Agenda

Pàgina 1 de 2
 • . Dimecres, 26 de setembre de 2018 a les 09.00 h Últim dia d’inscripcions del Taller d’Art per a nens

  La Regidoria de Cultura torna a organitzar per aquest curs, el Taller d’Art per a nens, un espai d’aprenentatge, investigació i intercanvi que vol facilitar el desenvolupament de la creativitat individual en els diferents camps de l’expressió plàstica.

  Destinat a nens i nenes de 5 a 15 anys, el taller s’imparteix els dimarts o dimecres, de 17:30 a 19:00 hores al Casal de Cultura i hi ha un límit de 10 places per grup. El període de matriculació acaba aquest 26 de setembre, i les inscripcions s’han de realitzar a l’ OAC , els matins de 9:00 a 14 hores i les tardes de dimecres de 16 a 19 hores.

  La matrícula (a pagar en el moment d’inscriure’s) té un cost de 42,85€ i la quota mensual és de 30,37€ (24,30 € per a les famílies nombroses o monoparentals).

 • . Dimecres, 26 de setembre de 2018 a les 10.30 h Oficina mòbil d'informació al consumidor

  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics…

  L'oficina estarà aquest dimecres 26 de setembre a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 

 • . Dimecres, 26 de setembre de 2018 a les 19.00 h Presentació de les activitats per a la gent gran

  La  Regidoria de Benestar Social  presenta una nova edició de les activitats de cara al curs 2018/19. Adreçat a persones empadronades a Matadepera de més grans de 60 anys (però obert a qualsevol edat sempre i quan hi hagi places), es tracta de prop d’una cinquantena d'activitats que duen a terme persones voluntàries del poble a partir del proper dilluns 1 d'octubre. D'entre les activitats que es continuen aquest any hi ha converses en català, italià, anglès, francès i alemany, aquarel·la i oli, informàtica, taller de costura, mitja i ganxet, ninos de peluix, decoració floral, galetes decorades, tallers de cuina, activitats musicals (cant coral, ball en línia, havaneres, guitarra, solfeig), mòbils, tablets, informàtica, i tallers fotogràfics, entre d'altres. De les novetats, destacar tallers de reciclatge d’objectes, mandales, bridge, piano i consciència sensorial. També hi ha sortides i tallers a les escoles, i descomptes per a perruqueries i clíniques dentals.

  La presentació dels cursos tindrà lloc el 26 de setembre a les 7 de la tarda al Casal de Cultura.

  Per a més informació, us podeu descarregar el  banner  que trobareu en aquesta mateixa pàgina. També podeu trucar al 93 787 17 69 o adreçar-vos al mateix Casal de la Gent Gran.

 • . Dijous, 27 de setembre de 2018 a les 20.00 h Conferència DAMA sobre la gralla

  DAMA Matadepera torna a començar un nou curs de conferències obertes com sempre a tothom i que tenen lloc al Casal de Cultura.

  En aquesta ocasió la primera xerrada de la temporada tindrà lloc el dijous 27 a les 8 del vespre i versarà sobre l’instrument de la gralla. Portarà per nom "Els grallers del teler" i anirà a càrrec de Marc Galí i Esteve Grau.

  A l’acabar, hi haurà una opció de fer un pica-pica al Bar del Casal. Per assistir-hi cal reservar prèviament al telèfon 616 921 580.

 • . Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 17.00 h Festival TNT a Matadepera

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la Regidoria de Cultura , aquest divendres 28 de setembre a partir de les 5 i fins a les 7 de la tarda, la Plaça del Casal de Cultura acollirà el Festival TNT. I és que Matadepera s’adhereix al TNT, un festival que impulsa i difon la creació contemporània i multidisciplinària i les arts en viu amb propostes per a tots els públics.

  I en aquesta ocasió es tracta d'una proposta. Us agrada pintar? Doncs hauríeu de conèixer en Blanko , el personatge immaculat que representa JOHN man i que potser després de passar per les vostres mans guanyarà una mica de color…

 • . Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 18.00 h Reunió informativa del curs de cor infantil

  L’ Agrupació Coral Matadepera organitza un nou curs del Cor Infantil Clau de Sol. Amb direcció de Rosa Martínez Sellarès, el curs començarà el 5 d’octubre.

  Per aquest any, s’han establert diferents grups d’edats: de 2- 4 anys  (P2-P3), amb mitja hora d'assaig setmanal, els divendres de 5 a 2/4 de 6. Un segon grup, de de 4 - 6 anys  (P4-P5), amb tres quarts d’hora d’assaig, els divendres de 2/4 de 6 a ¼ de 7 de la tarda. I finalment, un tercer grup a partir de 6 anys, amb també 3/4 d’hora d'assaig setmanal, d’¼ de 7 a les 7 de la tarda. Per a més informació i inscripcions, cal enviar un correu amb el nom dels cantaires, edat, nom dels pares i telèfons de contacte a claudesolacm@gmail.com .

  Aquest divendres 28 de setembre a les 6 de la tarda al Casal de Cultura es farà una reunió informativa pels pares.

 • . Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 19.30 h Exposició: “Presos polítics a l’Espanya contemporània”

  La Sala d’Actes del Casal de Cultura inaugurarà aquest 28 de setembre a 2/4 de 8 de la tarda l’exposició de facsímils de Santiago Sierra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”. La mostra, que es podrà veure fins al 18 d’octubre, exposa 24 fotografies en blanc i negre pixelades de 74 presos polítics de diverses posicions que va ser censurada aquest any a la Fira ARCO de Madrid.

  L’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Amb l'obra, l'autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la a l'espectador a no mantenir-se neutral en situacions d'injustícia.

  A la imatge, l'exposició, al CCCB , al juny d'aquest any. 

 • . Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 21.00 h Sopar Melodia al Bar del Casal de Cultura

  El Bar del Casal de Cultura ha organitzat per aquest divendres 28 de setembre una nova proposta que amb el nom “Sopar Melodia Casal” inclourà un menú especial amb concert inclòs.

  Es tracta de la matadeperenca Sandra Cooper, professora d’anglès i cant que oferirà un repertori de jazz, blues i bossa.  

  Per a reserves, cal trucar al 93 659 90 13.

 • . Dissabte, 29 de setembre de 2018 a les 12.00 h Visita comentada al Museu de la Música

  DAMA Matadepera organitza la primera sortida del curs 2018/19 amb una excursió al Museu de la Música de Barcelona (Carrer de Lepant, 150), amb opció d’anar a dinar al restaurant “Pirates” (Carrer Ausiàs Marc, 157). Està prevista per al dissabte 29 de setembre i la trobada serà al mateix museu a les 12 del migdia.

  Per assistir-hi cal reservar prèviament al telèfon 616 921 580.

 • . Diumenge, 30 de setembre de 2018 a les 18.00 h 50 anys del restaurant "El Celler"

  El Restaurant El Celler arriba en aquest 2018 als primers 50 anys de vida. Per commemorar aquesta destacada efemèride es farà una celebració al carrer Gaudí, davant el restaurant el diumenge 30 de setembre a partir de les 6 de la tarda i fins a les 12 de la nit. Tothom hi és convidat. 

 • . Dilluns, 1 d'octubre de 2018 a les 09.00 h Últim dia d'inscripcions del Taller Jove de Teatre

  Punt Jove  organitza un any més, un Taller Jove de Teatre per al curs 2018/19 que tindrà lloc els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura.

  El taller és gratuït, té les places limitades, i està obert a partir de 12 anys. Està coordinat per  Brou Arts Escèniques .

  Les inscripcions es poden fer fins l’1 d'octubre. El primer dia del curs és el 3 d’octubre. Per a més informació, 93 787 02 58 i a puntjove@matadepera.cat.

 • ´. Dilluns, 1 d'octubre de 2018 a les 17.00 h Acte commemoratiu de l’1-O a Matadepera

  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat un acte central que tindrà lloc al pavelló el mateix dia 1.

  Començarà a les 5 de la tarda amb tallers infantils i continuarà a les 7 amb un col·loqui amb testimonis de l’1-O que anirà acompanyat de projeccions audiovisuals; un sopar de germanor a les 9, l’actuació musical “The Sappy’s” a les 11, i Vivac amb projecció de pel·lícules a partir de la mitjanit.

 • . Dilluns, 1 d'octubre de 2018 a les 19.00 h Exposició “Junts som invencibles”

  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una exposició que es podrà veure fins l'1 d'octubre. Es tracta d'un recull de fotos que porta per nom “Junts som invencibles” i que anirà itinerant per altres indrets del poble. 

  Podeu descarregar-vos el document on hi ha consignats tots els indrets del poble on es podrà veure la mostra. 

 • . Dimarts, 2 d'octubre de 2018 a les 00.00 h Sessió especial de CineClub

  CineClub Matadepera s'afegeix als actes commemoratius del primer aniversari de l'1 d'octubre. I ho farà amb una sessió especial que començarà a les 12 de la nit de l'1 al 2 d'octubre. Es tracta de "La batalla de Argel" (La battaglia di Algeri, 1966) que Gillo Pontecorvo va dirigir l'any 1966 amb música d'Ennio Morricone. 

 • . Dimarts, 2 d'octubre de 2018 a les 16.00 h Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura

  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han posat en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins aquest mes d’octubre.

  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix; assessorar en la transformació d’una SCP, SL o associació d’una empresa de l’economia social, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.  

  Una nova sessió s’ha fixat per aquest 2 d'octubre. 

 • . Divendres, 5 d'octubre de 2018 a les 20.00 h Els 'llibres per cremar' de Nothomb, al Casal de Cultura

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la Regidoria de Cultura , el divendres 5 d'octubre a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra de teatre "Llibres per cremar", d'Amélie Nothomb, que serà interpretada per la companyia Pyros. Dirigida per Blanca Bardagil, compta amb Ramon Vila, Carol Rovira /Paula Sunyer i Roger Batalla de protagonistes. 

  La ciutat està assetjada i som al pic de l’hivern. Al pis del Professor, on es refugien el seu assistent Daniel i la Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, només un combustible els pot permetre lluitar contra el fred: els llibres. Però no tothom hi està d’acord. A mesura que passen els dies i que el fred els tenalla, els principis ètics trontollen, es giren les tornes i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint a causa de la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans. 

 • . Dissabte, 6 d'octubre de 2018 a les 11.00 h Meditació dedicada al temps que ens concedim

  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres organitza una nova sessió de meditació, oberta com sempre a tothom, que tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre a les 11 del matí al Parc Pep Ventura. Si plou, la trobada serà al Casal de Cultura. Es prega, com sempre, puntualitat, i també portar alguna cadira o tamboret.  

  El tema a tractar porta per nom “Temps per a mi”, i pretén ser una reflexió per identificar quin és el temps que ens donem per escoltar-nos, per atendre les nostres necessitats, per reconèixer els nostres valors, per estimar-nos, al capdavall. Quan ens sentim atesos per nosaltres mateixos, ens trobarem, sens dubte, molt millor.

 • . Diumenge, 7 d'octubre de 2018 a les 00.00 h Espectacle de Xarxa Nadons

  Xarxa Nadons ha organitzat un espectacle infantil que tindrà lloc el 7 d’octubre a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a les 11 del matí. Serà amb “Electric Babyland” i anirà a càrrec de la Companyia Bruc Brothers.

  L'aforament és limitat i cal reserva prèvia d'entrades. 

 • . Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 18.00 h Inauguració del Forn de Calderols

  Aquest dimecres 10 d’octubre, a les 18 hores s’inaugurarà oficialment el Forn de Calderols, rehabilitat a finals de l’any passat, a partir d'un conveni signat entre l’ Ajuntament de Matadepera i l' Associació de   veïns del Pla de Sant Llorenç.  Segons aquest conveni, l’entitat veïnal va contribuir en la consolidació i protecció del forn, amb una aportació econòmica de 2000€.

  El forn, del que es desconeix la datació, està situat al carrer de la Ronda del Camí de la Senyora, i es troba seccionat: només n’és visible una part i ha patit l’erosió natural i humana. Catalogat al Catàleg de Béns Arquitectònics i Arqueològics, ja va ser objecte d’una intervenció arqueològica, l’octubre del 2016. La segona fase del projecte ha implicat l’adequació del forn a través d’una protecció que s’articula en unes obres que inclouen una pèrgola que protegeix el forn de la pluja, el vent i altres factors de degradació. 

 • . Dijous, 11 d'octubre de 2018 a les 14.00 h Últim dia per presentar-se al Filmat

  Organitzat conjuntament per  Matadepera Televisió  i el  Punt Jove , el Filmat és un festival obert a tothom, sense limitacions d’edat ni procedència. Tampoc hi ha limitacions de gènere o format, i les creacions audiovisuals poden ser curtmetratges, documentals, videoclips, videoart o projectes experimentals. L’única limitació és el temps: com a molt, les obres han de durar 20 minuts.

  Excepcionalment, en aquesta edició s’allarga el termini de presentació de les obres, que està obert fins aquest 11 d’octubre, i la gala final tindrà lloc el 19 d'octubre a les 6 de la tarda al Casal de Cultura. Com en les darreres edicions,  hi haurà diversos premis per: la millor obra de la categoria d’adults, la millor obra realitzada per menors de 18 anys, la millor creació dels alumnes d’un centre educatiu i la millor obra local (guardonada amb un xec regal de  Matadepera Comerç ). Enguany, el Filmat torna a comptar amb la col·laboració del  Parc Audiovisual de Catalunya  i  Matadepera Comerç .

  Podeu consultar les bases en aquesta mateixa notícia. 

 • . Dijous, 11 d'octubre de 2018 a les 20.00 h S'aixeca el teló d'una nova temporada d'òpera

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la  Regidoria de Cultura  inicia aquest dijous 11 d’octubre una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  "La fille du Regiment" de Gaetano Donizetti, un dels exponents més notables del bel canto italià, obrirà temporada. L'òpera dividida en dos actes i amb llibret de Gollmick, està basada en una peça de St. Georges i Bayard. Va ser estrenada l'11 de febrer de 1840 a l'Òpera Comica de Paris.

 • . Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 19.00 h Comença un nou curs de Tertúlies Musicals

  La Biblioteca Àngel Guimerà comença aquest dimarts 16 d’octubre una nova temporada de Tertúlies Musicals. Les trobades, mensuals, continuaran amb el tema “El personatge i la música” i en elles, es tracta de descobrir personatges que en algun moment de les seves vides han estat indirectament vinculats al món de la música.

  La xerrada va a càrrec de Maria Glòria Farrés, i compta amb la col·laboració de Mariàngels Alfonso i Núria Munt. Tindrà lloc a les 7 de la tarda al mateix Casal de Cultura.

 • . Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 19.30 h El “Documental del Mes” ens porta ‘Eugenio’

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest mes d’octubre tindrà lloc el dia 16, porta per nom “Eugenio” i és un film d’aquest 2018 dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira.

  Vestit sempre de negre, seriós i amb un whisky a la mà. Així és com Eugenio es manté encara ara a la retina de vàries generacions. Qui no se sap un acudit de l’Eugenio? Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons. La mort sobtada de la dona de la seva vida va fer caure a Eugenio en un pou de foscor a la vegada que el seu èxit explosionava. Dues dècades després de la seva mort, fills, parelles i amics dibuixen l’Eugenio més desconegut.  Què s’amaga darrere el personatge que va marcar un abans i un després en l’art del monòleg humorístic a Espanya?

 • . Dimecres, 17 d'octubre de 2018 a les 18.00 h Hora del Conte amb “Dins el bosc”

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat per al dimecres 17 d’octubre a les 6 de la tarda i al mateix Casal, una nova Hora del Conte que en aquesta ocasió portarà per nom “Dins el bosc” i que anirà a càrrec de Rosa Pinyol. L’activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys.

  Si volem descobrir qui s’amaga dins del bosc, no podem badar! No hi podem pas passar de puntetes, hi hem d’anar amb peus de plom. Què pot passar si entre fulles seques, pinassa i bolets, xaf! trepitgem un follets dels tenen poders? I si topem amb una bruixa? O un drac? O un bandoler? O …?

  L’activitat s’engloba en el projecte “Parcs i Biblioteques”, una iniciativa de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona , amb l’ànim d’apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.

 • . Dijous, 18 d'octubre de 2018 a les 16.00 h Últim dia de l’exposició de presos polítics a Espanya

  La Sala d’Actes del Casal de Cultura acull fins aquest 18 d’octubre l’exposició de facsímils de Santiago Sierra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”. La mostra presenta 24 fotografies en blanc i negre pixelades de 74 presos polítics de diverses posicions que va ser censurada aquest any a la Fira ARCO de Madrid.

  L’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Amb l'obra, l'autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la a l'espectador a no mantenir-se neutral en situacions d'injustícia.

  A la imatge, l'exposició, al CCCB , al juny d'aquest any. 

 • . Dijous, 18 d'octubre de 2018 a les 18.00 h Presentació de la Festa del Most

  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  organitza pels dies 18 a 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema, activitat que va perdurar des del segle XVII ­fins a la primera meitat del segle XX. L’objectiu és gaudir de la cultura del vi i fer d’aquesta celebració un referent prestigi any rere any.

  La “Festa del Most” es presentarà en un acte el 18 d’octubre a les 6 de la tarda al Casal de la Gent Gran que comptarà amb una xerrada, un audiovisual, la inauguració d’una exposició i un pica-pica per acabar.

  A la imatge, la presentació de l'any passat, amb l'arxiver Jaume Munuera. 

 • . Dijous, 18 d'octubre de 2018 a les 19.00 h Club de Lectura amb ‘El gos de terracota’

  La Biblioteca Àngel Guimerà continua el Club de Lectura, comptant en aquesta ocasió amb l’obra “El gos de terracota” d’Andrea Camilleri. La sessió tindrà lloc el dijous 18 d’octubre a les 7 de la tarda i serà moderada per Mariàngels Alfonso.

  El comissari Montalbano, que ha fascinat a Itàlia i ha fet famós a Andrea Camilleri, lector de les peripècies de Pepe Carvalho i amant com ell de la bona cuina, ens acompanyarà, una vegada més, en el seu recorregut per la màfia i resolent un dels casos més enigmàtics de la història de Sicília.

 • . Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 18.00 h Gala de clausura del Filmat

  La vuitena edició del  Festival de Creació Audiovisual Jove de Matadepera  organitzat per  Matadepera Televisió  i el Punt Jove  celebra aquest divendres 19 d'octubre la seva gala final en un acte obert a tothom que tindrà lloc al Casal de Cultura a les 6 de la tarda. Com en les darreres edicions, el Filmat és un festival obert a tothom, sense limitacions d’edat ni procedència. Amb dues categories (menors de 18 anys i majors de 18 anys), tampoc hi ha limitacions de gènere o format, i les creacions audiovisuals poden ser curtmetratges, documentals, videoclips, videoart, projectes experimentals... L’única limitació és el temps: com a molt, les obres han de durar 20 minuts.

  Excepcionalment, en aquesta edició s’ha allargat el termini de presentació de les obres, que ha estat obert fins l’11 d’octubre. Com en les darreres edicions, hi haurà diversos premis per: la millor obra de la categoria d’adults, la millor obra realitzada per menors de 18 anys, la millor creació dels alumnes d’un centre educatiu i la millor obra local (guardonada amb un xec regal de  Matadepera Comerç ).

  Enguany, el  Filmat  torna a comptar amb la col·laboració del  Parc Audiovisual de Catalunya  i  Matadepera Comerç .

 • . Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 19.00 h Festa del Most: primer acte del maridatge

  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  organitza pels dies 18 a 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema, activitat que va perdurar des del segle XVII ­fins a la primera meitat del segle XX. L’objectiu és gaudir de la cultura del vi i fer d’aquesta celebració un referent prestigi any rere any.

  Aquest divendres 19 d'octubre a les 7 de la tarda, s’ha organitzat un primer acte de maridatge al Casal de Cultura. Hi haurà una ponència que anirà a càrrec de l’historiador Joan Comasòlivas i que portarà per nom “Un món perdut”.

  A la dreta, Joan Comasòlivas, en una imatge del 2010.

 • . Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 19.30 h Conferència de l’eurodiputat Jordi Solé

  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una xerrada que tindrà lloc el 19 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre al Casal de Cultura i que anirà a càrrec de l’eurodiputat Jordi Solé. L’acte és obert a tothom.

  Jordi Solé i Ferrando (Caldes de Montbui, 1976) és també politòleg, alcalde de Caldes de Montbui i secretari de Relacions Institucionals d’ Esquerra Republicana de Catalunya .

 • . Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 20.30 h Maridatge de vins amb platets

  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  continua organitzant pels dies 18 a 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema.

  I després de la ponència de Joan Comasòlivas, a les set de la tarda i al Casal, hora i mitja més tard, a 2/4 de 9 d'aquest divendres 19 i a la Plaça de les Arts hi haurà un Maridatge de vins amb Platets a càrrec de restauradors del poble. El preu és de 20 €uros per persona, la compra es va a Vinalium (Carrer Sant Joan 70), i la convocatòria està tancada a un màxim de 60 persones.

 • . Dissabte, 20 d'octubre de 2018 a les 10.00 h Taller gratuït d’autoprotecció al Casal de Cultura

  La Diputació de Barcelona ha organitzat pel dissabte 20 d’octubre un taller gratuït d’autoprotecció, suport vital bàsic i DEA que tindrà lloc al Casal de Cultura de 10 del matí a 2 del migdia i que és obert a tothom.

  L’objectiu del taller és dotar als participants d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar, entenent i aplicant els conceptes de prevenció. D’entre els continguts que es tractaran hi haurà una introducció sobre l’autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció); i situacions d’emergència més freqüents, amb demostració de desfibril·lació externa automatitzada.

  Els interessats poden trucar a l’OAC (93 787 02 00), demanant per Marta Franch o enviant un correu a francham@matadepera.cat

 • . Dissabte, 20 d'octubre de 2018 a les 10.00 h Actes centrals de la Festa del Most

  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  organitza fins aquest 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema, activitat que va perdurar des del segle XVII ­fins a la primera meitat del segle XX. L’objectiu és gaudir de la cultura del vi i fer d’aquesta celebració un referent prestigi any rere any.

  Per aquest dissabte 20 d’octubre hi haurà al carrers més cèntrics de Matadepera i des de les 10  del matí i fins les 2 de la tarda, un tast de vins i tastets; una passejada de cavalls a la plaça de les Arts, activitats infantils a la plaça del frontó i plaça de l’església, i una trepitjada tradicional de raïm a la Plaça de Cal Baldiró.

  A les 10, una excursió, “Camí de la Pedra Seca”, una sortida des de la plaça de la Pedra Seca (davant el camp de futbol), amb un recorregut per diferents punts d’interès vinícola i fins el centre del poble.

 • . Dissabte, 20 d'octubre de 2018 a les 12.00 h DAMA Matadepera visita la Reial Acadèmia de Medicina

  DAMA Matadepera organitza una nova visita a Barcelona. En aquesta ocasió serà el dissabte 20 d'octubre i la trobada serà a les 12 a la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona . A l’acabar, hi haurà un dinar a l’Ateneu.

  La  Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya  és una institució de creada el 1770 com a  Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona  i presidida per Pere Güell, que el 1786 va rebre el títol de Reial. Des de 1821 es va anomenar  Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona  fins que el Ple de 10 de desembre de 1991 va acordar canviar aquest vell nom per l'actual. La seva seu és al carrer del Carme número 47, un edifici declarat bé cultural d’interès nacional.

  Per reservar cal trucar al telèfon 616 921 580 o enviar un correu a dama.matadepera@gmail.com

 • . Dissabte, 20 d'octubre de 2018 a les 19.30 h Pintxos amb swing per tancar la Festa del Most

  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  enllesteix aquest dissabte 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que han tingut lloc des de dijous i que pretenen fer homenatge a la verema.

  A 2/4 de 8 de la tarda d'aquest dissabte 20 d'octubre, i a la plaça de Cal Baldiró, “Pintxos amb swing”.

 • . Diumenge, 21 d'octubre de 2018 a les 08.30 h 33ª Ronda de Matadepera

  Un any més, el que fa 33, torna una nova edició de la Ronda de Matadepera, organitzada per la Unió Excursionista de Matadepera . Enguany tindrà lloc el diumenge 21 d’octubre des de la carretera BV-1221 (Matadepera – Coll d’Estenalles – Mura), al quilòmetre 7’1, just a l’entrada d’Els Rourets, al Camí Puig Codina 55. L’hora de trobada serà 2/4 de 9 del matí, amb la recollida de targetes, inscripcions i avituallament i la sortida serà fins a 2/4 de 10. La distància a recórrer és de 12’13 quilòmetres,  la dificultat, mitjana i el temps aproximat per realitzar-la, 3 hores i 35 minuts sense comptar aturades.

  La Ronda d’aquest any permetrà fer una caminada per un dels indrets més bonics del Parc, com és la Serra de l’Obac. Entre els llocs pels quals es passarà, el Torrent de l’Escaiola, la Torre Salvans, la Masia la Barata, la Font de la Portella, el Turó Roig, la Casa Vella de l’Obac, el Turó de la Mamella, el Pou de Glaç de l’Estepar, la Roca del Corb i la Punta dels Caus Cremats.

  Tota la informació sobre preus, normes i particularitats de la sortida la trobareu a www.uem.cat ; al telèfon 608 096 668 i al correu uem@uem.cat .

  A la dreta, una imatge de la Punta dels Caus Cremats.

 • . Diumenge, 21 d'octubre de 2018 a les 12.00 h Comença una nova Tardor Musical de Les Pedritxes

  Com ja és habitual, arribada la tardor, l’ Associació de veïns de Les Pedritxes organitza el cicle de concerts que porta per títol Tardors Musicals.

  El primer dels dos concerts programats serà el 21 d’octubre, a les 12 del migdia, i estarà protagonitzat pel Kor Ítsia de Castellar del Vallès i el Cor de Noies de Matadepera , que presentaran un programa amb música d’arrel, que busca un so propi en el camp de la polifonia tradicional. Es tracta d’un projecte que neix del treball conjunt amb la Companyia Imaginària d’Arrel, liderada pel jove compositor i arranjador Marçal Ramon.

  El  concert tindrà lloc a Can Roure. L’entrada és gratuïta pels veïns i veïnes de l’ Associació de veïns de Les Pedritxes i, per la resta, té un cost de 4€. Un cop finalitzat el concert, s’oferirà un tastet als assistents, amb tapes i creacions culinàries elaborades pels veïns associats.

 • . Dilluns, 22 d'octubre de 2018 a les 09.00 h Nova jornada de renovació i expedició del DNI

  L’ Ajuntament de Matadepera  torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 22 d’octubre. Quatre dies més tard, el dia 26, està previst la recollida del document.

  En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana  (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 1 d’octubre.

  Els requisits exigits per obtenir el DNI us els podeu descarregar directament des del  banner  penjat a la portada.

 • . Divendres, 26 d'octubre de 2018 a les 20.00 h Arts Escèniques i Música ens porten 'Tenors'

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la  Regidoria de Cultura, el divendres 26 d'octubre a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra "Tenors", de Toni Sans, que comptarà amb els tenors Ezequiel Casamada, José Luís González i Miquel Cobos, acompanyats de Dani Garcia i Gustavo Llull al piano. 

  Ser tenor és molt dur. Sempre al límit. Sempre més amunt. Sempre més fort. Sempre més llarga, la nota. I en el moment més inesperat, el gall. Gàrgares, farigola i bufandes a 35 graus a l'ombra. Passió exacerbada, melodies inoblidables, lirisme excels que desemboca en la raó de l’existència del tenor: el "pinyol", que el pot cobrir de glòria o enfonsar-lo en la misèria. Reunits, per fi, un cop més, els Tres Tenors han trobat un forat a les seves atapeïdes agendes internacionals per acudir a la ineludible cita amb el seu públic. En aquest concert ens oferiran un recull de les més belles i conegudes melodies d’avui i de sempre.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

 • . Dissabte, 27 d'octubre de 2018 a les 09.30 h Sortida familiar a Can Vinyers

  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una sortida familiar que tindrà lloc el dissabte 27 d’octubre a Can Vinyers i que comptarà amb dos guies ben notables: Narcís Serrat i Cesc Serrat. Explicaran com es vivia a pagès, com funciona el rellotge de sol, i també podrem beure aigua a la font, contemplar els ànecs i gaudir d’altres sorpreses mentre en Cesc explica contes.

  La trobada és a 2/4 de 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura. Es preveu que l’activitat duri fins a la 1 del migdia. No cal inscripció prèvia.

  L’activitat s’engloba en el projecte “Parcs i Biblioteques”, una iniciativa de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona , amb l’ànim d’apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.

 • . Diumenge, 28 d'octubre de 2018 a les 12.00 h Segon concert de la Tardor Musical de Les Pedritxes

  Com ja és habitual, arribada la tardor, l’ Associació de veïns de Les Pedritxes organitza el cicle de concerts que porta per títol Tardors Musicals.

  El segon concert serà el 28 d’octubre a les 12 del migdia, i anirà a càrrec de Black Birds , un quartet vocal nascut a Barcelona. Amb un repertori que es basa en l’essència energètica dels negro espirituals, el gospel actual, melòdic i vibrant i en els “barbershop”, ofereixen un concert fresc, intimista i elegant, allunyat de les estridències. El quartet està integrat per Joan Baptista, Francesc d’Assís, Francisco Villas i Jordi Boles.

  El  concert tindrà lloc a Can Roure. L’entrada és gratuïta pels veïns i veïnes de l’ Associació de veïns de Les Pedritxes i, per la resta, té un cost de 4€. Un cop finalitzat el concert, s’oferirà un tastet als assistents, amb tapes i creacions culinàries elaborades pels veïns associats.

 • Diumenge, 28 d'octubre de 2018 a les 17.30 h Triple sessió de Castanyada

  Encetant una nova temporada on només es faran sessions especials, CineClub Matadepera ha organitzat una triple sessió de cinema amb motiu de la Castanyada. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda a l'Hotel, i com sempre, és oberta a tothom. 

  La primera sessió serà "Il demonio" (1963), de Brunello Rondi. Es continuarà amb "Eyes of fire" (1983), d'Avery Crounse. I s'acabarà amb "Return to Oz" que Walter Munch va dirigir l'any 1985. 

 • . Diumenge, 28 d'octubre de 2018 a les 18.00 h Teatre al Casal: “L’amor venia en taxi”

  L’ Associació de la Gent Gran de Matadepera amb col·laboració del Casal de la Gent Gran organitzen pel proper diumenge 28 d’octubre una representació teatral. Es tracta de la popular obra “L’amor venia en taxi” que Rafel Anglada va estrenar al Teatre Romea de Barcelona l’any 1959. La representació tindrà lloc a les 6 de la tarda al Casal de Cultura i els intèrprets són un grup de teatre terrassenc de gent gran.

  La venda d’entrades es fa al Casal de la Gent Gran des del 8 i fins al 19 d’octubre. El preu de la compra per anticipat és de 3 €uros i el dia de la funció, 4 €uros.

 • . Dimecres, 31 d'octubre de 2018 a les 22.00 h Comença la setena temporada de Radioteatre

  Matadepera Ràdio enceta aquest dimecres una nova temporada de Radioteatre, la setena. Com sempre, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. El que es presenta aquest dimecres 31 d'octubre és “Ocells i llops", que serà interpretada per Maria Glòria Farrés, Montserrat Santamaría, Maria José Carim, Àngels Closa, Ricard Martínez, Nil López, Fèlix Garcia i Joan Sala. L'obra havia de passar per antena el passat mes de juny però dificultats tècniques ho van ajornar. 

  L’obra que es presenta és la número 50 des que va començar el programa. És original de Josep Maria de Sagarra, un dels autors més rellevants, i alhora més populars de la literatura catalana del segle XX. La seva obra, present en diverses ocasions en aquest radioteatre, inclou tots els gèneres, incloent poesia, novel·la i periodisme. “ocells i llops” és un drama en tres actes que correspon als darrers anys de la vida de Sagarra, i malgrat la seva alta qualitat i la plena vigència que conserven bona part de les seves obres, no ha gaudit de tanta vigència com tantes d’altres del famós dramaturg. Estrenada el 23 de novembre de 1948 al Teatre Apolo de Barcelona, va ser estrenada al Nacional el 19 de febrer de 2014.

  A la dreta, foto de família dels actors d'aquest radioteatre. 

 • . Divendres, 9 de novembre de 2018 a les 20.00 h Homenatge a Pedrolo amb Cesc Freixas

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la   Regidoria de Cultura,  el divendres 9 de novembre a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra "Un homenatge a Pedrolo". I és que aquest 2018, Cesk Freixas fa un homenatge a aquest escriptor de l’Aranyó, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement. En un format únic i inèdit, el cantautor del Penedès, que també ha publicat dos llibres inspirats, entre altres autors, amb l’escriptor de La Segarra, vincularà la seves cançons amb la literatura i l’ideari polític de Pedrolo.Un concert on Freixas s’acompanyarà del seu inseparable guitarrista Víctor Nin, de la il·lustradora Marta Bellvehí, posaran a escena diferents textos de Manuel de Pedrolo.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

 • . Diumenge, 11 de novembre de 2018 a les 18.00 h Espectacle de Xarxa per celebrar la Castanyada

  De cara a la celebració de la Castanyada, Xarxa Matadepera ha organitzat un nou espectacle infantil que tindrà lloc el dia 11 de novembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura.

  Serà amb “Contra Contes” que portarà la companyia L’últim vagó . El preu és de 3 €uros.

 • . Dilluns, 12 de novembre de 2018 a les 19.00 h Exposició de dibuixos de Jordi Magrià, "Bicman"

  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una exposició al Casal de Cultura que s'inaugurarà aquest 12 de novembre i que es podrà veure fins aquest 19 del mateix mes. 

  Es tracta d'una exposició de dibuixos de Jordi Magrià, “Bicman” 

 • . Dimarts, 13 de novembre de 2018 a les 19.30 h La complexitat del jihadisme, a “El documental del mes”

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del 13 de novembre porta per nom “Of fathers and sons” i és un film dirigit per Talai Derki l’any passat.

  El director de “Return to Homs , torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d’Abu Osama, membre d’Al-Queada a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills son entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la Jihad. Descobrim des de dins què significa créixer amb un pare jihadista. Els seus dos fills, Osama i Ayman, adoren i admiren al seu pare i obeeixen les seves paraules, però mentre Osama sembla seguir el camí de la Jihad, Ayman vol tornar a l’escola…

  Després de guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance, Talal Derki ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia dels dos nens, ens permet comprendre la complexitat i la tragèdia del conflicte que viu Síria actualment.

 • . Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 19.30 h Conferència: ‘Ben-Hur, l’última epopeia de Hollywood’

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr comença aquest divendres 16 de novembre el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La primera conferència porta per nom “’Ben-Hur’ l’última epopeia de Hollywood.

  Quan evoquem aquesta pel·lícula, acostumem a pensar en una de les pel·lícules més grans i perfectes mai realitzades, legitimades per un impressionant èxit de crítica i públic, beneïda amb 11 Òscars (una fita fins avui mai superada), i una perdurabilitat que s’estén dècades més tard des de la seva estrena, un ja distant 1959. Però si ens aturéssim a pensar en quines circumstàncies va ser produïda la pel·lícula, ens adonaríem que lluny de ser el pinacle del poder del Hollywood clàssic, va ser en realitat el darrer estertor del sistema dels grans estudis, en una època en què ja havia perdut la supremacia de l’entreteniment, i el món començava a anar més depressa del que ho havia fet mai. Aquesta conferència analitza les difícils circumstàncies de la realització d’aquesta pel·lícula, el perquè va ser una fita quan es va estrenar, i com ha sobreviscut als anys com una de les darreres i més superbes demostracions de la capacitat que un dia va tenir Hollywood com el millor exportador de somnis que el món hagi conegut mai.

 • . Diumenge, 18 de novembre de 2018 a les 19.00 h ‘Jewish life, portraits of the past’ al Casal de Cultura

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la   Regidoria de Cultura,  el diumenge 18 de novembre a les 7 de la tarda el Casal de Cultura acollirà l'obra "Jewish life, portraits of the past" que serà interpretada per Tolo Genestar (clarinet) i Marc Sumsi ( piano).

  "Jewish life, portraits of the past" és un projecte singular entre la fusió de la música clàssica i el klezmer, on ambdós gèneres conviuen mostrant una música variada però amb una temàtica comuna com és la història de la comunitat jueva contemporània. Basant-se en la idea de com les músiques constitueixen cultura, ‘Jewish Life’ incursiona en la identitat i la història jueves explorant alguns romanents que va deixar l'esdevenir de la cultura jueva al llarg del segle XX. Des de la música present en la cruesa dels murs d'un camp de concentració o aquella latent en la memòria d'un jove exiliat de la seva pàtria.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

Pàgina 1 de 2
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49