Agenda

 • . ‘Gospel for kids’, al Casal Diumenge, 22 de desembre de 2019 a les 12.00 h

  Xarxa Matadepera organitza un altre espectacle que en aquesta ocasió està adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys. Tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura el 22 de desembre a les 12 del migdia i porta per nom “Gospel for kids”. La representarà La Roda Produccions i el preu és de 3 €uros (que serà donatiu per a la Marató de TV3).

 • . Inauguració del mapping de Nadal i el pessebre Dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 18.30 h

  Aquest Nadal tornarà a projectar-se un mapping, però en aquesta ocasió a la façana de l'Església. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omplirà de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18.30 hores i fins a les 21.00 hores.

  I un cop acabat el primer mapping, i a la mateixa plaça, inauguració del tradicional pessebre, a càrrec dels Amics del Pessebre de Matadepera i que es podrà veure fins passat festes. 

 • . Nova edició del mapping de Nadal Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 18.00 h

  Aquest Nadal torna a projectar-se un mapping, però en aquesta ocasió a la façana de l'Església. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omple de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18.00 hores i fins a les 20.30 hores.

 • . *Radioteatre: "El pessebre", de Joan Alavedra Dimecres, 25 de desembre de 2019 a les 22.00 h

  Matadepera Ràdio continua una nova temporada de Radioteatre, la vuitena. I pel dia de Nadal a les 10 de la nit, es recupera un clàssic nadalenc que es va emetre per primera vegada l'any 2012: "El pessebre” de Joan Alavedra, que serà interpretat, per les veus d’Antònia Genescà, Montserrat Pons, Maria Glòria Farrés, Nil López, Albert Puig, Francesc Muntada, Montserrat Santamaria i Ivan Palomares.

  En aquesta ocasió, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Miquel Dalmau, el control tècnic i la presentació van a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

  A la imatge, un moment de la gravació de la peça, l'any 2012.

 • . Cavalcada de SSMM els Reis d’Orient Diumenge, 5 de gener de 2020 a les 18.00 h

  Un any més, SSMM els Reis d’Orient passaran per Matadepera per fer la tradicional Cavalcada i deixar regals a la nit als minyons que hagin fet bondat. Serà el diumenge 5 a les 6 de la tarda quan s’iniciarà la comitiva des del Pavelló Primer d’Octubre, per continuar per la plaça Sant Jordi, carrer Sant Llorenç, Sant Isidre, plaça de Cal Baldiró, carretera de Terrassa, carrer Joan Paloma i plaça de l’Ajuntament, on els Reis seran rebuts per les autoritats i sortiran al balcó per saludar a tots els matadeperencs presents a la plaça.

  La cavalcada seguirà llavors pels carrers Montserrat, i Sant Joan, on faran una parada davant de l’església per dirigir-se a peu fins a la plaça de casal per fer la tradicional ofrena al pessebre vivent que organitzen els Amics del Teatre de Matadepera. Llavors es reprendrà la cavalcada pels carrers Sant Joan, Sant Llorenç, i plaça Sant Jordi, per finalitzar al pavelló, on els Reis lliuraran una joguina als nens i nenes menors de 7 anys empadronats a Matadepera. Les portes del Pavelló s’obriran a partir de les 20:30h, i a partir de les 9 del vespre o quan Reis hagin recuperat les forces, atendran a tots els nens i nenes personalment.

  Com cada any, el trànsit rodat patirà diverses restriccions entre 3/4 de 6 de la tarda i les 9 del vespre, i no es podrà estacionar des de les 3 de la tarda pels carrers per on passarà la cavalcada: Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Isidre, Carretera de Terrassa, Joan Paloma, Plaça de l'Ajuntament, carrer Montserrat, i Sant Joan. Tanmateix, l'accés als garatges dels carrers afectats també restarà prohibit durant el pas de la cavalcada.

 • . “Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?” Dilluns, 20 de gener de 2020 a les 17.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel dilluns 20 de gener (17.30h. Pavelló Primer d’Octubre), un espectacle familiar per a tots els públics. Porta per nom “Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?” i anirà a càrrec de la companyia Mosica Mix S.L. La funció és gratuïta.

 • . “Una nit d’òpera” continua amb el ‘Werther’ Divendres, 31 de gener de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura, continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 31 de gener es proposa “Werther”, considerada per molts com l'obra mestra del seu compositor, Jules Massenet.  Basada en la popular obra de Goethe es va estrenar el 1892 i a Barcelona va arribar 7 anys més tard, al 1899, i narra la història d'un amor impossible, el del poeta Werther per Charlotte, promesa a un altre home. Després del matrimoni, Charlotte l'aparta del seu costat. La desesperació per aquest amor impossible porta Werther a suïcidar-se i acaba morint a les mans de la seva estimada.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, que es va representar a París.

 • . Primera part de “Shakespeare i el cinema” Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 19.30 h

  La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr continua aquest 14 de febrer el cicle de conferències de cinema (el que fa onze), obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La segona d’aquest curs 2019/20 porta per nom “Shakespeare i el cinema. Primera Part”.

  Quan mencionem el nom de Shakespeare no només evoquem un dels colossos de la literatura universal, sinó també, una mena de respecte reverencial, gairebé atemoridor. Sortosament, el cinema ha contribuït enormement a la difusió de la seva obra i aquesta conferència, la primera de les dues sobre el tema, proposa una guia bàsica de Shakespeare. La conferència comença amb una aproximació a la seva figura i després se centra en un breu anàlisi de sis de les seves grans comèdies (“El somni d’una nit d’estiu”, “La doma de la fera”, “El mercader de Venècia”, “Nit de Reis” i “Molt soroll per no res”). En un llenguatge planer, apta per a tots els públics, es posa a l’abast de qualsevol persona interessada, el descobriment (o redescobriment) d’un dels grans patrimonis literaris mundials.

 • . “Balambambú” a la Plaça del Casal de Cultura Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 17.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel divendres 21 de febrer (17.30h. Plaça del Casal de Cultura), un espectacle familiar per a tots els públics. Porta per nom “Balambambú” i anirà a càrrec de la companyia Pentinaelgat. La funció és gratuïta.

 • . El ‘Rigoletto’ del Metropolitan, al  Casal de Cultura Divendres, 13 de març de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 13 de març es proposa “Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, òpera de tres actes amb llibret de Francesco Maria Piave que adapta una obra de Victor Hugo que havia tingut molts problemes amb la censura, per retratat una vida poc exemplar per part d'un membre de l'aristocràcia. Va ser estrenada l'11 de març de 1851 al Teatre La Fenice de Venècia i s'ha convertit amb els anys en un dels títols més populars, no només de l'obra verdiana, sinó de tot el repertori operístic.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, representat al Metropolitan de Nova York i que està ambientat en un casino de Las Vegas.

 • . Club de Lectura Infantil a la Biblioteca Dimarts, 17 de març de 2020 a les 19.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a organitzar per aquest dimarts 17 de març i a les 7 de la tarda un Club de Lectura Infantil que tindrà lloc al mateix espai del Casal. Adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre les 9 i els 12 anys, es comentarà “Magalina i el bosc dels animals màgics” de Sylvia Douyé (guió) i Paola Antista (il·lustracions).

  Per a més informació i inscripcions, telèfon 93 730 01 92. L’activitat és gratuïta però té les places limitades.

 • . Un nou espectacle per a la quitxalla Diumenge, 22 de març de 2020 a les 11.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel diumenge  22 de març  (11.30h. Casal de Cultura), un espectacle familiar per a tots els públics però adreçat especialment a nadons amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys.  Porta per nom “Núvol gris gras gros” i anirà a càrrec de la companyia El detall. La funció és gratuïta.

 • . “Una nit d’òpera” posa en escena ‘Ernani’ Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 3 d’abril es posa en escena un altre Verdi, basat també en una peça teatral de Victor Hugo, com ja va passar aquest març amb “Rigoletto”. Amb un llibret de Francesco Maria Piave, es va estrenar el 9 de març de 1844 a La Fenice de Venècia, i representa una notable mostra de la primera part de la carrera del compositor de Roncole.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, duta a terme a Parma.

 • . Un espectacle familiar a la Plaça de Sant Jordi Dijous, 23 d'abril de 2020 a les 18.00 h

  Xarxa Matadepera organitza pel dia de Sant Jordi  (18.00h. Plaça de Cal Baldiró), un espectacle familiar per a tots els públics que molt lligat a la Diada, anirà a càrrec de la companyia La roda. La funció és gratuïta.

 • . L’única òpera de Paul Dukas a “Una nit d’òpera” Divendres, 15 de maig de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Per aquest 15 de maig es proposa “Ariane et Barbe-Bleue”, òpera en tres actes amb música de Paul Dukas i llibret en francès de l'obra teatral simbolista de Maeterlinck, basat a la vegada en el conte “Barbablava” de Perrault. És tracta de l’'única òpera del compositor, que es va estrenar el 1907 a París.

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, escenificada al Gran Teatre del Liceu.

 • . Un espectacle pels més menuts Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 11.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel diumenge 17 de maig (11.30h. Casal de Cultura), un espectacle familiar per a tots els públics adreçat especialment als nadons amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Porta per nom “Cromàtic” i anirà a càrrec de la companyia Com sona. La funció té un preu de 3 €uros.

 • . Club de Lectura infantil a la Biblioteca Dimarts, 19 de maig de 2020 a les 19.00 h

  La Biblioteca Àngel Guimerà torna a organitzar per aquest dimarts 19 de maig i a les 7 de la tarda un Club de Lectura Infantil que tindrà lloc al mateix espai del Casal. Adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre les 9 i els 12 anys, es comentarà “El meu tiet Patxunguis” de José Ignacio Valenzuela (text), amb traducció de Jaume Copons i il·lustracions de Patrícia Betteo.  

  Per a més informació i inscripcions, telèfon 93 730 01 92. L’activitat és gratuïta però té les places limitades.

 • . Última conferència del curs amb Shakespeare i el cinema Divendres, 5 de juny de 2020 a les 19.30 h

  La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest 5 de juny el cicle de conferències de cinema (el que fa onze), obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La tercera i darrera d’aquest curs 2019/20 porta per nom “Shakespeare i el cinema. Segona Part”.

  Segona part de “Shakespeare i el cinema. Guia bàsica”, la conferència proposa conèixer algunes de les grans obres del famós dramaturg anglès a través d’algunes de les millors adaptacions que s’han fet en cinema. En aquesta segona xerrada es proposa un repàs als seus drames històrics (“Enric IV” –parts 1 i 2-, “Enric V” i “Ricard III”), i a algunes de les seves grans tragèdies (“Romeu i Julieta”, “Macbeth”, “Otel·lo”, “Juli Cèsar”, “Hamlet” i “El Rei Lear”). I tot amb explicacions sobre la gènesi de l’obra acompanyades d’escollits fragments de les millors adaptacions que s’han fet en cinema, que van des de directors com Laurence Olivier a Kenneth Branagh, passant per Orson Welles, Joseph Leo Mankiewicz o Franco Zeffirelli, entre d’altres.

 • . Un espectacle familiar amb bombolles de sabó Divendres, 19 de juny de 2020 a les 17.30 h

  Xarxa Matadepera organitza pel divendres 19 de juny (17.30h. Plaça de Cal Baldiró), un espectacle familiar per a tots els públics. Es tracta de “Bombolles de sabó”, i anirà a càrrec de la companyia Barcelona Bubble Events. La funció és gratuïta.

 • . ‘I due foscari’ tanca la XV temporada d’òpera al Casal Divendres, 19 de juny de 2020 a les 20.00 h

  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura enllesteix aquest divendres una nova temporada operística, la que fa la número 15. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions han tingut lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

  Aquest 19 de juny es presenta ‘I due foscari’,  òpera en tres actes de Giuseppe Verdi, amb llibret de Francesco Maria Piave i basat en la novel·la de Lord Byron. Estrenada a Roma el 1844, va ser la sisena òpera que va compondre Verdi, la seva segona col·laboració amb el llibretista Piave i la més dramàtica que havia fet fins aleshores. Va ser també la segona òpera estrenada al Liceu (1847).

  A la dreta, una imatge del muntatge de la versió que es presentarà, en un muntatge realitzat al Teatre de Parma.  

Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49