“Una nit d’òpera” programa l’última òpera de Bellini

Divendres, 15 de juny de 2018 a les 20.00 h

El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura acaba aquest divendres 15 de juny la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre.

El títol programat per aquest divendres serà “I Puritani”, òpera en tres actes de Vincenzo Bellini amb llibret del comte Carlo Pepoli i basat en l'obra de teatre “Têtes rondes et cavaliers” Jacques-François Ancelot i Joseph Xavier Saintine. Va ser estrenada el Théâtre-Italien de París el 24 de gener de 1835, i narra el drama amorós d'Elvira i Arturo en plena  revolució entre els puritans partidaris d’Oliver Cromwell i els reialistes que recolzaven la casa des Estuard.

Tot i que el llibret és certament confús i poc creïble, la música de Bellini està entre la més acurada i bella que va compondre. L'òpera va ser el resultat del desig de Bellini de compondre una òpera per al públic parisenc, però va ser la seva última obra, que va morir 8 mesos després de la seva estrena als 33 anys.  

S'oferirà una producció del Teatro Comunale de Bolonia de 2009. Amb Juan Diego Flórez, Nino Machaidze, Ildebrando D'Arcangelo, dirigits per Michele Mariotti.

Quin cost té:

Activitat gratuïta

Casal de Cultura

Pere Aldavert, 4 - O8230 Matadepera - Barcelona
Telèfon: 93 730 01 32
Horari:  
De 8:30 a 20:30 ininterrompudament
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 05.06.2018 | 09:33