Agenda

Pàgina 1 de 2
 • . Dimecres, 14 de novembre de 2018 a les 19.00 h Trobada amb la filla de Manuel de Pedrolo

  En el marc dels actes que s’han organitzat amb motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, s’ha organitzat un acte que tindrà lloc aquest dimecres 14 de novembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Àngel Guimerà .

  L'acte començarà amb el passi d’un DVD de 14 minuts de durada, titulat “Semblança d’un apassionat” on, els cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera, a través de poemes musicats, fan un recorregut per la trajectòria literària i personal de Pedrolo. Es tracta d'una mena de pròleg que serveix d’introducció de la xerrada que farà la filla de l’autor titulada “Manuel de Pedrolo, radicalment la llibertat” d’una durada d’uns 30 o 45 minuts, després hi ha el torn de preguntes. 

 • . Dijous, 15 de novembre de 2018 a les 20.00 h El ‘Don Giovanni’ de Mozart, a “Una nit d’òpera”

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la  Regidoria de Cultura  continua aquest dijous 15 de novembre una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest novembre està prevista la projecció de “Don Giovanni”, òpera en dos actes amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret de Lorenzo da Pont, inspirat en el llibre de Giovanni Bertati, i basat llunyament en “El burlador de Sevilla”, atribuïda a Tirso de Molina. Estrenada a Praga el 1787, està considerada una de les obres mestres de Mozart.  

 • . Dijous, 15 de novembre de 2018 a les 22.30 h Anaïs Vila i Gerard de Pablo, als “Dijous”

  La   Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de   Decibel   ha engegat una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.  

  Per aquest dijous 15 de novembre hi ha prevista l’actuació d’Anaïs Vila i Gerard De Pablo (Pantaleó), que s’uneixen per primera vegada per a formar aquest particular duet, un projecte fresc, dolç i intimista, en què versionen temes dels seus darrers àlbums.

  La sonoritat enèrgica i lluminosa de Pantaleó i les seves melodies captivadores, s’entrellacen amb la veu melosa i càlida d’Anaïs Vila, que alhora aporta tot el seu univers de composicions pròpies, escrites entre Liverpool i Barcelona, i que formen part del seu darrer treball “Fosc, cançons per veure-hi clar” (2017).

 • . Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 18.00 h Taller d’autodefensa feminista

  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat sengles tallers d’autodefensa feminista que tindran lloc els dies 16 i 30 de novembre a les 6 i a les 8 del vespre al Pavelló. 

  Coordinats per Mugendo Martial Arts per participar-hi cal reservar plaça al Departament de Benestar Social (Plaça de l’Ajuntament, telèfon 93 730 17 71).

 • . Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 19.30 h Conferència: ‘Ben-Hur, l’última epopeia de Hollywood’

  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr comença aquest divendres 16 de novembre el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La primera conferència porta per nom “’Ben-Hur’ l’última epopeia de Hollywood.

  Quan evoquem aquesta pel·lícula, acostumem a pensar en una de les pel·lícules més grans i perfectes mai realitzades, legitimades per un impressionant èxit de crítica i públic, beneïda amb 11 Òscars (una fita fins avui mai superada), i una perdurabilitat que s’estén dècades més tard des de la seva estrena, un ja distant 1959. Però si ens aturéssim a pensar en quines circumstàncies va ser produïda la pel·lícula, ens adonaríem que lluny de ser el pinacle del poder del Hollywood clàssic, va ser en realitat el darrer estertor del sistema dels grans estudis, en una època en què ja havia perdut la supremacia de l’entreteniment, i el món començava a anar més depressa del que ho havia fet mai. Aquesta conferència analitza les difícils circumstàncies de la realització d’aquesta pel·lícula, el perquè va ser una fita quan es va estrenar, i com ha sobreviscut als anys com una de les darreres i més superbes demostracions de la capacitat que un dia va tenir Hollywood com el millor exportador de somnis que el món hagi conegut mai.

 • . Dissabte, 17 de novembre de 2018 a les 11.00 h Meditació: “Fer servir tot el nostre potencial”

  La delegació local d’ Agermanament Sense Fronteres , ofereix el proper dissabte 17 de novembre a les 11 del matí i al Casal de Cultura una nova sessió de meditació guiada per Tònia Cortadellas. Serà oberta a tothom, i es prega puntualitat.

  El tema a tractar serà “Fer servir tot el nostre potencial" i en ella es pretén ajudar a prendre decisions més justes, més fàcils i més completes, facilitant l'aprenentatge que la vida ens proporciona per fer-nos créixer cada dia.

 • . Diumenge, 18 de novembre de 2018 a les 08.00 h Excursió a l’ermita romànica de Santa Creu de Palou

  La Unió Excursionista de Matadepera ha programat pel diumenge 18 de novembre una excursió a l’església romànica de Santa Creu de Palou i la Masia El Farell. Se sortirà des del pavelló pel cantó de la Riera a les 8 del matí i el desplaçament en cotxes particulars es farà fins l’aparcament del pont de Vilomara. El recorregut, d’11 quilòmetres és fàcil i el temps a invertir, 3 hores i quart sense comptar aturades. D’aquesta manera, la Unió Excursionista de Matadepera vol completar la segona part de l’excursió de “Les Masies”  que es va fer el mes de gener a Puigdaura i Matarrodona. 

  El Farell és una masia fortificada del segle XVII amb diferents afegits que impressiona per la seva alçada. Es podran apreciar finestres i portes de diferents estils i la resta d’unes tines. L’ermita de Santa Creu és del segle XI, i encara que estigui en runes, es conserven l’àbsida, el campanar i la façana principal. Per l’itinerari, amb senders amples i pràcticament plans, es passarà per la Casa Nova de Sant Jaume, les Tines de Cal Padre, la Pedrera, Les Tines del Docte i la bassa-pantà de l’ermita, tornant a l’aparcament per la Riera de Santa Creu.

  A l’excursió cal portar esmorzar. Pels socis la sortida és de frac i pels qui encara no ho són, de 5 €uros que caldrà ingressar al c/c de l’entitat. Cal inscriure’s per correu electrònic a   uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668. Tota la informació es pot trobar al web de l’entitat.

  A la imatge, l’ermita de Santa Creu.

 • . Diumenge, 18 de novembre de 2018 a les 11.00 h Nova enllaçada amb la paraula “Llibertat”

  Per commemorar el primer aniversari del referèndum, un grup de matadeperencs, convocats per ANC Matadepera , el CDR Matadepera però també de manera espontània, van bastir un mural de llaços grocs amb la paraula “Llibertat” a la reixa que hi ha davant l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou .

  Pocs dies després, la matinada del 17 d’octubre, un grup d’individus, alguns d’ells tapats, van començar a arrencar les lletres i van agredir un matadeperenc. ANC Matadepera i el CDR Matadepera va convocar una manifestació l’endemà i van demanar a l’Ajuntament, mesures més contundents i més protecció davant d’accions que vagin contra la llibertat d’expressió.

  Ara, amb el degut permís municipal, s’ha convocat una nova enllaçada per la llibertat que tindrà lloc aquest diumenge 18 de novembre d’11 a 2 de la tarda i de 4 a 8, i que es completarà amb un berenar amb xocolata.

  A la imatge, les lletres "Freedom" (llbertat) abans de ser arrencades.

 • . Diumenge, 18 de novembre de 2018 a les 19.00 h ‘Jewish life, portraits of the past’ al Casal de Cultura

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la   Regidoria de Cultura,  el diumenge 18 de novembre a les 7 de la tarda el Casal de Cultura acollirà l'obra "Jewish life, portraits of the past" que serà interpretada per Tolo Genestar (clarinet) i Marc Sumsi ( piano).

  "Jewish life, portraits of the past" és un projecte singular entre la fusió de la música clàssica i el klezmer, on ambdós gèneres conviuen mostrant una música variada però amb una temàtica comuna com és la història de la comunitat jueva contemporània. Basant-se en la idea de com les músiques constitueixen cultura, ‘Jewish Life’ incursiona en la identitat i la història jueves explorant alguns romanents que va deixar l'esdevenir de la cultura jueva al llarg del segle XX. Des de la música present en la cruesa dels murs d'un camp de concentració o aquella latent en la memòria d'un jove exiliat de la seva pàtria.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

 • . Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 10.00 h Últim dia per apuntar-se a la visita de Carme Forcadell

  Dies després de la visita a Lledoners, on una cinquantena de matadeperencs van anar a visitar els presos polítics, ANC Matadepera  ha tornat a organitzar un autocar per fer un berenar-sopar en aquesta ocasió davant la presó de Mas Enric, al Catllar, on s’hi troba la Presidenta Carme Forcadell. En aquesta ocasió serà el proper dimecres 21 de novembre, amb sortida a les 17h davant del camp de futbol. Els tiquets d’autocar seran de nou a 5 €uros, que es poden adquirir a MIC sabates, fins aquest dilluns 19 de novembre en horari comercial de dilluns a dissabte. Les places s’adequaran a completar autocars sencers.

  La tornada és prevista cap a dos quarts de 9 del vespre, per ser al poble sobre dos quarts d’11. Cal recordar dur menjar i beguda i s’aconsella també dur cadires plegables, i instruments musicals, megàfons, i botzines per poder cantar i cridar ben fort.

 • . Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 19.00 h Últim dia de l’exposició de Jordi Magrià, “Bicman”

  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una exposició al Casal de Cultura que es van inaugurar el passat 12 de novembre i que es podrà veure fins aquest 19 del mateix mes de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 del vespre, i els dissabtes de 10 a 2 del migdia.  

  Es tracta d'una exposició de dibuixos de Jordi Magrià, “Bicman” 

 • . Dimarts, 20 de novembre de 2018 a les 18.00 h Una Hora del Conte amb Sandra Rossi

  La Biblioteca Àngel Guimerà enceta un nou cicle de l’Hora del Conte per nadons, adreçada als petits lectors de 0 a 3 anys que en aquesta ocasió tindrà de protagonista Sandra Rossi i el seu espectacle “Mà i manetes”. La sessió tindrà lloc el dimarts 20 de novembre a les 6 de la tarda a la mateixa biblioteca. 

  Quantes i quantes coses es poden fer amb les mans! Moixaines, sons, picar, agafar i llençar coses... Les mans són en si mateixes una descoberta que ens obre la porta a tot un món de possibilitats! Una petita història sensorial per els més petits.

 • . Dijous, 22 de novembre de 2018 a les 19.30 h El Casal de Cultura acull un nou Matadesphera

  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Com la producció i ús de l'energia contribueix al canvi climàtic i quins canvis s'han d'impulsar?”

  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dijous 22 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda. 

 • . Dijous, 22 de novembre de 2018 a les 22.30 h Els “Dijous a l’Hotel” conviden Gessamí Boada

  La   Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de   Decibel   continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.  

  Per aquest dijous 22 de novembre hi ha prevista l’actuació de Gessamí Boada, anomenada la  “Norah Jones catalana”. Formada al Taller de Músics i graduada a l'ESMUC en Jazz i Música Moderna, troba el seu propi camí en la cançó d'autor i presentarà el seu disc de debut: 'White Flowers' (Segell Microscopi, 2018), composicions pròpies en anglès i català que destil·len pop i jazz amb tocs mediterranis.

 • . Divendres, 23 de novembre de 2018 a les 12.00 h Manifest Institucional del 25N

  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats. Aquest divendres 23 de novembre a les 12 del migdia i a la Plaça de l'Ajuntament es farà la lectura del Manifest Institucional. L'acte és obert a tothom. 

 • . Divendres, 23 de novembre de 2018 a les 17.30 h Espectacle “Petita dona escènica”

  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats.

  Pel divendres 23 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda i a la Plaça del Casal de Cultura està prevista “Petita dona escènica”, un espectacle de Dona Cançó i adreçat a la línia del públic familiar amb perspectiva de gènere, i on s’engloben  diferents disciplines com la música, o la dansa. , etc. dirigit per l’entitat Dona Cançó.

 • . Divendres, 23 de novembre de 2018 a les 20.00 h ‘Si el llibre crema, no l’apaguis’, al Casal

  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la  Regidoria de Cultura,  el divendres 23 de novembre a les 8 de la tarda el Casal de Cultura acollirà l'obra "Si el llibre crema, no l’apaguis" en commemoració del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo.

  L’espectacle és una lectura de fragments que ens guia en un recorregut amable i proper per la seva prolífica obra i que permetrà descobrir al dramaturg, el narrador i al poeta, alhora la persona compromesa, creativa i intensa. Serà interpretat per Àngels Bassas (veu) i Ana Comellas (violoncel).

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

 • . Diumenge, 25 de novembre de 2018 a les 19.00 h Recital de piano amb Gemma Pujol

  DAMA Matadepera organitza per aquest diumenge 25 de novembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura “Matadepera amb les papallones”, un recital de piano que anirà a càrrec de Gemma Pujol acompanyada de la lectura de poesia. Tot per commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les dones”.

  L’acte és obert a tothom.

 • . Dilluns, 26 de novembre de 2018 a les 10.00 h Últim dia per visitar l'exposició sobre Pedrolo

  En el marc dels actes que s’han organitzat amb motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, s’ha organitzat una exposició que tindrà lloc fins aquest 26 de novembre a la Biblioteca Àngel Guimerà . La mostra es pot veure els hores d'obertura de la biblioteca: de dilluns a dissabte (tret de dijous) de 10 a 1, i tardes de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a 2/4 de 9.

  Portarà per nom “Pedrolo, més enllà dels límits”, està organitzada per a Institució de les Lletres Catalanes i presenta part de l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària, explicitant la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat.

 • . Dimarts, 27 de novembre de 2018 a les 10.30 h Oficina mòbil d'informació al consumidor

  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics…

  L'oficina estarà aquest dimarts 27 de novembre a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 

 • . Dimarts, 27 de novembre de 2018 a les 19.00 h Curs AIUMA: “La riquesa de les DOPs catalanes”

  AIUMA organitza pel 27 i 29 de novembre un cicle de dues sessions que amb el genèric títol “La riquesa de les DOPs catalanes. Un tast de la terra” estarà impartit per Adolf Gómez, nomenat millor sommelier de Catalunya i Espanya en dues ocasions.

  Les sessions tindran lloc de 7 a 9 del vespre al Cultura i en elles hi haurà una explicació prèvia de les DOPs (és a dir, denominacions d’origen protegit), de les zones amb les seves particularitats. A cada sessió hi haurà un tast de 6 vins, amb degustacions de 3 tipus de formatges, una secallona curada, pans de fetge, kamut i rústic i diversos tipus d’olis.

  El preu de les dues sessions és de 50 €uros. Pels socis, només 30 €uros. Les inscripcions s’han de fer per telèfon al 629 59 03 48 i el pagament, al compte corrent del BBVA ES7301828184350201518286 amb codi “DOPs”. Les places són limitades i van per estricte ordre de matricula.

 • . Dimecres, 28 de novembre de 2018 a les 10.00 h Inici de l’exposició  ‘Violència masclista en la parella’

  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats.

  Des del dimecres 28 de novembre al 3 de desembre s’instal·larà Casal de Cultura l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites”. Cedida per l’ Institut Català de les Dones , la mostra proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Alhora, ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures violència masclista.

  Els horaris de visita són els del Casal de Cultura.

 • . Dimecres, 28 de novembre de 2018 a les 22.00 h Radioteatre: “Volem anar al Tibidabo”

  Matadepera Ràdio  continua aquest dimecres una nova temporada de Radioteatre, la setena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el control tècnic de Nil López, la presentació i el muntatge de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. El que es presenta aquest dimecres 28 de novembre és “Volem anar al Tibidabo”, que serà interpretada per Montserrat Santamaría, Maria José Carim, i Àngels Closa.

  L’obra que es presenta és “Volem anar al Tibidabo” de Cristina Clemente (Barcelona, 1977), autora barcelonina formada a l’Institut del Teatre que ha treballat també en cinema i televisió, on ha exercit de guionista en sèries com “ El cor de la ciutat” , “ La Riera” , “ Sin identidad”  i “ Com si fos ahir” .

  “Volem anar al Tibidabo”  reuneix alguns dels elements més característics de Clemente: el fet de col·locar-nos davant d’un mirall i parlar dels temps actuals amb intel·ligència i sensibilitat. Darrere la quotidianitat de les situacions narrades, s’amaga una reflexió complexa sobre les relacions humanes amb el compromís social com a teló de fons. L’obra es converteix en un cant d’amor d’unes filles cap als seus pares quan decideixen amagar-los la malaltia de la mare perquè puguin ser feliços en la ignorància.

  A la dreta, foto de família dels actors d'aquest radioteatre. 

 • . Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 20.00 h Conferència sobre la figura d’Alicia de Larrocha

  DAMA Matadepera ha organitzat per aquest darrer dijous de novembre una conferència oberta a tothom que portarà per nom “Alícia de larrocha. Notes per a una geni”. Anirà a càrrec de Mònica Pagés Santacana, tractarà alguns aspectes de la famosa pianista barcelonina i la sessió tindrà lloc al Casal de Cultura a les 8 del vespre.

  Després de la conferència, hi haurà l’opció d’anar a sopar al Restaurant Can Torrella . Per assistir-hi, cal reserva prèvia al telèfon 616 921 580.

 • . Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 22.30 h Marta Knight als “Dijous a l’Hotel”

  La  Regidoria de Joventut, amb la col·laboració de   Decibel   continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.  

  Per aquest dijous 29 de novembre està prevista l’actuació de Marta Knight (Martorell, 1998), una jove cantautora de folk alternatiu que va donar els seus primers passos musicals a Andorra, on va passar part de la seva infància i adolescència. Als 13 anys va començar a tocar la guitarra. Sola a la seva habitació i de forma pràcticament autodidacta, va començar a construir les seves cançons sense dir-li-ho a ningú. Poc després ja comptava amb un repertori propi. Amb tan sol un EP de cinc cançons publicat fins avui, "Peterloo Heroes” (2017, Binary Emotions Records), Marta Knight ha rebut el reconeixement de premis com a L'Hospitalet Canta en Femení, ha realitzat més de 30 concerts en sales i petits festivals i s'ha convertit, amb la seva veu personal i les seves introspectives lletres, en una de les revelacions emergents de l'últim any i en la millor representació del talent femení local i jove.

 • . Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 09.00 h Últim dia de recollida de roba

  L’ Ajuntament de Matadepera participa, un any més, en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que té lloc aquest mes de novembre.

  El nostre poble organitza dues accions concretes: la campanya “Dóna una nova oportunitat a la teva roba”, consistent en la recollida de roba a diverses instal·lacions municipals i als centres educatius del municipi. El període de recollida de roba va començar el passat dilluns 5 i s’allargarà fins aquest divendres 30 de novembre i s’hi pot deixar roba al Casal de Cultura, el Casal de la Gent Gran, l’ Escola Montcau-La Mola , l’ Escola Ginesta , l’ Escola Joan Torredemer , l’ Escola Bressol Ralet Ralet i la Llar d’infants Sagrada Família .

  A la dreta, un dels contenidors de roba al Casal de Cultura.

 • . Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 10.00 h Matadepera s’afegeix al Gran Recapte

  Aquest divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre es durà a terme una nova Campanya del Gran Recapte que organitza la  Fundació del Banc dels Aliments . La idea, és, com d’altres anys, recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària.

  La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. L’edició de l’any passat va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris. 

  A Matadepera, s’hi podrà col·laborar a través del Supermercat Condis del carrer Sant Llorenç 6.

 • . Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 18.00 h Encesa oficial dels llums de Nadal

  Tradicionalment, l'encesa dels llums de Nadal acostuma a marcar l'inici de les festes que es perllonguen més d’un mes, fins a Reis. A Matadepera aquest acte tindrà lloc aquest divendres 30 de novembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Els carrers il·luminats seran bona part dels del centre i punts de les urbanitzacions, i també hi haurà el recinte de Can Vinyers. 

  A la dreta, els llums de Nadal, a punt per ser encesos, l'any passat. 

 • . Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 18.00 h Taller d'autodefensa feminista

  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat un altre taller d’autodefensa feminista que tindrà lloc el 30 de novembre a les 6 i a les 8 del vespre al Pavelló. 

  Coordinat per Mugendo Martial Arts per participar-hi cal reservar plaça al Departament de Benestar Social (Plaça de l’Ajuntament, telèfon 93 730 17 71).

 • . Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 21.30 h Torna el sopar solidari de Petits Detalls

  Petits Detalls , l'organització no governamental matadeperenca que desenvolupa projectes d'ajuda humanitària a Uganda, est d’Àfrica, torna a organitzar un sopar solidari degustació amb l'objectiu de recaptar fons. Aquest any, l’esdeveniment tindrà lloc el divendres 30 de novembre, al Restaurant Terrassa Les Pedritxes a 2/4 de 10 de la nit.

  Enguany, la cuina del restaurant tornarà a comptar amb l'experiència de la tercera finalista de la tercera edició del programa MasterChef, Andrea Vicens. A més a més, en el sopar, hi assistirà Quico Germain, President i Fundador de l'ONG i hi haurà música en directe i diverses sorpreses. Per a reserves, enviar un Whats App al telèfon 658 98 55 19 (Anna Borrell). 

  Actualment, Petits Detalls desenvolupar tres projectes a Uganda. Mupenzi Children's Home , un orfenat amb 40 nenes i nens, i el motiu principal pel qual es va fundar l'organització; Smiles for Luuka , un projecte de desenvolupament d'escoles d'educació primària; i Gomesi , la novetat de l'any, un projecte de desenvolupament socioeconòmic de la dona rural per apoderar-la.

 • . Dilluns, 3 de desembre de 2018 a les 10.00 h Últim dia de l'exposició "Violència masclista en la parella"

  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats.

  Fins aquest dilluns 3 de desembre està instal·lada al Casal de Cultura l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites”. Cedida per l’ Institut Català de les Dones , la mostra proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Alhora, ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures violència masclista.

  Els horaris de visita són els del Casal de Cultura.

 • . Dimarts, 4 de desembre de 2018 a les 19.00 h Conferència sobre ‘L’Italiana in Algeri’ de Rossini

  En la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, el  Gran Teatre del Liceu , té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical. I una vegada més, s’ha programat una nova visita.

  Serà el proper divendres 21 de desembre per assistir a la representació de “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini. El preu, que inclou entrada a platea i autocar és de 85 €uros i les inscripcions es fan a l’ OAC  fins l’11 de desembre o un cop exhaurides les localitats. Se sortirà en autocar a les 6 de la tarda des de la Plaça del Casal de Cultura. La convocatòria compta amb el suport de la  Regidora de Cultura .

  Per tal de completar aquesta programació, aquest dimarts 4 de desembre, a les 7 de la tarda la sala d’actes del Casal de Cultura acollirà una xerrada del musicòleg Pol Avinyó que parlarà sobre l’òpera. L’entrada a la conferència és gratuïta.

 • . Diumenge, 9 de desembre de 2018 a les 19.00 h La companyia Moveo a la temporada d'arts escèniques

  El segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la  Regidoria de Cultura, continua aquest diumenge 9 de desembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura amb un espectacle de dansa i teatre físic, que anirà a càrrec de la Companyia Moveo . L'espectacle estava programat inicialment pel dia 2 però la lesió d'una de les ballarines ha obligat a ajornar-lo fins avui. 

  La funció té dues parts. Una primera que porta per nom “Conseqüències”, un espectacle per a tots els públics que explora a través del moviment. És un treball irònic i alegre sobre la possibilitat de ser incoherent, arribar tard, estar fora de lloc, i sobre les conseqüències que en resulten. La segona es diu “Dónde estoy cuando soy dos? i es tracta d’una peça amb moviment, treball de text , treball  d’objectes i música en directe.

  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.

 • . Dimarts, 11 de desembre de 2018 a les 09.00 h Últim dia per apuntar-se a anar al Liceu

  En la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, el  Gran Teatre del Liceu , té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical. I una vegada més, s’ha programat una nova visita.

  Serà el proper divendres 21 de desembre per assistir a la representació de “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini. El preu, que inclou entrada a platea i autocar és de 85 €uros i les inscripcions es fan a l’ OAC  fins l’11 de desembre o un cop exhaurides les localitats. Se sortirà en autocar a les 6 de la tarda des de la Plaça del Casal de Cultura. La convocatòria compta amb el suport de la  Regidora de Cultura .

  A la fotografia, imatge del muntatge que es podrà veure. 

 • . Dimarts, 11 de desembre de 2018 a les 19.30 h ‘Last days of Shibati’, nou documental del mes

  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió de l’11 de desembre porta per nom “Last days of Shibati” i està dirigida per Hendrick Dusollier

  El nen Zhou Hong i el senyor Xue Lian han de marxar de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing, perquè serà destruïda per construir un nou barri. Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati , fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer.

  La destrucció de les antigues barriades a la Xina són un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d’un país on allò vell, tradicional i històric ha de donar pas a allò nou, contemporani i sense ànima. Una reflexió sobre la canviant Xina contemporània que, poc a poc, va deixant perdre la seva història i el seu llegat.

 • . Dijous, 13 de desembre de 2018 a les 19.30 h Un nou diàleg Matadesphera al Casal de Cultura

  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Que es proposa i es fa pel canvi climàtic desde la política?”

  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dijous 13 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda.

 • . Dijous, 13 de desembre de 2018 a les 22.30 h Els “Dijous a l’Hotel” conviden Magalí Sare

  La  Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de   Decibel   continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.  

  Per aquest dijous 13 de desembre  hi actuarà Magalí Sare. Després d'uns anys rondant dins el circuit de jazz de Catalunya i haver gravat paral·lelament dos discos amb el Quartet Mèlt , la Magalí Sare presenta el seu primer disc en solitari ‘Cançons d'amor i dimonis’ (Autoeditat). Aquest títol es deu a que moltes d'aquestes cançons formen part d'un procés terapèutic de l'artista per superar una crisis existencial arran d'una relació "amorosa" d'abús psicològic. La Magalí ens explica amb cançons aquesta superació i totes les emocions per quals va passar, i ho fa tan de manera metafòrica com ben crua i despullada, tan en català com en anglès.

 • . Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 17.30 h Música de Nadal als carrers de Matadepera

  L’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou  i la  Coral Endavant  del  Casal de la Gent Gran  han organitzat un any més un activitat nadalenca. Serà el divendres 14 de desembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda, quan alumnes i voluntaris actuaran el Bosquet. 

  Començarà la  Coral Endavant , que interpretarà unes nadales. Tot seguit, uns parlaments de l’Alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona i un representant d’ Aigües de Matadepera , ja que es commemoren en aquestes dates el 75è aniversari de la seva fundació. Tot seguit, els alumnes de l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou  interpretaran més nadales i a l’acabar, es repartirà coca i xocolata.  

  A la dreta, el concert de l'any passat al Bosquet. 

 • . Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 20.00 h ‘Una nit d’òpera’ ens porta el ‘Don Carlo’ de Verdi

  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   continua aquest desembre una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest divendres 14 de desembre s’oferirà ‘Don Carlo’, òpera en cinc actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret de Fançois Joseph Méry i Camille du Locle, que es va estrenar al Teatre Imperial de l'Òpera de Paris l'11 de març de 1867. Per Verdi, 'Don Carlo' representava la lluita de la llibertat contra l'opressió política i religiosa. Als vint anys següents de l'estrena, Verdi va realitzar diversos canvis i actualment, representada íntegrament, cosa que passa en molt poques ocasions, és la seva obra més llarga: prop de 4 hores.

 • . Diumenge, 16 de desembre de 2018 a les 08.00 h Excursió al Santuari prehistòric Luni-Solar

  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat pel diumenge 16 de desembre una excursió que té com a temàtica “La història de l’establiment humà a la Serra de l’Obac”, on es visitarà l’enigmàtic vestigi anomenat Santuari prehistòric Luni-Solar de La Pola. La trobada serà com sempre, al Pavelló pel cantó de la riera, a les 8 del matí, on la comitiva es desplaçarà en cotxes particulars fins a l’aparcament de l’Alzina del Salari. La distància a recórrer és de 9’5 quilòmetres, la dificultat mitjana i el temps a invertir, de 3 hores sense comptar aturades.

  El recorregut serà: Alzina del Salari- Coll de Tres Creus- El Paller de Tot l’Any (lloc on esmorzarem) - Coll de Correu- El Quarto de Reixa- El Santuari -Font de la Pola -La Porquerissa- Alzina de Salari. Com a cloenda de l’any i vespres de Nadal, a l’hora d’esmorzar compartirem neules, torrons i vi dolç.

  La sortida és de franc, tant pels socis com pels qui encara no ho són. Per assistir-hi, cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668. Més informació a www.uem.cat .

 • . Diumenge, 16 de desembre de 2018 a les 09.30 h El CD Terrassa s’apunta un any més a la Marató

  Un any més, i aquesta serà la cinquena edició, el  CD Terrassa  organitza de nou un torneig esportiu i una caminada de caràcter lúdic i solidari, per aconseguir fons per la Marató de TV3 . En aquesta edició, que tindrà lloc el 16 de desembre, la Marató té previst destinar la recaptació a la lluita contra el Càncer, i l’entitat esportiva ha preparat tot un seguit d’activitats  pel mateix dia 16 de 2/4 de 10 del matí a les 3 de la tarda que s’han agrupat amb el nom "Fem esport contra el Càncer amb la Marató de TV3".

  Entre les novetats que es presenten aquest any, torneigs de Hockey des de Pre-benjamins fins a Mamis i Papis; un torneig per parelles i nivell de Tennis; un torneig de Pàdel per nivells; un torneig per parelles de Frontennis; i una caminada pels entorns del club. També es prepararà una botifarrada per qui vulgui esmorzar i dinar i es lliurarà una samarreta a tots els participants.

  El preu de la inscripció serà de 7€ i tota la informació ja la podeu trobar a
  http://www.cdterrassa.cat/marato-tv3/ . Per contactar amb l'entitat, ho podeu fer a   maratocdth@cdterrassa.cat .

 • . Diumenge, 16 de desembre de 2018 a les 11.00 h Nova edició del Mercat de Nadal a la Tartana

  Un any més, el que fa vuit, la Masia La Tartana acollirà una nova edició del Mercat de Nadal obert a tothom, on hi haurà paradetes que oferiran diversitat de productes per poder realitzar les compres i regals de Nadal.

  També hi haurà servei de Bar. L’entrada és gratuïta i l’horari serà de les 11 del matí fins a les 8 del vespre d'aquest diumenge 16 de desembre.

 • . Diumenge, 16 de desembre de 2018 a les 18.00 h Espectacle de Xarxa per celebrar el Nadal

  De cara a la celebració del Nadal,   Xarxa Matadepera ha organitzat un nou espectacle infantil que tindrà lloc el dia 16 de desembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura.

  Serà amb “Pastorets cap a Betlem” que portarà la companyia La Roda Produccions. El preu és de 3 €uros que aniran destinats a la Marató de TV3.

 • . Dimarts, 18 de desembre de 2018 a les 19.30 h El Casal de Cultura acull un nou Matadesphera

  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Com es comunica el canvi climàtic als mitjans?”

  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dimarts 18 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda. 

 • . Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 18.00 h Inauguració del Mapping de Nadal

  Després d’anys anteriors, aquest Nadal tornarà a projectar-se un  mapping  a la façana del número 2 de la carretera de Terrassa. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omplirà de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. La bona acollida que va tenir aquest espectacle les passades festes ha fet que s’hagi ampliat a dos dies les projeccions,. D’aquesta manera, els matadeperencs podran veure el “mapping” el 20 i el 21 de desembre.

  Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18 hores i fins a les 21 hores.

 • . Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 20.00 h Conferència del músic Moisès Bertran

  DAMA Matadepera organitza una nova xerrada oberta a tothom que tindrà lloc el dijous 20 de desembre a les 8 del vespre al Casal de Cultura. Serà amb el músic i compositor Moisès Bertran, que repassarà la seva trajectòria musical.

  Després de la conferència, i com és habitual, es farà un sopar al Restaurant El Celler, pel qual cal reserva prèvia al telèfon 616 921 580 o a dama.matadepera@gmail.com

 • . Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 22.30 h ‘Caseta’ tanca un nou cicle dels “Dijous a l’Hotel”

  La  Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de   Decibel   enllesteix una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.  

  Per aquest dijous 20 de desembre hi ha prevista l’actuació del grup matadeperenc ‘Caseta’, que torna a l'Hotel un any després de la sortida del seu primer LP, ‘Naufragi’ (Hidden Track, 2017). Els dotze temes que conformen el disc van ser compostos, escrits i arranjat al llarg d'uns mesos, i va ser llavors, el juny del 2017, quan va començar la gravació. ‘Naufragi’ és un viatge, un procés: un recorregut pels indrets més recòndits dels sentiments i les sensacions que porten els humans a relacionar-se entre ells de la manera que ho fan.

 • . Divendres, 21 de desembre de 2018 a les 16.30 h Visita de la Missatgera Reial

  Com cada any, la Missatgera Reial de SSMM els Reis d’Orient visitarà Matadepera per recollir les cartes amb els desitjos dels nens i nenes. L’arribada tindrà lloc a 2/5 de la tarda del 21 de desembre, i tot seguit, i en comitiva, es desplaçarà fins a la Plaça del Casal de Cultura.

  De 5 a 2/4 de 9 del vespre hi haurà el lliurament de cartes a la mateixa plaça.

 • . Divendres, 21 de desembre de 2018 a les 18.00 h Anem  al Liceu amb Rossini i la seva ‘italiana’

  En la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, el  Gran Teatre del Liceu , té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical. I una vegada més, s’ha programat una nova visita.

  Serà el proper divendres 21 de desembre per assistir a la representació de “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini. El preu, que inclou entrada a platea i autocar és de 85 €uros i les inscripcions es fan a l’ OAC  fins l’11 de desembre o un cop exhaurides les localitats. Se sortirà en autocar a les 6 de la tarda des de la Plaça del Casal de Cultura. La convocatòria compta amb el suport de la  Regidora de Cultura .

  A la fotografia, imatge del muntatge que es podrà veure. 

 • . Divendres, 21 de desembre de 2018 a les 18.00 h Últim dia del Mapping de Nadal

  Després d’anys anteriors, aquest Nadal torna a projectar-se un  mapping  a la façana del número 2 de la carretera de Terrassa. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omple de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. La bona acollida que va tenir aquest espectacle les passades festes ha fet que s’hagi ampliat a dos dies les projeccions,. D’aquesta manera, els matadeperencs podran veure el “mapping” fins aquest 21 de desembre.

  Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18 hores i fins a les 21 hores.

Pàgina 1 de 2
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49