Acte commemoratiu dels 35 anys de l'Agermanament

Divendres, 30 d'agost de 2019 a les 18.00 h

A la plaça de l'Ajuntament i a les 6 de la tarda del 30 d'agost, l'acte commemoratiu dels 35 anys de l'Agermanament Matadepera - Mariapfarr. 

Mariapfarr és una petita població emplaçada al bell mig de la vall del Lungau, a Àustria. Les arrels amb Matadepera es remunten al 1981, moment en què neix la idea de dotar el poble d’una parella de gegants i de celebrar, l’any següent, una Trobada Internacional amb figures procedents de diversos països.

A partir d’aquí, l’any 1982 Mariapfarr participa a la Primera Trobada Internacional de Gegants de Matadepera i comença a consolidar-se una amistat que culmina amb l’agermanament oficial el 1984. Des d’aleshores, els intercanvis i viatges s’han anat succeint en forma de desplaçaments organitzats per entitats locals, escoles o clubs esportius. També hi ha hagut contactes particulars i convocatòries més àmplies.

Trobades sonades van ser les del 10 anys (amb el famós “Tren de Mariapfarr”, on més de 400 matadeperencs es van desplaçar a Àustria); la dels 20 anys (en què un ampli grup de mariapfarrencs van visitar Matadepera); i la dels 25 anys (amb un nou viatge a Àustria on hi van anar 250 matadeperencs), entre d’altres.

A la dreta una imatge històrica: la signatura de l'agermanament, l'any 1984 i a Matadepera amb el llavors alcalde Victor Peiró. 

Quin cost té:

Activitat gratuïta

Plaça de l'Ajuntament

Plaça de l'Ajuntament - 08230 Matadepera - Barcelona (Catalunya)
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 17.07.2019 | 09:09