Conferència sobre la figura d’Alexandre Deulofeu

Dijous, 17 de maig de 2018 a les 19.30 h

ANC Matadepera ha organitzat per aquest dijous 17 de maig a 2/4 de 8 de la tarda i al Casal de Cultura una conferència sobre Alexandre Deulofeu i el futur de Catalunya i Europa que anirà a càrrec del seu nét Juli Gutiérrez Deulofeu.

Alexandre Deulofeu i Torres (1903-1978), polític i filòsof de la història català que va escriure sobre el que ell va anomenar “la matemàtica de la història”, una teoria cíclica sobre l'evolució de les civilitzacions. Afirmava que les civilitzacions i els imperis passen per uns cicles equivalents als cicles naturals dels éssers vius. Cada civilització pot arribar a viure tres cicles de 1.700 anys cadascun. Compresos a dins de les civilitzacions, els imperis tenen una durada mitjana de 550 anys. Segons ell, mitjançant el coneixement dels cicles es poden evitar les guerres, considerades innecessàries, fent que els processos esdevinguin pacífics en lloc de violents.

Una hora abans de la convocatòria, a partir de 2/4 de 7, ANC Matadepera ha organitzat una activitat per tal d'enviar a les preses i exiliades del Govern de la Generalitat postals realitzades per fotògrafs locals amb paisatges de Matadepera. L'activitat és gratuïta. 

Darrera actualització: 10.05.2018 | 16:30