Agenda

Pàgina 1 de 2
 • . Dimecres, 17 de gener de 2018 a les 17.30 h Exhibició de dansa

  Els alumnes de l'escola de ball "Entreactes" faran una classe oberta a tothom on mostraran algunes de les seves creacions. La cita serà el dimecres 17 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura.

  A la dreta, l'actuació d'Entreactes a les festes de fa tres anys.

 • 142-grimpaires.jpg Dimecres, 17 de gener de 2018 a les 20.00 h Assaig de la grimpada

  A la Plaça de Cal Baldiró, a les 8 de la tarda del dimecres 17, i sense la pressió del concurs, és un bon moment per provar les pròpies forces i fer un tast de les condicions del pi. 

 • . Dijous, 18 de gener de 2018 a les 19.00 h Club de Lectura amb "Argelagues" de Gemma Ruiz

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat pel dijous 18 de gener a les 7 de la tarda una nova sessió del Club de Lectura. Serà amb “Argelagues”, de Gemma Ruiz. L’acte serà moderat per Araceli Miralles, membre del Club de Lectura. 

  A "Argelagues", la periodista Gemma explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l’evolució de la societat catalana del segle XX. 

 • . Dijous, 18 de gener de 2018 a les 19.00 h Presentació del llibre sobre les festes de l'arbre

  Edicions Sidillà  va publicar el passat novembre “Amunt! Les festes de l’arbre als Països Catalans”, un recorregut visual i antropològic per les festes tradicionals de l’arbre als territoris de parla catalana. L’obra, del sabadellenc Llorenç Roviras i el terrassenc Marc Castellet (encara que vinculats a Matadepera), compta amb un pròleg de l’escriptor matadeperenc Vicenç Villatoro i en ella no hi falta el pi de les Festes de Sant Sebastià .  

  Després de 10 anys de recerca, els autors han documentat 160 festes populars en què l’arbre n’és el protagonista. Darrere de cada festa hi ha tot un ritual, sovint d’origen remot, que explica les formes de ser i de sentir de cada poble i la seva renovació anual simbolitzada pels arbres, que esdevenen representants de les forces de la natura que, un cop a l’any, irrompen en la quotidianitat de la civilització i la cultura.

  El llibre es presentarà el 18 de gener a les 7 de la tarda al Casal de Cultura, emmarcada en les Festes de Sant Sebastià .

  El llibre es pot adquirir a la llibreria IPunt de Matadepera , així com a quasi totes les llibreries del país. També es pot comprar en línia a: wwww.edicionssidilla.cat.

 • . Dijous, 18 de gener de 2018 a les 20.00 h Assaig del “Ball de l’Arbre”

  Un any més, la Germandat i els Grallers conviden als matadeperencs a aprendre un ball únic: el “Ball de l’Arbre”. Els balladors habituals oferiran un assaig, obert a tothom. Es repassaran els diferents passos d’aquesta dansa circular i es coneixeran tots els detalls. Cal recordar que el nombre de balladors és il·limitat. L’assaig, com no pot ser d’altra manera serà ben animat i acabarà de forma festiva.

  El diumenge 21 hi haurà l’oportunitat d’acompanyar a alguns membres de la junta i autoritats municipals que es comprometen a ballar a la plaça el tradicional ball al voltant del pi.

 • . Dijous, 18 de gener de 2018 a les 21.00 h Últim dia de l'Aula d'Estudi Nocturna

  Punt Jove de Matadepera  organitza fins aquest 18 de gener  una nova Aula d'Estudi al Casal de la Gent Gran per tal que els estudiants universitaris tinguin un espai per preparar els seus exàmens. L'Aula ha estat  disponible de diumenge a dijous entre les 9 del vespre i 2/4 de 2 de la matinada.

  Així  mateix, l’Hotel disposa d’una sala d’estudi per a tots els i les joves estudiant que necessitin un espai per preparar exàmens, estudiar, fer treballs en grup o simplement fer deures. L’espai d’estudi, separat de la sala gran de l’Hotel, està operatiu en l’horari d’obertura habitual de l’Hotel: totes les tardes de dilluns a divendres de 2/4 de 5 de la tarda fins a les 8 del vespre. Dilluns i dijous de  les 10 del matí fins 2 del migdia. De fet, l'Hotel és la millor alternativa per als estudiants els dijous al matí, perquè la Biblioteca no obre. Hi ha wifi i dos portàtils a disposició de les persones que utilitzen la sala d’estudi.

  Per a més informació, 93 787 02 58 o a puntjove@matadepera.cat.

 • . Divendres, 19 de gener de 2018 a les 19.30 h Concert de Sant Sebastià amb la Banda

  Al Casal de Cultura, a partir de 2/4 de 8 de la tarda del dia 20 de gener, el gran concert de Sant Sebastià amb la Banda de Matadepera.

  Enguany s'interpretarà un concert en dues parts: a la primera, peces de festes populars dels Països Catalans; i a la segona, i amb els Grallers de Matadepera , un repertori de músiques del poble, on s'inclouran el Ball de l’arbre, el Ball dels Gegants de Matadepera, el Ball del Llorenç i l’Agnès, la Marxa de la Mola, una marxa austríaca dels amics de la Banda de Mariapfarr  i la marxa de la baixada de pi.

 • . Divendres, 19 de gener de 2018 a les 22.30 h "Audiència i-real", espectacle amb Toni Albà

  El popular actor còmic Toni Albà oferirà el seu nou espectacle “Audiència i-real”. I amb permís o sense de les autoritats, farà riure amb el seu humor irreverent tan necessari en aquestes dates.

  Hi haurà servei de bar il'accés a l’espectacle serà gratuït per a tots aquells que mostrin la seva butlleta pel sorteig del viatge i sopar a Sant Sebastià. El que no la tingui encara, podrà comprar-la llavors.

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 10.00 h Gran Concurs de Grimpaires

  El Gran Concurs de Grimpaires a la Plaça de Cal Baldiró és un dels actes centrals de les festes. Un concurs que es realitza des del 1975 i que amb agilitat, tècnica i experiència tothom busca el mateix: el pernil. A les 10 del matí s'obriran les inscripcions que es tancaran a l'arribar el centenar d'inscrits.

  Al concurs, es començarà amb els deu millors grimpaires classificats en el concurs infantil de la setmana anterior.

  A continuació, la resta de categories, i s'acabarà amb els millors grimpaires dels anys anteriors. Les categories són: 10-15 anys (categoria mixta) i els guanyadors del pi dels nens; a partir de 15 anys (masculina) i a partir de 15 anys (femenina). El primer classificat de cada categoria rebrà un pernil. Els grimpaires estaran encordats i assegurats pels experts alpinistes. 

  Com en altres anys, la Germandat oferirà durant tot el matí el reconfortant “caldo de Sant Sebastià” i un petit tast de “menuts de porc i seques”. D’aquesta manera, es passarà millor el fred i es recordaran aquests menjars que eren tan tradicionals anys enrere. En aquestes dates en moltes cases es matava el porc i aquests dos plats eren part de l’esmorzar habitual.

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 14.00 h Sorteig i lliurament de premis

  A la Plaça de Cal Baldiró, i a les 2 del migdia, veïns, amics i autoritats rebran com es mereixen els guanyadors de cada categoria, tant del gran Concurs de Grimpaires com del Concurs de Sant
  Bèstia, que pujaran al podi.

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 16.30 h Construcció d'un trencaclosques gegant

  A la Plaça de Cal Baldiró, a 2/4 de 5 de la tarda, construcció d'un trencaclosques gegant en tres dimensions, una iniciativa nova i original que omplirà l’escenari de la plaça.

  Tothom és convidat a participar-hi. Hi col·labora, el  Casal Popular els Pins

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 16.30 h Jocs infantils populars per a petits i grans

  A 2/4 de 5 de la tarda, i a la Plaça de Cal Baldiró, Jocs infantils populars per a petits i no tan petits: estirar la corda, curses de quinquers, curses de sacs.

  Organitza l' Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré .

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 17.00 h Torneig d'Halterofília al Gimnàs

  Aquestes festes marcades per les activitats a l’aire lliure, tradicionals i demostracions de força i habilitats de tot tipus inclouen també la vessant més esportiva. I per això, el Club Halterofíia Matadepera ha organitzat per aquestes festes una exhibició del seu esport en la seva vessant més vistosa. 

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 18.00 h Cafè Concert amb el grup OH de la Simfònica de Terrassa

  Al Pavelló Poliesportiu, a les 6 de la tarda, concert amb el Grup OH Orquestra Simfònica de Terrassa , que amenitzarà amb tota l’energia i qualitat musical la tarda amb un cafè concert amb peces ben conegudes.Durant aquest acte la Germandat farà entrega d’una placa recordatòria a aquells germans que fa 25 anys que són socis d’aquesta entitat, a qui es prega la seva assistència a l’acte. I enguany són Isidre Martínez i Lladó, Guillem Montagut i Marquès, Jordi Gutés i Garcia, Miquel Àngel Marín i Genescà i Tian Riba i Cònsul.

  Així mateix s’aprofitarà aquest acte per fer un sincer i sentit homenatge a aquells matadeperencs que van treballar per recuperar les celebracions al voltant del pi i del Sant patró i que van representar el primer relleu, fent créixer amb pocs recursos i amb molta il·lusió la magnitud de les celebracions. Sense aquest relleu als primers pioners, segurament no s’hauria consolidat la celebració i qui sap si
  no tindríem aquestes festes. Els membres d’aquesta etapa són: Pere Pi, Josep Mas, Josep Riba Satlari i Antoni Fitó. I a títol pòstum, Joan Marimón, Vicenç Rubio i Jaume Costa.

 • . Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 21.00 h Sopar i Ball de Sant Sebastià

  Als volts de les 9 de la nit, i al Casal de la Gent Gran, la Maria José i l'Agustí prepararan sopoar al Casal de la Gent Gran. Havent sopat, es podrà gaudir dels balls clàssics de totes les èpoques. 

  Cal fer la reserva fins al dia 18 de gener al 93 730 03 44. Preu: 22 €/persona

 • 54a2c6bc7406666.jpg Dissabte, 20 de gener de 2018 a les 23.00 h Sessió Sant Sebastià Jove

  Sessió de discoteca per a joves i amb els habituals disc-jockeys a partir de les 11 de la nit. Ambient extrem. Zero límits. 

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 11.00 h Ofici Solemne de Sant Sebastià

  A l’Església Parroquial de Sant Joan, a les 11 del matí del dium,enge, us convidem a assistir a la celebració de l’Ofici Solemne, sota l’advocació de Sant Sebastià, patró de la nostra Germandat i copatró del poble. Acompanyarà l’ofici cantant obres de diversos compositors l’Agrupació Coral de Matadepera.

  Celebrarà l’ofici el nostre rector Mn. Javier Fernández Pérez. Com marca la tradició, es donarà un tros de tortell beneït a tots els assistents. En acabar com és habitual tots els assistents cantaran els Goigs en lloança al nostre Sant Patró.

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 12.00 h Processó i Cercavila de Sant Sebastià

  Pels carrers mes cèntrics del nostre poble i com sempre, la Processió i Cercavila de Sant Sebastià després de l'Ofici Solemne. La presidirà la imatge del Sant, l’estendard de l'entitat, el seus integrants i altres autoritats. La festa amb profundes arrels cristianes commemora cada any la festivitat de Sant Sebastià Sant i màrtir (20 de Gener). Aquest Sant té molta devoció en molts pobles catalans arran de la pesta negra que va assolar gran part d’Occident. Sota la seva advocació es va constituir al nostre poble una pionera agrupació d’ajuda mútua de camperols: la Germandat de Sant Sebastià , associació que continua avui encara vigent com a entitat cultural i que és la que organitza les festes.

 • billar2.jpg Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 12.30 h Torneig de Billar

  A 2/4 d´1 del migdia i al local del Club Billar Matadepera , al carrer d’Antoni Genescà, tindrà lloc la final de 21è Torneig de billar de Sant Sebastià.

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 13.00 h Tortell per a tothom

  A la 1 del migdia i a la Plaça de Cal Baldiró, jornada festiva al voltant del pi amb els balls més tradicionals i repartiment d'un tall del típic tortell de Sant Sebastià acompanyat de vi porrons de vi ranci i mistela. 

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 13.00 h Ball de l'Arbre

  A la 1 del migdia, Ball de l’Arbre. Tindrà lloc a la Plaça de Cal Baldiró, i comptarà amb la música i a l’organització dels Grallers de Matadepera .

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 13.00 h Grimpada d'exhibició

  A la Plaça de Cal Baldiró, a l’arribada de la processó, hi haurà una exhibició de grimpada clàssica per part del reconegut, emblemàtic i estimat grimpaire Joan Trabal.

  Igual que en altres anys, hi haurà una tarima a la Plaça perquè la gent més gran pugui gaudir dels actes amb tranquil·litat.

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 13.15 h Sardanes a la Plaça de Cal Baldiró

  A continuació del Ball de l'Arbre, i a quarts de dues, Sardanes. A la Plaça de Cal Baldiró, la Cobla Nova Vallès interpretarà les sardanes tradicionals de sempre.

  L'acte compta amb la col·laboració de l' Agrupació Sardanista La Mola .

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 13.30 h Ball del Tortell

  A quarts de 2 del migdia, i a la Plaça de Cal Baldiró, també, el Ball del Tortell. L’exhibició del Ball de Tortell es va restaurar amb motiu del Centenari de la  Germandat l’any 2000, després d’anys sense ballar-se i pràcticament oblidat. Diu la tradició que es ballava el dia de Sant Sebastià i s’obsequiava amb un tortell a la parella que es treia a ballar. Avui en dia tots aquells que ho vulguin, poden fer-ho així.

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 18.00 h Teatre: "D'aquesta aigua no en beuré"

  Al Casal de Cultura, a les 6 de la tarda d'aquest diumenge 21 de gener, els Amics del Teatre de Matadepera faran gaudir als assistents d’una comèdia teatral. Serà amb "D’aquesta aigua no en
  beuré”, adaptació de l’obra de Josep M. Folch i Torres.

 • . Diumenge, 21 de gener de 2018 a les 22.00 h Havaneres amb els Mariners de Riera

  A les 10 de la nit del diumenge 21 de gener, i a l'Hotel, havaneres i cançó de taverna amb els Mariners de Riera .

  Hi haurà rom cremat i degustació de tortell per a tothom.

  A la dreta, una de les darrreres actuacions dels Mariners de Riera a la Plaça de Cal Baldiró. 

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 10.00 h Pedalada familiar de Sant Sebastià

  El dilluns 22 de gener, a les 10 del matí i des de la Plaça del Casal de Cultura, s'ha organitzat una Pedalada Familiar oberta a tothom que recorrerà l'entorn matadeperenc amb la guia de Narcís Serrat. Anirà a càrrec de Narcís Serrat i s'allargarà fins a quarts d'1. 

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 11.30 h Inauguració de la nova barraca de vinya

  A la rotonda de l’Avinguda Mas Sot amb carretera de Sabadell, a 2/4 quarts de 12 del dilluns 22 de gener, inauguració oficial de la barraca de vinya de pedra seca construïda com a homenatge al nostre passat vitivinícola.

  Per iniciativa de diferents persones i col·lectius s’ha edificat aquesta modesta i singular construcció en una de les entrades del poble. A partir d'ara, doncs, presidirà aquest indret com a testimoni del nostre passat rural. 

  Organitzat per l' Ajuntament de Matadepera , compta amb la col·laboració del Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar del Vallès .

  A la dreta, un exemple de barraca de vinya. 

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 11.30 h Acte matinal per als nens i nenes

  Divendres 22 a partir de 2/4 de 12 i fins l'hora de dinar, i al carrer Pere Aldavert, davant el Casal de Cultura, Acte Matinal per als nens i nenes, amb taller de dibuix i pintura amb cavallet.

  Compta amb la col·laboració de Tot Lleure .

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 12.00 h Aperitiu musical pels avis

  Al Casal de la Gent Gran i a les 12 del migdia, la Germandat vol reconèixer d’una manera especial a tots els avis i àvies com a impulsors, testimonis i autors de la Matadepera que tenim avui.

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 12.30 h Exhibició dels Bombers Voluntaris

  Tots aquells nens i nenes que vulguin conèixer més a fons, com és el camió i els utensilis que utilitzen els nostres bombers, podran fer-ho gràcies als bombers voluntaris del parc de Matadepera.

  Serà aquest dilluns 22 de gener a quarts d'una a la Plaça del Casal de Cultura. 

 • ´. Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 17.00 h Espectacle infantil de Xarxa Matadepera

  Xarxa Matadepera organitza pel 22 de gener a les 5 de la tarda i al Pavelló, un espectacle gratuït per a tota la canalla.

  Serà amb “Contes 1.0” de Teatre a La Fuga, un espectacle de creació pròpia que parla de l’evolució dels contes tradicionals. 

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 19.30 h Missa de Difunts

  A 2/4 de 8 del vespre i a l'Església de Sant Joan, Missa de difunts en sufragi pels germans traspassats. 

 • . Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 20.30 h Retirada del Pi de la plaça

  A 2/4 de 9 del vespre, retirada del pi de la Plaça de Cal Baldiró. Arriba el moment d’acomiadar el símbol d’aquestes festes, el pi. Nova demostració a la plaça de feines poc habituals de veure.

  En aquest moment se celebrarà el Sorteig del viatge i experiència gastronòmica per a dues persones al restaurant Arzak de Donostia. En cas de no sortir el número premiat es faran públiques les butlletes substitutes i els terminis per reclamar el premi i els canals de difusió.

 • . Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 09.00 h Últim dia per apuntar-se a les places vacants de la Bressol

  La Regidoria d'Ensenyament ha anunciat la convocatòria per accedir a 1 plaça de P1 (nascuts al 2016) i 2 places a P2 (nascuts al 2015), per aquest curs 2017/18. Les sol·licituds per accedir a la convocatòria es poden fer a l' Oficina d'Atenció Ciutadana  fins al 24 de gener. Del 25 de gener al 31 de gener, hi haurà la baremació, sorteig, l’adjudicació de places i la matriculació, i a partir de l'1 de febrer, inici de les classes.  

  La documentació a aportar així com la forma d’adjudicació de les places es poden descarregar i consultar a la SEU de l’ajuntament (tràmits ensenyament-inscripció escola bressol) o be es pot demanar directament a l’OAC. El full de preinscripció i altra documentació s'hauran de presentar i registrar a l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de dilluns a divendres, de 9 a 2 i dimecres de 4 a 7. Per a més informació, consulteu el document que trobareu al destacat superior d'aquesta pàgina web

 • . Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 10.30 h Visita de l'Oficina Mòbil d'Informació al Consumidor

  La Regidoria de Promoció Econòmica i la  Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics…

  L'oficina estarà a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia del dimecres 24 de gener. 

 • . Divendres, 26 de gener de 2018 a les 20.00 h Teatre: "Els darrers dies de la República Catalana"

  Amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil, la Regidora de Cultura ha programat per aquest divendres 26 de gener a les 8 del vespre i al Casal de Cultura l’obra de teatre “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, que anirà a càrrec de la companyia Terra Teatre. El preu de l'entrada és de 5 €uros. 

  L’obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític , Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva de Franco contra Catalunya. Rovira i Virgili narra en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge , compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors : la pèrdua de la llar , la fam el fred i la incertitud del demà.

  Adaptada i interpretada per Jordi Hervàs, compta amb la música d’Edmon Bosch i la dirección de Marc Hervàs.

 • . Dissabte, 27 de gener de 2018 a les 10.30 h Visita al Parc Audiovisual de Catalunya

  L’antic “Hospital del Tòrax” de Terrassa avui reconvertit en un edifici de serveis, acull entre altres, la seu del Parc Audiovisual de Catalunya . Aquest edifici emblemàtic forma part indestriable del nostre paisatge quotidià i és alhora un lloc oblidat i poc visitat. Sens dubte ha estat molts anys envoltat de llegendes i misteris. Aquest dissabte 27 de gener hi haurà l'oportunitat de visitar els platós, els jardins i part de l’antic hospital i conèixer les activitats que s’hi fan i desvetllar o imaginar històries del seu passat.

  La visita tindrà lloc a partir de 2/4 d'11 del matí i la visita està tancada a dos grups de 50 persones. El punt de partida serà al mateix Parc. El preu és gratuït però cal inscripció prèvia a: www.parcaudiovisual.cat/matadepera

 • La Masia Mata-Rodona Diumenge, 28 de gener de 2018 a les 08.00 h Excursió a les masies de Puigdaure i Mata-Rodona

  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat pel proper 28 de gener la primera de les excursions del 2018, una sortida a les masies de Puigdaure i Mata-Rodona. La sortida serà des del Pavelló per la porta del costat de la Riera a les 8 del matí, on els excursionistes es desplaçaran en cotxes particulars fins a l’aparcament de l’Alzina del Sal·lari.

  La visita permetrà conèixer la part oest del Parc de Sant Llorenç, tot dins de la Serra de l’Obac. El recorregut serà el següent: Alzina del Sal·lari- Coll de Tres Creus- Coll de Boix- Turó del Mal Pas- Masia Puigdaure- Masia Mata-rodona- La Teuleria- L’Espluga- Font de la Pola- Alzina del Sal·lari.

  La caminada és llarga i prou plana, llevat de les dues pujades al Coll de Tres Creus, al principi des de l’Alzina i al final des de l’Espluga, respectivament. Es passarà per llocs molt emblemàtics com el Turó del Mal Pas, el sender GR-5, i durant tot el camí gaudirem de bones panoràmiques: el mar, Castellsapera, Montserrat, el Camí Ral, o la vista àerea de Mata-rodona des del sender paral·lel a la Talaia Magnífica.

  La distància a recórrer és de 14’5 quilòmetres en 4 hores i 15 minuts i la dificultat és mitjana. Cal portar esmorzar.

  Els no federats hauran  de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores de la FEEC.

  Més informació a la nostra web www.uem.cat , Cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.

 • . Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 19.00 h Exposició i conferència sobre la Guerra Civil

  Amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil, la Regidora de Cultura ha programat per aquest dimarts 30 de gener a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura una xerrada que anirà a càrrec de Jaume Munuera, Arxiver Municipal de Matadepera que parlarà de documents conservats a l’ Arxiu Municipal sobre la Guerra Civil.

  L'acte complementa l'exposició que es pot veure des del dia 26 de gener titulada "Documents de la guerra” (1936-1939).

 • . Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 22.00 h El Radioteatre representa una obra de Synge

  Matadepera Ràdio continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Miquel Dalmau, el control tècnic i la presentació van a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

  L’obra que es presenta és “Genets cap a la mar”, del dramaturg, poeta i prosista irlandès John Millington Synge, més conegut com a J.M Synge que va viure entre el 1871 i el 1909. L’obra un drama marítim on es parla de la tristor d’una pèrdua, i que va publicar al 1904, va ser traduïda al català per Anna Murià i estrenada el 15 de gener de 1955 a l’Orfeó Català de Mèxic, en unes vetllades organitzades per l’Agrupació Catalana d’Art Dramàtic. La peça, d’un acte, va ser publicada per primer cop tres anys més tard a la revista “El Pont”. 

  A Matadepera Ràdio l'obra serà interpretada per Maria Glòria Farrés, Maite Pons i Àngels Closa. 

 • . Divendres, 2 de febrer de 2018 a les 20.00 h Dansa a la Temporada Estable d’Arts Escèniques i Música

  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, jazz, animació i espectacles infantils.

  Pel divendres 2 de febrer a les 8 del vespre al Casal de Cultura s’ha programat un espectacle de dansa anomenat “Elisabetta” i que anirà a càrrec de la Companyia Dell’Anima . El preu és de 5 €uros.

  Elisabetta Premazore va ser el gran amor del compositor italià Giuseppe Tartini. Una fosca història explicada a través de la dansa, la música i el text (basat en la novel·la d’Ernesto Pérez Zuñiga “La fuga del maestro Tartini”).“Elisabetta” és un espectacle interdisciplinar on veure com balla un violí i com toca una ballarina; com la dansa ens explica el que la paraula ha insinuat, i com la música ens fa viure els sentiments dels que parla la història. Un projecte fort, subtil i femení; un punt meravellós on s’han trobat els moviments d’ara i la música d’abans.

 • . Diumenge, 4 de febrer de 2018 a les 10.00 h 11ª cursa de la Mont-rodon a Matadepera

  Matadepera acollirà el 4 de febrer l’onzena edició de la cursa de muntanya Mont-rodon. En aquesta edició, els participants recorreran un total de 12,5 km i 600 metres de desnivell positiu per corriols tècnics del massís del Mont-rodon i la costa del Tet en un recorregut 90% corriol. Hi haurà tres avituallaments i a l’arribada, un aperitiu per a tothom.

  La sortida tindrà lloc a les 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura, i l’hora màxima d’arribada serà al mateix lloc a la 1 del migdia. L’entrega de dorsals tindrà lloc el mateix dia des de les 8 del matí i fins ¾ de 10. La participació està limitada a 500 corredors. S’estableixen diverses categories: menors de 18 anys; de 18 a 23 anys; de 24 a 39; de 40 a 49; i majors de 50 anys.

  L’entrega de premis serà a 2/4 d’1 del migdia i n’hi ha previstos 20: els tres primers/es de la classificació general masculina i femenina, el primer masculí i femení de cada categoria i el primer i primera local, amb aquest ordre de prioritat. També hi haurà un obsequi per a tots els participants.

  Les inscripcions, així com les bases completes de la cursa es poden fer a través de la pàgina web http://www.cursamontrodon.cat/inscripcions/ o presencialment a BTT Sport i Informàtica Matadepera (Matadepera), i a Kñera Running (Terrassa).

   

 • . Dilluns, 5 de febrer de 2018 a les 17.15 h Micro-taller d’aquarel·la

  A partir d’aquest 5 de febrer i durant tots aquests dilluns de febrer, es durà a terme el segon micro-taller al Casal de Cultura que, en aquesta ocasió, tractarà sobre el món de l’aquarel·la. Anirà a càrrec de Karina Herms, voluntària del Casal de la Gent Gran. El taller està coordinat per la Regidoria de Benestar Social .  

  El taller es realitzarà de les 17:15 hores a les 18:45 hores i està obert a tothom. Per tal de participar-hi, cal inscriure’s prèviament al Casal de la Gent Gran. Les places són limitades. 

 • . Divendres, 9 de febrer de 2018 a les 10.00 h Arrenca el tercer cicle de xerrades del Casal de la Gent Gran

  La Regidoria de Benestar Social comença aquest mes de febrer el tercer cicle de xerrades d’interès general obertes a tothom que amb el lema “A Matadepera envellim activament, vine i escolta” tenen lloc al Casal de la Gent Gran.

  La primera tindrà lloc aquest divendres 9 de febrer a les 10 del matí. Oriol Badia impartirà una xerrada sobre Dret Civil Català.

 • . Divendres, 9 de febrer de 2018 a les 17.00 h Rua de Carnestoltes de les Escoles Bressol

  L'acte més destacat del Carnestoltes'18 serà la tradicional Rua de les Escoles Bressol ( Sagrada Família i Ralet Ralet ) que es farà amb les famílies pels carrers del poble. 

 • . Divendres, 9 de febrer de 2018 a les 17.30 h Espectacle de rumba catalana

  Com a colofó a la Rua de Carnestoltes de les Escoles Bressol, tindrà lloc el mateix divendres 9 de febrer a quarts de sis de la tarda i a la Plaça del Casal de Cultura un espectacle de rumba catalana per a petits i grans amb "Landry el Rumbero". A l'acabar hi haurà pa amb xocolata per a tothom. 

 • Divendres, 9 de febrer de 2018 a les 20.00 h ‘Andrea Chenier’ a “Una nit d’òpera”

  Després de la pausa de cada any al gener a causa de les Festes de Sant Sebastià , el cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 9 de febrer la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  El títol programat per aquest divendres serà “Andrea Chenier”, d’Umberto Giordano, òpera italiana verista en quatre actes composta per Umberto Giordano sobre un llibret de Luigi Illica i estrenada a Milà el 28 de març de 1896. L’òpera està basada en la vida del poeta francès André Chénier (1762-1794), executat durant la Revolució Francesa.

  La versió que s’oferirà és una producció de Royal Opera House Covent Garden de 2015, la mateixa que es veurà al Gran Teatre del Liceu aquesta temporada amb el mateix protagonista masculí), Jonas Kaufmann, acompanyat d’Eva -Maria Westbroek, Zeljko Lucic dirigits per Antonio Pappano i amb escenografia de David McVicar.

 • . Dissabte, 10 de febrer de 2018 a les 11.30 h Tallers i activitats de Carnestoltes pels menuts

  El darrer acte previst del Carnestoltes'18 tindrà lloc a la Plaça del Casal de Cultura del dissabte 10 a 2/4 de 12 del matí. Allí es faran tallers i activitats per a la canalla que aniran a càrrec de Tot Lleure

 • . Diumenge, 11 de febrer de 2018 a les 18.00 h Teatre de Folch i Torres: "D'aquesta aigua no en beuré"

  La delegació d' Oncolliga de Matadepera ha organtizat una representació de teatre pel diumenge 11 de febrer a les 6 de la tarda al Casal de Cultura. Serà amb els  Amics del Teatre de Matadepera  que oferiran als assistents la comèdia teatral "D’aquesta aigua no en beuré”, adaptació de l’obra de Josep M. Folch i Torres.

  L'obra està dedicada a Teresa Torrella, recentment desapareguda. Els diners que es recullin seran destinats a l'ajuda de les persones que pateixen càncer i també als seus familiars.

Pàgina 1 de 2
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49