Agenda

 • . Diumenge, 19 de novembre de 2017 a les 08.00 h Excursió a les barraques de l’Obaga del Guix

  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat per aquest diumenge 19 de novembre una excursió a les barraques de l’Obaga del Guix, a Castellar del Vallès. La sortida es farà com sempre des del pavelló pel cantó de la riera a les 8 del matí i en cotxes particulars, que es desplaçaran fins a Castellar del Vallès.

  L’origen de l’excursió es troba en un grup de persones de Castellar del Vallès, anomenat “Grup de Recerca de la Pedra Seca” que es van proposar, des de l’any 2007, redescobrir i rehabilitar edificacions de pedra seca (barraques, forns de cal i d’obra). Amb l’ajut de veïns han multiplicat per 10 la xifra inicial i ja porten identificades més de 120 barraques, sense comptar els forns. Joan Roura, un dels fundadors del grup guiarà l’excursió.

  La distància a recórrer és de 4’40 quilòmetres, i la dificultat és baixa, amb només un parell de pujades, pel que el temps a invertir serà de 3 hores sense comptar aturades. Cal portar esmorzar.

  Cal inscriure’s al correu electrònic uem@uem.cat o per telèfon al 608 096 668 i portar l’esmorzar. Als no federats no es cobraran els 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores ja que és una excursió fàcil que no presenta cap perill.  

 • Poltrona i Pla Diumenge, 19 de novembre de 2017 a les 19.00 h Tortell Poltrona i Albert Pla a Matadepera ACTE SUSPÈS

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La cinquena actuació tindrà lloc el 19 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de circ amb Tortell Poltrona i Albert Pla que porta per nom “Poltrona-Pla”.

  Hi ha un escola perduda allà al mig del Montseny, on només hi estudien els infants... on només hi estudien els infants que somien amb truites, és l'escola dels somiatruites... Tortell Poltrona i Albert Pla fa temps que estudien en aquesta escola. No sabem si volen ser pallassos i cantar, o ser cantants i fer el pallasso. Albert Pla dota les seves cançons d'una particular personalitat extrema, de vegades de cert contingut polèmic, i en altres ocasions amb un toc infantil. Poltrona és tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria. 

 • Diumenge, 19 de novembre de 2017 a les 19.30 h “The cockpit”, film d’animació japonès al CineClub

  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic.

  Per aquest diumenge 19 de novembre està previst projectar "The cockpit” (1993) film d’animació japonès dirigit per Yoshiaki Kawajiri, Takashi Imanishi i Ryousuke Takahash

   

 • Imatge del documental Dimarts, 21 de novembre de 2017 a les 17.00 h Cinefòrum relacionat amb el 25N

  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, s’ha organitzat pel dia 21 a les 5 de la tarda (i no a 2/4 de 6 com s'ha anunciat) i al Casal de la Gent Gran un cinefòrum on es projectarà el film “La mujer, cosa de Hombres de TVE” d’Isabel Coixet. L’acte està oberta a tothom.

  Després de la projecció s’obrirà un debat per contrastar les diferents mirades i perspectives de les diferents generacions a l’hora d’analitzar el tema. 

 • Tertúlia Musical Dimarts, 21 de novembre de 2017 a les 19.00 h Una nova sessió de les Tertúlies Musicals

  La Biblioteca Àngel Guimerà  continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Núria Munt i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes.

  Una nova sessió s'ha fixat pel 21 de novembre a les 7 de la tarda.

 • . Dijous, 23 de novembre de 2017 a les 09.00 h Últim dia per apuntar-se a les places vacants de la Ralet

  La Regidoria d'Ensenyament ha anunciat la convocatòria per accedir a 1 plaça de P1 (nascuts al 2016) i 2 places a P2 (nascuts al 2015), per aquest curs 2017/18. Les sol·licituds per accedir a la convocatòria es poden fer a l' Oficina d'Atenció Ciutadana  fins al 23 de novembre. Del 24 de novembre a l'1 de desembre hi haurà la baremació, sorteig, l’adjudicació de places i la matriculació, i entre l'1 i el 4 de desembre, inici de les classes.  

  La documentació a aportar així com la forma d’adjudicació de les places es poden descarregar i consultar a la SEU de l’ajuntament (tràmits ensenyament-inscripció escola bressol) o be es pot demanar directament a l’OAC. El full de preinscripció i altra documentació s'hauran de presentar i registrar a l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de dilluns a divendres, de 9 a 2. Per a més informació, consulteu el document que trobareu al destacat superior d'aquesta pàgina web

 • . Dijous, 23 de novembre de 2017 a les 18.00 h Acte d’homenatge a la professora Araceli Contreras

  L’ Institut Matadepera homenatjarà aquest dijous 23 de novembre a les 6 de la tarda a Araceli Contreras, professora de francès i secretària del centre que va morir el passat 3 de setembre a l’edat de 55 anys després d’una malaltia detectada fa pocs mesos.

  Contreras va començar a treballar al centre l’any 2005, on va exercir diversos càrrecs, com ara coordinadora de batxillerat. Des del 2009 i fins al febrer formava part de l’equip directiu com a secretària.

 • Marion Harper Dijous, 23 de novembre de 2017 a les 22.30 h Els “Dijous a l’Hotel” convida Marion Harper

  L’Hotel acull una nova temporada, la número 26 dels anomenats "Dijous a l'Hotel", concerts per amenitzar les nits d'aquest dia de la setmana. Els concerts són de franc i tenen lloc a partir de 2/4 d'11 de la nit. La iniciativa, de Punt Jove compta amb la col·laboració de JAM i Decibel Produccions .

  L’actuació del 23 de novembre serà amb Marion Harper, que vindrà amb el seu nou disc. Un treball que arriba 2 anys després de la publicació del seu primer llarga durada “Cotton Candy” amb el que ha girat per més de 50 localitats diferents, tant de Catalunya, Espanya, com Europa i li va servir per guanyar el Premi Descobertes 2016 pel Festival STRENES i una nominació a Millor Artista Revelació pels Premis ARC i fer-se així, un lloc en el panorama musical independent català.

  Amb aquest nou disc, Harper opta per una sonoritat electrònica més fosca, sense perdre la llum de la seva música, però endinsant-se en camins més obscurs.

 • . Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 12.00 h Lectura del Manifest del 25N

  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, pel dia abans, el divendres 24 s’ha convocat la lectura del manifest que serà llegit per l’Alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona a les 12 del migdia davant l’Ajuntament. 

 • L'Hotel Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 17.00 h Taller contra la violència de gènere

  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, s’ha organitzat pel divendres 24 de novembre a les 5 de la tarda un Taller al Punt Jove. 

 • . Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 18.00 h Últim dia de l'exposició "Photo Voice"

  Punt Jove va inaugurar el passat divendres 10 a la tarda l’exposició “Photo Voice. The Power of  Equality”, un recull fotogràfic de l’intercanvi Erasmus + que va tenir lloc a Matadepera, on un grup de joves de Matadepera i Terrassa van treballar la perspectiva de gènere amb joves de d’altres sis països d’Europa.

  L’exposició estarà oberta fins aquest divendres 24 de novembre. 

 • Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 20.00 h “I Pagliacci” al cicle “Una nit d’òpera”

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua  aquest divendres 24 de novembre la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “I Pagliacci”, una de les òperes més representatives del gènere "verista" que tant d'èxit va tenir a finals del segle XIX. Original de Ruggero Leoncavallo (1857-1919), la versió que s’oferirà és la producció del Festival de Pasqua de Salzburg del 2015 amb Jonas Kaufmann, Ludmyla Monastyrska, dirigits per Christian Thielemann i amb la Staatskapelle de Dresden

 • . Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 21.00 h Tercer Sopar Solidari “Petits detalls”

  El Club Esportiu Terrassa Hockey acollirà el proper divendres 24 de novembre a les 9 del vesprela tercera edició del Sopar Solidari “Petits Detalls”, l’ONG creada pel matadeperenc Kiko Germain, que impulsa projectes per tal que nens i nenes orfes d’Uganda puguin tenir una vida més digna i justa. 

  La trobada, que consistirà en aquesta ocasió amb una degustació, té un preu de 40 €uros que aniran íntegrament a favor de l’ONG. Les places són limitades i per a més informació i reserves, cal trucar al 658 985 519.

  L’acte compta amb la col·laboració de Par·ill i Andrea Vicens de “Masterchef”. 

 • . Dissabte, 25 de novembre de 2017 a les 10.00 h Taller gratuït d’autoprotecció al Casal de Cultura

  La Diputació de Barcelona ha organitzat pel dissabte 25 de novembre un taller gratuït d’autoprotecció, suport vital bàsic i DEA que tindrà lloc al Casal de Cultura a les 10 del matí i que és obert a tothom.

  L’objectiu del taller és dotar als participants d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar, entenent i aplicant els conceptes de prevenció. D’entre els continguts que es tractaran hi haurà una introducció sobre l’autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció); i situacions d’emergència més freqüents, amb demostració de desfibril·lació externa automatitzada.

  Els interessats poden trucar a l’Ajuntament (93 787 02 00), demanant per la Regidoria de Salut, o bé enviant un correu electrònic reservant plaça a les adreces: sanchezant@matadepera.cat o massmr@matadepera.cat .

 • Tortell Poltrona Dissabte, 25 de novembre de 2017 a les 19.00 h Tortell Poltrona al cicle d’arts escèniques

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. La cinquena actuació havia de tenir lloc el passat 19 de novembre amb un espectacle de Tortell Poltrona i Albert Pla, però circumstàncies alienes a l’organització van obligar a suspendre l’espectacle.

  En la seva substitució, s’ha programat un altre espectacle de circ, “Post Clàssic” també amb Tortell Poltrona, que tindrà lloc el 25 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El preu és de 5 €uros.

  “Post clàssic” és un espectacle trepidant carregat dels esquetxos i números del Poltrona que han fet història. Un espectacle on hi ha l’essència del pallasso de sempre i el repte de innovar.

 • Pintamúsica Diumenge, 26 de novembre de 2017 (De 11.00 h a 12.00 h) Teatre, música i art amb "Pintamúsica"

  En el marc del segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera la Regidoria de Cultura  ha programat un espectacle infantil organitzat per Xarxa Matadepera . Serà amb “Pintamúsica”, on un quadre blanc, quatre colors i música clàssica i popular en directe són els ingredients principals d’aquesta experiència creativa per a nadons i els seus acompanyants. Tres músics, actors i cantants són els encarregats de guiar-nos en aquest viatge creatiu a través de les estacions de l’any que ens porten a crear una adaptació del quadre “Dona i ocells en la nit” de Joan Miró. Això és Pintamúsica: un viatge sensorial per escoltar, mirar i crear!

  Tindrà lloc el diumenge 26 de novembre a les 11 del matí a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El preu és de 5 €uros.  

 • Diumenge, 26 de novembre de 2017 a les 19.30 h CineClub s’afegeix al dia contra la violència de gènere

  CineClub Matadepera  s’afegeix als actes commemoratius del Dia Internacional contra la violència de gènere amb la projecció del film “Tyrannosaur”, producció britànica dirigida per Paddy Considine l’any 2011. Serà el diumenge 26 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda a l’Hotel. La sessió és gratuïta i s’ofereix en versió original subtitulada.

  “Tyrannosaur” és un drama social que explora les profunditats de la violència humana, un  relat de la supervivència angoixada en aquests temps d'aprensió i derrota. Debut del director Paddy Considine, es tracta de l'expansió de “ Dog Altogether” , un curt realitzat anteriorment, que tracta la història d’un home alcohòlic, vidu, violent i autodestructiu que coneix, a arrel d'una baralla, una dona profundament religiosa. Tot i que al principi ell es burla de la seva fe, aviat descobreix que porta una vida plena de dolor i confusió. Història de com l'amistat pot trobar-se fins i tot als llocs més foscos.

  El film va ser premiat a a nombrosos festivals, entre els quals: Festival Sundance, British Independent Film Awards, Premis BAFTA, Festival de Chicago, Mar del Plata...

 • Club de Lectura Juvenil Dimarts, 28 de novembre de 2017 a les 19.00 h Club de Lectura juvenil

  Vist l’èxit de les anteriors convocatòries, la Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una nova sessió de Club de Lectura juvenil adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre els 9 i els 11 anys.

  El llibre a comentar serà "Les aventures de la mà negra", de Hans Jürgen Press. 

 • . Dimecres, 29 de novembre de 2017 a les 22.00 h El Radioteatre de MTR posa en escena Harold Pinter

  Matadepera Ràdio continua aquest darrer dimecres de mes, i com és habitual a les 10 del vespre, una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Com sempre, l'emissió es pot recuperar a l'endemà al web de l'emissora. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació va a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

  L’obra que es presenta és “Engany”, del dramaturg, poeta, guionista i actor anglès, premi Nobel de Literatura Harold Pinter, que va viure entre el 1930 i el 2008 i que està considerat un dels grans colossos de les lletres del segle XX. El seu origen es troba en una experiència pròpia de Pinter, de quan estava casat amb l’actriu Vivien Merchant i va tenir un relació extramatrimonial amb Joan Bakewell, que acabaria provocant no només el seu divorci sinó també un procés d’autodestrucció de Merchant que l’abocaria a una prematura mort l’any 1983. Fruit d’aquest desgavell emocional sorgiria aquest “Engany”, “Betrayal” en la seva versió original que va estrenar-se el 15 de novembre de 1978 al National Theatre de Londres amb la direcció de Peter Hall i les interpretacions de Penelope Wilton, i Michael Gambon. 

  A la dreta, l'elenc de l'obra "Engany" que es posa en escena a Matadepera Ràdio

 • Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 22.30 h Els “Dijous a l’Hotel” acaben temporada amb “Coriolà”

  L’Hotel enllesteix una nova temporada, la número 26 dels anomenats "Dijous a l'Hotel", concerts per amenitzar les nits d'aquest dia de la setmana. Els concerts són de franc i tenen lloc a partir de 2/4 d'11 de la nit. La iniciativa, de Punt Jove compta amb la col·laboració de JAM i Decibel Produccions .

  L’actuació del 30 de novembre serà amb “Coriolà”. La banda del Maresme va publicar, el 20 de gener, el seu segon disc, “La tremolor”, on proposen un pas més enllà en la sonoritat del grup: textures més elèctriques, ritmes més contundents i, per primera vegada, pinzellades d’electrònica. Un treball on es confirma la voluntat inconformista de la banda.

  Amb l’anterior disc, “El debut” (2014), “Coriolà” ja es va guanyar un lloc al panorama català, amb una gran rebuda entre el públic i la crítica. La gira d’aquest primer treball els va portar per escenaris de referència de tot el país com el BAM, FM de Vila-Seca, Let’s Festival, Músiques Sensibles, Festival Cruïlla, Primavera Sound als Barris, PopArb o Strenes, entre molts altres.

 • . Dissabte, 2 de desembre de 2017 a les 10.00 h Inscripcions per participar a la Cavalcada de Reis

  La Comissió de Reis de Matadepera organitza un any més la participació a la Cavalcada de Reis per al proper 5 de gener.

  En aquesta ocasió, s’instaura un mètode d’inscripcions. Des del dissabte 2 de desembre i fins al dissabte 16 de desembre a les 2 de la tarda, hi haurà al Casal de Cultura uns fulls per inscriure’s que caldrà i dipositar a la bústia que s’hi instal·larà.  

  En el cas que hi hagi un volum molt elevat d’inscripcions, es prioritzarà als participants de més edat. Un cop acabat el termini d’inscripció, els membres de la Comissió de Reis trucaran a les persones que participaran a la cavalcada de Reis 2018 per donar-los tots els detalls.

 • Oques cretines Diumenge, 3 de desembre de 2017 a les 19.00 h Oques cretines al Casal de Cultura

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La sisena actuació tindrà lloc el 3 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta de l’obra de teatre “Oques cretines”, un espectacle amb textos de Karl Valentin dirigit per Lluïsa Mallol, i amb Blanca Pàmpols, Josep Maria Mas i Ferran Castells d’intèrprets. 

  A partir de 12 peces breus i una cançó, es transita pel divertit i singular món de l’autor, pallasso, cabaretista, i home orquestra Karl Valentin (1882-1948). Un món en el que parlant la gent No s’entén i Res és el que sembla. Com un mal son en una nit de desembre...

   

 • . Diumenge, 3 de desembre de 2017 a les 20.00 h Últim dia de l'Operació "Nen de Nadal" a Matadepera

  L’organització   Samaritan’s Purse   i l’ONG cristiana   Decisión en Espanya   han tornat a organitzar aquest any la campanya “Operació Nen de Nadal” per la qual es recullen caixes de sabates amb regals per repartir-los als nens i nenes més necessitats de diverses zones d’Àfrica. L’operació consisteix en dipositar en una caixa de sabates joguines com nines, camions, peluixos, cotxets, una pilota, o material escolar. No s’han d’incloure aliments, medicines ni cap objecte relacionat amb la violència. Les capses es poden dipositar al Casal de la Gent Gran fins aquest 3 de desembre.

  L’any passat es van recollir a Matadepera 280 caixes, procedents de particulars però també de les escoles  Ginesta   i   Montcau-La Mola Joan Torredemer , del Casal de Cultura i del Casal de la Gent Gran. Arreu de Catalunya es van recollir 6.969 caixes i a tot l’estat, 41.107. 

 • Dimarts, 12 de desembre de 2017 a les 19.30 h El “Documental del mes” projecta “Renda bàsica”

  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre.

  La sessió del desembre tindrà lloc el dimarts 12 de desembre i portarà per nom “Renda bàsica”, dirigida aquest 2017 per Christian Tod.

  El film reflexiona sobre una idea radical que està de nou al cim de l’agenda social, la renda bàsica garantida. Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?

 • . Divendres, 15 de desembre de 2017 a les 17.00 h Música de Nadal als carrers de Matadepera

  L’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou i la Coral Endavant del Casal de la Gent Gran han organitzat un any més un activitat que omplirà els carrers de Matadepera de música. Serà el divendres 15 de desembre a partir de les 5 de la tarda, quan alumnes i voluntaris actuaran en diferents punts del centre del poble.

  A les sis de la tarda la Coral Endavant i els grups de cant coral de l’escola de música faran una cantada de nadales conjunta a la Plaça del Bosquet. Tot seguit, Benestar Social ha organitzat una xocolatada amb melindros per passar el fred.

  L’activitat està inscrita a la Marató de TV3 i la recaptació voluntària anirà destinada a col·laborar-hi.

  A la dreta, el concert de l'any passat del Cor de Noies a la plaça de l'Església. 

   

   

 • Divendres, 15 de desembre de 2017 a les 20.00 h “Una nit d’òpera” torna a convidar “La traviata”

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua  aquest divendres 15 de desembre la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà un dels més coneguts de tot el repertori “La traviata”, de Giuseppe Verdi basada en un llibret de Francesco Maria Piave, inspirat a la seva vegada en la famosa novel·la d’Alexandre Dumas publicada l’any 1848. Estrenada el 6 de març de 1853 al Teatre de la Fenice de Venècia, va arribar a Barcelona per primer cop el 1855.

  La versió que s’oferirà és una producció de l'Òpera de Paris de 2014, amb Diana Damrau i Francesco Demuro, dirigits per Francesco Ivan Ciampa.

 • . Dissabte, 16 de desembre de 2017 a les 14.00 h Últim dia per inscriure's a la Cavalcada de Reis

  La Comissió de Reis de Matadepera organitza un any més la participació a la Cavalcada de Reis per al proper 5 de gener.

  En aquesta ocasió, s’instaura un mètode d’inscripcions. Fins aquest dissabte 16 de desembre a les 2 de la tarda, hi haurà al Casal de Cultura uns fulls per inscriure’s que caldrà i dipositar a la bústia que s’hi instal·larà.  

  En el cas que hi hagi un volum molt elevat d’inscripcions, es prioritzarà als participants de més edat. Un cop acabat el termini d’inscripció, els membres de la Comissió de Reis trucaran a les persones que participaran a la cavalcada de Reis 2018 per donar-los tots els detalls.

 • . Dissabte, 16 de desembre de 2017 a les 20.00 h Concert de guitarristes matadeperencs al Casal

  El Casal de Cultura acollirà aquest dissabte 16 de desembre a les 8 del vespre un concert amb entrada gratuïta on hi tocaran quatre guitarristes de Matadepera: Isabel Garcia Rafanell, Ricard Sánchez (professor de l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou ), Ricard Segura (guitarrista del grup “La Corranda” i professor al Casal de la Gent Gran) i Tono Blasi, que ja ha ofert diversos concerts en solitari o amb altres músics al Casal. 

  Al concert s’interpretarà un repertori ben variat, des de música clàssica fins a arranjaments de temes molt coneguts tan moderns com populars.

   

 • . Diumenge, 17 de desembre de 2017 a les 11.00 h Mercat de Nadal a la Masia La Tartana

  Un any més, el que fa set, la Masia La Tartana acollirà una nova edició del Mercat de Nadal obert a tothom, on hi haurà paradetes que oferiran diversitat de productes per poder realitzar les compres i regals de Nadal.

  També hi haurà servei de Bar. L’entrada és gratuïta i l’horari serà de les 11 del matí fins a les 8 del vespre d'aquest diumenge 17 de desembre.

   

 • Big Drums Diumenge, 17 de desembre de 2017 a les 19.00 h "Big Drums" a la temporada d'arts escèniques

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La sisena actuació tindrà lloc el 17 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de dansa i música de la Companyia Camut Band  titulat “Big drums”.  

  Formada per tres ballarins i dos percussionistes, “Big drums” és un espectacle en el que intervenen la percussió africana, el tap dance, la veu i el ball sobre sorra. Està composat de diferents parts que s’alternen sense pausa. 

   

   

   

   

 • . Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 20.00 h DAMA convida al director d’orquestra Salvador Brotons

  DAMA Matadepera organitza per aquest dijous 28 de desembre a les 8 de la tarda i al Casal de Cultura una altra de les seves xerrades trimestrals d’interès general i obertes a tothom.

  En aquesta ocasió, serà amb el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons (Barcelona, 1959) que impartirà una conferència que portarà per títol "Música, mestre!"

  Entre d’altres fites, des del 1991, és el director titular de la  Vancouver Symphony Orchestra , al front de la qual ha estat distingit amb el premi "Arts Council" atorgat pel Clark County i la ciutat de Vancouver. En el nostre país ha estat el director titular de l' Orquestra Simfònica del Vallès (1998-2002) i de l' Orquestra Simfònica de les Illes Balears (1998-2001).-2001). També exerceix de professor de direcció d'orquestra i composició a l’ Escola Superior de Música de Catalunya . Actualment és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona .

  En la seva labor com a compositor, destaca una òpera, una opereta, i diverses composicions com sonates, simfonies, concerts i sardanes.

 • Divendres, 9 de febrer de 2018 a les 20.00 h ‘Andrea Chenier’ a “Una nit d’òpera”

  Després de la pausa de cada any al gener a causa de les Festes de Sant Sebastià , el cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 9 de febrer la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Andrea Chenier”, d’Umberto Giordano, òpera italiana verista en quatre actes composta per Umberto Giordano sobre un llibret de Luigi Illica i estrenada a Milà el 28 de març de 1896. L’òpera està basada en la vida del poeta francès André Chénier (1762-1794), executat durant la Revolució Francesa.

  La versió que s’oferirà és una producció de Royal Opera House Covent Garden de 2015, la mateixa que es veurà al Gran Teatre del Liceu aquesta temporada amb el mateix protagonista masculí), Jonas Kaufmann, acompanyat d’Eva -Maria Westbroek, Zeljko Lucic dirigits per Antonio Pappano i amb escenografia de David McVicar.

 • blancaneus.jpg Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 19.30 h "Blancaneus i els set nans", la bogeria de Walt Disney

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr continua aquest divendres 23 de febrer el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La segona conferència porta per nom '“Blancaneus i els set nans”, la bogeria de Disney':

  Concebuda en plena Gran Depressió americana, en un moment en què a Walt Disney li estaven quedant petits els exitosos curts de Mickey Mouse, el risc va ser enorme i el seu ambiciós plantejament i un pressupost que es va acabar desbocant, van fer que l’aventura fos considerada “la bogeria de Disney”. En aquesta conferència s'analitza aquest primer llargmetratge de la famosa companyia i també com aquesta gesta sense precedents va revolucionar el cinema d’animació, pel que justament està considerada unànimement una de les millors pel·lícules de la història del cinema.

 • Divendres, 2 de març de 2018 a les 20.00 h “Una nit d’òpera” programa ‘Cavalleria Rusticana’

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 9 de febrer la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni, l’altre un altre gran títol verista que acostuma a programar-se, al costat d’”I Plagliacci”, que també ha estat ja present en aquesta temporada. Ambientada a la Sicília de finals del segle XIX, té com a protagonistes Turiddu, un noi que torna del servei militar i Santuzza, una jove amb qui té un idil·li, el qual és abrandat per part d'ella i de despit per part d'ell, perquè ell ha vist que s'han trencat els seus plans de casament amb Lola, la promesa de tota la vida, que ara s'ha casat amb un altre home.

  La versió que s’oferirà és una producció del festival de Pasqua de Salzburg de 2015, amb Jonas Kaufmann i Maria Agresta, dirigits per Christian Thielemann amb la Staatskapelle de Dresden.

   

 • Divendres, 13 d'abril de 2018 a les 20.00 h El títol més destacat d’Arrigo Boito, a “Una nit d’òpera”

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 13 d'abril la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Mefistofele”, òpera amb un pròleg, quatre actes i epíleg d’Arrigo Boito, amb llibret del mateix compositor basat en el famós “Faust” de Goethe.. Va ser estrenada el 1868 al teatre de l’Scala de Milà i va constituir un considerable fracàs, el que va obligar l'autor a revisar-la. La versió revisada definitiva es va estrenar a Bolonya el 1875.

  La versió que s’oferirà és una producció de l'Òpera de Baviera de 2016, amb René Pape, Joseph Calleja, Kristine Babajanyan, dirigits per Omer Meier Wellber.

 • Divendres, 11 de maig de 2018 a les 20.00 h “Una nit d’òpera” programa l’última òpera de Bellini

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 11 de maig la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “I Puritani”, òpera en tres actes de Vincenzo Bellini amb llibret del comte Carlo Pepoli i basat en l'obra de teatre “Têtes rondes et cavaliers” Jacques-François Ancelot i Joseph Xavier Saintine. Va ser estrenada el Théâtre-Italien de París el 24 de gener de 1835, i narra el drama amorós d'Elvira i Arturo en plena  revolució entre els puritans partidaris d’Oliver Cromwell i els reialistes que recolzaven la casa des Estuard.

  Tot i que el llibret és certament confús i poc creïble, la música de Bellini està entre la més acurada i bella que va compondre. L'òpera va ser el resultat del desig de Bellini de compondre una òpera per al públic parisenc, però va ser la seva última obra, que va morir 8 mesos després de la seva estrena als 33 anys.  

  S'oferirà una producció del Teatro Comunale de Bolonia de 2009. Amb Juan Diego Flórez, Nino Machaidze, Ildebrando D'Arcangelo, dirigits per Michele Mariotti.

   

   

 • gww.jpg Divendres, 25 de maig de 2018 a les 19.30 h "Els millors petons de la història del cinema"

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest divendres 25 de maig el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La tercera i última conferència porta per nom "Els millors petons de la història del cinema". 

  Més enllà de l’art i l’entreteniment que representen, el cinema no ha deixat de ser, al llarg de la seva història, la projecció de les nostres il·lusions i sovint, el millor vehicle que ha sabut sublimar els desitjos romàntics. Aquesta conferència proposa fer un recorregut de les millors escenes romàntiques de la història del cinema, en una antologia que no per necessàriament incompleta, és prou representativa del què ha estat l’amor al Setè Art. A la dreta, un petó antològic: el de Clark Gable i Vivien Leigh a "Lo que el viento se llevó".

 • Divendres, 15 de juny de 2018 a les 20.00 h “Una nit d’òpera” abaixa el teló amb l’última òpera d’Strauss

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura enllesteix aquest divendres 15 de juny la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Capriccio”, òpera d’un acte i tretze escenes composta per Richard Strauss amb llibret en alemany escrit pel mateix compositor i Clemens Kraussa. Estrenada al Teatre Nacional de Munich el 28 d’octubre de 1942 va ser l’última òpera d’Strauss.

  La versió que s’oferirà és producció del Metropolitan de New York de 2011, amb Renée Fleming, dirigit per Andrew Davis.

   

   

   

   

   

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49