al Casal de la Gent Gran per tal que els estudiants universitaris tinguin un espai per preparar els seus exàmens. L'Aula ha estat disponible de diumenge a dijous entre les 9 del vespre i 2/4 de 2 de la matinada.

 • . Divendres, 21 de juny de 2019 a les 17.00 h Jocs d’aigua per a la canalla

  Xarxa Espectacles Familiars organitza per a la celebració de l’inici de l’estiu un espectacle titulat “Jocs d’aigua: prepara’t per una bona remullada” que anirà a càrrec de la companyia El Burro dels Jocs .

  Tindrà lloc el 21 de juny a les 5 de la tarda a la Plaça de Cal Baldiró i és de franc.

 • . Divendres, 21 de juny de 2019 a les 21.00 h Xarim Aresté als ‘Dijous a l’Hotel’

  La  Regidoria de Joventut,  amb la col·laboració de  Decibel continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc en divendres a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Pel 26 de juny es proposa el nou i esperat disc de Xarim Aresté, ‘El nus i altres mons'. Un disc que comença i acaba amb una història d’amor on ha volgut que aquest disc i aquesta gira representés la paradoxa de l'existència sencera resumida en una història d'amor i una intuïció inconcreta però persistent: des del més carnal i material fins al més sublim i essencial.

 • . Dissabte, 22 de juny de 2019 a les 10.00 h Comença la temporada de piscines municipals

  Com cada any la  Regidoria d'Esports  posa a disposició de tots els matadeperencs el servei de piscines a l’aire lliure, que comença aquest dissabte 22 de juny, i es perllonga fins al proper 11 de setembre. Aquest primer cap de setmana, hi ha jornada de portes obertes, tant dissabte com diumenge. L'horari del servei serà de dilluns a diumenge des de les 10 i fins a les 8 del vespre, festius inclosos.

  Els preus varien segons l'edat i de la franja d'horària (tarda o tot el dia), i es preveuen també abonaments per a tota la temporada. Podeu consultar els detalls al  banner  "Viu l'Estiu" que trobareu a la pàgina principal de la web.

 • . Dimarts, 25 de juny de 2019 a les 17.00 h Primer dia per apuntar-se al Concurs de Totxos i Maquetes

  Després de dos anys d’absència, la Festa Major de Matadepera tornarà a comptar amb una de les seves convocatòries més veteranes que va arribar a les 34 edicions. Es tracta del Concurs de Totxos i Maquetes que torna amb un nou equip organitzador.  Hi haurà una categoria per grups de 2 a 4 participants: de 8 a 10 anys; d’11 a 14 anys, i més de 15 anys; i una altra familiar, amb un mínim d’1 adult i 1 nen/a. Màxim 8 participants. Les places són limitades.

  Les inscripcions es poden fer al Casal de Cultura fins al 31 de juliol o l'exhauriment de les places, i entre les 5 i les 7 de la tarda. En cas de ser menors d’edat, caldrà l’autorització paterna o del tutor. Al mateix moment, caldrà abonar 5€ per grup per la recollida del material que serà bastant voluminós. El concurs tindrà lloc el dissabte 31 d’agost a les 11 del matí a la Plaça del Casal.

  Per a més informació, podeu clicar sobre el títol de la notícia i us podreu descarregar les bases completes del concurs. 

 • . Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 00.00 h Nova obra de Radioteatre a Matadepera Ràdio

  Matadepera Ràdio   emet, com ja és habitual al darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre, una nova obra de radioteatre. Amb direcció de Maria Glòria Farrés, el control tècnic és de Nil López, i el muntatge i la presentació són de l’Albert Beorlegui.

 • . Divendres, 28 de juny de 2019 a les 18.00 h Última sessió del cicle LGTBI

  En commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990, el divendres 17 de maig va ser el dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

  El Punt Jove s’ha sumat a la commemoració amb un minicicle de pel·lícules. A les 6 de la tarda i a l'Hotel hi haurà la tercera i darrera sessió amb la projecció de "XXY". L'entrada és lliure. 

 • . Divendres, 28 de juny de 2019 a les 22.00 h Quarta edició del Liceu a la Fresca amb 'Tosca'

  La  Regidoria de Cultura  es torna a sumar al programa “Som Liceu” i organitza la quarta edició del “Liceu a la Fresca”, que tindrà lloc aquest dissabte 28 de juny, a les 22 hores i a la plaça del Casal de Cultura amb pantalla gegant i cadires pel públic assistent. En aquesta ocasió, es projectarà l’òpera “Tosca” de Giacomo Puccini. Òpera en tres actes, amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, va ser estrenada amb èxit a Roma el 14 de gener de 1900. El text de l'obra està basat en un intens drama, 'La Tosca', de Victorien Sardou, presentat a Paris l'any 1887, on actuava la llegendària Sarah Bernhardt. Juntament amb 'La Bohème' i 'Madama Butterfly', 'Tosca' conforma el tercet d'òperes més conegudes del compositor de Lucca. 

  El “Liceu a la Fresca” és una iniciativa cultural, impulsada per la  Fundació del Gran Teatre del Liceu  per expandir i difondre la seva activitat operística i musical per tot el territori català.

 • . Dimarts, 2 de juliol de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 2 de juliol.   

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Dimecres, 31 de juliol de 2019 a les 17.00 h Últim dia per apuntar-se al concurs de totxos i maquetes

  Després de dos anys d’absència, la Festa Major de Matadepera tornarà a comptar amb una de les seves convocatòries més veteranes que va arribar a les 34 edicions. Es tracta del Concurs de Totxos i Maquetes que torna amb un nou equip organitzador.  Hi haurà una categoria per grups de 2 a 4 participants: de 8 a 10 anys; d’11 a 14 anys, i més de 15 anys; i una altra familiar, amb un mínim d’1 adult i 1 nen/a. Màxim 8 participants. Les places són limitades.

  Les inscripcions es poden fer al Casal de Cultura fins al 31 de juliol o l'exhauriment de les places, i entre les 5 i les 7 de la tarda. En cas de ser menors d’edat, caldrà l’autorització paterna o del tutor. Al mateix moment, caldrà abonar 5€ per grup per la recollida del material que serà bastant voluminós. El concurs tindrà lloc el dissabte 31 d’agost a les 11 del matí a la Plaça del Casal.

  Per a més informació, podeu clicar sobre el títol de la notícia i us podreu descarregar les bases completes del concurs. 

 • . Dimarts, 3 de setembre de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 3 de setembre.    

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Dimarts, 1 d'octubre de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda. Una nova sessió s’ha fixat per l'1 d'octubre.  

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49