Agenda

Pàgina 1 de 2
 • . Dimarts, 19 de març de 2019 a les 19.00 h “Els contes del drac petit” a la Biblioteca

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua aquest dimarts 19 de març “Els contes del drac petit” un nou cicle d’activitats adreçat a infants de 0 a 3 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant i amb tota la família.

  Els  Contes del drac   petit  es fan en dimarts, cada quinze dies, a partir de les 5 de la tarda. Les sessions tindran una durada d’uns 35-40 minuts aproximadament. L’activitat anirà a càrrec de Gemma Serra.

 • . Dimarts, 19 de març de 2019 a les 19.30 h El ‘Documental del mes’ projecta ‘Bobbi Jene’

  La   Regidoria de Cultura   continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival    DocsBarcelona    que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest març tindrà lloc el dimarts 19 i en ella es projectarà ‘Bobbi Jene’

  Producció danesa dirigida l’any 2017 per Elvira Lind, ‘Bobbi Jene’ ens parla d’aquesta prestigiosa ballarina, que després de 10 anys d’èxit i fama a Israel, pren la difícil decisió de tornar als Estats Units i treballar de forma independent. Als 30 anys, i bojament enamorada d’un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar les conseqüències de deixar l’estabilitat i la zona de confort i lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai.

  Assistim a la lluita d’una dona per a la seva independència, tornant a un país que va preferir deixar anys enrere i a una família de fortes conviccions catòliques.

 • . Dimecres, 20 de març de 2019 a les 17.00 h Tertúlia d'apoderament femení

  En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats al voltant del paper de la dona en la història i la societat actuals i de la seva reivindicació.

  Pels dimecres 20 i 27 de març a les 5 de la tarda, s'ha organitzat unes Tertúlies d’apoderament al Casal de la Gent Gran que seran conduïdes per la psicòloga Alícia Cabanas. L’acte és obert a tothom.

 • . Dijous, 21 de març de 2019 a les 19.00 h Monogràfic de tres conferències sobre Händel

  AIUMA organitza per aquest mes de març un cicle de tres conferències sobre la figura de Georg Friedrich Händel (1685-1759), un dels més grans compositors de la història del que, paradoxalment ens ha arribat molta poca informació sobre la seva vida. El curs serà impartit pel periodista musical, flautista de bec i professor d’història de la música Joan Vives.

  El curs constarà de tres sessions: “L’Alemanya de Händel. La infantesa i el viatge de formació a Itàlia” (21 de març); “L’Anglaterra de Händel. Context musical. L’òpera i la fama” (4 d’abril), i “Händel i l’oratori. La maduresa” (11 d’abril). Les tres tindran lloc al Casal de Cultura entre les 7 i les 9 del vespre.

  El preu del curs és de 20 €uros i pels qui encara no ho són, de només 30. Les inscripcions es poden fer al telèfon 629 59 03 48, i el pagament al compte del BBVA ES7301828184350201518286, amb el codi “Händel”.

 • . Dijous, 21 de març de 2019 a les 20.00 h ‘Somiant l’Atlàntida’ amb Sílvia Bel al Casal de Cultura

  Dins el marc del Dia Mundial de la Poesia, la temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura continua aquest dijous 21 de març la seva programació amb “Somiant l’Atlàntida” un espectacle de música i poesia gratuït que tindrà lloc al Casal de Cultura a les 8 del vespre. Serà interpretat per Sílvia Bel (veu), Juan Manuel Galeas (cantaor i cajón); Tete Castilla (guitarra) i Fran León (flauta travessera).

  Aquest recital, que pren el nom del reconegut poema de Jacint Verdaguer, arrela en diferents tradicions obrint al gran públic la capacitat emotiva de la poesia. Un recital molt especial que recull la poesia de diferents reconeguts poetes catalans a través de la veu de la rapsoda i el to personal del cantaor i els dos músics que els acompanyen.

 • . Divendres, 22 de març de 2019 a les 10.00 h Visita del Síndic de Greuges a Matadepera

  L'equip del  Síndic de Greuges de Catalunya  visitarà Matadepera aquest proper divendres 22 de març. A la trobada, s'atendran les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l'Administració pública, i també contra les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua o gas, entre d'altres).

  La visita del Síndic s'emmarca dins el conveni signat entre les dues institucions per tal de potenciar la defensa dels drets dels ciutadans. Les visites s'atendran al Casal de Cultura i caldrà concertar-les prèviament a través del telèfon 900 124 124 o per correu a sindic@sindic.cat.

 • . Divendres, 22 de març de 2019 a les 19.00 h Laura Simó a la temporada estable de música

  La temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 22 de març amb “Spring is here”, un concert de jazz que anirà a càrrec de Laura Simó i que s’emmarca en el 38è festival de jazz de Terrassa. Serà a la plaça del Casal de Cultura a partir de les 7 de la tarda i és una actuació de franc.

  Fidel al seu tarannà musical, el resultat del nou projecte de Laura Simó, un dels referents del jazz arreu del país, és eclèctic. Un ventall de temes cinematogràfics on destaquen alguns referencials del setè art com “It might as well be spring”, “Old devil moon” o “Spring is here”, que dóna títol a la proposta de la cantant catalana. Simó s’acompanya de nou pels seus músics de confiança com Francesc Capella (piano), Guim Garcia-Balasch (saxos i flauta), Guillermo Prats (contrabaix) i David Simó (bateria). 

 • . Divendres, 22 de març de 2019 a les 21.00 h Jordi Ninus continua la temporada dels "Dijous"

  La  Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de  Decibel  continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró. En aquesta ocasió, però, hi ha importants novetats, la més destacada de les quals és el canvi de dia: es fan en divendres, malgrat mantenir el nom original. També hi ha només dos concerts al mes i s’avança el seu horari fins a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Per aquest divendres 22 de març tindrem el cantautor barceloní resident a Cardedeu Jordi Ninus. Amb 3 discs al mercat, ha passat ja per més de 150 escenaris catalans i per part de l'estranger (París, Londres, Brussel.les, Colònia, Zurich i Luxemburg). 20 anys avalen la trajectòria de Ninus en altres projectes musicals que començà quan només tenia 13 anys. Des de llavors i de manera continuada, ha mantingut una postura activa dins del món de la música fonamentalment com a bateria.  Ara ens presenta ara el seu tercer disc: "Irreal", un viatge en el que Ninus s'ha obert com mai ho havia fet fins ara, ple d'energia, força i sinceritat amb el que pretén posar de manifest la importància de connectar amb el que realment importa: L'aquí i l'ara.

 • . Diumenge, 24 de març de 2019 a les 07.30 h Excursió per Viladrau ACTE SUSPÈS

  La Unió Excursionista de Matadepera inicia aquest mes de març una doble activitat mensual. D’una banda, es farà una excursió de nivell fàcil o moderat i de l’altra una un pèl més llarga i amb desnivells mitjans.

  La primera de les de dificultat mitjana tindrà lloc el diumenge 24 de març amb un tomb pels voltants de Viladrau. Es recorreran paisatges  de gran riquesa forestal per la vessant nord del Matagalls, passant per les masies  d’en Molins, Can Bosch, El Pujol de la Muntanya,  L’Aremany i l’ermita de Merola, tot  finalitzant  amb l’espectacular Castanyer de les Nou Branques. La distància és de 14 km i el desnivell acumulat és de 610 m. Se sortirà a 2/4 de 8 del matí des del Pavelló Primer d’Octubre .

  Per a inscriure’s, cal enviar un correu a uem@uem.cat o bé per telèfon 608 096 668. Per a més informació, www.uem.cat

 • . Diumenge, 24 de març de 2019 a les 10.00 h Jornada de donació de sang

  Aquest diumenge 24 de març, l’exterior del Pavelló Primer d’Octubre acollirà una jornada de donació de sang que comptarà amb la col·laboració del Matadepera 88 Hoquei . Serà a partir de les 10 del matí i fins a les 2 i cal recordar que els voluntaris que vulguin fer donació han de presentar-se amb el DNI i venir esmorzats.

 • . Dimarts, 26 de març de 2019 a les 19.00 h Club de lectura infantil amb “L’illa de la Polinèsia”

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua aquest dimarts 26 a les 7 de la tarda un nou curs del Club de Lectura Infantil, la versió per a la canalla d’aquesta activitat que porta 15 anys realitzant-se en aquest espai del Casal.

  Adreçat a infants de 9 a 12 anys (4t, 5è i 6è de Primària), la idea és una trobada per trimestre, i en aquesta ocasió es comentarà “L’illa de Paidonèsia” d’Oriol Canosa. Per a informació i inscripcions, us podeu adreçar a la mateixa biblioteca on us deixarà en préstec un exemplar del llibre perquè es pugui llegir a casa. 

 • . Dimecres, 27 de març de 2019 a les 10.30 h Oficina mòbil d'informació al consumidor

  L' Ajuntament de Matadepera  i la  Diputació de Barcelona  tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics…

  L'oficina estarà aquest dimecres 27 de març a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 

 • . Dimecres, 27 de març de 2019 a les 17.00 h Última tertúlia d'apoderament femení

  En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats al voltant del paper de la dona en la història i la societat actuals i de la seva reivindicació.

  Per aquest dimecres 27 de març a les 5 de la tarda, s'ha organitzat una darrera Tertúlia d’apoderament al Casal de la Gent Gran que serà conduïda per la psicòloga Alícia Cabanas. L’acte és obert a tothom.

 • . Dijous, 28 de març de 2019 a les 20.00 h DAMA Matadepera descobreix la figura de Narcisa Freixas

  DAMA Matadepera organitza per aquest dijous 28 de març a les 8 del vespre i a l’Auditori de l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou una xerrada oberta a tothom que en aquesta ocasió tractarà la figura de la compositora i pedagoga musical sabadellenca Narcisa Freixas (1859-1926).

  La xerrada anirà a càrrec d’Ester Vela professora al Conservatori Municipal de Música de Barcelona , entitat que realitza un projecte d'investigació, difusió en concerts i conferències i publicació de l'obra de la compositora.

 • . Divendres, 29 de març de 2019 a les 17.00 h “Els contes del drac” a la Biblioteca

  La  Biblioteca Àngel Guimerà  continua aquest divendres 29 de març “Els contes del drac” un nou cicle d’activitats adreçat a infants de 3 a 7 anys on es proposa un espai de narració de contes i històries de petit format, conduit per les mateixes bibliotecàries, per gaudir imaginant, escoltant i jugant i amb tota la família.

  Els  Contes del drac  es faran en divendres, cada quinze dies, a partir de les 5 de la tarda. Les sessions tindran una durada d’uns 35-40 minuts aproximadament. L’activitat anirà a càrrec de Gemma Serra.

 • . Divendres, 29 de març de 2019 a les 19.30 h Joan Martí presenta “Revelació a Can Pobla”

  El Casal de Cultura acollirà aquest divendres 29 de març a 2/4 de 8 del vespre la presentació del nou llibre de Joan Martí, “Revelació a Can Pobla” que acaba de publicar Círculo Rojo.  L’acció se situa a principis del segle XIV, quan un jove cavaller, perseguit per les seves idees religioses, es resguarda entre els monjos dels monestir de Sant Llorenç del Munt, amb la idea d’habitar una de les ermites de Montserrat i continuar en solitud una vida de privació dedicada a la pregària. En el seu pelegrinatge, es trobarà amb enveges, traïcions, infidelitats, recerca de tresors i crims no confessats en uns temps on la cúria catòlica tenia tan de poder com la mateixa reialesa.

  Joan Martí (Sabadell, 1963) és teòric tèxtil, dissenyador de teixits i també aficionat a escriure ficció històrica. Les seves obres són el resultat de combinar fets rellevants de la història amb una trama de misteri, aventura, intriga i fantasia. Les seves publicacions són: “El pla de les ànimes”, “El puma de pedra: el llac sagrat” i la darrera, finalista al premi Gregal de novel·la 2018, “Revelació a Can Pobla”.

 • . Diumenge, 31 de març de 2019 a les 19.00 h L’espectacularitat del ball celta a la Temporada Estable

  La temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura continua aquest diumenge 31 de març amb dansa i “Celtic flow dancers”, un espectacle amb música en viu que ens traslladarà a aquesta terra màgica Eire on podrem veure els diferents estils que formen la dansa irlandesa. L’espectacularitat d’aquest ball, els seus ritmes trepidants, el moviment amb els peus que ens faran gaudir i emocionar des de el primer moment. Tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura a les 7 de la tarda.

  El preu és de 5 €uros, tot i que per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al mateix Casal de Cultura, i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans.

 • . Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 09.00 h Tiquets per a la 29ª Festa de la Gent Gran

  La  Regidoria de Benestar Social  torna a organitzar, un any més, i en aquesta ocasió aquest divendres (no dissabte, com és habitual) 26 d’abril, la Festa d’homenatge a la gent gran de Matadepera, que aquest any arriba a la seva 29a edició. Com sempre, es retrà un homenatge a les persones majors de noranta anys i als matrimonis que al llarg del 2019 celebrin les noces d’Or.

  El dinar és gratuït a persones majors de 65 anys empadronades a Matadepera i socis de l’ Associació de la Gent Gran de Matadepera . Acompanyants o persones que resideixen fora del municipi  17’00 €, prèviament s’haurà de fer un ingrés amb aquest import a l’entitat bancària “Caixa Bank” al número de compte ES82 2100 0423 99 0200001262 en concepte “Tiquets Festa Gent Gran” i lliurar el resguard a la recepció del Casal de la Gent Gran per recollir el tiquet. Tant si els tiquets son gratuïts o de pagament, doncs, és imprescindible recollir-los en el lloc i les dates establertes a continuació i lliurar-los a l’entrada del pavelló el dia de la festa. Serà al Casal de la Gent Gran de l’1 d’abril al 10 d’abril, de dilluns a dijous de 9 a 14h  i de 16 a 17’30h  i divendres de 9 a 14h. No es donaran tiquets fora de les dates establertes.

 • . Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 17.30 h Apunta’t a ballar sardanes!

  En la nova etapa presidida per Joan Ríos, l’ Agrupació Sardanista La Mola  ha començat una campanya per engrescar a matadeperencs a ballar sardanes. Amb el títol “Apunta’t a ballar sardanes!” s’han organitzat diversos cursets que arrenquen aquest 3 d’abril i que tindran lloc al Casal de Cultura els dimecres de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 i de 7 a 9 de la tarda. Els cursos, per a totes les edats a partir de 6 anys, estan dividits entre les modalitats “inici”, “perfeccionament” i “comptar i repartir”. Els cursos pels socis de l’entitat són gratuïts i pels qui encara no ho són, de 15 €uros per trimestre.

  Per a més informació, us podeu adreçar al Casal de Cultura, per correu electrònic a   asardanistalamola@gmail.com  o per telèfon al 93 717 28 35. 

 • . Dijous, 4 d'abril de 2019 a les 18.00 h Xerrada sobre els problemes de memòria

  La  Regidoria de Benestar Social  continua el nou cicle de conferències “A Matadepera envellim activament, vine i escolta”, convocatòries obertes a tothom que tenen lloc al Casal de la Gent Gran.

  Per aquest dijous 4 d’abril a les 6 de la tarda i al Casal de la Gent Gran s’ha organitzat una xerrada titulada “Problemes de memòria”, i anirà a càrrec de la doctora Sara Domènech, doctora en psicologia i investigadora, i coordinadora del projecte Espai Remi .

 • . Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 20.00 h ‘Les pêcheurs de perles‘ a ‘Una nit d’òpera’

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   continua aquest abril una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest divendres 5 d’abril s’oferirà ‘Les pêcheurs de perles’, òpera en tres actes de Georges Bizet sobre un llibret francès d’Eugène Cormon i Michael Carré que va ser estrenada el 30 de setembre de 1863 al Théâtre-Lyrique de París. Avui dia, és considerada la primera òpera important de Bizet, que la va compondre quan encara no havia complert 25 anys.

 • . Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 21.00 h ‘Atomic Leopards’, als ‘Dijous a l’Hotel’

  La  Regidoria de Joventut  , amb la col·laboració de  Decibel  continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró. En aquesta ocasió, però, hi ha importants novetats, la més destacada de les quals és el canvi de dia: es fan en divendres, malgrat mantenir el nom original. També hi ha només dos concerts al mes i s’avança el seu horari fins a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Per aquest 5 d’abril actuarà “Atomic Leopards”, que mostraran un cop més, les arrels del genuí Rock & Roll i Rockabilly , barrejats amb tota classe d’estils de la música popular del passat segle XX i adaptada molt personalment al nostre temps. Després d’una intensa gravació, els nois de Barcelona i residents a Terrassa presenten 14 cançons en el seu proper llarga durada (el cinquè), titulat “Exòtic”.

 • . Diumenge, 7 d'abril de 2019 a les 19.00 h Roger Pera ens porta ‘Quina feinada!” al Casal

  La temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura continua aquest diumenge 7 d’abril amb l’obra de teatre “Quina feinada!”, de Becky Mode, dirigida per Ventura Pons i interpretada per Roger Pera. Tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura a les 7 de la tarda.

  Si a EE.UU aquest èxit novaiorquès el protagonitza en Jesse Tyler Ferguson, el pèl roig de la sèrie “Modern Family”, a l’adaptació catalana és en Roger Pera el que es posa a la pell d’aquest agent de reserves d’un modern i luxós restaurant de moda a la ciutat comtal. Per ell passen totes les trucades, totes les reserves i totes les històries al llarg d’una tarda freda d’hivern on ell és tots els personatges. Un treball d’orfebreria doctoral i un esforç vocal sense precedents que ens deixarà bocabadats, ens farà riure i ens emocionarà.

  El preu és de 5 €uros, tot i que per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al mateix Casal de Cultura, i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans.

 • . Dilluns, 8 d'abril de 2019 a les 20.00 h Assemblea de la Germandat de Sant Sebastià

  La  Germandat de Sant Sebastià  ha convocat a tots els seus socis a la seva assemblea anual que tindrà lloc aquest dilluns 8 d'abril a les 8 del vespre al Casal de Cultura. Entre els punts que es tractaran, la valoració de les Festes de 2019, l'estat de comptes i l’estat actual de socis.

  Si es vol incloure algun tema a l’ordre del dia, es pot sol·licitar enviant un missatge al correu germandatmatadepera@gmail.com com a màxim amb set dies d’antelació.

  Tindran dret a vot totes les persones membres de la Germandat que estiguin al corrent de pagament de la seva quota anual.

 • . Dimarts, 9 d'abril de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 9 d'abril.  

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Dimecres, 10 d'abril de 2019 a les 09.00 h Últim dia pels tiquets de la Festa de la Gent Gran

  La  Regidoria de Benestar Social  torna a organitzar, un any més, i en aquesta ocasió aquest divendres (no dissabte, com és habitual) 26 d’abril, la Festa d’homenatge a la gent gran de Matadepera, que aquest any arriba a la seva 29a edició. Com sempre, es retrà un homenatge a les persones majors de noranta anys i als matrimonis que al llarg del 2019 celebrin les noces d’Or.

  El dinar és gratuït a persones majors de 65 anys empadronades a Matadepera i socis de l’ Associació de la Gent Gran de Matadepera . Acompanyants o persones que resideixen fora del municipi  17’00 €, prèviament s’haurà de fer un ingrés amb aquest import a l’entitat bancària “Caixa Bank” al número de compte ES82 2100 0423 99 0200001262 en concepte “Tiquets Festa Gent Gran” i lliurar el resguard a la recepció del Casal de la Gent Gran per recollir el tiquet. Tant si els tiquets son gratuïts o de pagament, doncs, és imprescindible recollir-los en el lloc i les dates establertes a continuació i lliurar-los a l’entrada del pavelló el dia de la festa. Serà al Casal de la Gent Gran fins aquest 10 d’abril, de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 16 a 17’30h  i divendres de 9 a 14h. No es donaran tiquets fora de les dates establertes.

 • . Divendres, 12 d'abril de 2019 a les 21.00 h ‘Bedroom’ presenta el seu nou treball als “Dijous a l’Hotel”

  La  Regidoria de Joventut  , amb la col·laboració de  Decibel  continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró. En aquesta ocasió, però, hi ha importants novetats, la més destacada de les quals és el canvi de dia: es fan en divendres, malgrat mantenir el nom original. També hi ha només dos concerts al mes i s’avança el seu horari fins a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Per aquest 12 d’abril vindrà a l’Hotel “Bedroom” que presentarà “Fang”.

 • . Dissabte, 13 d'abril de 2019 a les 11.00 h Meditació 96: “Mantenir el cor net”

  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres ha organitzat una nova sessió de meditació, la número 96, que tindrà lloc aquest dissabte 13 d’abril a les 11 del matí i al Parc Pep Ventura. Com sempre, és oberta a tothom, es demana puntualitat i es recomana portar un tamboret o cadira per seure més còmodament. En cas de pluja, la meditació es farà al Casal de Cultura.

  El tema a tractar serà “Mantenir el cor net”, i es reflexionarà sobre el que significa tenir un esperit transparent quan es mira a si mateix o mira les persones i realitats que l’envolten, sense jutjar, sense posar ni treure res.

 • . Dimarts, 16 d'abril de 2019 a les 19.30 h Nova sessió del ‘Documental del mes’ amb ‘Namrud’

  La   Regidoria de Cultura   continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest abril tindrà lloc el dimarts 16 i en ella es projectarà ‘Namrud’, producció austríaca del 2017 dirigida per Fernando Romero-Forsthuber.

  Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals.

 • . Dimarts, 23 d'abril de 2019 a les 18.00 h Música i animació familiar amb Xarxa

  Xarxa Espectacles Familiars organitza per la Diada de Sant Jordi un espectacle per a tothom que tindrà lloc a la Plaça de Cal Baldiró a les 6 de la tarda, amb entrada lliure i recomanat a menors de 3 anys.

  Es tracta de l’espectacle “Un món (i un munt!) de dracs”, que va a càrrec de la Companyia Tanaka . L'espectacle és gratuït.

 • . Dimarts, 23 d'abril de 2019 a les 19.00 h Un Sant Jordi amb Sardanes

  L’ Agrupació Sardanista La Mola s’afegeix a la Diada de Sant Jordi amb una ballada de sardanes que tindrà lloc a la Plaça del Casal a partir de les 7 de la tarda.

  La Cobla Berga Jove interpretarà un repertori amb sardanes de Ventura i Barnet, Saló i Ramell, Martínez i Comín, Beumala i Sampons, i Picamal i Coma entre d’altres.

 • . Dijous, 25 d'abril de 2019 a les 12.50 h Espectacle al Casal: “Pompeu Fabra. Jugada mestre”.

  En el marc dels actes culturals que tindran lloc a Matadepera durant la setmana de Sant Jordi, la Regidoria de Cultura col·labora amb l’ Institut de Matadepera en l’organització d’un monòleg titulat “Pompeu Fabra. Jugada Mestre”, que forma part de la programació de l’Any Pompeu Fabra 2018.

  La representació es farà a la Sala d’Actes del Casal de Cultura el 25 d’abril en dues sessions seguides: a les 12:50 i a les 13:50 h. A cada representació hi assistiran 80 alumnes de l’institut, si bé hi haurà 40 places més gratuïtes disponibles fins a completar l’aforament.

  Per a més informació, consulteu el dossier que trobareu a la dreta d'aquesta pàgina. 

 • . Divendres, 26 d'abril de 2019 a les 12.00 h 29ª Festa de la Gent Gran al Pavelló

  La  Regidoria de Benestar Social  torna a organitzar, un any més, i en aquesta ocasió aquest divendres (no dissabte, com és habitual) 26 d’abril, la Festa d’homenatge a la gent gran de Matadepera, que aquest any arriba a la seva 29a edició. Com sempre, es retrà un homenatge a les persones majors de noranta anys i als matrimonis que al llarg del 2019 celebrin les noces d’Or.

  La celebració començarà a les 12 del migdia amb una Missa a la  Parròquia de Sant Joan  de Matadepera. Acabada la Missa, la  Coral Endavant  oferirà un repertori especial per a l’ocasió. Després de les actuacions, tots els assistents es traslladaran al Pavelló Multifuncional, on la  Regidoria de Benestar Social , amb la col·laboració de nombroses voluntàries i voluntaris, els obsequiaran amb un dinar, que anirà a càrrec del  Càtering Par-ill.  Les portes del pavelló s'obriran a la 1 del migdia. 

  El dinar és gratuït a persones majors de 65 anys empadronades a Matadepera i socis de l’ Associació de la Gent Gran de Matadepera . Acompanyants o persones que resideixen fora del municipi 17’00 €, prèviament s’haurà de fer un ingrés amb aquest import a l’entitat bancària “Caixa Bank” al número de compte ES82 2100 0423 99 0200001262 en concepte “Tiquets Festa Gent Gran” i lliurar el resguard a la recepció del Casal de la Gent Gran per recollir el tiquet.

  Tant si els tiquets son gratuïts o de pagament, doncs, és imprescindible recollir-los en el lloc i les dates establertes a continuació i lliurar-los a l’entrada del pavelló el dia de la festa. Serà al Casal de la Gent Gran de l’1 d’abril al 10 d’abril, de dilluns a dijous de 9 a 14h  i de 16 a 17’30h  i divendres de 9 a 14h. No es donaran tiquets fora de les dates establertes.

 • . Divendres, 26 d'abril de 2019 a les 20.00 h Boixaderas i Conejero reciten Shakespeare  

  La temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 26 d’abril amb un recital de poesia i música que porta per nom “Viuràs en el meu vers... sonets de William Shakespeare”. Dirigit per Jordi Fité, comptarà amb les veus de Jordi Boixaderas i Laura Conejero, la veu i violí de Marina Prades, la veu i guitarra de Jordi Padrós i el contrabaix, arranjament i direcció musical de Jan Fité. Tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura a les 8 del vespre.

  El preu és de 5 €uros, tot i que per la compra d’entrades per a 3 espectacles, hi ha una invitació per un quart espectacle del mateix cicle, una oferta que no és acumulable. La venda i reserva d’entrades es fa al mateix Casal de Cultura, i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans.

 • . Divendres, 3 de maig de 2019 a les 21.00 h Pavvla als “Dijous a l’Hotel”

  La  Regidoria de Joventut  , amb la col·laboració de  Decibel  continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró. En aquesta ocasió, però, hi ha importants novetats, la més destacada de les quals és el canvi de dia: es fan en divendres, malgrat mantenir el nom original. També hi ha només dos concerts al mes i s’avança el seu horari fins a les 9 del vespre. Les sessions continuaran essent de franc.

  Per aquest 5 de maig ens visitarà altre cop Pavvla que presentarà el seu segon disc, “Secretly hoping you catch me looking” que dibuixa de manera clara el canvi de concepte de la seva debut. Si “Creatures”, el seu primer treball, era un disc fet des de la nostàlgia i des de la ingenuïtat, aquest nou àlbum porta per bandera la provocació i una actitud molt més iconoclasta, desfent per complet de l’actitud naive i de la innocència.

 • . Dissabte, 4 de maig de 2019 a les 18.00 h Concert solidari en benefici de Prodis

  El Casal de Cultura acollirà aquest dissabte 4 de maig un concert solidari de piano, que anirà a càrrec de Jan Pagès (pare). El preu de l’entrada és de 5€ i tots els beneficis es destinaran a Prodis.

  El concert, que porta per títol “Un concert diferent!”, s’estructurarà en tres parts: a la primera, es tocarà un repertori de curiositats de la música, a la segona part s’interpretaran peces sol·licitades pel públic i, a la darrera part, Pagès interpretarà peces, que el públic haurà d’endevinar i hi haurà obsequis per qui encerti els temes, gentilesa de l’associació Matadepera Comerç . El concert serà a les 18 hores i està obert a tothom. Es poden reservar les entrades al Casal de Cultura, o bé trucar al telèfon: 93 659 90 13.

 • . Dilluns, 6 de maig de 2019 a les 09.00 h Nova jornada de renovació i expedició del DNI

  L’ Ajuntament de Matadepera  torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 27 de maig. Quatre dies més tard, el dia 31, està previst la recollida del document. En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana  (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7.

  Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 6 de maig.

 • . Dimarts, 7 de maig de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 7 de maig.  

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 18.00 h Jornada de Portes Obertes a l'Institut

  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament. 

  L’ Institut de Matadepera  n’ha organitzat una pels alumnes de Batxillerat que tindrà lloc el dimecres 8 de maig a les 6 de la tarda.

 • . Divendres, 10 de maig de 2019 a les 20.00 h ‘Una nit d’òpera’ ens porta el ‘Macbeth de Verdi

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   continua aquest maig una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest divendres 10 de maig s’oferirà una de les primeres grans òperes de Verdi, ‘Macbeth’, adaptació de la famosa obra de Shakespeare en una òpera en quatre actes amb llibret de Francesco Maria Piave i Andrea Maffei, que es va estrenar a Florència el 14 de març de 1847. 18 anys més tard el compositor la va revisar i és aquesta segona versió la que acostuma a oferir-se.

 • . Diumenge, 12 de maig de 2019 a les 11.00 h Últim dia de l'exposició del projecte 'Rescatar'

  Fins aquest 12 de maig es pot visitar a la masia de Can Vinyers, l’exposició del projecte “Rescatar”, la intervenció artística a la font de Can Vinyers, impulsada per l’artista Joan Ignasi Ros i emmarcada en el Projecte d’Arts Visuals de Matadepera PASTAC. El projecte parteix de la idea que la humanitat, al llarg de la història, ha cuidat la natura per fer servir els seus recursos i que la ciència i l’art han fet grans progressos gràcies a l’estudi, l’observació, la contemplació i la utilització respectuosa de la natura. En aquesta línia, s’ha articulat una acció artística basada en intervencions presencials a la natura, en les quals els participants realitzaven una sèrie de “rescats” al bosc per deslliurar els arbres de plantes invasores i el sotabosc d’ailant. Per a cada rescat, Ros va escollir tres grups de persones de Matadepera, amb perfils diferenciats: un grup de Bombers, un col·lectiu identificat amb la idea de cuidar; un grup de persones grans, que van intervenir les plantes invasores, i, finalment, un grup de noies del Cor de Noies de Matadepera, que van actuar amb esbarzers, tot cantant algunes de les cançons del seu repertori.

  L'exposició s'ha pogut visitar divendres i dissabtes de març (de 17 a 19 hores), d’abril (de 18 a 20 hores) i de maig (de 19 a 21 hores). Tots els diumenges, d’11 a 13 hores.

 • . Diumenge, 12 de maig de 2019 a les 19.00 h Arts Escèniques homenatja Joan Brossa   

  La temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura continua aquest diumenge 12 de maig amb “Embrossa’t”, un espectacle de teatre visual per a tots públics inspirat en la poesia de Joan Brossa amb motiu del la celebració del centenari del seu naixement. Un espectacle on es barregen dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres. Tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura a les 7 de la tarda. El preu és de 5 €uros i la venda i reserva d’entrades es fa al mateix Casal de Cultura, i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans.

  Dirigit per Teia Moner, compta amb les interpretacions de Cristina Bertran, Helena Rodríguez, Gerald Sommier, i Mireia Plana. L’espectacle va ser finalista als premis Max de l’any passat.

 • . Divendres, 17 de maig de 2019 a les 19.00 h Halldor Mar tanca la temporada estable d’arts escèniques

  La temporada estable d’arts escèniques i música organitzada per la Regidoria de Cultura enllesteix el seu cicle aquest divendres 17 de maig amb un concert de Halldor Mar titulat “Records”. L’islandès es va donar a conèixer arreu del territori català gràcies a un primer dics on versionava en anglès grans clàssics de la nova cançó. Aquest passat 2018 va ser el presentador del programa “Katalonski“ de TV3 i ha seguit fent concerts on a més de fer les seves versions ha tocat cançons pròpies en català anglès incloses en el seu nou treball “Records”. El concert comptarà amb Guido Di Blasi, guitarra; Gilles Estoppey, teclats; Pep Coll, baix; i Ramiro Rosa, bateria.

  El concert tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura a les 7 de la tarda. El preu és de 5 €uros, i la venda i reserva d’entrades es fa al mateix Casal de Cultura, i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans.

 • . Diumenge, 19 de maig de 2019 a les 11.00 h Teatre per a nadons amb ‘Piu Piu’

  Xarxa Nadons ha programat per aquest 19 de maig un nou espectacle per tota la família que anirà a càrrec de la Companyia Tutatis . Tindrà lloc a les 11 del matí a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 3 €uros. Està especialment recomanat per a nens i nenes d’entre 0 i 3 anys.

  A l’entorn de la granja i amb els personatges dels pollets sorgits dels ous, l’espectacle aborda fets quotidians com tenir pipí, les ganes de jugar, de riure, la necessitat de fer els primers amics.

 • . Dimarts, 21 de maig de 2019 a les 19.30 h “El Documental del mes” projecta ‘Time Trial’

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest maig tindrà lloc el dimarts 21 i en ella es projectarà ‘Time Trial”.

  Producció britànica dirigida per Finaly Prestell al 2017, “Time trial” parla de com el final de la carrera d’un atleta és una lluita contra el temps, una cursa a contrarellotge. Per a un ciclista professional, participar en una cursa és una necessitat addictiva que desafia tota lògica i crea un espectacle tant fascinant com dolorós. El film ens apropa a les últimes curses de la carrera del ciclista britànic David Millar que culmina amb la darrera presa de contacte amb el Tour de França.

 • . Dimarts, 4 de juny de 2019 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La  Regidoria de Promoció Econòmica  i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental  han tornat a posar en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 4 de juny.

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.

 • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 19.30 h ‘Busby Berkeley, la màgia dels musicals clàssics’

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr conclou aquest divendres 7 de juny el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La darrera conferència porta per nom “Busby Berkeley, la màgia dels musicals clàssics”.

  Quan evoquem el Musical més clàssic, aquells que ens fa retrocedir fins als anys 30’s del segle passat, és possible que l’aficionat al cinema només recordi els noms de Fred Astaire i Gingers Rogers com a exponents més distingits d’aquella època. Però resulta obvi que hi va haver molts altres artistes, un dels quals resulta essencial: Busby Berkeley. El públic no acostuma a conèixe’l perquè no era actor sinó coreògraf i director, i la reivindicació d’aquestes figures sembla reservada només als historiadors del cinema. Però quan analitzem la seva obra, descobrim que, més que cap altre realitzador, la seva feina va contribuir a fer del musical un dels gèneres preferits en una època, la de la Gran Depressió, en què la gent necessitava evasió, entreteniment, fantasia i glamour.

 • . Divendres, 14 de juny de 2019 a les 20.00 h ‘Lucia di Lammermoor’ tanca la temporada d’‘Una nit d’òpera’

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   tanca aquest juny una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest divendres 14 de juny s’oferirà ‘Lucia di Lammermoor’,  òpera en tres actes de Gaetano Donizetti, basada en la novel·la “La núvia de Lammermoor”, de Walter Scott. Va ser estrenada a Nàpols el 26 de setembre de 1835. És una de les principals òperes del bel canto i una de les cinc més representades en la història del Gran Teatre del Liceu, amb 274 representacions.

 • . Dilluns, 17 de juny de 2019 a les 18.00 h Últim dia per apuntar-se a l’”Escenari secret”

  L’Oficina de Difusió Artística de la  Diputació de Barcelona  ha engegat una nova edició de “L’escenari secret”, una iniciativa on vol destacar la importància del públic com a ànima dels espais escènics i culturals dels municipis. I ho fa regalant una experiència artística personalitzada. 

  La  Regidoria de Cultura  es va adherir ja fa un parell d’anys a aquesta iniciativa, i per enguany la data triada és el 30 de juny a les 7 de la tarda. El lloc de trobada també és secret. Les inscripcions per apuntar-s’hi es poden fer fins al 17 de juny al Casal de Cultura. L’activitat és gratuïta.

 • . Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 19.30 h “Los Reyes”, nou “Documental del mes” al Casal

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest juny tindrà lloc el dimarts 18 i en ella es projectarà ‘Los reyes’.

  Coproducció xileno-alemanya dirigida l’any 2018 per Bettina Perut i Iván Osnovikoff , “ Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història son en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels.

Pàgina 1 de 2
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49