Agenda

 • Fecsa Endesa Dilluns, 25 de setembre de 2017 (De 06.30 h a 17.00 h) Avís de tall de subministrament elèctric

  A causa de la realització d'uns treballs de manteniment a les xarxes de distribució, Endesa ha anunciat que el dilluns 25 de setembre entre 2/4 de 7 del matí i les 5 de la tarda hi haurà una interrupció del subministrament d'energia elèctrica. Concretament, el tall afectarà la carretera de Terrassa. 

  Us podeu descarregar a la dreta de la pàgina més informació sobre els números dels carrers afectats.

 • Oficina Mòbil Dimecres, 27 de setembre de 2017 (De 10.30 h a 13.00 h) Visita de l'Oficina Mòbil d'Informació al Consumidor

  La Regidoria de Promoció Econòmica i la  Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia del dimecres 27 de setembre. 

 • anem-al-liceu-ballo-2.jpg Dimecres, 27 de setembre de 2017 a les 19.00 h Conferència sobre “Un ballo in maschera”

  La Regidoria de Cultura ha programat una nova sortida al Gran Teatre del Liceu , que tindrà lloc el dijous 26 d’octubre. Es tracta d’una oportunitat de gaudir de les òperes del Gran Teatre del Liceu a un preu reduït. En aquesta ocasió, s’ha programat l’òpera “Un ballo in mascara”, de Giuseppe Verdi. Per tal de completar aquesta programació, el dimecres 27 de setembre, a les 7 de la tarda la sala d’actes del Casal de Cultura acollirà una xerrada del musicòleg Pol Avinyó que parlarà sobre l’òpera. L’entrada a la conferència és gratuïta.

 • Curs de fotografia Dimecres, 27 de setembre de 2017 (De 19.30 h a 21.30 h) Comença un curs d'iniciació a la fotografia

  Mem Fotografia ha organitzat un curs d’iniciació a la fotografia que té per objectiu proporcionar els coneixements bàsics sobre fotografia a les persones que vulguin iniciar-se i progressar en l’ús de la seva càmera reflex o compacta amb control manual.

  El curs se centrarà en conèixer els comportaments i funcionament essencials d’una càmera fotogràfica, en aprendre els fonaments bàsics de la tècnica fotogràfica, aprendre les pautes de la composició i el llenguatge fotogràfic, i aconseguir fer fotografies correctes des del punt de vista tècnic, estètic i de contingut.

  El curs serà essencialment pràctic, amb exercicis individuals i col·lectius, fent èmfasi en l’anàlisi i lectura dels treballs dels participants. Anirà a càrrec de la llicenciada en fotoperiodisme Sonia Giménez Bellaescusa i consistirà en 12 sessions de 2 hores setmanals, els dimecres de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del vespre a partir del 27 de setembre.

  Tindrà lloc al Casal de Cultura i cal disposar de càmera reflex o càmera compacta amb control manual. Les places són limitades i el preu és de 120 €uros. Per a preinscripcions, cal adreçar un correu electrònic a fotografiamem@gmail.com indicant noms i cognoms, i un telèfon de contacte.

 • Activitats per a la Gent Gran Dijous, 28 de setembre de 2017 a les 18.00 h Presentació de les activitats per a la gent gran

  La Regidoria de Benestar Social torna a organitzar un curs amb activitats gratuïtes per a la gent gran. Adreçat a persones empadronades a Matadepera de més grans de 60 anys (però obert a qualsevol edat sempre i quan hi hagi places), es tracta d'una cinquantena d'activitats que duen a terme persones voluntàries del poble a partir del proper dilluns 2 d'octubre. D'entre les activitats que es continuen aquest any hi ha converses en català, italià, anglès, francès i alemany, aquarel·la i oli, informàtica, mitja i ganxet, ninos de peluix, manualitats, jardineria, cursos de cuina, activitats musicals (cant coral, ball en línia, havaneres, guitarra, solfeig), decoració floral, GPS, perruqueria, mòbils, taller fotogràfics, entre d'altres. De les novetats, destacar tallers de mandales, microescultura i joieria; xarxes socials, tallers d'interpretació, escacs, golf i chikung.

  La presentació dels cursos tindrà lloc aquest el 28 de setembre a les 6 de la tarda (i no a les 7 com s'havia anunciat en un principi) al Casal de Cultura. 

 • expo-armes-antoni-fabregas2.jpg Dissabte, 30 de setembre de 2017 a les 16.00 h Últim dia de l'exposició de Toni Fàbregas

  L'antiga caserna de la Guàrdia Civil acull fins al 30 de setembre una nova exposició de l'artista local Antoni Fàbregas. Titulada "Idomeni" pretén ser una reflexió conscienciadora sobre el tràfic d'armes. La mostra es pot veure els dies 8, 9, 15, 16, 22, 23 i 29 i 30 de 4 a 8 de la tarda. I els diumenges 10, 17 i 24 d'11 a 1 i de 4 a 8.

 • Xarxa Diumenge, 1 d'octubre de 2017 a les 12.00 h Concert d'Anna i Alicia per a tota la família

  En el marc del segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera la Regidoria de Cultura  ha programat un espectacle infantil organitzat per Xarxa Matadepera . Serà amb “Anna i Alícia”, un concert per gaudir amb tota la família. 

  Tindrà lloc el diumenge 1 d’octubre a les 12 del migdia a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El preu és de 3 €uros.  

 • cartell-teatre.jpg Dilluns, 2 d'octubre de 2017 a les 09.00 h Últim dia per apuntar-se al Taller de Teatre

  Punt Jove organitza un Taller Jove de Teatre per al curs 2017/18 que tindrà lloc els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura. El taller és gratuït, té les places limitades, i està obert a partir de 12 anys. Està coordinat per Brou Arts Escèniques . El primer dia del curs és el 4 d’octubre, i el darrer dia per fer les inscripcions és el 2 i a l’OAC. Per a més informació, 93 787 02 58 i a puntjove@matadepera.cat .

 • cuba-en-vallas.jpg Dimarts, 3 d'octubre de 2017 a les 19.00 h AIUMA clausura els cursos amb una conferència

  Els amics de l’ Aula Interuniversitària de Matadepera tanquen aquest 3 d’octubre els cursos amb una conferència que portarà per nom “Cuba en vallas. L’imaginari de la Revolució Cubana a través de les seves tanques polítiques”. Anirà a càrrec del professor Alfons González Quesada de la Universitat Autònoma de Barcelona . L’acte tindrà lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. L’acte és obert a tothom. Coincidint amb la conferència s’inaugurarà l’exposició “Mi tío no se llama Sam. Estats Units a la gràfica cubana” que va a càrrec de la Casa Amèrica de Catalunya .

 • No és tan fàcil Diumenge, 8 d'octubre de 2017 a les 22.00 h Comença la temporada d'arts escèniques i música

  La Regidoria de Cultura comença aquest octubre el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllongarà fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La primera actuació tindrà lloc el 8 d’octubre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta de “No és tan fàcil” de Paco Mir, que serà interpretat per la Companyia Estrena Morena i que sota la direcció de Pedro Ortega i amb Carles Prats, Jep Barceló i Marta Tricuera. 

  "No és tan fàcil" és una comèdia que parla del món de la parella un cop aquesta és unida en matrimoni. Després d'uns quants anys d'estar casat, en Quique decideix deixar la seva dona, l'Andrea. Tot fent una copa en un bar qualsevol explica al cambrer la seva decisió. Aquest serà el seu màxim i únic confessor, però no sap ni com fer-ho ni quina seria la millor manera. 

 • mi-tio-no-se-llama-sam.jpg Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 09.00 h Últim dia de l’exposició “Mi tío no se llama Sam”.

  Coincidint amb la conferència amb la que els amics de l’ Aula Interuniversitària de Matadepera tanquen els cursos d’estiu, l’entitat ha organitzat també una exposició que es pot veure al Casal de Cultura fins aquest dimarts 10 d’octubre. Porta per nom “Mi tio no se llama Sam. Estats Units a la gràfica cubana” i va a càrrec de la Casa Amèrica de Catalunya . L’exposició es podrà veure als horaris habituals del Casal de Cultura. L’entrada és de franc.

 • Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 18.30 h “El Documental del mes” projecta ‘La promesa’

  La Regidoria de Cultura continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre.

  La sessió de l’octubre tindrà lloc el dimarts 10 i portarà per nom “La promesa” (Karin Steinberger & Marcus Vetter, 2015). El brutal assassinat de Nancy i Dereck Haysom va impressionar el món l’any 1985. Els Haysom eren gent adinerada de l’alta societat de Virgínia, i el gran interès mediàtic que va causar el cas va fer que fos el primer judici criminal retransmès en directe per televisió. La condemna de la seva filla Elizabeth a 90 anys de presó com a còmplice d’assassinat i la sentència a cadena perpètua per doble assassinat a Jens Soering, el xicot alemany d’Elizabeth, van trasbalsar la societat. Una investigació recent, amb noves tècniques forenses, desacredita les proves clau que inculpaven Soering. Després de més de 30 anys a la presó, els nous indicis apunten cap a la seva innocència. 

 • dni12d.jpg Dimecres, 11 d'octubre de 2017 a les 09.00 h Convocatòria per renovar el DNI a Matadepera

  L’ Ajuntament de Matadepera organitza per l'11 d'octubre una nova jornada de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. La Regidoria de Governació coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Els requisits exigits per obtenir el DNI us els podeu descarregar directament des del banner penjat a la portada.

 • Joyce DiDonato i Juan Diego Flórez en una versió al MET Divendres, 13 d'octubre de 2017 a les 20.00 h Aixeca el teló la XIII Temporada d’Una nit d’òpera

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura comença aquest divendres 13 d’octubre una nova temporada operística, la que fa la número 13. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol que obrirà temporada serà “La Donna del Lago” de Gioacchino Rossini, òpera en dos actes amb llibret d’Abdrea Leone Tottola i basat en el poema homònim de Walter Scott. Estrenada al Teatre San Carlo de Nàpols el 1819, és la primera òpera basada en obres romàntiques d’Scott. 

  La versió que s'oferirà és una poducció del Metropolitan de l'any 2015 amb Joyce Didonato, Juan diego Flórez i Daniela Barcellona, dirigit per Michele Mariotti. 

 • Paciència Dissabte, 14 d'octubre de 2017 a les 11.00 h Meditació número 79: “La paciència”

  Agermanament Sense Fronteres organitza pel proper dissabte 14 de octubre a les 11 del matí i al Parc Pep Ventura una nova meditació oberta a tothom.

  El tema a tractar serà “La Paciència”, una virtut que ens facilita la vida ja que ens permet esperar sense neguit, mantenir la esperança en que el canvi desitjat arribarà i ens condueix a actuar en el moment mes propici i just.

  En cas que faci massa fred o plogui, la trobada serà al Casal de Cultura. Es prega puntualitat. 

 • William Shakespeare Divendres, 20 d'octubre de 2017 a les 20.00 h Shakespeare a la temporada d'arts escèniques

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La segona actuació tindrà lloc el 20 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un recull de Sonets de Shakespeare, que aniran a càrrec del Grup de literatura d’Amics de les Arts i Escola de Municipal de Música- Conservatori de Terrassa . Seran interpretats per Marissa Josa i Albert Novellon amb l’acompanyament del Grup de música Sons Cèltics  dirigit per Jordi Reguant.

 • La Castellassa del Dalmau Diumenge, 22 d'octubre de 2017 a les 08.30 h Arriba una nova edició de la Ronda de Matadepera

  Després d’un any d’absència, torna la tradicional Ronda de Matadepera. Aquest 22 d’octubre tindrà lloc la XXXIIa edició, que enguany presenta algunes novetats, com el canvi de dia i hora. L’hora de sortida serà a les 8:30 del matí i el punt d’arribada i de sortida s’ubicarà al costat de l’aparcament del Camí dels Monjos, al carrer Camí del Moliner, davant el número 56.

  La Ronda és una caminada popular que té un recorregut de 9,520 km, és de dificultat mitjana i es pot recórrer en 3 hores i 45 minuts, sense comptar aturades. Al final, hi haurà un obsequi de record per a tots els participants.

  L’itinerari comença al Camí Moliner, segueix per les Castellasses de Can Torres, passant pel Torrent de Matalonga, Les Guineures, la Castellassa d’en Dalmau, el Palleret, la Pinassa i segueix per la Font Neda, el Camí de la Senyora, l’Avenc de la Codoleda i torna a reprendre el Camí dels Monjos fins a l’arribada.

  Com que no es pot accedir en cotxes als senders del recorregut, aquest any no es podrà donar l’entrepà de l’esmorzar. L’avituallament es farà  al punt d’arribada, on es repartirà coca, dues ampolles d’aigua de mig litre, vi dolç, refresc i fruita. A l’arribada també hi haurà un bon pica-pica, amb embotits, formatges, aperitius i begudes. És convenient, doncs, que cada participant sigui autosuficient amb la beguda i l’esmorzar al llarg del recorregut.

  La participació està limitada a 250 persones i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web de l’entitat: www.uem.cat . Fins al dijous, 19 d’octubre, els preus de la inscripció seran de 6€ (socis UEM), 7€ (menors de 16 anys) i 8€ (no socis UEM). El mateix dia de la Ronda també es podran fer inscripcions, sempre i quan es paguin en metàl·lic, i els preus seran de 8€ (socis UEM), 7€ (menors 16 anys) i 10€ (no socis UEM). Els preus inclouen l’assegurança privada de muntanya Allianz Seguros 24 hores (als assegurats per la FEEC se’ls retornarà 1€ presentant el carnet federatiu).

   

   

 • Diumenge, 22 d'octubre de 2017 a les 12.00 h Torna el cicle de concerts La Tardor Musical

  L’ Associació de Veïns de Les Pedritxes torna a organitzar una nova edició del cicle de concerts La Tardor Musical a l’Església de Can Roure. El primer concert d’aquest cicle tindrà lloc el dia 22 d’octubre, a les 12 del migdia i estarà protagonitzat pel grup “R & R”, integrat per Rosa López i Rossend Solvas.

  Formada en llenguatge musical i piano al Conservatori de Terrassa , López és titulada en Magisteri en Educació Infantil i també en Educació Musical i té el Grau Professional de Cant del Conservatori de Terrassa. Actualment és mestra d’Educació Musical a l’ Escola Joan Torredemer de Matadepera .

  Per la seva banda, Solvas va iniciar la seva formació musical a l’edat de 8 anys al Conservatori de Música de Terrassa i va seguir la seva formació com a pianista al Conservatori Superior de Barcelona i l’any 2000 va rebre la Menció d’Honor del Grau Superior de piano. Ha realitzat nombroses actuacions per tot el territori espanyol com a solista i acompanyant corals i grups de cambra. Actualment compagina l’activitat concertística amb una intensa activitat pedagògica del piano a diferents centres, entre els quals, l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou .

  El concert tindrà una durada d’una hora aproximadament i, en finalitzar, hi haurà un petit aperitiu, que oferiran la colla dels Tastets de les Pedritxes. El donatiu per accedir als concerts és de 5 € i l’entrada és gratuïta pels socis de l’ Associació de Veïns de les Pedritxes

 • Enric Granados Dimarts, 24 d'octubre de 2017 a les 19.00 h Comença una nova temporada de Tertúlies Musicals

  La Biblioteca Àngel Guimerà continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel 24 d'octubre a les 7 de la tarda.

 • 43-tobogan-160617.jpg Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 22.00 h Neil Labutte obre la 6ª temporada de Radioteatre

  Matadepera Ràdio comença aquest darrer dimecres de mes, i com és habitual a les 10 del vespre, una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Com sempre, l'emissió es pot recuperar a l'endemà al web de l'emissora. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació va a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

  L’obra que es presenta és “Tobogan”, del director, guionista i dramaturg nordamericà Neil Labutte, nascut a Detroit l’any 1963, i amb una carrera que s’inicia professionalment l’any 1993 amb la seva obra teatral “En companyia d’homes”, portada per ell mateix al cinema i on va rebre diversos premis. Les seves afilades i inquietants representacions de les relacions humanes, amb una indissimulada debilitat per conrear cercles d’exhibició teatral i cinematogràfica independents i alternatius, es concreten en títols com “Amics i veïns”, “Perseguint la Betty” o “Posessió”. “Tobogan” una de les tres obres que integren “Coses que dèiem avui” i va ser estrenada a la Sala Becket / Obrador Internacional de Dramatúrgia dins el Grec celebrat a Barcelona el 29 de juny de 2010 amb Andrew Tarbett i Norbert Martínez de protagonistes. “Tobogan”, serà interpretada per Natàlia Grandia i Nil López. A la dreta, un moment de l'enregistrament de l'obra.

 • anem-al-liceu-ballo.jpg Dijous, 26 d'octubre de 2017 a les 18.00 h Anem al Liceu amb “Un ballo in maschera”

  La Regidoria de Cultura ha programat una nova sortida al Gran Teatre del Liceu , que tindrà lloc el dijous 26 d’octubre. Es tracta d’una oportunitat de gaudir de les òperes del Gran Teatre del Liceu a un preu reduït. En aquesta ocasió, s’ha programat l’òpera “Un ballo in mascara”, de Giuseppe Verdi. La sortida està prevista a les 6 de la tarda des de la plaça del Casal de Cultura i el preu de la sortida, 90 €uros, inclou l’autocar i l’entrada. Les entrades es podran adquirir a l’OAC a partir del 21 de juliol i fins al 16 d’octubre, sempre i quan no s’hagin exhaurit les entrades.

 • Morphing Quartet Divendres, 27 d'octubre de 2017 a les 20.00 h El Morphing Quartet a la temporada d'arts escèniques

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La tercera actuació tindrà lloc el 27 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta del Quartet Morphings, grup format per Christophe Grèzes, saxòfon soprano; Eddy Lopez, saxòfon alt; Anthony Malkoun-Henrion, saxòfon tenor, i Matthieu Delage, saxòfon baríton, que interpretaran obres de Maurice Ravel, Felix Mendelssohn, Enric Granados, i Ástor Piazzolla entre d’altres. 

 • Escola de bruixeria Diumenge, 29 d'octubre de 2017 a les 12.00 h Una escola de bruixeria per a nens i nenes

  Xarxa Matadepera ha organitzat pels volts de la Castanyada un nou espectacle infantil que tindrà lloc al Casal de Cultura el 29 d’octubre a les 12 del migdia. L’entrada és de 3 €uros.

  Porta per nom “Escola de Bruixeria” i anirà a càrrec de la Companyia Comediarte

   

 • Diumenge, 29 d'octubre de 2017 a les 12.00 h Segon concert a la Tardor Musical de Les Pedritxes

  L’ Associació de Veïns de Les Pedritxes torna a organitzar una nova edició del cicle de concerts La Tardor Musical a l’Església de Can Roure. El segon i darrer concert d’aquest cicle tindrà lloc el dia 29 d’octubre, a les 12 del migdia i estarà protagonitzat per “Kundala”.

  Es tracta d’un grup vocal a capella, integrat per sis personalitats molt diferents que s’uneixen i utilitzen la instrumentalització de les veus per crear un so original i fresc. Kundala, que es caracteritza per versionar cançons d’estils molt variats, va participar la programa “Oh Happy Day!” de TV3.

  El concert tindrà una durada d’una hora aproximadament i, en finalitzar, hi haurà un petit aperitiu, que oferiran la colla dels Tastets de les Pedritxes. El donatiu per accedir als concerts és de 5 € i l’entrada és gratuïta pels socis de l’ Associació de Veïns de les Pedritxes

 • Sampietro i Iniesta Divendres, 3 de novembre de 2017 a les 20.00 h Mercè Sampietro a la temporada d'arts escèniques

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La quarta actuació tindrà lloc el 3 de novembre a les 8 del vespre a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de música i poesia que porta per nom “Sensualitats” i que serà interpretat per Mercè Sampietro.

  La seducció, les inesgotables formes del desig, el plaer dels sentits... conformen l'eix de l'espectacle, un recital poètic i musical amb l'actriu Mercè Sampietro, el compositor i instrumentista Eduard Iniesta i els textos de Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Enric Casasses, Estel Solé, Josep Palau i Fabre, Gil de Biedma, Joan Brossa, Garcia Lorca i Joan Margarit, entre molts d'altres. 

  Dirigit per Antonio Calvo, aquest és un espectacle íntim i proper, una construcció efímera d'estructures poètiques i d'harmonies sonores amb ressonàncies del Mediterrani, una petita casa de paraules i cançons davant del mar, per deixar-se seduir.

   

 • londres.jpg Divendres, 10 de novembre de 2017 a les 19.30 h "Un viatge a Londres a través del cinema”

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr comença aquest divendres 10 de novembre el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La primera conferència porta per nom “Un viatge a Londres a través del cinema” i proposa fer un recorregut pel seu centre visitant alguns dels llocs que han estat escenaris, en la ficció o en la realitat, d’algunes de les pel·lícules més famoses de la història del cinema.

  "Shakespeare in love" (1997), "La volta al món en 80 dies" (1956), "My Fair Lady" (1964), "El discurso del rey" (2010) "Mary Poppins" (1964), "Love Actually" (2003), "Peter Pan" (1953), "Skyfall" (2012), o "Harry Potter y la piedra filosofal" (2001), són algunes de les pel·lícules que es comenten. A la dreta, imatge del film "El discurso del rey" (2010).

 • Poltrona i Pla Diumenge, 19 de novembre de 2017 a les 19.00 h Tortell Poltrona i Albert Pla a Matadepera

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La cinquena actuació tindrà lloc el 19 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de circ amb Tortell Poltrona i Albert Pla que porta per nom “Poltrona-Pla”.

  Hi ha un escola perduda allà al mig del Montseny, on només hi estudien els infants... on només hi estudien els infants que somien amb truites, és l'escola dels somiatruites... Tortell Poltrona i Albert Pla fa temps que estudien en aquesta escola. No sabem si volen ser pallassos i cantar, o ser cantants i fer el pallasso. Albert Pla dota les seves cançons d'una particular personalitat extrema, de vegades de cert contingut polèmic, i en altres ocasions amb un toc infantil. Poltrona és tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria. 

 • Pintamúsica Diumenge, 26 de novembre de 2017 (De 11.00 h a 12.00 h) Teatre, música i art amb "Pintamúsica"

  En el marc del segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera la Regidoria de Cultura  ha programat un espectacle infantil organitzat per Xarxa Matadepera . Serà amb “Pintamúsica”, on un quadre blanc, quatre colors i música clàssica i popular en directe són els ingredients principals d’aquesta experiència creativa per a nadons i els seus acompanyants. Tres músics, actors i cantants són els encarregats de guiar-nos en aquest viatge creatiu a través de les estacions de l’any que ens porten a crear una adaptació del quadre “Dona i ocells en la nit” de Joan Miró. Això és Pintamúsica: un viatge sensorial per escoltar, mirar i crear!

  Tindrà lloc el diumenge 26 de novembre a les 11 del matí a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El preu és de 5 €uros.  

 • dni14c.jpg Dimecres, 29 de novembre de 2017 a les 09.00 h Renovació del DNI a Matadepera

  L’ Ajuntament de Matadepera organitza pel 29 de novembre una nova jornada de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. La Regidoria de Governació coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Els requisits exigits per obtenir el DNI us els podeu descarregar directament des del banner penjat a la portada.

 • Oques cretines Diumenge, 3 de desembre de 2017 a les 19.00 h Oques cretines al Casal de Cultura

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La sisena actuació tindrà lloc el 3 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta de l’obra de teatre “Oques cretines”, un espectacle amb textos de Karl Valentin dirigit per Lluïsa Mallol, i amb Blanca Pàmpols, Josep Maria Mas i Ferran Castells d’intèrprets. 

  A partir de 12 peces breus i una cançó, es transita pel divertit i singular món de l’autor, pallasso, cabaretista, i home orquestra Karl Valentin (1882-1948). Un món en el que parlant la gent No s’entén i Res és el que sembla. Com un mal son en una nit de desembre...

   

 • Big Drums Diumenge, 17 de desembre de 2017 a les 19.00 h "Big Drums" a la temporada d'arts escèniques

  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. 

  La sisena actuació tindrà lloc el 17 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de dansa i música de la Companyia Camut Band  titulat “Big drums”.  

  Formada per tres ballarins i dos percussionistes, “Big drums” és un espectacle en el que intervenen la percussió africana, el tap dance, la veu i el ball sobre sorra. Està composat de diferents parts que s’alternen sense pausa. 

   

   

   

   

 • blancaneus.jpg Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 19.30 h "Blancaneus i els set nans", la bogeria de Walt Disney

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr continua aquest divendres 23 de febrer el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La segona conferència porta per nom '“Blancaneus i els set nans”, la bogeria de Disney':

  Concebuda en plena Gran Depressió americana, en un moment en què a Walt Disney li estaven quedant petits els exitosos curts de Mickey Mouse, el risc va ser enorme i el seu ambiciós plantejament i un pressupost que es va acabar desbocant, van fer que l’aventura fos considerada “la bogeria de Disney”. En aquesta conferència s'analitza aquest primer llargmetratge de la famosa companyia i també com aquesta gesta sense precedents va revolucionar el cinema d’animació, pel que justament està considerada unànimement una de les millors pel·lícules de la història del cinema.

 • gww.jpg Divendres, 25 de maig de 2018 a les 19.30 h "Els millors petons de la història del cinema"

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest divendres 25 de maig el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La tercera i última conferència porta per nom "Els millors petons de la història del cinema". 

  Més enllà de l’art i l’entreteniment que representen, el cinema no ha deixat de ser, al llarg de la seva història, la projecció de les nostres il·lusions i sovint, el millor vehicle que ha sabut sublimar els desitjos romàntics. Aquesta conferència proposa fer un recorregut de les millors escenes romàntiques de la història del cinema, en una antologia que no per necessàriament incompleta, és prou representativa del què ha estat l’amor al Setè Art. A la dreta, un petó antològic: el de Clark Gable i Vivien Leigh a "Lo que el viento se llevó".

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49