Agenda

Pàgina 1 de 2
 • . Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 13.00 h Grimpada d'exhibició amb Jaume Canals

  Un cop acabat el concurs de grimpaires, una grimpada d'exhibició a càrrec del mític grimpaire Jaume Canals. I és que aquest any comptarem amb una grimpada d’exhibició del veterà Jaume Canals que va ser el primer grimpaire a lluir faixa i barretina i pantalons de pana. Passats els anys tornem a comptar amb aquest amic i somrient col·laborador.

 • . Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 14.00 h Sorteig i lliurament de premis

  A la Plaça de Cal Baldiró, i a les 2 del migdia aproximadament, veïns, amics i autoritats rebran com es mereixen els guanyadors de cada categoria, del gran Concurs de Grimpaires.

 • . Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 16.30 h Jocs infantils populars per a petits i grans

  A 2/4 de 5 de la tarda, i a la Plaça de Cal Baldiró, Jocs infantils populars per a petits i no tan petits: estirar la corda, curses de quinquers, curses de sacs.

  Organitza l' Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré .

 • . Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 17.00 h Torneig d'Halterofília al Gimnàs

  Aquestes festes marcades per les activitats a l’aire lliure, tradicionals i demostracions de força i habilitats de tot tipus inclouen també la vessant més esportiva. I per això, el Club Halterofíia Matadepera ha organitzat per aquestes festes una exhibició del seu esport en la seva vessant més vistosa. 

 • . Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 18.00 h Concert amb el grup OH de la Simfònica de Terrassa

  Al Pavelló Primer d'Octubre, a les 6 de la tarda, concert amb el Grup OH Orquestra Simfònica de Terrassa , Aquest concert forma part dels actes del 10è aniversari de l'entitat. Inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena, es presentarà una atractiva selecció dels millors i enèrgics valsos i polques de la família Strauss, entre d’altres.

  Així mateix s’aprofitarà aquest acte per fer un sincer i sentit homentatge a aquells matadeperencs que van treballar per recuperar en etapes amb pocs mitjans, les celebracions al voltant del pi i del Sant patró i que van impulsar i dinamitzar, fent créixer amb molta il·lusió la qualitat dels actes de la festa. Sense aquest relleu, segurament no s’hauria consolidat la celebració i qui sap si no tindríem
  aquestes festes. Els membres d’aquesta etapa són, a títol pòstum: Delfí Busqueta, Joan Grané i Ciscu Arnau. Desitgem que ens vulguin acompanyar: Josep Gonzàlez, Ton Capella, Montse
  Grané, Josep Martínez Vinaròs i Sebastià Ventayol. Durant aquest acte la Germandat farà entrega d’una placa recordatori a Estanislao Simon Flores que fa 25 anys que és soci d’aquesta entitat i a qui es prega la seva assistència a l’acte.
   

 • . Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 21.00 h Sopar i Ball de Sant Sebastià

  Als volts de les 9 de la nit, i al Casal de la Gent Gran, la Maria José i l'Agustí prepararan sopar al Casal de la Gent Gran. Havent sopat, es podrà gaudir dels balls clàssics de totes les èpoques amb el grup Ostres-Ostres

  Cal fer la reserva anticipada al 93 730 03 44. 

 • 54a2c6bc7406666.jpg Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 23.00 h Sessió Sant Sebastià Jove

  A la pista del Pavelló Primer d'Octubre, sessió de discoteca per a joves i amb Dj Roman Armengol i a continuació, amb el Dj Jan Aymerich. Ambient extrem. Zero límits. 

 • 32-fronto.jpg Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 09.00 h Torneig de Frontó

  Un torneig de frontó s'ha organitzat pel diumenge 20 a les 9 del matí a les Piscines Municipals. Organitza la Regidoria d'Esports .

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 11.00 h Ofici Solemne de Sant Sebastià

  A l’Església Parroquial de Sant Joan, a les 11 del matí del diumenge, us convidem a assistir a la celebració de l’Ofici Solemne, sota l’advocació de Sant Sebastià, patró de la nostra Germandat i copatró del poble. Acompanyarà l’ofici cantant obres de diversos compositors l’ Agrupació Coral de Matadepera.

  Celebrarà l’ofici el nostre rector Mn. Joan Artur Boardman. Com marca la tradició, es donarà un tros de tortell beneït a tots els assistents. En acabar com és habitual tots els assistents cantaran els Goigs en lloança al nostre Sant Patró.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 12.00 h Processó i Cercavila de Sant Sebastià

  Pels carrers mes cèntrics del nostre poble i com sempre, la Processió i Cercavila de Sant Sebastià després de l'Ofici Solemne. La presidirà la imatge del Sant, l’estendard de l'entitat, el seus integrants i altres autoritats. La festa amb profundes arrels cristianes commemora cada any la festivitat de Sant Sebastià Sant i màrtir (20 de Gener). Aquest Sant té molta devoció en molts pobles catalans arran de la pesta negra que va assolar gran part d’Occident. Sota la seva advocació es va constituir al nostre poble una pionera agrupació d’ajuda mútua de camperols: la Germandat de Sant Sebastià , associació que continua avui encara vigent com a entitat cultural i que és la que organitza les festes.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 12.30 h Ball de gegants

  En arribar la Cercavila a la Plaça de Cal Baldiró, els gegants de Matadepera i els que vindran de fora participaran de la festa mostrant-nos els seus millors balls. 

 • billar2.jpg Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 12.30 h Torneig de Billar

  A 2/4 d´1 del migdia i al local del Club Billar Matadepera , al carrer dels Pratginestós, tindrà lloc la final de 22è Torneig de billar de Sant Sebastià.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 13.00 h Tortell per a tothom

  A la 1 del migdia i a la Plaça de Cal Baldiró, jornada festiva al voltant del pi amb els balls més tradicionals i repartiment d'un tall del típic tortell de Sant Sebastià acompanyat de vi porrons de vi ranci i mistela. 

  Durant tot el matí els membres de l'entitat podran passar a recollir el tradicional tortell. I aquest any, tortell apte per a celíacs. Els germans que vulguin el seu tortell sense gluten, han de reservar-lo abans del 10 de gener al 636 798 607.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 13.00 h Ball de l'Arbre

  A la 1 del migdia, Ball de l’Arbre. Tindrà lloc a la Plaça de Cal Baldiró, i comptarà amb la música i a l’organització dels Grallers de Matadepera .

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 13.00 h Grimpada d'exhibició amb Joan Trabal

  A la Plaça de Cal Baldiró, a l’arribada de la processó, hi haurà una exhibició de grimpada clàssica per part del reconegut, emblemàtic i estimat grimpaire Joan Trabal.

  Igual que en altres anys, hi haurà una tarima a la Plaça perquè la gent més gran pugui gaudir dels actes amb tranquil·litat.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 13.15 h Sardanes a la Plaça de Cal Baldiró

  A continuació del Ball de l'Arbre, i a quarts de dues, Sardanes. A la Plaça de Cal Baldiró, la Cobla Nova Vallès interpretarà les sardanes tradicionals de sempre.

  L'acte compta amb la col·laboració de l' Agrupació Sardanista La Mola .

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 13.30 h Ball del Tortell

  A quarts de 2 del migdia, i a la Plaça de Cal Baldiró, també, el Ball del Tortell. L’exhibició del Ball de Tortell es va restaurar amb motiu del Centenari de la  Germandat l’any 2000, després d’anys sense ballar-se i pràcticament oblidat. Diu la tradició que es ballava el dia de Sant Sebastià i s’obsequiava amb un tortell a la parella que es treia a ballar. Avui en dia tots aquells que ho vulguin, poden fer-ho així.

  Aquest any s'estrena melodia i coreografia renovada. 

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 18.00 h Grimpada del pi amb piolets i grampons

  A la Plaça de Cal Baldiró i a les 6 de la tarda del diumenge 20 de gener, una exhibició d’aquesta espectacular tècnica de progressió vertical pròpia de les parets de gel, a càrrec de diversos escaladors. L'acte comptarà amb la presència i les explicacions de l’escalador local Ricard Garcia “Fardo” que explicarà les particularitats d’aquesta tècnica que pròximament posarà en pràctica en la seva nova aventura al Canadà.

  Amb aquesta tècnica de progressió vertical es proposa assolir les cinc cascades de gel més emblemàtiques del món.

  L'acte està organitzat per Matadepera Ice Climb.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 18.00 h Teatre: "Escoltant històries al voltant del pi"

  Al Casal de Cultura i a les 6 de la tarda del dumenge 20, els Amics del Teatre de Matadepera han assajat molt per oferir-nos l’espectacle teatral “Escoltant històries al voltant del pi”.

 • . Diumenge, 20 de gener de 2019 a les 22.00 h Havaneres amb els Mariners de Riera

  A les 10 de la nit del diumenge 20 de gener, i a l'Hotel, havaneres i cançó de taverna amb els Mariners de Riera .

  A la dreta, l'actuació de l'any passat. 

 • . Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 10.00 h Pedalada familiar de Sant Sebastià

  El dilluns 21 de gener, a les 10 del matí i des del carrer Pere Aldavert, s'ha organitzat una Pedalada Familiar oberta a tothom que recorrerà l'entorn matadeperenc amb la guia de Narcís Serrat. S'allargarà fins a quarts d'1 i està organitzat per BTT Sport.

 • . Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 11.30 h Acte matinal per als nens i nenes

  Dilluns 21 a partir de 2/4 de 12 i fins l'hora de dinar, i al carrer Pere Aldavert, davant el Casal de Cultura, un acte Matinal per als nens i nenes, amb la col·laboració dels Bombers Voluntaris de Matadepera

  Compta amb la col·laboració de Tot Lleure .

 • . Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 12.00 h Aperitiu musical pels avis

  Al Casal de la Gent Gran i a les 12 del migdia, la Germandat vol reconèixer d’una manera especial a tots els avis i àvies com a impulsors, testimonis i autors de la Matadepera que tenim avui. Hi haurà música per ballar a càrrec de la Disco Mòbil Josep Maria Bernabé. 

 • ´. Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 17.30 h Espectacle infantil de Xarxa Matadepera

  Xarxa Matadepera organitza pel 21 de gener a 2/4 de 6 de la tarda i al Pavelló, un espectacle gratuït per a tota la canalla. Serà amb la Companyia Viu el Teatre que representarà l'obra "Patatu".

 • . Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 19.30 h Missa de Difunts

  A 2/4 de 8 del vespre i a l'Església de Sant Joan, Missa de difunts en sufragi pels germans traspassats. 

 • . Dilluns, 21 de gener de 2019 a les 20.30 h Retirada del Pi de la plaça

  A 2/4 de 9 del vespre, retirada del pi de la Plaça de Cal Baldiró. Arriba el moment d’acomiadar el símbol d’aquestes festes, el pi. Nova demostració a la plaça de feines poc habituals de veure.

  En aquest moment se celebrarà el Sorteig del viatge a Turquia. En cas de no sortir el número premiat es faran públiques les butlletes substitutes i els terminis per reclamar el premi i els canals de difusió.

 • . Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 17.00 h La Biblioteca comença “Els contes del drac petit”

  La Biblioteca Àngel Guimerà inaugura aquest dimarts 22 de gener “Els contes del drac petit” un nou cicle d’activitats adreçat a infants de 0 a 3 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant i amb tota la família.

  Els Contes del drac petit es faran en dimarts, cada quinze dies, a partir de les 5 de la tarda. Les sessions tindran una durada d’uns 35-40 minuts aproximadament. L’activitat anirà a càrrec de Gemma Serra.

 • . Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 19.30 h ‘Silvana’, nou Documental del Mes al Casa

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest gener tindrà lloc el dimarts 22 i en ella es projectarà “Silvana”, una producció sueca del 2017 dirigida per M ika Gustafson, Olivia Kastebring, i Christina Tsiobanelis.

  Amb les seves lletres intransigents contra totes les formes d’opressió, Silvana és una rapper que ha conquerit Escandinàvia. Activista i icona de la comunitat queer que es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, s’ha convertit en la veu d’una nova generació. Un viatge des dels primers anys de la carrera de l’artista fins a convertir-se en una veritable icona contemporània.

 • . Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 10.30 h Oficina mòbil d'informació al consumidor

  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics…

  L'oficina estarà aquest dimecres 23 de gener a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 

 • . Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 20.00 h DAMA Matadepera convida a la pintora Teresa Jordà

  DAMA Matadepera organitza per aquest dimecres 23 de gener a les 8 del vespre i al Casal de Cultura una altra de les seves conferències obertes a tothom i d’interès general. I serà amb la pintora Teresa Jordà i Vitò.

  Nascuda a Terrassa l’any 1943, Jordà Vitó és un artista aquarel·lista polifacètica que actualment està considerada una de les millors artistes abstractes del moment. Compta amb nombrosos premis nacionals i internacionals i ha impartit nombrosos cursos i tallers entorn l’aquarel·la i l’abstracció.

 • . Dijous, 24 de gener de 2019 a les 19.30 h De quan es van rodar westerns a Sant Llorenç

  El Casal de Cultura acollirà el dijous 24 de gener i a 2/4 de 8 del vespre un Audiovisual: "Western a Sant Llorenç del Munt". I és que Matadepera va ser durant els anys 70 l’espai escollit per rodar diverses pel·lícules en el seu espai natural, i això va permetre transformar Can Robert en una clàssica posada de l’Oest americà. En aquest muntatge. presentat per Narcís Serrat, es podran veure alguns fragments seleccionats d’aquests films i es recordaran anècdotes i curiositats dels rodatges.

  A la imatge, "La diligencia de los condenados" (Juan Bosch, 1970). 

 • . Divendres, 25 de gener de 2019 a les 19.00 h Una oportunitat per descobrir el Radioteatre

  Matadepera Ràdio organitza pel divendres 25 de gener a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura una representació de Radioateatre, a l’estil de les que es duen a terme cada darrer dimecres de mes a l'emissora municipal. L'espectacle, obert a tothom, permetrà acostar-se a l'esperit d'aquest gènere radiofònic tan popular dècades enrere.

  Per aquesta sessió s’oferirà “La vida perdurable”, original de Narcís Comadira, que va estrenar-se al Teatre Municipal de Girona l’11 d’octubre de 1991 amb les interpretacions de Teresa Cunillé i Lluis Soler, i la direcció de Boris Rotenstein. L'obra tracta una història aparentment ben quotidiana: un dinar entre una mare i el seu fill. La trobada, però, estarà marcada per les oposades personalitats dels dos caràcters, distanciats no només generacionalment, sinó també per prejudicis que no se superen i traumes infantils que no s’obliden. “La vida perdurable” serà interpretada per les veus de Maria Glòria Farrés i Nil López, i comptarà amb una presentació de l’Albert Beorlegui.

  A la imatge, el Radioteatre que va tenir lloc al maig del 2016 amb l’obra “Dues dones que ballen” i que van protagonitzar Maria Glòria Farrés i Natàlia Grandia.

 • . Divendres, 25 de gener de 2019 a les 19.30 h Presentació del llibre "Ensenya'm la llengua"

  El Casal de Cultura acollirà el divendres 25 de gener i a 2/4 de 8 del vespre, "Ensenya'm la llengua", una recopilació de dites, refranys i creences al voltant de les visites al metge, la salut, la família i en definitiva sobre la vida i la mort. El llibre “Ensenya’m la llengua” (segona edició) és una recerca de vocabulari i llenguatge popular molt amena, al voltant de la salut, els remeis i les malalties.

  El llibre ha tingut molt bona acollida i ressò a diversos mitjans i s’hi recullen paraules i expressions que l’autor, el metge Toni Beltran Genescà, va aprendre de la seva família matadeperenca.

 • . Dissabte, 26 de gener de 2019 a les 10.30 h Visita guiada al Sanatori de Terrassa

  El dissabte 26 de gener a 2/4 d'11 del matí i al Parc Audiovisual de Catalunya s'ha programat una visita guiada al Sanatori, o l'antic “Hospital del Tòrax”, avui reconvertit en un edifici de serveis, acull entre altres, la seu del Parc Audiovisual de Catalunya . Aquest edifici emblemàtic ha estat molts anys envoltat de llegendes i misteris. Ara tenim l’ocasió de visitar els platós, els jardins i part de l’antic hospital i conèixer les activitats que s’hi fan i desvetllar o imaginar històries del seu passat.

  Visita tancada a dos grups de 50 persones. Preu gratuït, cal inscripció prèvia a: www.parcaudiovisual.cat/Matadepera.

 • . Dissabte, 26 de gener de 2019 a les 19.30 h Acte final de Matadesphera

  Després d’una desena de conferències, Matadesphera  organitza un últim acte sobre temes relacionats amb el medi ambient.

  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dissabte 26 de gener a 2/4 de 8 de la tarda. 

 • . Diumenge, 27 de gener de 2019 a les 07.30 h Excursió a l’ermita romànica de Santa Creu de Palou

  La Unió Excursionista de Matadepera ha programat pel diumenge 27 de gener una excursió a l’església romànica de Santa Creu de Palou i la Masia El Farell. Se sortirà des del pavelló pel cantó de la Riera a 2/4 de 8 del matí i el desplaçament en cotxes particulars es farà fins l’aparcament del pont de Vilomara. El recorregut, d’11 quilòmetres és fàcil i el temps a invertir, 3 hores i quart sense comptar aturades. D’aquesta manera, la Unió Excursionista de Matadepera vol completar la segona part de l’excursió de “Les Masies”  que es va fer el mes de gener a Puigdaura i Matarrodona. 

  El Farell és una masia fortificada del segle XVII amb diferents afegits que impressiona per la seva alçada. Es podran apreciar finestres i portes de diferents estils i la resta d’unes tines. L’ermita de Santa Creu és del segle XI, i encara que estigui en runes, es conserven l’àbsida, el campanar i la façana principal. Per l’itinerari, amb senders amples i pràcticament plans, es passarà per la Casa Nova de Sant Jaume, les Tines de Cal Padre, la Pedrera, Les Tines del Docte i la bassa-pantà de l’ermita, tornant a l’aparcament per la Riera de Santa Creu.

  A l’excursió cal portar esmorzar. Cal inscriure’s per correu electrònic a   uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668. Tota la informació es pot trobar al web de l’entitat.

  A la imatge, l’ermita de Santa Creu.

 • . Dimecres, 30 de gener de 2019 a les 22.00 h Radioteatre: "L'amor a totes les edats"

  Matadepera Ràdio   emet, com ja és habitual al darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre, una nova obra de radioteatre. I per aquest gener es presenta “L’amor a totes les edats” adaptació de la comèdia còmic-sentimental de Nicasi Camps dividida en tres episodis on cadascun d’ells s’aborda el tema de l’amor en diferents edats, als 35, als 55 i als 70 anys, fent servir com a nexe l’historia d’una família, de generació en generació. Amb direcció de Maria Glòria Farrés, el control tècnic és de Nil López, i el muntatge i la presentació són de l’Albert Beorlegui. L'obra és interpretada Montserrat Santamaria, Nil López, Maria José Carim, Ricard Martínez, Maria Glòria Farrés i Joan Sala.  

 • . Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 17.00 h La Biblioteca comença “Els contes del drac”

  La Biblioteca Àngel Guimerà inaugura aquest divendres 1 de febrer “Els contes del drac” un nou cicle d’activitats adreçat a infants de 3 a 7 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant i amb tota la família.

  Els Contes del drac es faran en divendres, cada quinze dies, a partir de les 5 de la tarda. Les sessions tindran una durada d’uns 35-40 minuts aproximadament. L’activitat anirà a càrrec de Gemma Serra.

 • . Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 20.00 h ‘Die Walküre’ de Richard Wagner, a ‘Una nit d’òpera’

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   continua aquest febrer una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest divendres 1 de febrer s’oferirà ‘Die Walküre’, la segona de les quatre òperes del cicle titulat “L’anell dels nibelung” de Richard Wagner. El compositor es va inspirar en la mitologia  norrena per escriure aquest obra, on el grup de les valquíries wagnerianes és un grup de nou germanastres, totes elles filles del déu Wotan i diferents amants, mortals i deesses. L’obra va ser estrenada al Teatre de la cort de Munic el 1870.

 • . Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 21.00 h Joan Masdéu, primer convidat a uns renovats 'Dijous a l'Hotel'

  La  Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de  Decibel  engega una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró. En aquesta ocasió, però, hi ha importants novetats, la més destacada de les quals és el canvi de dia: es faran en divendres, malgrat mantenir el nom original. També hi haurà només dos concerts al mes i s’avança el seu horari fins a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  El primer concert serà l’u de febrer amb Joan Masdéu, que presentarà “Innocents”, el seu nou disc en solitari després de “Whiskyn’s”, banda que va liderar durant tota la seva trajectòria. Després de Casa Murada (Global 2011), amb el premi Enderrock a la millor cançó d’autor per votació popular i de Dissabte (Global 2014), Joan Masdéu torna als escenaris amb “Innocents” (Satélite k 2018), un disc innegable, farcit de fantàstiques cançons pop de melodies exquisides, que suposa un retorn a l’essència musical i personal de l’artista de Reus.

 • . Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 21.30 h Concert amb la Coral Belles Arts de Sabadell

  La Regidoria de Cultura ha organitzat per al divendres 1 de febrer a 2/4 de 10 de la nit i a l’Església Parroquial un Concert de la Candelera per tancar el cicle nadalenc que comptarà amb la Coral Belles Arts de Sabadell, l’Orquestra de Cambra de Sabadell i alumnes solistes de cant del C onservatori de Música de Sabadell. L’entrada és de franc.

  Amb Jordi Lluch i Arenes com a director de la coral i Jordi Montoliu com a director de l’orquestra, s’interpretarà la Simfonia nº1 de Mozart, “Da Pacem Domine” d’Arvo Pärt, i la “Messe de Minuit pour Noël” de Marc-Antoine Charpentier.

 • . Diumenge, 3 de febrer de 2019 a les 10.00 h 12ª cursa de la Mont-rodon a Matadepera

  Organitzada per la Unió Excursionista , Matadepera acollirà el 3 de febrer la dotzena ena edició de la cursa de muntanya Mont-rodon. En aquesta edició, els participants recorreran un total de 13,5 km i 600 metres de desnivell positiu per corriols tècnics del massís del Mont-rodon i la costa del Tet en un recorregut 90% corriol. Hi haurà diversos avituallaments i a l’arribada, un aperitiu per a tothom.

  La sortida tindrà lloc a les 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura, i l’hora màxima d’arribada serà al mateix lloc a la 1 del migdia. L’entrega de dorsals tindrà lloc el mateix dia des de les 8 del matí i fins ¾ de 10. La participació està limitada a 500 corredors. S’estableixen diverses categories: menors de 18 anys; de 18 a 23 anys; de 24 a 39; de 40 a 49; i majors de 50 anys. Un quart d’hora després de la sortida hi haurà la Mini Mont-rodon pels més menuts, les inscripcions de la qual són presencials al mateix dia. L’entrega de premis serà a 2/4 d’1 del migdia i n’hi ha previstos 20: els tres primers/es de la classificació general masculina i femenina, el primer masculí i femení de cada categoria i el primer i primera local, amb aquest ordre de prioritat. També hi haurà un obsequi per a tots els participants.

  Les inscripcions, així com les bases completes de la cursa es poden fer a través de la pàgina web  http://www.cursamontrodon.cat/inscripcions/  o presencialment a  BTT Sport  i  Informàtica Matadepera  (Matadepera), i a  Kñera Running (Terrassa).

 • . Diumenge, 3 de febrer de 2019 a les 18.00 h Concert solidari d’Agermanament sense fronteres

  La delegació local d’Agermanament sense fronteres ha organitzat per aquest diumenge 3 de febrer a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura un concert solidari amb el cor de l' Escola d'Actors de Barcelona que inclourà un recull de cançons del seu repertori. El preu de l’entrada és de 5 €uros (adults) i 2 €uros (nens).

  Els diners recaptats aniran a benefici del projecte “A mÀ” del Camerun.

 • . Dimarts, 5 de febrer de 2019 a les 17.00 h “Els contes del drac petit” a la Biblioteca

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua aquest dimarts 5 de febrer a les 5 de la tarda “Els contes del drac petit” un nou cicle d’activitats adreçat a infants de 0 a 3 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant i amb tota la família.

  Els  Contes del drac   petit  es fan en dimarts, cada quinze dies, a partir de les 5 de la tarda. Les sessions tindran una durada d’uns 35-40 minuts aproximadament. L’activitat anirà a càrrec de Gemma Serra.

 • . Dimecres, 6 de febrer de 2019 a les 10.00 h Xerrada d’Oriol Badia sobre l’Abat Escarré

  Organitzada per la Regidoria de Benestar Social , el dimecres 6 de febrer, al Casal de la Gent Gran i a les 10 del matí, el matadeperenc Oriol Badia impartirà una xerrada sobre la vessant literària de l’Abat Aureli Maria Escarré i Jané

  La xerrada és oberta a tothom.

 • . Divendres, 8 de febrer de 2019 a les 18.00 h Presentació del grup de joves feministes de Matadepera

  El Grup Feminista de Matadepera és una entitat formada per joves per poder relacionar les seves opinions i ideals. Es reuneixen un cop a la setmana, els dijous de 16:30 a 18:00 a l’Hotel.  El grup està obert a tothom i per formar-ne part, només cal anar a l’Hotel els dijous o contactar amb elles a través del seu correu doneslliuresmatadepera@gmail.com o amb el seu instagram @doneslliuresmatadepera.

  La primera activitat del grup serà una xerrada sobre masclismes quotidians el divendres 8 de febrer a les 6 de la tarda al mateix Hotel.

 • . Divendres, 8 de febrer de 2019 a les 20.00 h Arts Escèniques i Música ens porta 'Tenors'

  En el marc del cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la  Regidoria de Cultura, el divendres 8 de febrer a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra "Tenors", de Toni Sans, que comptarà amb els tenors Ezequiel Casamada, José Luís González i Miquel Cobos, acompanyats de Dani Garcia i Gustavo Llull al piano. L'obra s'havia de representar inicialment el 26 d'octubre però a causa de la malaltia d'un dels intèrprets va quedar ajornada fins aquest 8 de febrer. 

  Ser tenor és molt dur. Sempre al límit. Sempre més amunt. Sempre més fort. Sempre més llarga, la nota. I en el moment més inesperat, el gall. Gàrgares, farigola i bufandes a 35 graus a l'ombra. Passió exacerbada, melodies inoblidables, lirisme excels que desemboca en la raó de l’existència del tenor: el "pinyol", que el pot cobrir de glòria o enfonsar-lo en la misèria. Reunits, per fi, un cop més, els Tres Tenors han trobat un forat a les seves atapeïdes agendes internacionals per acudir a la ineludible cita amb el seu públic. En aquest concert ens oferiran un recull de les més belles i conegudes melodies d’avui i de sempre.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

 • . Dimarts, 12 de febrer de 2019 a les 19.00 h Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes.

  Una nova sessió s’ha fixat pel 12 de febrer a les 7 de la tarda.

 • . Dimecres, 13 de febrer de 2019 a les 18.00 h La Biblioteca programa una nova Hora del Conte

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat una nova Hora del Conte, que tindrà lloc el dimecres 13 de febrer a les 6 de la tarda. Anirà a càrrec de Rosa Pinyol, que explicarà el conte “Ai, quin fred que fa!”.

  Ovelletes, on sou?  Necessitem llana, molta llana per a protegir-nos del fred, el vent i la neu… Vinga  mantes, abrics, jerseis, mitjons, guants, passamuntanyes… si això dura gaire quedarem encarcarats.

 • . Dijous, 14 de febrer de 2019 a les 18.00 h Curs AIUMA: “El mirall de la moda”

  AIUMA organitza aquest mes de febrer un curs que amb el títol “El mirall de la moda” pretén oferir un coneixement de l’evolució de la indumentària i les claus per a la interpretació de la història del vestit. Anirà a càrrec de Montserrat Martorell Estrenjer, llicenciada en Historia de l’Art, cap de Fashionframe, un projecte educatiu de moda de la Fundació Pineda, i amb estudis d’història de la indumentària, sociologia i antropologia que participa en projectes de moda ètica i sostenible.

  El curs constarà de tres sessions, complementades amb tallers. La primera, al Casal de Cultura, a les 6 de la tarda, tindrà lloc el 14 de febrer i es tractarà la moda en l’època de cavallers i princeses. El taller parlarà de la moda i l’art. La segona sessió, a la mateixa hora i lloc serà el 21 i es parlarà de les modes en les corts europees amb un taller dedicat a la moda i el protocol, i l’etiqueta a través del cinema. Finalment, la tercera sessió tractarà els mestres de l’alta costura (Worth, Poiret, Chanel, Balenciaga i Dior) i es farà una visita guiada al Museu Tèxtil de Terrassa a partir de 2/4 de 5 de la tarda.

  El preu del curs és de 30 €uros, i pels socis, només 20 €uros. Les inscripcions es fan al telèfon 629 59 03 48 i el pagament del curs, al compte del BBVA, ES73 01828184350201518286.

Pàgina 1 de 2
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49