Agenda

 • . Oficina mòbil d'informació al consumidor Dimarts, 22 d'octubre de 2019 a les 10.30 h

  L'Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics…

  L'oficina estarà aquest dimarts 22 d'octubre, a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 

 • . Conferència sobre les cèl·lules mare Dijous, 24 d'octubre de 2019 a les 20.00 h

  L'entitat dama Matadepera continua aquest dijous 24 d’octubre el nou curs amb un programa d’activitats obert a tothom i centrat especialment en conferències d’interès general.

  La segona xerrada (20.00h, Casal de Cultura), anirà a càrrec d'Alba Casamayor, doctora en biotecnologia i directora d’operacions de Cellab, empresa de medicina regenerativa, i el seu títol és “Present i futur de la medicina regenerativa amb cèl·lules mare”.

 • . Segona sessió d’”Els Contes del Drac” Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir una nova sessió d’“Els contes del Drac”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 3 i els 7 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant amb els contes i les històries per a gaudir-ne en família.

  “Els Contes del Drac” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els divendres a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel divendres 25 d’octubre hi ha prevista una nova sessió.

 • . Karol Green a la Temporada d’Arts Escèniques i Música Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 20.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al desembre i que inclou teatre, música i espectacles de carrer. Per aquest divendres 25 d’octubre a les 8 del vespre i al Casal de Cultura es presenta Karol Green amb la Barcelona Soul Choir que oferiran un concert de gospel  amb 20 cantants i quatre músics.

  L’entrada és de 5 €uros, tot i que per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Els 'Dijous a l'Hotel' conviden Joina Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 21.00 h

  Des de finals del passat setembre, L’Hotel torna a acollir una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel” novament organitzada per la Regidoria de Joventut amb Decibel. Es mantenen els canvis que es va introduir a la temporada anterior: concerts els divendres, a les 9 de la nit i de franc.

  En aquesta sessió del 25 d’octubre és convidada Joina, una artista empordanesa formada en piano clàssic a l’ESMUC. Presentarà “Companyes”, el seu àlbum debut que destaca per la seva original fusió d’estils: rap, funk i electrònica, amb el piano com a nexe d’unió. Plena de força i amb un missatge reivindicatiu i feminista, utilitza la música com a altaveu per a donar veu a aquestes lluites. 

 • . Últim dia de l’exposició “Aproximació al llenguatge visual” Dissabte, 26 d'octubre de 2019 (De 10.00 h a 13.00 h)

  El Col·lectiu d’Art exposa fins aquest dissabte 26 i al Casal de Cultura la mostra “Aproximació al llenguatge visual”, que inclou fotos i material que en el seu moment es van fer al taller del mateix nom que va impartir el mes de maig Pep Busquet.

  L'exposició inclou obres d’Anna Maria Arrufat, Pep Busquet, Antoni Fàbregas, Juanjo Gallardo, Paco Germain, Anna Melero, Miguel A. Sacristán i Miquel Sentís.

 • . 34ª Ronda de Matadepera Diumenge, 27 d'octubre de 2019 a les 08.30 h

  Fidels a la tradició de cada any, aquest darrer diumenge del mes d’octubre tindrà lloc una nova Ronda de Matadepera, la que farà la número 34. Se sortirà de la Font de la Tartana (tocant al restaurant) a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a 2/4 de 10 que és quan tindran lloc les inscripcions. La distància a recórrer és de 14’100 quilòmetres, la dificultat mitjana i el temps previst de recorregut, unes 4 hores sense comptar aturades. El tancament es farà a les 3 de la tarda.

  Com és habitual, el recorregut serà pels volts de Matadepera: masies, forns, pedreres i camins. Sortint de la Font de la Tartana la comitiva es dirigirà als Forns del Girabau i Corcola, tots tres molt espectaculars. En acabat, La Pedrera del Pla dels Caçadors i es pujarà fins el cim del Mont-rodon, gaudint d’una panoràmica circular molt bonica. Es passarà per la Pedrera de Can Sallent i tot davallant s’arribarà al Collet dels Forns. Un camino estret farà passar el grup per la Masia de Can Girbau. Després el sender GR-173 (de la Matagalls-Montserrat), el  Sabater Vell, Les Arenes, el sender de la Carena de l’Illa. Seguint-la, es podrà veure l’avenc de La Carbonera, la Font de les Mosques i el Gorg del General. Des del Coll de Grua s’anirà a la Masia de Can Torres, i per un camí es baixarà fins a l’arribada tot passant per El Forn del Rajoler i l’avenc de Can Torres.

  Hi haurà dos avituallaments al mateix lloc, a la Font de la Tartana. A la sortida (aigua, fruita, coca, i vi bo) i a l’arribada pica-pica (pa amb tomàquet, embotits, fruits secs, i begudes) Tos els participants rebran un obsequi recordatori de la Ronda. Per inscripcions i preus, tan per on-line com el dia de la Ronda, consulteu, si us plau, la nostra web www.uem.cat. Informació personalitzada als telèfons 608 096 668 / 639 79 16 98 i a l’e-mail uem@uem.cat

  Per a més informació, us podeu descarregar el document annex a aquesta notícia que trobareu clicant el titular.

  A les imatges, dues espectaculars vistes de la Ronda d'aquest any. 

 • . Segon concert de la Tardor Musical a Les Pedritxes Diumenge, 27 d'octubre de 2019 a les 12.00 h

  Fidels a la tradició de cada any per aquesta època, arriba una nova edició, la XXIVª, de “La Tardor Musicals a Les Pedritxes”, dos concerts programats per l’Associació de veïns de les Pedritxes, que tindran lloc a l’Església de Can Roure i començaran a les 12 del migdia. Les entrades són gratuïtes pels membres de l’associació i la resta d’assistents hauran de contribuir amb un donatiu de 5 €uros.

  El segon concert tindrà lloc aquest diumenge 27 d’octubre i serà amb Beat Voices, un quintet de veus a cappella, provinent de la Catalunya Central i integrat per Berta Portabella (soprano), Loida Baró (mezzo), Jordi Mujal (tenor), German De la Riva (baix) i David Sorribas (beat box). Amb un repertori que recupera temes de Stevie Wonder, Bruno Mars, Pentatonix o Benny Moré, entre d’altres, i d’altres propis, el grup combina harmonies modernes i elegants ritmes

  A l’acabar el concert, la Colla dels Tastets de Les Pedritxes oferirà un aperitiu per a tothom.

 • . Tercera sessió d’“Els Contes del Drac Petit” Dimarts, 29 d'octubre de 2019 a les 17.00 h

  Després de la pausa estival, la Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant amb els contes i les històries per a gaudir-ne en família.

  “Els Contes del Drac” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 29 d’octubre hi ha prevista la tercera.

 • . AIUMA celebra el seu 20è aniversari amb FAQS Dimarts, 29 d'octubre de 2019 a les 19.30 h

  L'Aula Interuniversitària de Matadepera commemora en aquest 2019 els seus primers 20 anys de vida. I ho celebrarà amb un acte que tindrà lloc al Casal de Cultura aquest 29 d'octubre a partir de 2/4 de 8 de la tarda i on s'aprofitarà per inaugurar els cursos de l'entitat per a la temporada 2019/20. L'acte és obert a tothom.

  A l'acte, Albert Beorlegui farà una breu glosa sobre la història de l'entitat, i tindrà lloc una conferència que amb el títol "Tele i Política: El programa FAQS", que anirà a càrrec de Tian Riba, Pere Mas i Cristina Puig. També es presentarà el nou logo de l'entitat, realitzat per Pep Busquet i es lliurarà als col·laboradors de l'entitat una litografia commemorativa realitzada per Antoni Fàbregas.

  A la dreta, el nou logo d'AIUMA.

 • . Últim dia per apuntar-se a l'excursió per la Garrotxa Divendres, 1 de novembre de 2019 a les 14.00 h

  AIUMA organitza pel proper 9 de novembre una sortida per la Garrotxa, on es visitarà la Fageda d’en Jordà, la zona volcànica i Olot. La sortida inclourà un viatge en el tren del Carrilet, un dinar al Restaurant Font Moixina, i una visita al Museu de la Garrotxa. La sortida serà a 2/4 de 8 del matí des de la plaça de l’Ajuntament.

  El preu de la sortida és de 35 €uros pels socis i 45 €uros pels qui encara no ho són. Les inscripcions es poden fer al telèfon 629 59 03 48, i el pagament, al compte del BBVA amb el codi “Garrotxa + nom i cognoms” a ES 7301 8281 84350201518286. Les places són limitades i perquè sigui efectiva s’ha de trucar i fer l’ingrés abans de l’1 de novembre. Les places es donaran per estricte ordre de pagament al compte.

 • . Acció teatral itinerant amb motiu del 25N Dimarts, 5 de novembre de 2019 a les 10.30 h

  En el marc dels actes commemoratius del 25 de novembre en el dia contra l’eliminació de la violència envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat diverses convocatòries obertes a tothom.

  Per aquest dilluns 5 de novembre, al Casal de la Gent Gran i a 2/4 d’11 s’ha organitzat una acció teatral itinerant anomenada “Les Kelly’s influencers” que anirà a càrrec d’Elvira Galo i Sol Galatro.

 • . Laboratori Parcs i Biblioteques… Naturalment! Dimarts, 5 de novembre de 2019 a les 17.30 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat per aquest dimarts 5 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda ”Seguint la pista al Parc: Sant Llorenç del Munt i l’Obac, tot un món per descobrir!”, una activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 4 anys.

  L’activitat convidarà a descobrir alguns llocs i llegendes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i algunes de les herbes remeieres que s’hi poden trobar, experimentant al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat a 10 famílies, i cal inscripció prèvia trucant al telèfon de la biblioteca (93 730 01 92) o venint personalment.

 • . L’Otello rossinià, al cicle “Una nit d’òpera” Divendres, 8 de novembre de 2019 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 8 de novembre es projectarà l’”Otello”, però no el més conegut, el de Verdi, sinó el de Rossini, on el llibret de Berio di Salsa es basa més aviat en una tragèdia en cinc actes de Jean-François Ducis (1792) que no pas en l’ora original de Shakespeare. L’òpera es va estrenar a Nàpols el 1816.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, que es va representar a Zurich.

 • . ‘Llongue: concert en tres actes’, a l’Hotel Divendres, 8 de novembre de 2019 a les 21.00 h

  Des de finals del passat setembre, L’Hotel torna a acollir una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel” novament organitzada per la Regidoria de Joventut amb Decibel. Es mantenen els canvis que es va introduir a la temporada anterior: concerts els divendres, a les 9 de la nit i de franc.

  Per al divendres 8 de novembre s’ha programat “Llongue: concert en 3 actes”, un intent d'aproximació al públic explicant el que hi ha darrere de les cançons que Josep Maria Llongueras, “Llongue” ha escrit i anat cantant al llarg de 40 anys. Primer amb “La Madam”, la banda del 80’s amb la que es va donar a conèixer i amb la que va editar 5 discs i després en solitari amb també 7 discs en el mercat.

 • . Nova sessió de meditació dedicada al respecte Dissabte, 9 de novembre de 2019 a les 11.00 h

  La delegació local d’Agermanament sense fronteres ha organitzat per aquest dissabte 9 de novembre a les 11 del matí i al Casal de Cultura una nova sessió de meditació oberta, com sempre, a tothom. Es prega puntualitat.

  El tema a tractar serà “El respecte”, l'actitud del reconeixement dels drets de les persones a la seva identitat, a la seva opinió, a la seva manera de pensar. Té a veure amb la manera de mirar i tractar l'altre i dista tant de la violència com de la indiferència.

 • . Nou espectacle Xarxa amb ‘Hansel i Gretel’ Diumenge, 10 de novembre de 2019 a les 12.00 h

  Xarxa Matadepera organitza un altre espectacle que en aquesta ocasió està adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys. “Hansel i Gretel perduts al bosc”, de la companyia L’últim vagó, serà el títol a representar, que tindrà lloc el 10 de novembre a les 12 del migdia al Casal de Cultura. El preu és de 3 €uros (a partir de 2 anys).

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 12 de novembre de 2019 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 12 de novembre hi ha prevista una nova sessió.

 • . Últim dia per apuntar-se al curs de manipulació d'aliments Dimecres, 13 de novembre de 2019 a les 20.00 h

  La Regidoria de Salut torna a organitzar pel dilluns 18 de novembre a les 4 de la tarda i al Casal de Cultura, un curs bàsic per a manipuladors d’aliments. El curs, de tres hores de durada, requereix inscripció prèvia que es pot fer a través d’un correu electrònic adreçat a Marta Franch (francham@matadepera.cat)abans del 13 de novembre.

  A la dreta, una imatge del curs impartit el passat mes de gener (Foto: Miquel Badia).

 • . Taller d’autodefensa feminista Divendres, 15 de novembre de 2019 a les 17.30 h

  En el marc del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat un taller d’autodefensa feminista que tindrà lloc el 15 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda i fins a 2/4 de 9 al Casal de la Gent Gran. 

  Per participar-hi cal reservar plaça a Benestar Social: 93 730 17 71.

 • . Els secrets de rodatge de la llegendària “Casablanca” Divendres, 15 de novembre de 2019 a les 19.30 h

  La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr inicia aquest 15 de novembre un nou cicle de conferències de cinema (el que fa onze), obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La primera d’aquest curs 2019/20 porta per nom “Casablanca, sempre ens quedarà el mite”.

  “Casablanca” pertany a l’elitista grup de pel·lícules que no només han superat el pas del temps sinó que s’han acabat convertint en un referent cinematogràfic i cultural de tot el segle XX. I això que s’ha dit que va ser fruit de la improvisació, que els seus guionistes no sabien com acabar la història, i que, en el millor dels casos, va ser una més de les moltes pel·lícules que va estrenar Hollywood en els turbulents anys de la Segona Guerra Mundial. Algú va dir: “No confieu en ningú que no estimi ‘Casablanca’”. De ben segur que és una simpàtica exageració, però passats més de 75 anys des de la seva estrena, la pel·lícula continua essent una llegenda. En aquesta conferència es parla de com es va forjar aquesta llegenda.

 • . Excursió a les Tines del Llobregat Dissabte, 16 de novembre de 2019 a les 08.00 h

  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat per aquest dissabte 16 de novembre una excursió per fer la Ruta de les Tines del Llobregat i la Riera de Mura. L’excursió sortirà a les 8 del matí des del Pavelló Primer d’Octubre i la idea és desplaçar-se en cotxes particulars fins a Viladordís, al Bages. L’excursió recorrerà 10 quilòmetres, durarà tres hores i té un grau de dificultat fàcil. Cal portar esmorzar.

  Durant el segle XIX el Bages va ser la comarca de Catalunya amb més hectàrees de vinya i producció de vi. N’hi ha molts tines i la majoria ben conservades.  S’iniciarà la caminada des de l’Aiguabarreig del Riu Llobregat i Riera de Mura. I es veuran, entre d’altres, les tines de les Solanes, la tina Solitària, la tina transformada, la del Solell de les Generes, la del Pla de les Generes, i passant pel Mirador es davallarà cap a la Casa de les Tines, espectacular conjunt de set tines adossades.

  Per participar a l’excursió, cal inscriure’s al correu uem@uem.cato al telèfon 608 096 668, facilitant-nos un telèfon de contacte. Més informació al web www.uem.cat Per a més informació, cliqueu sobre el titular. 

  A les imatges, el gorg de la riera de Mura i la Casa de les Tines.

 • . Mont Plans a la temporada d’Arts Escèniques Diumenge, 17 de novembre de 2019 a les 19.00 h

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins al desembre i que inclou teatre, música i espectacles de carrer. Per aquest diumenge 17 de novembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura es presenta l’obra de teatre “Sembla que rigui” amb la companyia Mont Plans. Júlia Català i Verdaguer va néixer el 1914 i va sobreviure a dos marits, un fill, a la Marilyn Monroe, al Nino Bravo, a Charles Chaplin i a nou Sant Pares. Ens explica el seu pas per la vida des de l’altre cantó.

  L’entrada és de 5 €uros, tot i que per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al Casal de Cultura i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans. Per a més informació, us podeu adreçar al mateix Casal de Cultura (Carrer Pere Aldavert, 4  o al telèfon 93 730 01 32). El cicle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 • . Primer acte del Filmat amb un taller de narrativa Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull des d’aquest 18 i fins al 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dilluns 18 de novembre a les 4 de la tarda està previst un taller de narrativa cinematogràfica que anirà a càrrec de Iaco Subirats, de l’Associació Méliès.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Curs bàsic de manipuladors d’aliments Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  La Regidoria de Salut torna a organitzar pel dilluns 18 de novembre a les 4 de la tarda i al Casal de Cultura, un curs bàsic per a manipuladors d’aliments. El curs, de tres hores de durada, requereix inscripció prèvia que es pot fer a través d’un correu electrònic adreçat a Marta Franch (francham@matadepera.cat)abans del 13 de novembre.

  A la dreta, una imatge del curs impartit el passat mes de gener (Foto: Miquel Badia).

 • . Projecció del primer documental del Filmat Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 19.30 h

  Matadepera acull des d’aquest 18 i fins al 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dilluns 18 de novembre a 2/4 de 8 del vespre es projectarà el documental “Bunda Sorong”, dirigit pel matadeperenc Joel Kashila. A l’acabar la projecció hi haurà un col·loqui amb el director i protagonistes.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Primer taller de pixelation al Filmat Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull des d’aquest 18 i fins al 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dimarts 19 de novembre a les 4 de la tarda està previst un taller de pixelation que anirà a càrrec de Lula Gómez, de La Academia de la Animación.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Club de Lectura infantil a la Biblioteca Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 19.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a organitzar per aquest dimarts 19 de novembre i a les 7 de la tarda un Club de Lectura Infantil que tindrà lloc al mateix espai del Casal. Adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre les 9 i els 12 anys, es comentarà “Cors de Gofra” de Maria Parr.

  Per a més informació i inscripcions, telèfon 93 730 01 92. L’activitat és gratuïta però té les places limitades.

 • . Nou “Documental del mes” amb ‘What Walaa wants’ Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 19.30 h

  La Regidoria de Cultura continua la cinquena temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre.

  La sessió del mes de novembre tindrà lloc el dimarts 19 i en ella es projectarà ‘What Walaa wants’, producció danesa estrenada l’any passat  on se’ns explica la història de Walaa, una noia adolescent criada en un camp de refugiats, que decideix convertir-se en una de les poques dones policies de les forces de seguretat palestines. La resignació no forma part del seu vocabulari, però no será fàcil per a una noia trencar totes les regles.

 • . Taller de narrativa cinematogràfica amb Filmat Dimecres, 20 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dimecres 20 de novembre a les 4 de la tarda s’ha programat un altre taller de narrativa cinematogràfica que anirà a càrrec de Iaco Subirats, de l’Associació Méliès.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Filmat projecta el documental “En femme” Dimecres, 20 de novembre de 2019 a les 19.30 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dimecres 20 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda s’ha programat la projecció del documental “En femme”. Dirigit per Alba Barbé, a l’acabar la projecció hi haurà un col·loqui amb la directora i els protagonistes del film.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Projecció de curtmetratges realitzats per infants i joves Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dijous 21 de novembre a les 4 de la tarda hi ha prevista la projecció de curtmetratges realitzats per infants i joves. L’acte compta amb la col·laboració de Busan, TRS Fem Cinema, l’Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Un nou taller de pixelation al Casal Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dijous 21 de novembre a les 4 de la tarda, s’ha programat un nou taller pixelation que anirà a càrrec de Lula Gómez, de La Academia de la Animación.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Nova edició del Gran Recapte a Matadepera Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 09.00 h

  Aquest divendres 22 de novembre i el dissabte 23 de novembre es durà a terme una nova Campanya del Gran Recapte que organitza la Fundació del Banc dels Aliments. La idea, és, com d’altres anys, recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària.

  La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Els Bancs dels Aliments atenen més de 195.000 persones arreu de Catalunya, i amb el que es va recollir l’any passat va representar una cinquena part de tot el que es reparteix l’any. L’edició del 2018 va recollir 4.452.000 kg en 2.800 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 28.313 voluntaris. 

  A Matadepera, s’hi podrà col·laborar a través del Supermercat Condis del carrer Sant Llorenç 6, i l’any passat es van recollir prop d’una tona d’aliments.

  Per a més informació i inscripcions per ser voluntari, us podeu adreçar al web www.granrecapte.com

 • . Taller de Mapping amb Fausto Morales Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest divendres 22 de novembre a les 4 de la tarda s’ha programat un taller de mapping que anirà a càrrec de Fausto Morales (d’Slidemedia S.L.)

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Projecció de curtmetratges realitzats per infants i joves Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 16.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest divendres 22 de novembre a les 4 de la tarda hi ha prevista la projecció de curtmetratges realitzats per infants i joves. L’acte compta amb la col·laboració de Busan, TRS Fem Cinema, l’Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 3 i els 7 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel divendres 22 de novembre hi ha prevista una nova sessió.

 • . Espectacle infantil amb Sherezade Bardají Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 17.30 h

  En el marc dels actes commemoratius del 25 de novembre en el dia contra l’eliminació de la violència envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat diverses convocatòries obertes a tothom.

  Per aquest divendres 22 de novembre, a l’Hotel i a 2/4 de 6 de la tarda s’ha organitzat un espectacle infantil titulat “El coet invisible, contes per volar” que anirà a càrrec de Sherezade Bardají.

 • . Projecte fotogràfic participatiu Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 18.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest divendres 22 de novembre a les 6 de la tarda hi ha programat un Taller Fotogràfic Participatiu que amb el nom “Horitzons. Parlem” anirà a càrrec de Fotògrafs en acció. L’acte s’inscriu dins la programació d’Arts Visuals de la Regidoria de Cultura.  

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Els “Dijous a l’Hotel” convida ‘Donallop’ Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 21.00 h

  Des de finals del passat setembre, L’Hotel torna a acollir una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel” novament organitzada per la Regidoria de Joventut amb Decibel. Es mantenen els canvis que es va introduir a la temporada anterior: concerts els divendres, a les 9 de la nit i de franc.

  Per al divendres 22 de novembre hi ha prevista l’actuació de “Donallop”, un duet format pels mallorquins Pere Bestard i Joana Pol que actualment resideixen a Catalunya. Aquest 2019 veu la llum el tercer disc d’estudi, “Crisàlide”, un disc que beu del minimalisme pop, de la prosa poètica i en el que s’apropen a noves formes musicals, com les textures del trap, els ritmes del house i el beat de l’slowcore.

 • . Segon taller de mapping amb Fausto Morales Dissabte, 23 de novembre de 2019 a les 10.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dissabte 23 de novembre a les 10 del matí s’ha programat un altre taller de mapping que anirà a càrrec de Fausto Morales (d’Slidemedia S.L.)

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Projecte fotogràfic participatiu Dissabte, 23 de novembre de 2019 a les 18.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest dissabte 23 de novembre a les 6 de la tarda hi ha programat un altre Taller Fotogràfic Participatiu que amb el nom “Horitzons. Parlem” anirà a càrrec de Fotògrafs en acció. L’acte s’inscriu dins la programació d’Arts Visuals de la Regidoria de Cultura.  

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

   

 • . “El meu primer festival” per als més menuts Diumenge, 24 de novembre de 2019 a les 11.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest diumenge 24 de novembre hi ha previst “El meu primer festival”, el Festival Internacional de Cinema per a nens i nenes que organitza l’Associació Cultural Modiband, on es projectaran, a partir de les 11 del matí curtmetratges per a infants de 2 a 6 anys.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Últim acte del Filmat amb “El meu primer festival” Diumenge, 24 de novembre de 2019 a les 18.00 h

  Matadepera acull fins aquest 24 de novembre una nova edició del Filmat, la mostra de creació audiovisual que presenta un nou format amb diverses activitats (tallers, projeccions, un festival...) que tindran lloc al Casal de Cultura. Totes les activitats són gratuïtes, i els tallers, que tenen les places limitades, necessiten d’una inscripció prèvia a mtv@matadepera.cat

  Per aquest diumenge 24 de novembre hi ha previst “El meu primer festival”, el Festival Internacional de Cinema per a nens i nenes que organitza l’Associació Cultural Modiband, on es projectaran, a partir de les 6 de la tarda curtmetratges per a infants de 7 a 12 anys.

  Filmat està organitzat per la Regidoria de Comunicació i la Regidoria de Joventut i compta amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya, l'Institut Matadepera i l’Escola Montcau La Mola. Per a més informació, 93 730  16 49 i mtv@matadepera.cat

 • . Manifest institucional del 25 de novembre Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 12.00 h

  En el marc dels actes commemoratius del 25 de novembre en el dia contra l’eliminació de la violència envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat diverses convocatòries obertes a tothom.

  Per aquest dilluns 25 de novembre a les 12 del migdia i a la plaça de l’Ajuntament és prevista la lectura del Manifest Institucional del 25 N.

 • . Taller de sexualitat Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 17.30 h

  En el marc dels actes commemoratius del 25 de novembre en el dia contra l’eliminació de la violència envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat diverses convocatòries obertes a tothom.

  Per aquest dilluns 25 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda i al Casal de Cultura hi ha programat un taller de sexualitat, que, subtitulat “com acompanyar l’infant i adolescent”, anirà a càrrec de l’Associació Mandràgores.

 • . Nova sessió dels Contes del Drac Petit Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 17.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a acollir “Els contes del Drac petit”, el cicle d’activitats de narració de contes pels infants que es va iniciar el curs passat amb força èxit i que està adreçat a infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Es tracta d’un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant en família. “Els Contes del Drac petit” tenen una periodicitat quinzenal, realitzant-se els dimarts a les 5 de la tarda. Les sessions tenen una durada d’uns 35-40 minuts i pel dimarts 26 de novembre hi ha prevista una nova sessió.

 • . Exposició pictòrica de Genís Gamell Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 19.00 h

  Amb el títol genèric “Watercolor”, el Casal de Cultura acollirà a partir d’aquest dimarts 26 de novembre a les 7 de la tarda una exposició d’aquarel·les sobre paper 100%, originals de Genís Gamell i Benedicto. La mostra és, segons l’autor, “un recull d’obres fetes al llarg del últims mesos, amb clara vocació de paisatge, urbà, marina i muntanya”.

  La mostra es podrà visitar fins al 7 de desembre de dimarts a dissabte entre les 6 i les 8 del vespre.

 • . Nova jornada de renovació i expedició del DNI Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 09.00 h

  L’Ajuntament de Matadepera torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 18 de desembre. El dia 20 de mateix mes està previst la recollida del document. En aquest sentit, la Regidoria de Governació coordina aquest servei i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7.

  Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 27 de novembre.

  Trobareu tota la informació al document que us podeu descarregar clicant al titular de la notícia.

 • . Una altra Hora del Conte a la Biblioteca Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 17.30 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat per aquest 27 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda un nova “Hora de Conte”, una sessió especial per a Petits Lectors de 0 a 3 anys que tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura.

  La sessió, gratuïta, portarà per nom “Una mica perdut”, i anirà a càrrec de Sandra Rossi.

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49