Agenda

Pàgina 2 de 2
  • . Divendres, 7 de juny de 2019 a les 19.30 h ‘Busby Berkeley, la màgia dels musicals clàssics’

    La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr conclou aquest divendres 7 de juny el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La darrera conferència porta per nom “Busby Berkeley, la màgia dels musicals clàssics”.

    Quan evoquem el Musical més clàssic, aquells que ens fa retrocedir fins als anys 30’s del segle passat, és possible que l’aficionat al cinema només recordi els noms de Fred Astaire i Gingers Rogers com a exponents més distingits d’aquella època. Però resulta obvi que hi va haver molts altres artistes, un dels quals resulta essencial: Busby Berkeley. El públic no acostuma a conèixe’l perquè no era actor sinó coreògraf i director, i la reivindicació d’aquestes figures sembla reservada només als historiadors del cinema. Però quan analitzem la seva obra, descobrim que, més que cap altre realitzador, la seva feina va contribuir a fer del musical un dels gèneres preferits en una època, la de la Gran Depressió, en què la gent necessitava evasió, entreteniment, fantasia i glamour.

  • . Divendres, 14 de juny de 2019 a les 20.00 h ‘Lucia di Lammermoor’ tanca la temporada d’‘Una nit d’òpera’

    El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   tanca aquest juny una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

    Per aquest divendres 14 de juny s’oferirà ‘Lucia di Lammermoor’,  òpera en tres actes de Gaetano Donizetti, basada en la novel·la “La núvia de Lammermoor”, de Walter Scott. Va ser estrenada a Nàpols el 26 de setembre de 1835. És una de les principals òperes del bel canto i una de les cinc més representades en la història del Gran Teatre del Liceu, amb 274 representacions.

Pàgina 2 de 2
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49
Darrera actualització: 23.08.2017 | 16:49