Arxiu

Pàgina 1 de 74
 • . 16 de gener de 2018 Tertúlia "Jo me'n recordo...a què jugàvem"
  La Sala d'Actes del Casal de Cultura acollirà el dimarts 16 a les 8 del vespre una tertúlia on alguns dels veïns més veterans recordaran fets i anècdotes de la Matadepera de fa una pila d'anys. En aquesta ocasió es recordarà com jugaven els nostres avis.  Què se n’ha fet d’aquells estris per fer jocs al carrer? Com es deia en realitat aquell joc concret? Es jugava a tot arreu o només a Matadepera? Realment hi havia jocs i festes ben innocents i altres diversions ben sonades. Parlarem de quan érem petits recordant a què jugàvem. Emili Riba conduirà aquest acte on, com sempre, es preveu una pluja d’anècdotes.
 • . 16 de gener de 2018 Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés
  La Biblioteca Àngel Guimerà continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel 16 de gener a les 7 de la tarda.
 • . 15 de gener de 2018 Projecció d'un audiovisual de muntanya
  La Sala d'Actes del Casal de Cultura acollirà el dilluns 15 de gener a les 8 del vespre un audiovisual de muntanya amb homenatge inclòs a l'expedició de l'ascensiió al Kangchenjunga.  Enguany l’organització ha intentat reunir els màxims protagonistes d’aquesta èpica expedició a l’Himàlaia, per fer una xerrada col·loqui amb els autors que fa quaranta anys van realitzar aquesta gesta pujant, amb el material i mitjans de l’època, la tercera muntanya més alta del món: 8.438 metres.
 • . 15 de gener de 2018 Nova convocatòria d'ajuts escolars municipals
  Aquest dilluns 15 de gener s’obre la convocatòria per poder sol·licitar els ajuts escolars municipals per al curs 2017-2018, destinats a alumnes empadronats i escolaritzats a Matadepera. Les sol·licituds per a ajuts per material escolar fungible i didàctic, per a llibres, de suport a l’alumnat amb dictamen de necessitats educatives especials i per a colònies escolars es podran presentar fins al 12 de febrer, inclòs, a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Per tal de poder optar a aquests ajuts escolars municipals, l’alumne ha d’estar empadronat i viure a Matadepera, ha d’estar escolaritzat en qualsevol dels centres educatius públics del municipi i el nivell de renda de tots els membres de la unitat familiar en el darrer termini de presentació de la declaració d’IRPF no podrà haver superat els llindars establerts. Les resolucions dels ajuts es publicaran al tauler d’anuncis de l’Ajuntament en el termini màxim de tres mesos.
 • 14 de gener de 2018 Sessió doble a CineClub Matadepera
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Per al diumenge 14 de gener i amb motiu de les Festes de Sant Sebastià  s'ha programat una sessió doble que començarà una hora abans de l'acostumat, a 2/4 de 7 de la tarda. Es tracta de dos títols de culte del cinema espanyol: "Los escondites" (1969), de Jesús Yagüe i "Amanece que no es poco" (1989) de José Luis Cuerda. 
 • . 14 de gener de 2018 Gran Mostra Gastronòmica
  A les 6 de la tarda, i al Pavelló, la "Gran Mostra Gastronòmica": una espectacular mostra de participació i implicació de les mestresses que oferiran les seves receptes en una convocatòria que ha arribat a la seva edició número 41. Un dels esdeveniments més genuïns, espontanis, populars i de massiva participació de tots els que es fan i es desfan al poble. L'acte estarà presentat per Antònia Genescà i compta amb el suport de Matadepera Comerç . 
 • . 14 de gener de 2018 Exhibició de feines forestals "Sant Bèstia"
  Una altra de les novetats incorporades als darrers anys és un exhibició de feines forestals "Sant Bèstia", on diferents grups competiran per demostrar la seva habilitat en les diverses feines de creació i manipulació de la llenya: escorçar, tallar, estellar i apilar... Els guanyadors d’aquest acte seran guardonats durant l’entrega de premis del Gran Concurs de Grimpaires el dissabte dia 20. La trobada tindrà lloc davant l' Escola de Música a les 4 de la tarda del diumenge 14. Per a més informació, podeu consultar les normes de participació al Facebook de la Germandat de Sant Sebastià . A l'acte hi col·labora La colla del pi i ADF MAtadepera . 
 • . 14 de gener de 2018 Ballada de swing
  A la Plaça del Casal de Cultura, a la 1 del migdia i després de la tensió de plantar el pi, arriba l’hora de fer el vermut prenent el sol. I es farà amb ritmes clàssics molt ballables que aniran a càrrec dels components de Swing Troppers .
 • . 14 de gener de 2018 Plantada a mà del Pi de Sant Sebastià
  Un any més, un dels actes centrals de les festes: la Plantada del Pi, que també serà a mà. Per fer-ho possible, en el seu moment es va adaptar el forat existent a la plaça al nou sistema que ja s'utilitza des de fa tres anys per plantar l’arbre manualment amb seguretat. 
 • . 14 de gener de 2018 Anem a fer un tomb... històric
  Des de la Plaça de Cal Baldiró, i després de veure pelar el pi de Sant Sebastià, a les 9 del matí, es proposa un nou recorregut "Anem a fer un tomb". Amb aquesta ruta, els cercadors d’històries i rutes Narcís Serrat i Pere Porcar ajudaran a conèixer el nostre entorn. Hi haurà coca, xocolata i vi dolç per esmorzar.
 • . 14 de gener de 2018 Pelar el pi a la Plaça de Cal Baldiró
  A la Plaça de Cal Baldiró, a les 8 del matí del diumenge 14 de gener, les persones més expertes en l’ús de la destral catalana, trauran l’escorça al pi tal com ens han ensenyat el Pauet, el Vicenç, el Quimet... D’aquesta manera quedarà a punt i llis per ser plantat i amb les condicions per ser grimpat la setmana següent.
 • . 13 de gener de 2018 Baixada del Pi fins a Cal Baldiró
  A les 10 de la nit, tres petards avisaran del l'inici de la baixada del pi fins la plaça de Cal Baldiró. Des de la Germandat de Sant Sebastià  es vol que les festes sigui totalment inclusives i que evolucionin amb el temps. És per això que aquest any es convida a noies i dones per a que es sumin a la baixada. La Junta demana que tothom tingui una especial cura de deixar l'espai natural net de deixalles així com que es retirin els vehicles estacionats en aquest itinerari per evitar ratllades i altres problemes en el moment de baixar el pi. El pi es baixarà pels següents carrers: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i Plaça de Cal Baldiró. A l’entrar al carrer Sant Joan, i com d'altres ocasions, es tornarà a gaudir de la música popular creada especialment per corejar l’arribada del pi a la plaça. El mestre Sergi Cuenca va composar aquesta melodia que acompanyarà aquests moments d’alegria col·lectiva. I llavors, i fins a la matinada, festa a la mateixa plaça amb la música del DJ matadeperenc Jordi Gavarró.
 • . 13 de gener de 2018 Trobada per baixar el Pi i sopar al bosc
  El lloc de trobada serà com cada any, el bosc de la Pedrera de l'Angelet, al final de carrer Gaietà Vallès (Can Prat). Es trobaran els focs encesos i amb un gran ambient de festa, se soparà, riurà i s'agafaran forces per baixar el pi. Es prega que tothom tingui especial cura de deixar l'espai natural net de deixalles.  L'acte compta amb la col·laboració d' ADF Matadepera i Bombers Voluntaris de Matadepera . 
 • . 13 de gener de 2018 Arrossada i competició d'arrossos
  A la Plaça de Cal Baldiró, el mateix dissabte 13 a partir de les 2 de la tarda, i mentre els darrers menuts encara grimpen el pi ja es podrà agafar lloc per dinar un espectacular arròs de muntanya a preu popular. Aquest any com a novetat, diferents equips de cuiners i cuineres del poble oferiran amb les seves millors receptes. Cadascú podrà comprar el tipus d’arròs que més bé li sembli. Com sempre, s'allargarà la sobretaula amb tertúlies i cafès.
 • . 13 de gener de 2018 Concurs de petanca i activitats d'iniciació
  Nova Petanca Matadepera organitza un concurs de petanca i activitats d'iniciació que tindrà lloc a partir de les 11 del matí a les Pistes del Bosquet, al costat del Casal de la Gent Gran.  La Germandat agraeix la col·laboració de Josep Busqueta Segura a l'hora de recuperar i renovar aquest esport de gran tradició al poble. 
 • . 13 de gener de 2018 Meditació dedicada als canvis de la vida
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres ha organitzat per al proper 13 de gener una nova sessió de meditació, la número 82. Tindrà lloc al Casal de Cultura, serà a les 11 del matí, és oberta a tothom i com sempre, es demana puntualitat. El tema a tractar serà “Els canvis que vivim”. Des de fa uns mesos els camins per on camina la nostra societat estan plens de giragonses, de obstacles a sortejar tan de manera col·lectiva  com individualment. Tot plegat una gimnàstica que potser a vegades ens és massa difícil... Podem entrenar-nos per travessar millor aquesta etapa? Què ens pot ajudar a no perdre l’alè? Passarem uns moments reflexionant sobre el tema i compartirem les experiències.
 • . 13 de gener de 2018 Grimpada del pi dels nens
  A la plaça de Cal Baldiró, a les 10 del matí i fins a les 2 del migdia, la Grimpada de del pi dels nens.  Aquest any volem destacar encara més aquest concurs que de ben segur ajuda a forjar els millors grimpaires dels pròxims anys. La canalla fins a deu anys tenen aquí la seva única cita anual. Com és costum només els deu millors classificats podran repetir grimpant la setmana següent el pi gran. Els menuts estaran encordats i assegurats per experts grimpaires i alpinistes matadeperencs. Hi haurà xocolatada pels nens i nenes.
 • . 13 de gener de 2018 Fira de Sant Sebastià
  Un any més, el que fa divuit, es munta una Fira de Sant Sebastià (l'antiga Fira d'Artesans), que estarà pels carrers i places del centre: Plaça de Cal Baldiró, carretera de Terrassa, carrer Pere Aldavert i carrer sant Joan, des de la plaça de l’Església i fins al carrer de cal Beltrà, de 2/4 de 10 del matí i fins a les 3 de la tarda. La fira de Sant Sebastià cada any agafa més importància i és un dels actes més concorreguts. Per fer-la més bonica i participativa s’anima a tots els comerciants a col·laborar-hi amb una parada davant del seu establiment. De nou us convidem a gaudir dels carrers plens de parades dels millors menjars tradicionals; tot tipus d’embotits, formatges de tot arreu, fruits secs, conserves, herbes remeieres, bolets, ous, fruita, verdura i productes frescos, oli, mel, xocolata, llaminadures, pa, coques i dolços, olives, cava, cerveses, licors i vins. D'entre les parades que s'hi podran trobar, la d' Oncolliga a Matadepera que anima als veïns a col.laborar en la col·lecta que es realitzarà i els diners de la qual es destinaran a l'ajuda de les persones que pateixen càncer i als seus familiars. No us perdeu l’ambient de l’únic mercat artesà de tot l’any. Com sempre tindrem diferents oficis tradicionals, per ensenyar als més menuts com es feien les coses abans.  Enguany tornarem a tenir la participació de diverses empreses de sectors relacionats amb les feines a l’aire lliure així com tots aquells emprenedors del poble que viuen i treballen en l'entorn rural.  Com en altres ocasions la jornada comptarà amb diferents propostes culturals i musicals: Actuació musical del grup OH Orquestra Simfònica de Terrassa i del grup revelació de l’any passat “Els Gruixuts”. A l’escenari de davant de l’església, durant el matí Aquests grups locals amenitzaran l’estona. 
 • . 13 de gener de 2018 Concurs de Golf de Sant Sebastià
  Al Camp de Golf Municipal començarà a les 9 del matí del dissabte 13 un Concurs de Golf que s'allargarà durant tot el cap de setmana i que es practicarà en la modalitat Stableford Individual . Organitza la Regidoria d'Esports i el Club de Golf Municipal .
 • 32-fronto.jpg 13 de gener de 2018 Torneig de Frontó
  Un torneig de frontó s'ha organitzat pel dissabte 13 a les 9 del matí a les Piscines Municipals. Organitza la Regidoria d'Esports .
 • campana2.jpg 13 de gener de 2018 Repic general de campanes
  L'acte solemne d’inici de les Festes de Sant Sebastià és una repicada general de campanes de l'Església de Sant Joan que tindrà lloc el dissabte 13 a quarts de nou del matí. Aquest any tocaran el "toc de festa" també les campanes de l' Església de Can Roure. 
 • . 13 de gener de 2018 Concert de grups locals
  Per acabar la primera jornada de les Festes de Sant Sebastià , un concert amb grups locals.  Hi haurà servei de bar i l'actuació tindrà lloc a l'escenari exterior del Pavelló a partir de mitjanit.
 • . 12 de gener de 2018 Encesa de fogueres a la Riera de les Arenes
  Com a culminació de la Marxa de Torxes, a partir de quarts d'onze de la nit i a la Riera de les Arenes, encesa de monumentals fogueres per tal de donar protagonisme al foc, un dels elements essencials de les festes. A la Prehistòria el control del foc va ser l’inici de la primera festa col·lectiva. Impressionats encara per aquest fet gaudirem com aleshores de les gegantines fogueres il·luminant la foscor. Músiques essencials ens traslladen als nostres orígens com a societat.
 • 19-torxes.jpg 12 de gener de 2018 Marxa de Torxes
  Un any més, la Marxa de Torxes, que s'iniciarà a les 10 de la nit del divendres 12 des de la Plaça de l'Església per seguir pels carrers Sant Joan, Sant Llorenç, plaça Sant Jordi, carrer Enric Genescà i Pavelló. La marxa comptarà amb la ta Tabalada dels Diables i la  Colla del Bitxo del Torrent Mitger . L'organització disposarà de torxes per qui en vulgui comprar al preu d'1 €uro.
 • . 12 de gener de 2018 Exposició de fotos del Col·lectiu MeM
  MeM fotografia inaugura també aquest divendres 12 de gener a 2/4 de 9 del vespre i al Bar del Casal de Cultura, la seva exposició de fotografies. 
 • sant-sebastia.jpg 12 de gener de 2018 Inauguració de l'exposició del Col·lectiu d'Art
  El Col·lectiu d'Art inaugura aquest divendres 12 de gener a les 8 del vespre i al Casal de Cultura l'exposició de les obres de l'entitat. En aquesta ocasió, l'entitat ha fet “un pas més", però no per discriminar les tendències, singularitats, maneres d’entendre l’art i de viure’l. Sinó perquè des de la llibertat personal puguem buscar impulsar maneres diferents d’interpretar els nostres anhels, desitjos i també visionar el temps que vivim. Els artistes mostraran, cadascú des de la seva sensibilitat i a través de diverses tècniques, les seves obres amb temàtica lliure però amb elements i objectes comuns per expressar la nostra llibertat. L’exposició es podrà visitar fins a acabar les festes
 • hoquei4.jpg 12 de gener de 2018 3r Torneig de Santbestiar d'hoquei sala
  El Matadepera 88 Hoquei organitza pel divendres 12 a partir de les 8 del vespre i fins a les 2 de la matinada la tercera edició del Torneig de Santbsestiar d'hoquei sala que tindrà lloc al pavelló. Adreçat a senyors i senyores, la inscripció és de 15 €uros per jugador i inclou sopar i ressopó de pernil i pa amb tomàquet a les 2 de la matinada, a banda de participar en el sorteig d'un pernil.
 • 3-pi-nens.jpg 12 de gener de 2018 Pi dels nens a la Plaça de Cal Baldiró
  La Germandat de Sant Sebastià arrenca oficialment els actes de divendres amb el Pi dels Nens, que tindrà lloc davant del Parc de Bombers a les 5 de la tarda, quan els més menuts del poble el transportin fins a la Plaça de Cal Baldiró. A continuació es farà al plantada de l'arbre a la plaça, que serà grimpat l'endemà.  Aquest any també acompanyarà la comitiva la colla del Bitxo del Torrent Mitger. 
 • foto-de-toti-garcia-4.jpg 11 de gener de 2018 Ofrena d'un pi a Sant Sebastià
  Un dels actes incorporats recentment al programa de les Festes de Sant Sebastià tindrà lloc el dijous 11 de gener a 2/4 de 8 del vespre i a la Parròquia de Sant Joan. Socis de la Germandat de Sant Sebastià  i tots aquells que s'hi vulguin afegir entraran un pi a l’altar major de l’església per tal d’unir els dos símbols principals de les festes: el sant i el pi. Mossèn Javier beneirà el pi que romandrà en el lloc més destacat durant tots els actes. I tot seguit, l'organista Vicenç Grané interpretarà "La melodia del pi". 
 • . 9 de gener de 2018 "Machines", un documental sobre l’explotació laboral
  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del gener tindrà lloc el dimarts 9 de gener i portarà per nom “Machines”, una mirada dura i, a la vegada, d’una sensibilitat extraordinària, sobre l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies. El film està dirigit pel debutant Rahul Jain, criat a l’Himàlaia i educat als Estats Units. 
 • . 8 de gener de 2018 Assaig musical de la peça "La baixada del pi"
  El primer acte previ de les Festes de Sant Sebastià del 2018 és l'assaig musical de la peça "La baixada del pi".  Serà amb la Banda de Matadepera,  i l'acte obert a tothom, estarà sota la direcció del mateix compositor, Sergi Cuenca.
 • . 7 de gener de 2018 Nova Aula d'Estudi nocturna pel jovent
  Punt Jove de Matadepera  organitza, a partir del diumenge 7 fins al 18 de gener  una nova Aula d'Estudi al Casal de la Gent Gran per tal que els estudiants universitaris tinguin un espai per preparar els seus exàmens. L'Aula estarà disponible de diumenge a dijous entre les 9 del vespre i 2/4 de 2 de la matinada. Tanmateix, l’Hotel disposa d’una sala d’estudi per a tots els i les joves estudiant que necessitin un espai per preparar exàmens, estudiar, fer treballs en grup o simplement fer deures. L’espai d’estudi, separat de la sala gran de l’Hotel, està operatiu en l’horari d’obertura habitual de l’Hotel: totes les tardes de dilluns a divendres de 2/4 de 5 de la tarda fins a les 8 del vespre. Dilluns i dijous de  les 10 del matí fins 2 del migdia. De fet, l'Hotel és la millor alternativa per als estudiants els dijous al matí, perquè la Biblioteca no obre. Hi ha wifi i dos portàtils a disposició de les persones que utilitzen la sala d’estudi. Per a més informació, 93 787 02 58 o a puntjove@matadepera.cat.
 • 7 de gener de 2018 Marató de pel·lícules per començar l’any
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Com ja és tradició d’altres anys, aquest primer diumenge de gener s’oferirà una Marató de Sessions Perdudes que començaran a les 11 del matí i que s’allargaran fins a les 9 del vespre. Els títols que s’oferiran seran “Photographing Fairies” (1997), de Nick Willing; “The Stalking Moon” (1968), de Robert Mulligan; “La Rose de Fer” (1971), de Jean Rollin; “The Cars that ate Paris” (1974), de Peter Weir; i “Blinkende Lygter” (2000), d'Anders Thomas Jensen. 
 • . 5 de gener de 2018 Cavalcada de Reis a Matadepera
  Un any més, SSMM els Reis d’Orient passaran per Matadepera per fer la tradicional Cavalcada i deixar regals a la nit als minyons que hagin fet bondat. Serà el divendres 5 a les 6 de la tarda quan s’iniciarà la comitiva des del Pavelló, per continuar per la plaça Sant Jordi, carrer Sant Llorenç, Sant Isidre, plaça de Cal Baldiró, carretera de Terrassa, carrer Joan Paloma i plaça de l’Ajuntament, on els Reis seran rebuts per les autoritats i sortiran al balcó per saludar a tots els matadeperencs presents a la plaça. La cavalcada seguirà llavors pels carrers Montserrat, i Sant Joan, on faran una parada davant de l’església per dirigir-se a peu fins a la plaça de casal per fer la tradicional ofrena al pessebre vivent que organitzen els Amics del Teatre de Matadepera . Llavors es reprendrà la cavalcada pels carrers Sant Joan, Sant Llorenç, i plaça Sant Jordi, per finalitzar al pavelló, on els Reis lliuraran una joguina als nens i nenes menors de 7 anys empadronats a Matadepera. Les portes del Pavelló s’obriran a partir de les 20:30h, i a partir de les 9 del vespre o quan Reis hagin recuperat les forces, atendran a tots els nens i nenes personalment.
 • . 5 de gener de 2018 Últim dia per adquirir els targetons de Reis
  Com cada any, els nens i nenes empadronats a Matadepera i de fins a 7 anys (nascuts entre el 2010 i el 2017) reben un targetó per recollir una joguina a mans dels Reis d’Orient el 5 de gener al Pavelló. La venda de targetons per altres nens s’allargarà fins al 5 de gener a l’OAC. El preu és de 12 €uros. 
 • . 28 de desembre de 2017 DAMA convida al director d’orquestra Salvador Brotons
  DAMA Matadepera organitza per aquest dijous 28 de desembre a les 8 de la tarda i al Casal de Cultura una altra de les seves xerrades trimestrals d’interès general i obertes a tothom. En aquesta ocasió, serà amb el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons (Barcelona, 1959) que impartirà una conferència que portarà per títol "Música, mestre!" Entre d’altres fites, des del 1991, és el director titular de la  Vancouver Symphony Orchestra , al front de la qual ha estat distingit amb el premi "Arts Council" atorgat pel Clark County i la ciutat de Vancouver. En el nostre país ha estat el director titular de l' Orquestra Simfònica del Vallès (1998-2002) i de l' Orquestra Simfònica de les Illes Balears (1998-2001).-2001). També exerceix de professor de direcció d'orquestra i composició a l’ Escola Superior de Música de Catalunya . Actualment és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona . En la seva labor com a compositor, destaca una òpera, una opereta, i diverses composicions com sonates, simfonies, concerts i sardanes.
 • . 27 de desembre de 2017 Radioteatre: "El pessebre", de Joan Alavedra
  Matadepera Ràdio continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Miquel Dalmau, el control tècnic i la presentació van a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. Pel 27 de desembre, a les 10 de la nit, es recupera un clàssic nadalenc que es va emetre per primera vegada l'any 2012: "El pessebre” de Joan Alavedra, que serà interpretat, per les veus d’Antònia Genescà, Montserrat Pons, Maria Glòria Farrés, Nil López, Albert Puig, Francesc Muntada, Montserrat Santamaria i Ivan Palomares.
 • . 26 de desembre de 2017 Trobada i esmorzar per anar a triar el pi
  Aquest dimarts 26 de desembre, Festa de Sant Esteve, marca l'inici dels actes previs de les festes. De bon matí, a les 9 i a la Granja Tastets de Saint Honoré (al carrer Sant Joan, 67), es farà la trobada i esmorzar per anar a triar el pi de Sant Sebastià. Reunió, doncs, d’aquells interessats per escollir el millor pi per les festes d’enguany. Cal conjugar moltes opinions i valorar tots els aspectes; que tingui bon accés, que sigui recte, que sigui llarg, que no sigui molt prim ni massa gruixut...
 • . 23 de desembre de 2017 Últim dia del Mapping de Nadal
  Després de l’èxit de l’any passat, aquest Nadal torna a projectar-se un mapping a la façana del número 2 de la carretera de Terrassa. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omple de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. Aquest dissabte 23 de desembre serà el darrer dia en què els matadeperencs podran veure el mapping, en passis de 10 minuts que s’aniran repetint a intervals des de les 18 hores i fins a les 21 hores.
 • . 23 de desembre de 2017 Inauguració del Pessebre de Nadal
  Com és tradició de molts anys, no hi faltarà el pessebre elaborat com cada any amb molta traça pels Amics del Pessebre de Matadepera que aquest any fan 40 anys. Serà el 23 de desembre a partir de les 6 de la tarda a la Plaça del costat de l’església. Com és tradició, hi haurà torrades amb oli i sal per a tothom que vulgui acostar-s’hi. I tot seguit, el Cor de Noies de Matadepera oferirà un recital de cançons nadalenques tradicionals al costat del pessebre. 
 • . 20 de desembre de 2017 Inauguració del Mapping de Nadal
  Després de l’èxit de l’any passat, aquest Nadal tornarà a projectar-se un mapping a la façana del número 2 de la carretera de Terrassa. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omplirà de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. La bona acollida que va tenir aquest espectacle les passades festes ha fet que s’hagi ampliat a dos dies més les projeccions,. D’aquesta manera, els matadeperencs podran veure el “mapping” del 20 al 23 de desembre. Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18 hores i fins a les 21 hores.
 • . 19 de desembre de 2017 Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés
  La Biblioteca Àngel Guimerà continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel 19 de desembre a les 7 de la tarda.
 • . 18 de desembre de 2017 Joguines pels nens i nenes de Matadepera
  Com cada any, els nens i nenes empadronats a Matadepera de fins a 7 anys (nascuts entre el 2010 i el 2017) rebran un targetó per recollir una joguina a mans dels Reis d’Orient el 5 de gener al Pavelló. La venda de targetons per altres nens començarà el 18 de desembre i s’allargarà fins al 5 de gener a l’OAC. El preu és de 12 €uros.
 • . 18 de desembre de 2017 Últims dia per demanar places a l'Escola Bressol
  Es tracta de dues places a P2 i una a P1
 • . 17 de desembre de 2017 Andrei Tarkovsky, convidat al CineClub Matadepera
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Per al diumenge 17 de desembre s’oferirà un clàssic del cineasta soviètic Andrei Tarkovsky “Stalker”, un film postapocalíptic que va dirigir l’any 1979. 
 • Big Drums 17 de desembre de 2017 "Big Drums" a la temporada d'arts escèniques
  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ.  La sisena actuació tindrà lloc el 17 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de dansa i música de la Companyia Camut Band  titulat “Big drums”.   Formada per tres ballarins i dos percussionistes, “Big drums” és un espectacle en el que intervenen la percussió africana, el tap dance, la veu i el ball sobre sorra. Està composat de diferents parts que s’alternen sense pausa. 
 • . 17 de desembre de 2017 Mercat de Nadal a la Masia La Tartana
  Un any més, el que fa set, la Masia La Tartana acollirà una nova edició del Mercat de Nadal obert a tothom, on hi haurà paradetes que oferiran diversitat de productes per poder realitzar les compres i regals de Nadal. També hi haurà servei de Bar. L’entrada és gratuïta i l’horari serà de les 11 del matí fins a les 8 del vespre d'aquest diumenge 17 de desembre.  
 • . 17 de desembre de 2017 7ª hamburguesada amb la Marató de TV3
  El Matadepera 88 Hoquei organitza per aquest 17 de desembre una nova edició de la ja tradicional Hamburguesada que torna a col·laborar amb la Marató de TV3 . El programa d'actes començarà a 2/4 de 10 del matí al mateix pavelló, amb l'inici del torneig amb partits de sala per categories amb pares i mares, i a l'acabar, als volts de la 1 hi haurà una foto de grup amb tots els participants; un aperitiu, i el dinar.  Com d'altres anys, es demanarà una aportació de 3 €uros per persona que aniran destinats íntegrament a la Marató de TV3 que enguany està dedicada a les malalties infeccioses. 
 • . 16 de desembre de 2017 Concert de guitarristes matadeperencs al Casal
  El Casal de Cultura acollirà aquest dissabte 16 de desembre a les 8 del vespre un concert amb entrada gratuïta on hi tocaran quatre guitarristes de Matadepera: Isabel Garcia Rafanell, Ricard Sánchez (professor de l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou ), Ricard Segura (guitarrista del grup “La Corranda” i professor al Casal de la Gent Gran) i Tono Blasi, que ja ha ofert diversos concerts en solitari o amb altres músics al Casal.  Al concert s’interpretarà un repertori ben variat, des de música clàssica fins a arranjaments de temes molt coneguts tan moderns com populars.  
 • . 16 de desembre de 2017 Festival anual del Club Patí Matadepera
  El Pavelló Municipal acollirà aquest dissabte 16 de desembre a les 6 de la tarda el Festival Anual del Club Patí Matadepera on hi participaran tots els nens i nenes del club. També s’ha convidat a d’altres components d’altres clubs de la comarca per a què facin una demostració dels seus balls, en una actuació que comptarà amb diverses mostres de balls conjunts i individuals.
 • . 16 de desembre de 2017 Últim dia per inscriure's a la Cavalcada de Reis
  La Comissió de Reis de Matadepera organitza un any més la participació a la Cavalcada de Reis per al proper 5 de gener. En aquesta ocasió, s’instaura un mètode d’inscripcions. Fins aquest dissabte 16 de desembre a les 2 de la tarda, hi haurà al Casal de Cultura uns fulls per inscriure’s que caldrà i dipositar a la bústia que s’hi instal·larà.   En el cas que hi hagi un volum molt elevat d’inscripcions, es prioritzarà als participants de més edat. Un cop acabat el termini d’inscripció, els membres de la Comissió de Reis trucaran a les persones que participaran a la cavalcada de Reis 2018 per donar-los tots els detalls.
 • . 16 de desembre de 2017 Meditació número 81 dedicada a l’alegria de viure
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres ha programat una nova sessió de meditació oberta a tothom que tindrà lloc el dissabte 16 de desembre a les 11 del matí al Casal de Cultura. Com sempre, es prega puntualitat.   En aquesta ocasió, es tractarà l’alegria de viure, aquesta manifestació que sentim a dins i que es comunica al voltant nostre; aquesta espurna que encén llumetes en el nostre cor i en el de molts altres que creuen el nostre camí. Com és tradició a la darrera sessió de l’any, es convida als participants a portar un petit present, fruit de la pròpia creativitat, per oferir-lo a una de les persones del grup. L’atzar decidirà, un cop més, a qui si li dona i qui ho rep.  
 • . 16 de desembre de 2017 Visita del Missatger Reial
  Com cada any, el Missatger Reial de SSMM els Reis d’Orient visitarà Matadepera per recollir les cartes amb els desitjos dels nens i nenes. Estarà a la Sala d’Actes del Casal el pròxim 16 de desembre, d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia. 
 • 15 de desembre de 2017 “Una nit d’òpera” torna a convidar “La traviata”
  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua  aquest divendres 15 de desembre la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. El títol programat per aquest divendres serà un dels més coneguts de tot el repertori “La traviata”, de Giuseppe Verdi basada en un llibret de Francesco Maria Piave, inspirat a la seva vegada en la famosa novel·la d’Alexandre Dumas publicada l’any 1848. Estrenada el 6 de març de 1853 al Teatre de la Fenice de Venècia, va arribar a Barcelona per primer cop el 1855. La versió que s’oferirà és una producció de l'Òpera de Paris de 2014, amb Diana Damrau i Francesco Demuro, dirigits per Francesco Ivan Ciampa.
 • . 15 de desembre de 2017 Xarxa se solidaritza amb la Marató de TV3
  Xarxa Matadepera ha organitzat per aquest 15 de desembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura, un nou espectacle per a públics familiars. Es tracta de l’obra “Un Nadal de pastorets”, que anirà a càrrec de la companyia Teatre Obligatori . L'entrada val 3 €uros.  L’arribada de l’Àngel de l’Anunciació espanta el ramat de la Rovellona i el Fredolic i les seves ovelles acaben escampades pel món. Mentre intenten aplegar-les, es troben cara a cara amb en Banyeta! Entre picabaralla i picabaralla, els nostres herois de samarra i barretina faran cagar el tió i cantaran amb els més menuts les nadales més populars Tot el que es reculli anirà destinat a la Marató de TV3 .
 • . 15 de desembre de 2017 Música de Nadal als carrers de Matadepera
  L’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou i la Coral Endavant del Casal de la Gent Gran han organitzat un any més un activitat que omplirà els carrers de Matadepera de música. Serà el divendres 15 de desembre a partir de les 5 de la tarda, quan alumnes i voluntaris actuaran en diferents punts del centre del poble. A les sis de la tarda la Coral Endavant i els grups de cant coral de l’escola de música faran una cantada de nadales conjunta a la Plaça del Bosquet. Tot seguit, Benestar Social ha organitzat una xocolatada amb melindros per passar el fred. L’activitat està inscrita a la Marató de TV3 i la recaptació voluntària anirà destinada a col·laborar-hi. A la dreta, el concert de l'any passat del Cor de Noies a la plaça de l'Església. 
 • 14 de desembre de 2017 Els “Dijous a l’Hotel” acaben cicle amb “Coriolà”
  L’Hotel enllesteix una nova temporada, la número 26 dels anomenats "Dijous a l'Hotel", concerts per amenitzar les nits d'aquest dia de la setmana. Els concerts són de franc i tenen lloc a partir de 2/4 d'11 de la nit. La iniciativa, de Punt Jove compta amb la col·laboració de JAM i Decibel Produccions . L’actuació per aquest 14 de desembre serà amb “Coriolà” que havia d'actuar el passat dijous 30 de novembre però que per raons alienes a l'organització el concert es va suspendre. La banda del Maresme va publicar, el 20 de gener, el seu segon disc, “La tremolor”, on proposen un pas més enllà en la sonoritat del grup: textures més elèctriques, ritmes més contundents i, per primera vegada, pinzellades d’electrònica. Un treball on es confirma la voluntat inconformista de la banda. Amb l’anterior disc, “El debut” (2014), “Coriolà” ja es va guanyar un lloc al panorama català, amb una gran rebuda entre el públic i la crítica. La gira d’aquest primer treball els va portar per escenaris de referència de tot el país com el BAM, FM de Vila-Seca, Let’s Festival, Músiques Sensibles, Festival Cruïlla, Primavera Sound als Barris, PopArb o Strenes, entre molts altres.
 • . 14 de desembre de 2017 Club de Lectura amb “Tristany i Isolda”
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat pel dijous 14 de desembre a les 7 de la tarda una nova sessió del Club de Lectura. Serà amb “Tristany i Isolda”, de Gottfried von Straussburg. L’acte serà moderat per la psicòloga i psicoanalista Mercè Collell. “Tristany i Isolda” es un poema inacabat escrit entre el 1200 i el 1210 que tracta la història de l’amor de Tristany envers la casada Isolda causat per un misteriós filtre amorós. L’obra és essencialment coneguda per l’òpera homònima de Richard Wagner. 
 • . 14 de desembre de 2017 Recepció de Nadal a l'Ajuntament
  Com és tradició de cada any, l’Alcaldessa i els regidors de l’ Ajuntament de Matadepera conviden a presidents d’entitats, associacions de veïns i matadeperencs en general a la recepció de Nadal que tindrà lloc el dijous 14 de desembre a les mateixes dependències municipals. Serà entre les 6 de la tarda i fins a 2/4 de 8. 
 • . 13 de desembre de 2017 Una Hora del Conte amb el gegant egoista
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat pel dimecres 13 de desembre a les 6 de la tarda i al mateix Casal de Cultura una Hora del Conte adreçada a nens i nenes a partir dels 3 anys d’edat. La companyia Pengim-Penjam explicarà el famós conte d’Oscar Wilde “El gegant egoista” en una versió que inclou un cello en directe. 
 • 12 de desembre de 2017 El “Documental del mes” projecta “Renda bàsica”
  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del desembre tindrà lloc el dimarts 12 de desembre i portarà per nom “Renda bàsica”, dirigida aquest 2017 per Christian Tod. El film reflexiona sobre una idea radical que està de nou al cim de l’agenda social, la renda bàsica garantida. Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. 
 • . 12 de desembre de 2017 Taller a la Biblioteca: “Bon Nadal!”
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat pel dimarts 12 de desembre a les 5 de la tarda un taller infantil adreçat a nens i nenes de 4 i 5 anys que portarà per nom “Bon Nadal!” i que tindrà lloc a la mateixa biblioteca. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca ja que les places estan limitades a 20 nens. L’activitat és gratuïta. 
 • . 10 de desembre de 2017 La controvertida “L’arbre de Guernica” al CineClub
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Per al diumenge 10 de desembre s’oferirà “L’arbre de Guernica”, la polèmica recreació de la Guerra Civil espanyola que va rodar Fernando Arrabal l’any 1975. 
 • . 3 de desembre de 2017 Últim dia de l'Operació "Nen de Nadal" a Matadepera
  L’organització   Samaritan’s Purse   i l’ONG cristiana   Decisión en Espanya   han tornat a organitzar aquest any la campanya “Operació Nen de Nadal” per la qual es recullen caixes de sabates amb regals per repartir-los als nens i nenes més necessitats de diverses zones d’Àfrica. L’operació consisteix en dipositar en una caixa de sabates joguines com nines, camions, peluixos, cotxets, una pilota, o material escolar. No s’han d’incloure aliments, medicines ni cap objecte relacionat amb la violència. Les capses es poden dipositar al Casal de la Gent Gran fins aquest 3 de desembre. L’any passat es van recollir a Matadepera 280 caixes, procedents de particulars però també de les escoles  Ginesta   i   Montcau-La Mola ,  Joan Torredemer , del Casal de Cultura i del Casal de la Gent Gran. Arreu de Catalunya es van recollir 6.969 caixes i a tot l’estat, 41.107. 
 • . 3 de desembre de 2017 Un clàssic dels 70’s a CineClub Matadepera
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Per al primer diumenge de desembre, el dia 3, s’oferirà “Harold and Maude”, un dels films més icònics dels anys 70’s que Hal Ashby va dirigir l’any 1970 amb Ruth Gordon i Bud Cort
 • Oques cretines 3 de desembre de 2017 "Oques cretines" al Casal de Cultura
  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ.  La sisena actuació tindrà lloc el 3 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta de l’obra de teatre “Oques cretines”, un espectacle amb textos de Karl Valentin dirigit per Lluïsa Mallol, i amb Blanca Pàmpols, Josep Maria Mas i Ferran Castells d’intèrprets.  A partir de 12 peces breus i una cançó, es transita pel divertit i singular món de l’autor, pallasso, cabaretista, i home orquestra Karl Valentin (1882-1948). Un món en el que parlant la gent No s’entén i Res és el que sembla. Com un mal son en una nit de desembre...  
 • . 2 de desembre de 2017 Esmorzar de suport als presos polítics
  La delegació local del Partit Demòcrata ha organitzat per aquest dissabte 2 desembre un esmorzar de suport als presos polítics, i especialment al Conseller Josep Rull, persona molt vinculada al Vallès i especialment a Matadepera.  L'acte tindrà lloc a les 11 al Bosquet, a tocar del casal de la gent gran.  El preu per l'esmorzar serà de 10€, (botifarra i pa amb tomàquet), i l’import anirà destinat a la caixa de solidaritat de suport als presos polítics.
 • . 2 de desembre de 2017 Inscripcions per participar a la Cavalcada de Reis
  La Comissió de Reis de Matadepera organitza un any més la participació a la Cavalcada de Reis per al proper 5 de gener. En aquesta ocasió, s’instaura un mètode d’inscripcions. Des del dissabte 2 de desembre i fins al dissabte 16 de desembre a les 2 de la tarda, hi haurà al Casal de Cultura uns fulls per inscriure’s que caldrà omplenar i dipositar a la bústia que s’hi instal·larà.   En el cas que hi hagi un volum molt elevat d’inscripcions, es prioritzarà als participants de més edat. Un cop acabat el termini d’inscripció, els membres de la Comissió de Reis trucaran a les persones que participaran a la cavalcada de Reis 2018 per donar-los tots els detalls.
 • . 2 de desembre de 2017 Matadepera acull un campionat mundial d’Scrabble
  L’ Associació de Jugadors d’Scrabble en Català , el Club Scrabble Palma i Scrabble Matadepera organitzen aquest dissabte 2 de desembre el segon Campionat Mundial d’Scrabble Duplicat en català. Aquesta segona edició tindrà lloc en doble seu, una continental, a Matadepera, i una altra insular, a Palma de Mallorca. Ambdós espais oferiran una inscripció de fins a quaranta places cadascuna, la qual cosa significaria que, en cas de completar-se, un total de vuitanta jugadors es disputarien el segon ceptre mundial de l’Scrabble duplicat en català. Tota l’activitat es desenvoluparà de forma simultània en ambdues seus. A les 9:00h tindrà lloc l’acollida, en la qual els jugadors pagaran la quota d’inscripció i rebran tot el material necessari per poder jugar les partides amb totes les garanties de comoditat i excel·lència. La primera partida acabarà a les 13:30h. La segona començarà en haver dinat, a partir de les 15:30h. El veredicte final i lliurament de premis s’efectuarà a les 19:30h. La classificació final general es generarà amb la mitjana de les posicions obtingudes pels jugadors en les dues partides. 
 • . 29 de novembre de 2017 El Radioteatre de MTR posa en escena Harold Pinter
  Matadepera Ràdio continua aquest darrer dimecres de mes, i com és habitual a les 10 del vespre, una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Com sempre, l'emissió es pot recuperar a l'endemà al web de l'emissora. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació va a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. L’obra que es presenta és “Engany”, del dramaturg, poeta, guionista i actor anglès, premi Nobel de Literatura Harold Pinter, que va viure entre el 1930 i el 2008 i que està considerat un dels grans colossos de les lletres del segle XX. El seu origen es troba en una experiència pròpia de Pinter, de quan estava casat amb l’actriu Vivien Merchant i va tenir un relació extramatrimonial amb Joan Bakewell, que acabaria provocant no només el seu divorci sinó també un procés d’autodestrucció de Merchant que l’abocaria a una prematura mort l’any 1983. Fruit d’aquest desgavell emocional sorgiria aquest “Engany”, “Betrayal” en la seva versió original que va estrenar-se el 15 de novembre de 1978 al National Theatre de Londres amb la direcció de Peter Hall i les interpretacions de Penelope Wilton, i Michael Gambon.  A la dreta, l'elenc de l'obra "Engany" que es posa en escena a Matadepera Ràdio . 
 • Club de Lectura Juvenil 28 de novembre de 2017 Club de Lectura juvenil
  Vist l’èxit de les anteriors convocatòries, la Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una nova sessió de Club de Lectura juvenil adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre els 9 i els 11 anys. El llibre a comentar serà "Les aventures de la mà negra", de Hans Jürgen Press. 
 • . 28 de novembre de 2017 Visita de l'Oficina Mòbil d'Informació al Consumidor
  La Regidoria de Promoció Econòmica i la  Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia del dimarts 28 de novembre. 
 • 26 de novembre de 2017 CineClub s’afegeix al dia contra la violència de gènere
  CineClub Matadepera  s’afegeix als actes commemoratius del Dia Internacional contra la violència de gènere amb la projecció del film “Tyrannosaur”, producció britànica dirigida per Paddy Considine l’any 2011. Serà el diumenge 26 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda a l’Hotel. La sessió és gratuïta i s’ofereix en versió original subtitulada. “Tyrannosaur” és un drama social que explora les profunditats de la violència humana, un  relat de la supervivència angoixada en aquests temps d'aprensió i derrota. Debut del director Paddy Considine, es tracta de l'expansió de “ Dog Altogether” , un curt realitzat anteriorment, que tracta la història d’un home alcohòlic, vidu, violent i autodestructiu que coneix, a arrel d'una baralla, una dona profundament religiosa. Tot i que al principi ell es burla de la seva fe, aviat descobreix que porta una vida plena de dolor i confusió. Història de com l'amistat pot trobar-se fins i tot als llocs més foscos. El film va ser premiat a a nombrosos festivals, entre els quals: Festival Sundance, British Independent Film Awards, Premis BAFTA, Festival de Chicago, Mar del Plata...
 • Pintamúsica 26 de novembre de 2017 Teatre, música i art amb "Pintamúsica"
  En el marc del segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera la Regidoria de Cultura  ha programat un espectacle infantil organitzat per Xarxa Matadepera . Serà amb “Pintamúsica”, on un quadre blanc, quatre colors i música clàssica i popular en directe són els ingredients principals d’aquesta experiència creativa per a nadons i els seus acompanyants. Tres músics, actors i cantants són els encarregats de guiar-nos en aquest viatge creatiu a través de les estacions de l’any que ens porten a crear una adaptació del quadre “Dona i ocells en la nit” de Joan Miró. Això és Pintamúsica: un viatge sensorial per escoltar, mirar i crear! Tindrà lloc el diumenge 26 de novembre a les 11 del matí a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El preu és de 5 €uros.  
 • Tortell Poltrona 25 de novembre de 2017 Tortell Poltrona al cicle d’arts escèniques
  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ. La cinquena actuació havia de tenir lloc el passat 19 de novembre amb un espectacle de Tortell Poltrona i Albert Pla, però circumstàncies alienes a l’organització van obligar a suspendre l’espectacle. En la seva substitució, s’ha programat un altre espectacle de circ, “Post Clàssic” també amb Tortell Poltrona, que tindrà lloc el 25 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El preu és de 5 €uros. “Post clàssic” és un espectacle trepidant carregat dels esquetxos i números del Poltrona que han fet història. Un espectacle on hi ha l’essència del pallasso de sempre i el repte de innovar.
 • . 25 de novembre de 2017 Taller gratuït d’autoprotecció al Casal de Cultura
  La Diputació de Barcelona ha organitzat pel dissabte 25 de novembre un taller gratuït d’autoprotecció, suport vital bàsic i DEA que tindrà lloc al Casal de Cultura a les 10 del matí i que és obert a tothom. L’objectiu del taller és dotar als participants d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar, entenent i aplicant els conceptes de prevenció. D’entre els continguts que es tractaran hi haurà una introducció sobre l’autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció); i situacions d’emergència més freqüents, amb demostració de desfibril·lació externa automatitzada. Els interessats poden trucar a l’Ajuntament (93 787 02 00), demanant per la Regidoria de Salut, o bé enviant un correu electrònic reservant plaça a les adreces: sanchezant@matadepera.cat o massmr@matadepera.cat .
 • . 24 de novembre de 2017 Tercer Sopar Solidari “Petits detalls”
  El Club Esportiu Terrassa Hockey acollirà el proper divendres 24 de novembre a les 9 del vesprela tercera edició del Sopar Solidari “Petits Detalls”, l’ONG creada pel matadeperenc Kiko Germain, que impulsa projectes per tal que nens i nenes orfes d’Uganda puguin tenir una vida més digna i justa.  La trobada, que consistirà en aquesta ocasió amb una degustació, té un preu de 40 €uros que aniran íntegrament a favor de l’ONG. Les places són limitades i per a més informació i reserves, cal trucar al 658 985 519. L’acte compta amb la col·laboració de Par·ill i Andrea Vicens de “Masterchef”. 
 • 24 de novembre de 2017 “I Pagliacci” al cicle “Una nit d’òpera”
  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua  aquest divendres 24 de novembre la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. El títol programat per aquest divendres serà “I Pagliacci”, una de les òperes més representatives del gènere "verista" que tant d'èxit va tenir a finals del segle XIX. Original de Ruggero Leoncavallo (1857-1919), la versió que s’oferirà és la producció del Festival de Pasqua de Salzburg del 2015 amb Jonas Kaufmann, Ludmyla Monastyrska, dirigits per Christian Thielemann i amb la Staatskapelle de Dresden . 
 • . 24 de novembre de 2017 Últim dia de l'exposició "Photo Voice"
  Punt Jove va inaugurar el passat divendres 10 a la tarda l’exposició “Photo Voice. The Power of  Equality”, un recull fotogràfic de l’intercanvi Erasmus + que va tenir lloc a Matadepera, on un grup de joves de Matadepera i Terrassa van treballar la perspectiva de gènere amb joves de d’altres sis països d’Europa. L’exposició estarà oberta fins aquest divendres 24 de novembre. 
 • L'Hotel 24 de novembre de 2017 Taller contra la violència de gènere
  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, s’ha organitzat pel divendres 24 de novembre a les 5 de la tarda un Taller al Punt Jove. 
 • . 24 de novembre de 2017 Lectura del Manifest del 25N
  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, pel dia abans, el divendres 24 s’ha convocat la lectura del manifest que serà llegit per l’Alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona a les 12 del migdia davant l’Ajuntament. 
 • Marion Harper 23 de novembre de 2017 Els “Dijous a l’Hotel” convida Marion Harper
  L’Hotel acull una nova temporada, la número 26 dels anomenats "Dijous a l'Hotel", concerts per amenitzar les nits d'aquest dia de la setmana. Els concerts són de franc i tenen lloc a partir de 2/4 d'11 de la nit. La iniciativa, de Punt Jove compta amb la col·laboració de JAM i Decibel Produccions . L’actuació del 23 de novembre serà amb Marion Harper, que vindrà amb el seu nou disc. Un treball que arriba 2 anys després de la publicació del seu primer llarga durada “Cotton Candy” amb el que ha girat per més de 50 localitats diferents, tant de Catalunya, Espanya, com Europa i li va servir per guanyar el Premi Descobertes 2016 pel Festival STRENES i una nominació a Millor Artista Revelació pels Premis ARC i fer-se així, un lloc en el panorama musical independent català. Amb aquest nou disc, Harper opta per una sonoritat electrònica més fosca, sense perdre la llum de la seva música, però endinsant-se en camins més obscurs.
 • . 23 de novembre de 2017 Acte d’homenatge a la professora Araceli Contreras
  L’ Institut Matadepera homenatjarà aquest dijous 23 de novembre a les 6 de la tarda a Araceli Contreras, professora de francès i secretària del centre que va morir el passat 3 de setembre a l’edat de 55 anys després d’una malaltia detectada fa pocs mesos. Contreras va començar a treballar al centre l’any 2005, on va exercir diversos càrrecs, com ara coordinadora de batxillerat. Des del 2009 i fins al febrer formava part de l’equip directiu com a secretària.
 • . 23 de novembre de 2017 Últim dia per apuntar-se a les places vacants de la Ralet
  La Regidoria d'Ensenyament ha anunciat la convocatòria per accedir a 1 plaça de P1 (nascuts al 2016) i 2 places a P2 (nascuts al 2015), per aquest curs 2017/18. Les sol·licituds per accedir a la convocatòria es poden fer a l' Oficina d'Atenció Ciutadana  fins al 23 de novembre. Del 24 de novembre a l'1 de desembre hi haurà la baremació, sorteig, l’adjudicació de places i la matriculació, i entre l'1 i el 4 de desembre, inici de les classes.   La documentació a aportar així com la forma d’adjudicació de les places es poden descarregar i consultar a la SEU de l’ajuntament (tràmits ensenyament-inscripció escola bressol) o be es pot demanar directament a l’OAC. El full de preinscripció i altra documentació s'hauran de presentar i registrar a l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de dilluns a divendres, de 9 a 2. Per a més informació, consulteu el document que trobareu al destacat superior d'aquesta pàgina web . 
 • Tertúlia Musical 21 de novembre de 2017 Una nova sessió de les Tertúlies Musicals
  La Biblioteca Àngel Guimerà  continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Núria Munt i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel 21 de novembre a les 7 de la tarda.
 • Imatge del documental 21 de novembre de 2017 Cinefòrum relacionat amb el 25N
  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, s’ha organitzat pel dia 21 a les 5 de la tarda (i no a 2/4 de 6 com s'ha anunciat) i al Casal de la Gent Gran un cinefòrum on es projectarà el film “La mujer, cosa de Hombres de TVE” d’Isabel Coixet. L’acte està oberta a tothom. Després de la projecció s’obrirà un debat per contrastar les diferents mirades i perspectives de les diferents generacions a l’hora d’analitzar el tema. 
 • 19 de novembre de 2017 “The cockpit”, film d’animació japonès al CineClub
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Per aquest diumenge 19 de novembre està previst projectar "The cockpit” (1993) film d’animació japonès dirigit per Yoshiaki Kawajiri, Takashi Imanishi i Ryousuke Takahash  
 • Poltrona i Pla 19 de novembre de 2017 Tortell Poltrona i Albert Pla a Matadepera ACTE SUSPÈS
  La Regidoria de Cultura  continua el segon cicle de la temporada d’arts escèniques i música a Matadepera que es perllonga fins al desembre i que inclou teatre, poesia, música, dansa, i fins i tot circ.  La cinquena actuació tindrà lloc el 19 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i el preu és de 5 €uros. Es tracta d’un espectacle de circ amb Tortell Poltrona i Albert Pla que porta per nom “Poltrona-Pla”. Hi ha un escola perduda allà al mig del Montseny, on només hi estudien els infants... on només hi estudien els infants que somien amb truites, és l'escola dels somiatruites... Tortell Poltrona i Albert Pla fa temps que estudien en aquesta escola. No sabem si volen ser pallassos i cantar, o ser cantants i fer el pallasso. Albert Pla dota les seves cançons d'una particular personalitat extrema, de vegades de cert contingut polèmic, i en altres ocasions amb un toc infantil. Poltrona és tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria. 
 • . 19 de novembre de 2017 Excursió a les barraques de l’Obaga del Guix
  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat per aquest diumenge 19 de novembre una excursió a les barraques de l’Obaga del Guix, a Castellar del Vallès. La sortida es farà com sempre des del pavelló pel cantó de la riera a les 8 del matí i en cotxes particulars, que es desplaçaran fins a Castellar del Vallès. L’origen de l’excursió es troba en un grup de persones de Castellar del Vallès, anomenat “Grup de Recerca de la Pedra Seca” que es van proposar, des de l’any 2007, redescobrir i rehabilitar edificacions de pedra seca (barraques, forns de cal i d’obra). Amb l’ajut de veïns han multiplicat per 10 la xifra inicial i ja porten identificades més de 120 barraques, sense comptar els forns. Joan Roura, un dels fundadors del grup guiarà l’excursió. La distància a recórrer és de 4’40 quilòmetres, i la dificultat és baixa, amb només un parell de pujades, pel que el temps a invertir serà de 3 hores sense comptar aturades. Cal portar esmorzar. Cal inscriure’s al correu electrònic uem@uem.cat o per telèfon al 608 096 668 i portar l’esmorzar. Als no federats no es cobraran els 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores ja que és una excursió fàcil que no presenta cap perill.  
 • La discreció 18 de novembre de 2017 Meditació número 80 dedicada a la discreció
  La delegació matadeperenca d’ Agermanament sense fronteres ha organitzat pel proper dissabte 18 de novembre a les 11 del matí una nova meditació, la que fa la número 80. Com sempre, tothom és convidat a compartir una estona de reflexió que tindrà lloc al Casal de Cultura i on es prega puntualitat. El tema a tractar serà la discreció. I és que després de l’energia esvalotada de les situacions que estem vivint, passar uns moments reflexionant sobre aquesta virtut que no està gaire de moda ens ajudarà a retrobar el nostre centre. Encara que no ho sembli, estem en voltats de persones discretes que són molt valuoses però que no ho pregonen, ni se’n vanten. Valors que cal descobrir més amb el cor que amb la aparença que donen a primera vista. 
 • . 17 de novembre de 2017 Berenar i espectacle infantil a Cal Baldiró
  En el marc dels actes organitzats per la Regidoria de Benestar Social per commemorar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la violència de gènere, s’ha organitzat un pel divendres 17 a partir de les 5 de la tarda a la Plaça de Cal Baldiró. Mitja hora més tard, a 2/4 de 6, espectacle infantil: "El viatge al món dels contes" amb Trama 
 • 16 de novembre de 2017 Els “Dijous a l’Hotel” conviden “Senyor dels llamps”
  L’Hotel acull una nova temporada, la número 26 dels anomenats "Dijous a l'Hotel", concerts per amenitzar les nits d'aquest dia de la setmana. Els concerts són de franc i tenen lloc a partir de 2/4 d'11 de la nit. La iniciativa, de Punt Jove compta amb la col·laboració de JAM i Decibel Produccions . L’actuació del 16 de novembre serà amb “Senyor dels llamps”, un grup sense pretensions, que canta i toca tal com raja i amb moltes ganes de riure’s de tot, començant per ells mateixos.  Sorgits de l'imaginari d'Oriol Iglesias, bateria de grups rockers com “Katarrama” i “Pèl de Gall”, aquesta vegada ha decidit canviar d’instrument i fer que la guitarra el guiés per terrenys desconeguts fins ara a l’hora de composar. I el resultat és un disc amb nou senzills que beuen de la música ballable amb tocs de rumba, reggae , ska i pop-rock. Melodies directes per a lletres directes que segur que no deixaran ningú quiet a la cadira. I no només ha canviat la bateria per la guitarra, també s’ha llançat a cantar.    
 • 16 de novembre de 2017 Club de Lectura: “El llibre de la senyoreta Buncle”
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat pel dijous 16 de novembre a les 7 de la tarda una nova sessió del Club de Lectura. Serà amb “El llibre de la senyoreta Buncle”, de D.E. Stevenson. D. E. Stevenson, parenta de Robert Louis Stevenson, va aconseguir un gran èxit amb “El llibre de la senyoreta Buncle” (1934), un relat construït com una subtil bomba de rellotgeria carregada d’un finíssim humor escocès i una dissimulada mala idea. Al llarg de la seva vida, Stevenson va escriure més de cinquanta novel·les, dues de les quals són continuacions de la que es comenten avui: “Miss Buncle married ”  (1936) i “The Two Mrs. Abbotts ”  (1943). 
 • Hora del Conte 15 de novembre de 2017 Una Hora del Conte: “Més enllà de la vora del bosc”
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una Hora del Conte adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre els 4 i els 9 anys que tindrà lloc al Casal de Cultura el dimecres 15 de novembre a les 6 de la tarda. Anirà a càrrec de Sandra Rossi i portarà per nom “Més enllà de la vora del bosc”. Endinsar-se als boscos dels contes és emocionant, mai saps el que et pots trobar... Un arbre que parla per aquí, bruixes dolentes o estupendes per allà, bandits terribles amagats, granotes encantades i també desencantades, llops ferotges i llops sentimentals, ogres amb setanta dents... El boscos dels contes són una invitació per a aventurers.
 • Taller infantil 14 de novembre de 2017 Taller infantil a la Biblioteca Àngel Guimerà
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat per al proper 14 de novembre a les 5 de la tarda un taller infantil gratuït adreçat a nens i nenes amb edats compreses entre els 4 i els 5 anys que anirà a càrrec de Tot Lleure. El taller tindrà una durada d’una hora i per participar-hi cal inscriure’s prèviament a la mateixa biblioteca, ja que l’acte està limitat a 20 persones. Per a més informació, 93 730 01 92.
 • 12 de novembre de 2017 CineClub Matadepera projecta un film de Jean Rollin
  CineClub Matadepera prossegueix la seva temporada de sessions que tenen lloc a l'Hotel els diumenges a partir de 2/4 de 8 de la tarda. Com és habitual, són sessions gratuïtes, s'ofereixen en versió original subtitulada i en la seva programació hi prevalen títols alternatius i de culte, reservant una setmana del mes per a un títol clàssic. Per aquest diumenge 12 de novembre està previst projectar "La rose de fer” (1971) film de terror dirigit per Jean Rollin.    
 • londres.jpg 10 de novembre de 2017 "Un viatge a Londres a través del cinema”
  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr comença aquest divendres 10 de novembre el cicle de conferències de cinema obertes a tothom. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La primera conferència porta per nom “Un viatge a Londres a través del cinema” i proposa fer un recorregut pel seu centre visitant alguns dels llocs que han estat escenaris, en la ficció o en la realitat, d’algunes de les pel·lícules més famoses de la història del cinema. "Shakespeare in love" (1997), "La volta al món en 80 dies" (1956), "My Fair Lady" (1964), "El discurso del rey" (2010) "Mary Poppins" (1964), "Love Actually" (2003), "Peter Pan" (1953), "Skyfall" (2012), o "Harry Potter y la piedra filosofal" (2001), són algunes de les pel·lícules que es comenten. A la dreta, imatge del film "El discurso del rey" (2010).
 • . 10 de novembre de 2017 Inauguració de l’exposició Photo Voice
  Punt Jove inaugura aquest divendres 10 a les 6 de la tarda l’exposició “Photo Voice. The Power of  Equality”, un recull fotogràfic de l’intercanvi Erasmus + que va tenir lloc a Matadepera, on un grup de joves de Matadepera i Terrassa van treballar la perspectiva de gènere amb joves de d’altres sis països d’Europa. L’exposició estarà oberta fins al 24 de novembre i inclourà una xerrada on hi participaran alguns dels nois i noies que van participar a l’intercanvi de l’any passat. 
 • 9 de novembre de 2017 "The perfect fool" a la nova temporada dels Dijous a l'Hotel
  L’Hotel acull una nova temporada, la número 26 dels anomenats "Dijous a l'Hotel", concerts per amenitzar les nits d'aquest dia de la setmana. Els concerts són de franc i tenen lloc a partir de 2/4 d'11 de la nit. La iniciativa, de Punt Jove compta amb la col·laboració de JAM i Decibel Produccions . L’actuació del 9 de novembre serà amb “The Perfect Fool”, el projecte personal d'Albert Alegre, músic terrasenc afincat a Barcelona que lidera el grup des de l'any 2004, any on va sortir a la llum el seu primer disc homònim "The Perfect Fool". Després de nombroses actuacions arreu del país i de publicacions discogràfiques com "Footprints" (2006) i "Simply therapeutic" (2010) i amb una trajectòria de més de 12 anys a les espatlles, presenten el seu nou doble àlbum publicat enguany "Not everybody loves cheesecake" (Temps Record, 2017).
 • . 9 de novembre de 2017 Xerrada sobre l’ús d’internet en entorns familiars
  L’àrea  de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona a través de l’ Ajuntament de Matadepera ha organitzat per aquest dijous 9 de novembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura un taller-xerrada de formació per a pares i mares d’infants en edat compresa entre els 6 i els 16 anys amb el títol “Estratègia familiar en l’ús mes segur d’internet i les xarxes socials” L’activitat serà impartida per Tomàs Moré i Arqué, responsable del Programa Internet Segura, del Centre de Seguretat i Informació de Catalunya , i en ella es tractaran temes com saber controlar els dispositius i usos d’internet a casa, facilitar estratègies de seguiment de l’activitat dels infants i joves en internet, i iniciar-se en les configuracions bàsiques de privacitat a les diferents xarxes socials.  
Pàgina 1 de 74
Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43

Opcions

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43