Arxiu

Pàgina 1 de 80
 • . 13 de novembre de 2018 La complexitat del jihadisme, a “El documental del mes”
  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del 13 de novembre porta per nom “Of fathers and sons” i és un film dirigit per Talai Derki l’any passat. El director de “Return to Homs ” , torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d’Abu Osama, membre d’Al-Queada a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills son entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la Jihad. Descobrim des de dins què significa créixer amb un pare jihadista. Els seus dos fills, Osama i Ayman, adoren i admiren al seu pare i obeeixen les seves paraules, però mentre Osama sembla seguir el camí de la Jihad, Ayman vol tornar a l’escola… Després de guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance, Talal Derki ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia dels dos nens, ens permet comprendre la complexitat i la tragèdia del conflicte que viu Síria actualment.
 • . 13 de novembre de 2018 Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés
  La  Biblioteca Àngel Guimerà   continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, es tracten personatges que en algun moment de les seves vides han estat vinculats al món de la música però per diferents circumstàncies s’han mantingut a l’ombra. Les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel dimarts 13 de novembre a les 7  de la tarda.
 • . 12 de novembre de 2018 Exposició de dibuixos de Jordi Magrià, "Bicman"
  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una exposició al Casal de Cultura que s'inaugurarà aquest 12 de novembre i que es podrà veure fins aquest 19 del mateix mes de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 del vespre, i els dissabtes de 10 a 2 del migdia.   Es tracta d'una exposició de dibuixos de Jordi Magrià, “Bicman” 
 • . 12 de novembre de 2018 Nova jornada de renovació i expedició del DNI
  L’ Ajuntament de Matadepera  torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 4 de desembre. Dies més tard, el dia 11, està previst la recollida del document. En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana  (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 12 de novembre.   Els requisits exigits per obtenir el DNI us els podeu descarregar directament des del  banner  penjat a la portada.
 • . 11 de novembre de 2018 Espectacle de Xarxa per celebrar la Castanyada
  De cara a la celebració de la Castanyada, Xarxa Matadepera ha organitzat un nou espectacle infantil que tindrà lloc el dia 11 de novembre a les 12 del migdia (i no a les 6 de la tarda, com s'havia anunciat en un principi), i al Casal de Cultura. Serà amb “Contra Contes” que portarà la companyia L’últim vagó . El preu és de 3 €uros.
 • . 9 de novembre de 2018 Homenatge a Pedrolo amb Cesc Freixas
  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la   Regidoria de Cultura,  el divendres 9 de novembre a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra "Un homenatge a Pedrolo". I és que aquest 2018, Cesk Freixas fa un homenatge a aquest escriptor de l’Aranyó, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement. En un format únic i inèdit, el cantautor del Penedès, que també ha publicat dos llibres inspirats, entre altres autors, amb l’escriptor de La Segarra, vincularà la seves cançons amb la literatura i l’ideari polític de Pedrolo.Un concert on Freixas s’acompanyarà del seu inseparable guitarrista Víctor Nin, de la il·lustradora Marta Bellvehí, posaran a escena diferents textos de Manuel de Pedrolo. L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.
 • . 8 de novembre de 2018 ‘Inuk’ continua el cicle dels “Dijous a l’Hotel”
  La Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de Decibel continua aquest 8 de novembre una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous actuarà ‘Inuk’, quatre músics que engeguen un nou projecte artístic i personal. Musicalment venen d’estils molt diferents, com el jazz i la música clàssica, però la formació té sobretot una sonoritat folk (contrabaix, guitarra espanyola, percussió amb joguines, theremin i veus). A part de la música els uneix un profund sentiment animalista i d’amor per la naturalesa, cosa que es reflecteix en les seves lletres, properes a un realisme màgic i fantàstic. Tot just acaben d'enllestir el seu primer àlbum d’autor sota el nom de "Zoo", es tracta d'un material delicat i acústic que veurà la llum en els pròxims mesos.
 • . 8 de novembre de 2018 Un nou diàleg Matadesphera al Casal de Cultura
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà "Quins són els efectes sobre la producció i el consum d'aliments en el canvi climàtic i del canvi climàtic?” La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dijous 8 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda. 
 • . 6 de novembre de 2018 Xerrada sobre actituds per afavorir l’aprenentatge dels fills
  La Diputació de Barcelona i la Regidoria d’Ensenyament han organitzat pel proper dimarts 6 de novembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura una xerrada que portarà per nom “Actituds per afavorir l’aprenentatge dels fills i filles” i que serà impartida per Alba Castellví, sociòloga, docent, formadora de formadors, assessora educativa de famílies i mediadora familiar. La xerrada plantejarà temes com fer costat als fills per tal que puguin aprendre més i millor; com els podem ajudar a aprendre a ser més autònoms i responsables; i de quina manera els podem ajudar a interessar-se pels aprenentatges escolars i no escolars.
 • . 5 de novembre de 2018 Gent Gran de Matadepera fa una sortida a Andorra
  L’ Associació Gent Gran de Matadepera està preparant una sortida a Andorra que tindrà lloc els dies 14 i 15 de novembre. D’entre les activitats previstes, la visita dels Jardins de Juberi, a Sant Julià de Lòria, i la visita al Museu del Perfum d'Andorra , propietat de la Fundació Júlia Bonet on es podrà experimentar l’elaboració diverses fragàncies. El segon dia de l’estada serà lliure. El preu inclou totes les activitats programades, i és de 120 €uros (habitació doble), i 140 (habitació individual). La venda de tiquets es fa aquest dilluns 5, i el dijous 8 de novembre de 5 a 7 de la tarda al mateix Casal de la Gent Gran.
 • . 5 de novembre de 2018 Inauguració d’una exposició sobre Pedrolo
  En el marc dels actes que s’han organitzat amb motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, s’ha organitzat una exposició que tindrà lloc des del 5 i fins al 26 de novembre a la Biblioteca Àngel Guimerà .La mostra es podrà veure els hores d'obertura de la biblioteca: de dilluns a dissabte (tret de dijous) de 10 a 1, i tardes de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a 2/4 de 9. Portarà per nom “Pedrolo, més enllà dels límits”, està organitzada per a Institució de les Lletres Catalanes i presenta part de l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària, explicitant la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat.
 • . 31 d'octubre de 2018 Comença la setena temporada de Radioteatre
  Matadepera Ràdio enceta aquest dimecres una nova temporada de Radioteatre, la setena. Com sempre, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. El que es presenta aquest dimecres 31 d'octubre és “Ocells i llops", que serà interpretada per Maria Glòria Farrés, Montserrat Santamaría, Maria José Carim, Àngels Closa, Ricard Martínez, Nil López, Fèlix Garcia i Joan Sala. L'obra havia de passar per antena el passat mes de juny però dificultats tècniques ho van ajornar.  L’obra que es presenta és la número 50 des que va començar el programa. És original de Josep Maria de Sagarra, un dels autors més rellevants, i alhora més populars de la literatura catalana del segle XX. La seva obra, present en diverses ocasions en aquest radioteatre, inclou tots els gèneres, incloent poesia, novel·la i periodisme. “Ocells i llops” és un drama en tres actes que correspon als darrers anys de la vida de Sagarra, i malgrat la seva alta qualitat i la plena vigència que conserven bona part de les seves obres, no ha gaudit de tanta vigència com tantes d’altres del famós dramaturg. Estrenada el 23 de novembre de 1948 al Teatre Apolo de Barcelona, va ser estrenada al Nacional el 19 de febrer de 2014. A la dreta, foto de família dels actors d'aquest radioteatre. 
 • . 31 d'octubre de 2018 Una central nuclear al Casal de Cultura
  El Grup de Teatre Jove de Matadepera ha preparat pel dimecres 31 d’octubre a partir de les 6 de la tarda i fins a 2/4 de 9 i al Casal de Cultura, una experiència interactiva anomenada “Atòmica Matadepera”. Per participar-hi, cal fer un reserva prèvia al Punt Jove (Sant Isidre, 35; 93 787 02 58; puntjove@matadepera.cat ). 
 • . 30 d'octubre de 2018 AIUMA clausura els cursos d'estiu
  L 'Aula Interuniversitària de Matadepera tanca aquest 30 d'octubre els cursos d'estiu amb una xerrada sobre l'escriptor Manuel de Pedrolo, ara que es commemoren 100 anys del seu naixement. La conferència portarà per nom "Manuel de Pedrolo, la lògica de la llibertat" i anirà a càrrec del doctor Francesc Foguet i Boreu, coordinador del màster universitari en estudis teatrals de la UAB . L'acte tindrà lloc el dia 30 d'octubre a 2/4 de 8 de la tarda al Casal de Cultura. L'entrada és lliure.
 • . 28 d'octubre de 2018 Teatre al Casal: “L’amor venia en taxi”
  L’ Associació de la Gent Gran de Matadepera amb col·laboració del Casal de la Gent Gran organitzen pel proper diumenge 28 d’octubre una representació teatral. Es tracta de la popular obra “L’amor venia en taxi” que Rafel Anglada va estrenar al Teatre Romea de Barcelona l’any 1959. La representació tindrà lloc a les 6 de la tarda al Casal de Cultura i els intèrprets són un grup de teatre terrassenc de gent gran. La venda d’entrades es fa al Casal de la Gent Gran des del 8 i fins al 19 d’octubre. El preu de la compra per anticipat és de 3 €uros i el dia de la funció, 4 €uros.
 • 28 d'octubre de 2018 Triple sessió cinèfila de Castanyada
  Encetant una nova temporada on només es faran sessions especials, CineClub Matadepera ha organitzat una triple sessió de cinema amb motiu de la Castanyada. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda a l'Hotel, i com sempre, és oberta a tothom.  La primera sessió serà "Il demonio" (1963), de Brunello Rondi. Es continuarà amb "Eyes of fire" (1983), d'Avery Crounse. I s'acabarà amb "Return to Oz" que Walter Munch va dirigir l'any 1985. 
 • . 28 d'octubre de 2018 Segon concert de la Tardor Musical de Les Pedritxes
  Com ja és habitual, arribada la tardor, l’ Associació de veïns de Les Pedritxes organitza el cicle de concerts que porta per títol Tardors Musicals. El segon concert serà el 28 d’octubre a les 12 del migdia, i anirà a càrrec de Black Birds , un quartet vocal nascut a Barcelona. Amb un repertori que es basa en l’essència energètica dels negro espirituals, el gospel actual, melòdic i vibrant i en els “barbershop”, ofereixen un concert fresc, intimista i elegant, allunyat de les estridències. El quartet està integrat per Joan Baptista, Francesc d’Assís, Francisco Villas i Jordi Boles. El  concert tindrà lloc a Can Roure. L’entrada és gratuïta pels veïns i veïnes de l’ Associació de veïns de Les Pedritxes i, per la resta, té un cost de 4€. Un cop finalitzat el concert, s’oferirà un tastet als assistents, amb tapes i creacions culinàries elaborades pels veïns associats.
 • . 27 d'octubre de 2018 Inici d’un curset per aprendre a ballar tango
  El Casal de Cultura acollirà a partir d’aquest dissabte 27 d’octubre i fins al 15 de desembre un curset de Tango Argentí. Les classes tindran lloc de 12 a 1 del migdia. Les persones interessades poden trucar al 636 22 37 43 o amb un correu a tangointimo@yahoo.com
 • . 27 d'octubre de 2018 Sortida familiar a Can Vinyers
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una sortida familiar que tindrà lloc el dissabte 27 d’octubre a Can Vinyers i que comptarà amb dos guies ben notables: Narcís Serrat i Cesc Serrat. Explicaran com es vivia a pagès, com funciona el rellotge de sol, i també podrem beure aigua a la font, contemplar els ànecs i gaudir d’altres sorpreses mentre en Cesc explica contes. La trobada és a 2/4 de 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura. Es preveu que l’activitat duri fins a la 1 del migdia. No cal inscripció prèvia. L’activitat s’engloba en el projecte “Parcs i Biblioteques”, una iniciativa de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona , amb l’ànim d’apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.
 • . 26 d'octubre de 2018 Gent Gran de Matadepera celebra la Castanyada
  L’ Associació Gent Gran de Matadepera celebrarà un any més la Castanyada, que s'avançarà uns quants dies, fins al divendres 26 d'octubre a partir de les 8 del vespre al Bar del Casal de la Gent Gran. Hi haurà un berenar sopar amb panellets, castanyes, moniatos i vi dolç. I en acabat, ball amenitzat per Joan Viladeny. El preu de la festa, obert només als socis, és de 19 €uros. La venda de tiquets es fa el dijous 18 d’octubre i el dilluns 22 de 5 a 7 de la tarda al Casal de la Gent Gran.
 • . 26 d'octubre de 2018 Arts Escèniques i Música ens porten 'Tenors' CANCEL·LAT
  Activitat cancel·lada per malaltia d'una dels intèrprets. La representació tindrà lloc el 8 de febrer a les 8 del vespre al Casal de Cultura. En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la  Regidoria de Cultura, el divendres 26 d'octubre a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra "Tenors", de Toni Sans, que comptarà amb els tenors Ezequiel Casamada, José Luís González i Miquel Cobos, acompanyats de Dani Garcia i Gustavo Llull al piano.  Ser tenor és molt dur. Sempre al límit. Sempre més amunt. Sempre més fort. Sempre més llarga, la nota. I en el moment més inesperat, el gall. Gàrgares, farigola i bufandes a 35 graus a l'ombra. Passió exacerbada, melodies inoblidables, lirisme excels que desemboca en la raó de l’existència del tenor: el "pinyol", que el pot cobrir de glòria o enfonsar-lo en la misèria. Reunits, per fi, un cop més, els Tres Tenors han trobat un forat a les seves atapeïdes agendes internacionals per acudir a la ineludible cita amb el seu públic. En aquest concert ens oferiran un recull de les més belles i conegudes melodies d’avui i de sempre. L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.
 • . 25 d'octubre de 2018 Jordi Lanuza als “Dijous a l’Hotel”
  La Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de Decibel ha engegat una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous 25 d’octubre actuarà Jordi Lanuza, ànima d’”Inspira”, tot un grup de culte de l’escena barcelonina. Ara aparca puntualment el seu projecte principal  per presentar un grapat de cançons que només poden ser cantades en primera persona. “Com a casa” és el seu primer disc en solitari, signat amb nom i cognom. En ell presenta la faceta més íntima del seu autor, servint-se tan sols de la guitarra acústica per acompanyar les cançons, unes melodies delicades però a la vegada poderoses, lluminoses i càlides.
 • . 25 d'octubre de 2018 Un nou diàleg Matadesphera al Casal de Cultura
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient després de la presentació que va tenir lloc el passat mes de setembre. En aquesta ocasió el tema a tractar serà "Quins són els reptes del canvi climàtic per la salut?" i anirà a càrrec del doctor Josep Martí, coordinador del Grup de Treball de Medi Ambient i Salut, i el periodista i president de Sicom.cat  Josep Cabayol.  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dijous 25 d'octubre a 2/4 de 8 de la tarda. 
 • . 24 d'octubre de 2018 Oficina mòbil d'informació al consumidor
  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà aquest dimecres 24 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 
 • . 22 d'octubre de 2018 Nova jornada de renovació i expedició del DNI
  L’ Ajuntament de Matadepera  torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 22 d’octubre. Quatre dies més tard, el dia 26, està previst la recollida del document. En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana  (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 1 d’octubre. Els requisits exigits per obtenir el DNI us els podeu descarregar directament des del  banner  penjat a la portada.
 • . 21 d'octubre de 2018 Comença una nova Tardor Musical de Les Pedritxes
  Com ja és habitual, arribada la tardor, l’ Associació de veïns de Les Pedritxes organitza el cicle de concerts que porta per títol Tardors Musicals. El primer dels dos concerts programats serà el 21 d’octubre, a les 12 del migdia, i estarà protagonitzat pel Kor Ítsia de Castellar del Vallès i el Cor de Noies de Matadepera , que presentaran un programa amb música d’arrel, que busca un so propi en el camp de la polifonia tradicional. Es tracta d’un projecte que neix del treball conjunt amb la Companyia Imaginària d’Arrel, liderada pel jove compositor i arranjador Marçal Ramon. El  concert tindrà lloc a Can Roure. L’entrada és gratuïta pels veïns i veïnes de l’ Associació de veïns de Les Pedritxes i, per la resta, té un cost de 4€. Un cop finalitzat el concert, s’oferirà un tastet als assistents, amb tapes i creacions culinàries elaborades pels veïns associats.
 • . 21 d'octubre de 2018 33ª Ronda de Matadepera
  Un any més, el que fa 33, torna una nova edició de la Ronda de Matadepera, organitzada per la Unió Excursionista de Matadepera . Enguany tindrà lloc el diumenge 21 d’octubre des de la carretera BV-1221 (Matadepera – Coll d’Estenalles – Mura), al quilòmetre 7’1, just a l’entrada d’Els Rourets, al Camí Puig Codina 55. L’hora de trobada serà 2/4 de 9 del matí, amb la recollida de targetes, inscripcions i avituallament i la sortida serà fins a 2/4 de 10. La distància a recórrer és de 12’13 quilòmetres,  la dificultat, mitjana i el temps aproximat per realitzar-la, 3 hores i 35 minuts sense comptar aturades. La Ronda d’aquest any permetrà fer una caminada per un dels indrets més bonics del Parc, com és la Serra de l’Obac. Entre els llocs pels quals es passarà, el Torrent de l’Escaiola, la Torre Salvans, la Masia la Barata, la Font de la Portella, el Turó Roig, la Casa Vella de l’Obac, el Turó de la Mamella, el Pou de Glaç de l’Estepar, la Roca del Corb i la Punta dels Caus Cremats. Tota la informació sobre preus, normes i particularitats de la sortida la trobareu a www.uem.cat ; al telèfon 608 096 668 i al correu uem@uem.cat . A la dreta, una imatge de la Punta dels Caus Cremats.
 • . 20 d'octubre de 2018 Pintxos amb swing per tancar la Festa del Most
  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  enllesteix aquest dissabte 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que han tingut lloc des de dijous i que pretenen fer homenatge a la verema. A 2/4 de 8 de la tarda d'aquest dissabte 20 d'octubre, i a la plaça de Cal Baldiró, “Pintxos amb swing”.
 • . 20 d'octubre de 2018 DAMA Matadepera visita la Reial Acadèmia de Medicina
  DAMA Matadepera organitza una nova visita a Barcelona. En aquesta ocasió serà el dissabte 20 d'octubre i la trobada serà a les 12 a la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona . A l’acabar, hi haurà un dinar a l’Ateneu. La  Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya  és una institució de creada el 1770 com a  Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona  i presidida per Pere Güell, que el 1786 va rebre el títol de Reial. Des de 1821 es va anomenar  Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona  fins que el Ple de 10 de desembre de 1991 va acordar canviar aquest vell nom per l'actual. La seva seu és al carrer del Carme número 47, un edifici declarat bé cultural d’interès nacional. Per reservar cal trucar al telèfon 616 921 580 o enviar un correu a dama.matadepera@gmail.com
 • . 20 d'octubre de 2018 Taller gratuït d’autoprotecció al Casal de Cultura
  La Diputació de Barcelona ha organitzat pel dissabte 20 d’octubre un taller gratuït d’autoprotecció, suport vital bàsic i DEA que tindrà lloc al Casal de Cultura de 10 del matí a 2 del migdia i que és obert a tothom. L’objectiu del taller és dotar als participants d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar, entenent i aplicant els conceptes de prevenció. D’entre els continguts que es tractaran hi haurà una introducció sobre l’autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció); i situacions d’emergència més freqüents, amb demostració de desfibril·lació externa automatitzada. Els interessats poden trucar a l’OAC (93 787 02 00), demanant per Marta Franch o enviant un correu a francham@matadepera.cat
 • . 20 d'octubre de 2018 Actes centrals de la Festa del Most
  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  organitza fins aquest 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema, activitat que va perdurar des del segle XVII ­fins a la primera meitat del segle XX. L’objectiu és gaudir de la cultura del vi i fer d’aquesta celebració un referent prestigi any rere any. Per aquest dissabte 20 d’octubre hi haurà al carrers més cèntrics de Matadepera i des de les 10  del matí i fins les 2 de la tarda, un tast de vins i tastets; una passejada de cavalls a la plaça de les Arts, activitats infantils a la plaça del frontó i plaça de l’església, i una trepitjada tradicional de raïm a la Plaça de Cal Baldiró. A les 10, una excursió, “Camí de la Pedra Seca”, una sortida des de la plaça de la Pedra Seca (davant el camp de futbol), amb un recorregut per diferents punts d’interès vinícola i fins el centre del poble.
 • . 19 d'octubre de 2018 Maridatge de vins amb platets
  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  continua organitzant pels dies 18 a 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema. I després de la ponència de Joan Comasòlivas, a les set de la tarda i al Casal, hora i mitja més tard, a 2/4 de 9 d'aquest divendres 19 i a la Plaça de les Arts hi haurà un Maridatge de vins amb Platets a càrrec de restauradors del poble. El preu és de 20 €uros per persona, la compra es va a Vinalium (Carrer Sant Joan 70), i la convocatòria està tancada a un màxim de 60 persones.
 • . 19 d'octubre de 2018 Conferència de l’eurodiputat Jordi Solé
  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una xerrada que tindrà lloc el 19 d’octubre a les 8 del vespre (i no a 2/4 de 8 com s'havia anunciat) al Casal de Cultura i que anirà a càrrec de l’eurodiputat Jordi Solé. L’acte és obert a tothom. Jordi Solé i Ferrando (Caldes de Montbui, 1976) és també politòleg, alcalde de Caldes de Montbui i secretari de Relacions Institucionals d’ Esquerra Republicana de Catalunya .
 • . 19 d'octubre de 2018 Festa del Most: primer acte del maridatge
  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  organitza pels dies 18 a 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema, activitat que va perdurar des del segle XVII ­fins a la primera meitat del segle XX. L’objectiu és gaudir de la cultura del vi i fer d’aquesta celebració un referent prestigi any rere any. Aquest divendres 19 d'octubre a les 7 de la tarda, s’ha organitzat un primer acte de maridatge al Casal de Cultura. Hi haurà una ponència que anirà a càrrec de l’historiador Joan Comasòlivas i que portarà per nom “Un món perdut”. A la dreta, Joan Comasòlivas, en una imatge del 2010.
 • . 18 d'octubre de 2018 Meritxell Gené als 'Dijous a l'Hotel'
  La  Regidoria de Joventut  , amb la col·laboració de  Decibel  ha engegat una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous 18 d’octubre està prevista l’actuació de Merixell Gené, cantautora que va començar la seva trajectòria artística l’any 2006, però que no es va materialitzar fins dos anys més tard amb el seu primer treball, “Inesperadament” (Trackatrack, 2008). A la primavera del 2010 enregistra i edita el segon disc titulat “Sota els llençols” (Tolmusic, 2010), amb cançons pròpies i poesies musicades de Jordi Pàmias, Miquel Martí i Pol i Maria-Mercè Marçal. El tercer disc de Meritxell Gené serà “Així t’escau la melangia” (Khlämor records, 2013) un disc d’homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres. I al 2015 estrena el seu quart disc “Branques” (Khlämor records, 2015) durant la vintena edició del Festival Barnasants. Actualment Gené està presentant el seu nou poemari 'Després dels esbarzers', oferint un espectacle amb una tria dels poemes que ha anat musicant en els darrers dos treballs, i que han inspirat i acompanyat els poemes escrits per ella.
 • . 18 d'octubre de 2018 Club de Lectura amb ‘El gos de terracota’
  La Biblioteca Àngel Guimerà continua el Club de Lectura, comptant en aquesta ocasió amb l’obra “El gos de terracota” d’Andrea Camilleri. La sessió tindrà lloc el dijous 18 d’octubre a les 7 de la tarda i serà moderada per Mariàngels Alfonso. El comissari Montalbano, que ha fascinat a Itàlia i ha fet famós a Andrea Camilleri, lector de les peripècies de Pepe Carvalho i amant com ell de la bona cuina, ens acompanyarà, una vegada més, en el seu recorregut per la màfia i resolent un dels casos més enigmàtics de la història de Sicília.
 • . 18 d'octubre de 2018 Presentació de la Festa del Most
  Matadepera Comerç  amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera  organitza pels dies 18 a 20 d’octubre la segona edició de la “Festa del Most”, un seguit de convocatòries que pretenen fer homenatge a la verema, activitat que va perdurar des del segle XVII ­fins a la primera meitat del segle XX. L’objectiu és gaudir de la cultura del vi i fer d’aquesta celebració un referent prestigi any rere any. La “Festa del Most” es presentarà en un acte el 18 d’octubre a les 6 de la tarda al Casal de la Gent Gran que comptarà amb una xerrada, un audiovisual, la inauguració d’una exposició i un pica-pica per acabar. A la imatge, la presentació de l'any passat, amb l'arxiver Jaume Munuera. 
 • . 18 d'octubre de 2018 Últim dia de l’exposició de presos polítics a Espanya
  La Sala d’Actes del Casal de Cultura acull fins aquest 18 d’octubre l’exposició de facsímils de Santiago Sierra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”. La mostra presenta 24 fotografies en blanc i negre pixelades de 74 presos polítics de diverses posicions que va ser censurada aquest any a la Fira ARCO de Madrid. L’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Amb l'obra, l'autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la a l'espectador a no mantenir-se neutral en situacions d'injustícia. A la imatge, l'exposició, al CCCB , al juny d'aquest any. 
 • . 17 d'octubre de 2018 Reunió de la Germandat de Sant Sebastià
  La  Germandat de Sant Sebastià  ha organitzat per aquest dimecres 17 d'octubre a les 8 del vespre i al Casal de Cultura una trobada oberta a tothom per parlar dels actes de la propera edició de les Festes de Sant Sebastià que tindran lloc de l'11 al 21 de gener de 2019.  La reunió, també pretén que sigui un lloc de trobada per fer un intercanvi d'impressions sobre la manera d'enfocar aquests actes i presentar els canvis previstos per a la proopera convocatòria. 
 • . 17 d'octubre de 2018 Hora del Conte amb “Dins el bosc”
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat per al dimecres 17 d’octubre a les 6 de la tarda i al mateix Casal, una nova Hora del Conte que en aquesta ocasió portarà per nom “Dins el bosc” i que anirà a càrrec de Rosa Pinyol. L’activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys. Si volem descobrir qui s’amaga dins del bosc, no podem badar! No hi podem pas passar de puntetes, hi hem d’anar amb peus de plom. Què pot passar si entre fulles seques, pinassa i bolets, xaf! trepitgem un follets dels tenen poders? I si topem amb una bruixa? O un drac? O un bandoler? O …? L’activitat s’engloba en el projecte “Parcs i Biblioteques”, una iniciativa de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona , amb l’ànim d’apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.
 • . 16 d'octubre de 2018 El “Documental del Mes” ens porta ‘Eugenio’
  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió d’aquest mes d’octubre tindrà lloc el dia 16, porta per nom “Eugenio” i és un film d’aquest 2018 dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira. Vestit sempre de negre, seriós i amb un whisky a la mà. Així és com Eugenio es manté encara ara a la retina de vàries generacions. Qui no se sap un acudit de l’Eugenio? Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons. La mort sobtada de la dona de la seva vida va fer caure a Eugenio en un pou de foscor a la vegada que el seu èxit explosionava. Dues dècades després de la seva mort, fills, parelles i amics dibuixen l’Eugenio més desconegut.  Què s’amaga darrere el personatge que va marcar un abans i un després en l’art del monòleg humorístic a Espanya?
 • . 16 d'octubre de 2018 Comença un nou curs de Tertúlies Musicals
  La Biblioteca Àngel Guimerà comença aquest dimarts 16 d’octubre una nova temporada de Tertúlies Musicals. Les trobades, mensuals, continuaran amb el tema “El personatge i la música” i en elles, es tracta de descobrir personatges que en algun moment de les seves vides han estat indirectament vinculats al món de la música. La xerrada va a càrrec de Maria Glòria Farrés, i compta amb la col·laboració de Mariàngels Alfonso i Núria Munt. Tindrà lloc a les 7 de la tarda al mateix Casal de Cultura.
 • . 16 d'octubre de 2018 Curs AIUMA: surfejar per internet
  Els Amics de l’Aula Interuniversitària de Matadepera han organitzat per aquest mes d’octubre un cicle de quatre sessions que amb el genèric títol “surfejar per l’allau informativa d’internet” convida a fer un recorregut per diversos escenaris, per tal de conèixer diferents recursos d’informació de qualitat, gratuïts, útils per resoldre el nostre dia a dia en àmbits diversos i que es troben a la xarxa. El curs, coordinat per la doctora Eulàla Fuentes i Pujol, anirà a càrrec d’un equip de l’àrea de documentació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i serà impartit al Casal de Cultura els dies 16, 18, 23 i 25 d’octubre de 6 a 8 de la tarda. Per a les classes és necessari portar ordinador portàtil. El preu pels socis és de 25 €uros i pels qui encara no ho són, de 40 €uros. Les inscripcions s’han fer al telèfon 629 59 03 48 i el pagament per transferència al compte del BBVA , ES7301828184350201518286, amb el codi “DOCUMENTACIÓ”.  Per a més informació, us podeu descarregar el document annex. 
 • . 11 d'octubre de 2018 Els “Dijous a l’Hotel” conviden Mabel Flores
  La Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de Decibel ha engegat una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous 11 d’octubre s’ha convidat a la cantautora Mabel Flores, que presentarà el seu nou treball ‘Entre mujeres’ acompanyada de Jofré Orús a la guitarra elèctrica, 'Peri' a la bateria i Mar Safont al baix. Oferirà un concert carregat de sensibilitat, feminisme i tendresa, centrant tota la seva atenció en la dona i la lluita per la justícia social, la llibertat i la igualtat, reivindicant la necessitat de crear aliances i xarxes de solidaritat.
 • . 11 d'octubre de 2018 S'aixeca el teló d'una nova temporada d'òpera
  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la  Regidoria de Cultura  inicia aquest dijous 11 d’octubre una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. "La fille du Regiment" de Gaetano Donizetti, un dels exponents més notables del bel canto italià, obrirà temporada. L'òpera dividida en dos actes i amb llibret de Gollmick, està basada en una peça de St. Georges i Bayard. Va ser estrenada l'11 de febrer de 1840 a l'Òpera Comica de Paris.
 • . 11 d'octubre de 2018 Últim dia per presentar-se al Filmat
  Organitzat conjuntament per  Matadepera Televisió  i el  Punt Jove , el Filmat és un festival obert a tothom, sense limitacions d’edat ni procedència. Tampoc hi ha limitacions de gènere o format, i les creacions audiovisuals poden ser curtmetratges, documentals, videoclips, videoart o projectes experimentals. L’única limitació és el temps: com a molt, les obres han de durar 20 minuts. Excepcionalment, en aquesta edició s’allarga el termini de presentació de les obres, que està obert fins aquest 11 d’octubre, i la gala final tindrà lloc el 19 d'octubre a les 6 de la tarda al Casal de Cultura. Com en les darreres edicions,  hi haurà diversos premis per: la millor obra de la categoria d’adults, la millor obra realitzada per menors de 18 anys, la millor creació dels alumnes d’un centre educatiu i la millor obra local (guardonada amb un xec regal de  Matadepera Comerç ). Enguany, el Filmat torna a comptar amb la col·laboració del  Parc Audiovisual de Catalunya  i  Matadepera Comerç . Podeu consultar les bases en aquesta mateixa notícia. 
 • . 10 d'octubre de 2018 Inauguració del Forn de Calderols
  Aquest dimecres 10 d’octubre, a les 18 hores s’inaugurarà oficialment el Forn de Calderols, rehabilitat a finals de l’any passat, a partir d'un conveni signat entre l’ Ajuntament de Matadepera i l' Associació de   veïns del Pla de Sant Llorenç.  Segons aquest conveni, l’entitat veïnal va contribuir en la consolidació i protecció del forn, amb una aportació econòmica de 2000€. El forn, del que es desconeix la datació, està situat al carrer de la Ronda del Camí de la Senyora, i es troba seccionat: només n’és visible una part i ha patit l’erosió natural i humana. Catalogat al Catàleg de Béns Arquitectònics i Arqueològics, ja va ser objecte d’una intervenció arqueològica, l’octubre del 2016. La segona fase del projecte ha implicat l’adequació del forn a través d’una protecció que s’articula en unes obres que inclouen una pèrgola que protegeix el forn de la pluja, el vent i altres factors de degradació. 
 • . 9 d'octubre de 2018 Un nou diàleg Matadesphera
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient després de la presentació que va tenir lloc el passat mes de setembre. En aquesta ocasió el tema a tractar serà "Pot atenuar l'economia circular i el reciclatge el canvi climàtic?" i anirà a càrrec del doctor Salvador Pueyo, investigador ecòleg teòric, i de Pere Casals, empresari del sector del reciclatge.  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dimarts 9 d'octubre a 2/4 de 8 de la tarda. 
 • . 7 d'octubre de 2018 Espectacle de Xarxa Nadons
  Xarxa Nadons ha organitzat un espectacle infantil que tindrà lloc el 7 d’octubre a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a les 11 del matí. Serà amb “Electric Babyland” i anirà a càrrec de la Companyia Bruc Brothers. L'aforament és limitat i cal reserva prèvia d'entrades al 93 730 01 32. 
 • . 6 d'octubre de 2018 Meditació dedicada al temps que ens concedim
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres organitza una nova sessió de meditació, oberta com sempre a tothom, que tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre a les 11 del matí al Parc Pep Ventura. Si plou, la trobada serà al Casal de Cultura. Es prega, com sempre, puntualitat, i també portar alguna cadira o tamboret.   El tema a tractar porta per nom “Temps per a mi”, i pretén ser una reflexió per identificar quin és el temps que ens donem per escoltar-nos, per atendre les nostres necessitats, per reconèixer els nostres valors, per estimar-nos, al capdavall. Quan ens sentim atesos per nosaltres mateixos, ens trobarem, sens dubte, molt millor.
 • . 5 d'octubre de 2018 Els 'llibres per cremar' de Nothomb, al Casal de Cultura
  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la Regidoria de Cultura , el divendres 5 d'octubre a les 8 del vespre el Casal de Cultura acollirà l'obra de teatre "Llibres per cremar", d'Amélie Nothomb, que serà interpretada per la companyia Pyros. Dirigida per Blanca Bardagil, compta amb Ramon Vila, Carol Rovira /Paula Sunyer i Roger Batalla de protagonistes.  La ciutat està assetjada i som al pic de l’hivern. Al pis del Professor, on es refugien el seu assistent Daniel i la Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, només un combustible els pot permetre lluitar contra el fred: els llibres. Però no tothom hi està d’acord. A mesura que passen els dies i que el fred els tenalla, els principis ètics trontollen, es giren les tornes i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint a causa de la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència. L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans. 
 • . 4 d'octubre de 2018 Ander de Pribiz als “Dijous a l’Hotel”
  La Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de Decibel ha engegat una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous 4 d’octubre està prevista l’actuació de Pribiz, grup que composa cançons folkpop en anglès i que ja ha tocat a festivals com el Cruïlla, BIME, Pròxims, Foramuralla o Anòlia.
 • . 3 d'octubre de 2018 Trobada per parlar dels robatoris a Matadepera
  Davant el degoteig de robatoris que s’han anat produint a Matadepera aquests darrers mesos, l’ Ajuntament de Matadepera ha convocat per aquest dimecres 3 d’octubre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura, una reunió per tal de debatre temes de seguretat al municipi i com combatre els robatoris.  A la reunió està previst que hi assisteixi l’alcaldessa Mireia Solsona, la regidora Montse Royes, representants dels Mossos d’Esquadra , la Policia Local de Matadepera , així com presidents o representants de les associacions de veïns del poble. L’acte és obert a tothom. A la dreta, un control policial, en una de les vies d’accés al poble.
 • . 2 d'octubre de 2018 Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura
  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han posat en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins aquest mes d’octubre. D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix; assessorar en la transformació d’una SCP, SL o associació d’una empresa de l’economia social, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.   Una nova sessió s’ha fixat per aquest 2 d'octubre. 
 • . 2 d'octubre de 2018 Sessió especial de CineClub
  CineClub Matadepera s'afegeix als actes commemoratius del primer aniversari de l'1 d'octubre. I ho farà amb una sessió especial que començarà a les 12 de la nit de l'1 al 2 d'octubre. Es tracta de "La batalla de Argel" (La battaglia di Algeri, 1966) que Gillo Pontecorvo va dirigir l'any 1966 amb música d'Ennio Morricone. 
 • . 1 d'octubre de 2018 Exposició “Junts som invencibles”
  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una exposició que es podrà veure fins l'1 d'octubre. Es tracta d'un recull de fotos que porta per nom “Junts som invencibles” i que anirà itinerant per altres indrets del poble.  Podeu descarregar-vos el document on hi ha consignats tots els indrets del poble on es podrà veure la mostra. 
 • ´. 1 d'octubre de 2018 Acte commemoratiu de l’1-O a Matadepera
  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat un acte central que tindrà lloc al pavelló el mateix dia 1. Començarà a les 5 de la tarda amb tallers infantils i continuarà a les 7 amb un col·loqui amb testimonis de l’1-O que anirà acompanyat de projeccions audiovisuals; un sopar de germanor a les 9, l’actuació musical “The Sappy’s” a les 11, i Vivac amb projecció de pel·lícules a partir de la mitjanit.
 • . 1 d'octubre de 2018 Últim dia d'inscripcions del Taller Jove de Teatre
  Punt Jove  organitza un any més, un Taller Jove de Teatre per al curs 2018/19 que tindrà lloc els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura. El taller és gratuït, té les places limitades, i està obert a partir de 12 anys. Està coordinat per  Brou Arts Escèniques . Les inscripcions es poden fer fins l’1 d'octubre. El primer dia del curs és el 3 d’octubre. Per a més informació, 93 787 02 58 i a puntjove@matadepera.cat.
 • . 30 de setembre de 2018 50 anys del restaurant "El Celler"
  El Restaurant El Celler arriba en aquest 2018 als primers 50 anys de vida. Per commemorar aquesta destacada efemèride es farà una celebració al carrer Gaudí, davant el restaurant el diumenge 30 de setembre a partir de les 6 de la tarda i fins a les 12 de la nit. Tothom hi és convidat. 
 • . 29 de setembre de 2018 Visita comentada al Museu de la Música
  DAMA Matadepera organitza la primera sortida del curs 2018/19 amb una excursió al Museu de la Música de Barcelona (Carrer de Lepant, 150), amb opció d’anar a dinar al restaurant “Pirates” (Carrer Ausiàs Marc, 157). Està prevista per al dissabte 29 de setembre i la trobada serà al mateix museu a les 12 del migdia. Per assistir-hi cal reservar prèviament al telèfon 616 921 580.
 • . 28 de setembre de 2018 Sopar Melodia al Bar del Casal de Cultura
  El Bar del Casal de Cultura ha organitzat per aquest divendres 28 de setembre una nova proposta que amb el nom “Sopar Melodia Casal” inclourà un menú especial amb concert inclòs. Es tracta de la matadeperenca Sandra Cooper, professora d’anglès i cant que oferirà un repertori de jazz, blues i bossa.   Per a reserves, cal trucar al 93 659 90 13.
 • . 28 de setembre de 2018 Exposició: “Presos polítics a l’Espanya contemporània”
  La Sala d’Actes del Casal de Cultura inaugurarà aquest 28 de setembre a 2/4 de 8 de la tarda l’exposició de facsímils de Santiago Sierra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”. La mostra, que es podrà veure fins al 18 d’octubre, exposa 24 fotografies en blanc i negre pixelades de 74 presos polítics de diverses posicions que va ser censurada aquest any a la Fira ARCO de Madrid. L’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Amb l'obra, l'autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la a l'espectador a no mantenir-se neutral en situacions d'injustícia. A la imatge, l'exposició, al CCCB , al juny d'aquest any. 
 • . 28 de setembre de 2018 Reunió informativa del curs de cor infantil
  L’ Agrupació Coral Matadepera organitza un nou curs del Cor Infantil Clau de Sol. Amb direcció de Rosa Martínez Sellarès, el curs començarà el 5 d’octubre. Per aquest any, s’han establert diferents grups d’edats: de 2- 4 anys  (P2-P3), amb mitja hora d'assaig setmanal, els divendres de 5 a 2/4 de 6. Un segon grup, de de 4 - 6 anys  (P4-P5), amb tres quarts d’hora d’assaig, els divendres de 2/4 de 6 a ¼ de 7 de la tarda. I finalment, un tercer grup a partir de 6 anys, amb també 3/4 d’hora d'assaig setmanal, d’¼ de 7 a les 7 de la tarda. Per a més informació i inscripcions, cal enviar un correu amb el nom dels cantaires, edat, nom dels pares i telèfons de contacte a claudesolacm@gmail.com . Aquest divendres 28 de setembre a les 6 de la tarda al Casal de Cultura es farà una reunió informativa pels pares.
 • . 28 de setembre de 2018 Festival TNT a Matadepera
  En el marc del segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la Regidoria de Cultura , aquest divendres 28 de setembre a partir de les 5 i fins a les 7 de la tarda, la Plaça del Casal de Cultura acollirà el Festival TNT. I és que Matadepera s’adhereix al TNT, un festival que impulsa i difon la creació contemporània i multidisciplinària i les arts en viu amb propostes per a tots els públics. I en aquesta ocasió es tracta d'una proposta. Us agrada pintar? Doncs hauríeu de conèixer en Blanko , el personatge immaculat que representa JOHN man i que potser després de passar per les vostres mans guanyarà una mica de color…
 • . 27 de setembre de 2018 Gemma Humet torna a obrir els Dijous a l’Hotel
  L’Hotel torna a acollir, a partir d’aquest dijous 27 de setembre a 2/4 d’11 de la nit i amb entrada de franc, una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel” novament organitzada per la Regidoria de Joventut amb Decibel . Per aquest dijous es preveu l’actuació de Gemma Humet que presentarà “Encara”, el seu segon disc. Humet és una de les artistes amb més projecció de casa nostra. Després d'un primer disc amb una grandíssima acollida per part de crítica i públic ara dóna un pas més amb aquest segon treball. En aquest disc han participat els músics Juan R.Berbín, Vicent Miñana "Huma", Xavi Lozano, Marcel·lí Bayer, Pau Figueres, Carles "Campí" Campón, Martín Leiton i Pablo Martin Jones.
 • . 27 de setembre de 2018 Conferència DAMA sobre la gralla
  DAMA Matadepera torna a començar un nou curs de conferències obertes com sempre a tothom i que tenen lloc al Casal de Cultura. En aquesta ocasió la primera xerrada de la temporada tindrà lloc el dijous 27 a les 8 del vespre i versarà sobre l’instrument de la gralla. Portarà per nom "Els grallers del teler" i anirà a càrrec de Marc Galí i Esteve Grau. A l’acabar, hi haurà una opció de fer un pica-pica al Bar del Casal. Per assistir-hi cal reservar prèviament al telèfon 616 921 580.
 • . 26 de setembre de 2018 Presentació de les activitats per a la gent gran
  La  Regidoria de Benestar Social  presenta una nova edició de les activitats de cara al curs 2018/19. Adreçat a persones empadronades a Matadepera de més grans de 60 anys (però obert a qualsevol edat sempre i quan hi hagi places), es tracta de prop d’una cinquantena d'activitats que duen a terme persones voluntàries del poble a partir del proper dilluns 1 d'octubre. D'entre les activitats que es continuen aquest any hi ha converses en català, italià, anglès, francès i alemany, aquarel·la i oli, informàtica, taller de costura, mitja i ganxet, ninos de peluix, decoració floral, galetes decorades, tallers de cuina, activitats musicals (cant coral, ball en línia, havaneres, guitarra, solfeig), mòbils, tablets, informàtica, i tallers fotogràfics, entre d'altres. De les novetats, destacar tallers de reciclatge d’objectes, mandales, bridge, piano i consciència sensorial. També hi ha sortides i tallers a les escoles, i descomptes per a perruqueries i clíniques dentals. La presentació dels cursos tindrà lloc el 26 de setembre a les 7 de la tarda al Casal de Cultura. Per a més informació, us podeu descarregar el  banner  que trobareu en aquesta mateixa pàgina. També podeu trucar al 93 787 17 69 o adreçar-vos al mateix Casal de la Gent Gran.
 • . 26 de setembre de 2018 Oficina mòbil d'informació al consumidor
  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà aquest dimecres 26 de setembre a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 
 • . 26 de setembre de 2018 Últim dia d’inscripcions del Taller d’Art per a nens
  La Regidoria de Cultura torna a organitzar per aquest curs, el Taller d’Art per a nens, un espai d’aprenentatge, investigació i intercanvi que vol facilitar el desenvolupament de la creativitat individual en els diferents camps de l’expressió plàstica. Destinat a nens i nenes de 5 a 15 anys, el taller s’imparteix els dimarts o dimecres, de 17:30 a 19:00 hores al Casal de Cultura i hi ha un límit de 10 places per grup. El període de matriculació acaba aquest 26 de setembre, i les inscripcions s’han de realitzar a l’ OAC , els matins de 9:00 a 14 hores i les tardes de dimecres de 16 a 19 hores. La matrícula (a pagar en el moment d’inscriure’s) té un cost de 42,85€ i la quota mensual és de 30,37€ (24,30 € per a les famílies nombroses o monoparentals).
 • . 23 de setembre de 2018 Últim dia de l'exposició "El regne de Catalunya fins a 1714"
  En el marc dels actes commemoratius de la Diada de l'11 de Setembre, la Sala d'Actes del Casal de Cultura acull fins aquest diumenge 23 una exposició titulada "El regne de Catalunya fins a 1714. Fets de la nostra història acceptats pels acadèmics però desconeguts pel públic". La mostra té la voluntat de plantar cara i desvetllar un relat propi i fidel a la realitat, davant del discurs polític oficial, cada vegada mes abassegador, que menysprea, quan no nega, l’existència històrica de Catalunya diluint-la en un fals aragonesisme. És el Casal de Barcelona el que dona origen al regne de Catalunya, que té continuïtat amb les dinasties dels Trastàmara i dels Àustries. L’exposició va comptar amb la col·laboració d’Armand Sanmamed, Carles Camp, Jordi Bilbeny i Jordi Peñarroja.
 • . 23 de setembre de 2018 Els excursionistes comencen temporada
  La Unió Excursionista enceta una nova temporada amb una sortida al Parc de Sant Llorenç, a la Carena de la Fosca, concretament. Serà aquest diumenge 23 de setembre i la trobada serà al lloc habitual, al pavelló pel cantó de la riera i a les 8 del matí. En cotxes particulars es farà el desplaçament fins a l’Alzina del Sal·lari. La distància a recórrer és de 10’5 quilòmetres, la dificultat és mitjana, i el temps a invertir, unes 3 hores i quarts, sense comptar aturades. Cal portar esmorzar. El recorregut serà el següent: Graons de Mura- Coll de Boix- Hospital de Sang- La Cort Fosca- Coll de Tanca- Font de la Pola- Coll de Tres Creus- Avenc de Castellsapera- Alzina del Sa·lari. L’excursió pels socis és gratuïta i pels qui encara no ho són, de 5 €uros. Els No Federats hauran  de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores de la FEEC. Tant un pagament com un altre, es podran fer al moment de a sortida, tot facilitant nom i cognoms, número del DNI i telèfon. Per a inscripcions, uem@uem.cat o al 608 096 668.
 • . 22 de setembre de 2018 Classe gratuïta de ioga a la Plaça de les Acàcies
  El dissabte, 22 de setembre, a les 10 del matí, s’oferirà una sessió de Ioga-Parc a la  Plaça de les Acàcies, que anirà a càrrec d’Ignasi Vendrell, psicoterapeuta gestalt, especialista en teràpia ayurdeva i professor de ioga/meditació. La sessió serà gratuïta i està oberta a tothom. Vendrell imparteix classes de ioga, tots els dimecres de l’any, al centre Sangam Institute (ioga, ayurveda i psicoteràpia), ubicat al c/Montserrat, 52 de Matadepera. Cal confirmar l’assistència prèviament al telèfon de contacte: 600 54 95 66.
 • . 21 de setembre de 2018 Poemes de la revolta catalana
  En el marc del segon cicle de la temporada estable d'arts escèniques i música que organitza la Regidoria de Cultura, la Sala d'Actes del Casal acollirà aquest divendres 21 de setembre a partir de les 8 del vespre un espectacle titulat: "Poemes de la revolta catalana", de David Jou. En seran els rapsodes, Rosa Aguado, Anna Massallé i Maria Miralda; els apunts de Piano aniran a càrrec de Joan Grimalt, i la direcció és de Maria Miralda.  L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans. 
 • . 20 de setembre de 2018 Club de Lectura amb Antoni Bassas
  La Biblioteca Àngel Guimerà comença un nou club de lectura amb un dels llibres més llegits aquests darrers mesos: “Bon dia, són les vuit!”, d’Antoni Bassas, que comptarà amb el mateix autor. La sessió tindrà lloc el dijous 20 de setembre a les 7 de la tarda. L’acte serà possible gràcies a la col·laboració de la Institució de Les Lletres Catalanes Al llibre “Bon dia, són les vuit!”, Bassas ha narrat l’evolució d’un programa que va fer història, “El matí de Catalunya Ràdio” que es va emetre entre 1995 i 2008. A la imatge, Antoni Bassas quan va presentar el seu llibre a RAC1.
 • . 20 de setembre de 2018 Perú i Macedònia a les Jornades Folklòriques
  L’ Associació per a la Difusió del Folklore , ADIFOLK torna a organitzar de cara a aquest setembre una nova edició de les Jornades Internacionals Folklòriques, una iniciativa en què hi participen grups folklòrics de diversos països que mostren les seves danses d’arrel folklòrica a diferents municipis de Catalunya. A Matadepera ja fa anys van tenir lloc aquestes jornades que es van recuperar ara fa tres anys. Al nostre poble, el dia triat és el dijous 20 de setembre, i començarà a les 3, amb una taller de danses a les Escoles Ginesta i Torredemer . I a les 5, i fins a les 7, actuacions a la Plaça del Casal de Cultura. Enguany, els grups convidats són Perú i Macedònia. El primer, anomenat Compañía de música y danza Perú. Ritmos y costumbres , va ser creat al 2005 sota la direcció de Walter Sánchez i Gisella Ramírez. El seu objectiu, difondre el folklore Nacional del Perú a Europa i al món amb tots els valors culturals que encara existeixen al país. Pel que fa Macedònia, el grup, anomenat Folk Dance Ensemble Karshiaka , va ser fundat també l’any 2005 amb l’objectiu de difondre el folklore nacional del seu país. Les danses que ofereixen contenen la riquesa heretada de les antigues civilitzacions que habitaven les seves terres, barrejada amb un espectacle alegre i colorista.
 • . 19 de setembre de 2018 Últim dia per inscriure’s a les activitats de la gent gran
  La  Regidoria de Benestar Social  presenta una nova edició de les activitats de cara al curs 2018/19. Adreçat a persones empadronades a Matadepera de més grans de 60 anys (però obert a qualsevol edat sempre i quan hi hagi places), es tracta de prop d’una cinquantena d'activitats que duen a terme persones voluntàries del poble a partir del proper dilluns 1 d'octubre. D'entre les activitats que es continuen aquest any hi ha converses en català, italià, anglès, francès i alemany, aquarel·la i oli, informàtica, taller de costura, mitja i ganxet, ninos de peluix, decoració floral, galetes decorades, tallers de cuina, activitats musicals (cant coral, ball en línia, havaneres, guitarra, solfeig), mòbils, tablets, informàtica, i tallers fotogràfics, entre d'altres. De les novetats, destacar tallers de reciclatge d’objectes, mandales, bridge, piano i consciència sensorial. També hi ha sortides i tallers a les escoles, i descomptes per a perruqueries i clíniques dentals. La presentació dels cursos tindrà lloc el 26 de setembre a les 7 de la tarda al Casal de Cultura. Les inscripcions es poden fer fins aquest 19 de setembre a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana  (Plaça de l’Ajuntament), de dilluns a divendres de 9 a 2, i els dimecres de 4 a 7 de la tarda. Les places són limitades i s'adjudicaran per rigorós nombre d'inscripció. Totes les activitats de voluntariat són gratuïtes. La falta d’assistència continuada farà que es perdi la plaça. Per a més informació, us podeu descarregar el  banner  que trobareu en aquesta mateixa pàgina. També podeu trucar al 93 787 17 69 o adreçar-vos al mateix Casal de la Gent Gran.
 • . 18 de setembre de 2018 Comença una nova temporada d'El Documental del Mes
  La   Regidoria de Cultura comença aquest setembre una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del setembre tindrà lloc el dia 18 de setembre porta per nom "Over the limit", i va ser dirigida per Marta Prus al 2017.  La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit? A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit. Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal.
 • . 18 de setembre de 2018 Sortida familiar a Can Vinyers
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una sortida familiar que tindrà lloc el dissabte 27 d’octubre a Can Vinyers i que comptarà amb dos guies ben notables: Narcís Serrat i Cesc Serrat. Explicaran com es vivia a pagès, com funciona el rellotge de sol, i també podrem beure aigua a la font, contemplar els ànecs i gaudir d’altres sorpreses mentre en Cesc explica contes. La trobada és a 2/4 de 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura. Es preveu que l’activitat duri fins a la 1 del migdia. No cal inscripció prèvia. L’activitat s’engloba en el projecte “Parcs i Biblioteques”, una iniciativa de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona , amb l’ànim d’apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.
 • . 15 de setembre de 2018 Concert de Cant Coral de Festa Major
  Com és tradicional de cada any, l' Agrupació Coral de Matadepera tanca el dia 15 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda i a l'Església Parroquial el programa d'actes de la Festa Major 2018. I ho farà amb un concert de Cant Coral. L'actuació estarà dirigida per Rosa Ribera i comptarà també amb la participació de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra, dirigida per Jordi Boltà i Natàlia Casasús. El concert s'inclou en els actes commemoratius de l'entitat que està celebrant el seu 40è aniversari. 
 • . 15 de setembre de 2018 Jornada de Portes Obertes al Terrassa
  El Club Deportiu Terrassa Hockey ofereix aquest dissabte 15 de setembre una Jornada de portes obertes, on les seccions de  hockey, tennis, pàdel i frontennis  han preparat un seguit d'activitats per tal que les famílies puguin fer un tast dels diferents esports i conèixer el club. La jornada serà de 10 a 13 hores i inclourà una xocolatada i diverses sorpreses. Cal confirmar assistència a cdterrassa@cdterrassa.cat
 • . 15 de setembre de 2018 Excursió a Prada amb motiu de l’any Fabra
  AIUMA organitza una nova sortida amb motiu de l’any Fabra, que en aquesta ocasió consistirà en una excursió a Prada i una visita al Museu de l’Exili, prevista pel 15 de setembre. L’excursió consistirà en un itinerari guiat pels llocs més emblemàtics on va estar Pompeu Fabra durant el seu exili a Prada: es visitaran les dues tombes de Pompeu Fabra al cementiri de Prada, el carrer del Mariscal Jofre, el carrer de l’Hospici, la carretera Nacional, el carrer dels Marxants on hi ha el domicili més representatiu de l’exili, la capella ardent a l’antic Ajuntament ubicat a la Plaça de la República i, finalment, la Plaça de la República, per apreciar també el retaule barroc de l’església de Sant Pere. La ruta té un cost de 40€ (30€ pels socis de l’ AIUMA ), que inclou el transport, els guies (que seran la Mònica Montserrat i el David Paloma), dinar i les entrades al museu. La sortida serà a les 7:30 hores del matí des de la plaça de l’Ajuntament. I les inscripcions es poden fer tot trucant al telèfon: 629 59 03 48.
 • . 13 de setembre de 2018 Xerrada del grup Matadesphera
  El Casal de Cultura acollirà aquest dijous 13 de setembre a partir de 2/4 de 8 del vespre i a la Sala d'Actes del Casal de Cultura una xerrada del grup Matadesphera que portarà per nom "Què en sabem i què fa Matadepera pels reptes del canvi climàtic?"  La xerrada anirà a càrrec de Santi Sabaté, ecòleg i professor d’Ecologia a la Universitat de Barcelona i investigador del CREAF . També parlarà Santi Fontseca.
 • . 12 de setembre de 2018 Ponència del fotògraf Jordi Borràs
  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una ponència que tindrà lloc el 12 de setembre a 2/4 de 9 del vespre al Casal de Cultura i que anirà a càrrec de Jordi Borràs. L’acte és obert a tothom. Jordi Borràs (Barcelona, 1981) és un il·lustrador i fotoperiodista que actualment publica a “El crític”, “El món” i “Argia”. Als darrers mesos ha estat notícia quan el passat mes de juliol va ser agredit a cops de puny al barri Gòtic de Barcelona per un home que s'identificava com a policia i que va cridar "Viva España, viva Franco" Més endavant es va saber que el presumpte agressor és un inspector de la brigada d'informació de la policia espanyola.
 • . 12 de setembre de 2018 Conferència sobre la figura d'Enric Prat de la Riba
  En el marc dels actes dedicats a la Diada Nacional de Catalunya, la Regidoria de Cultura ha programat una conferència que anirà a càrrec de Memorial 1714  i que portarà per nom "Enric Prat de la Riba, la Mancomunitat de Catalunya". Tindrà lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a les 7 de la tarda del dimecres 12 de setembre (i no l''11 com està anunciat al programa de Festa Major ).  Anirà a càrrec de Carles Camp (Granollers 1960), llicenciat en Enginyeria Química, i President de la Fundació d Estudis Històrics de Catalunya .
 • . 12 de setembre de 2018 Exposició "Junts som invencibles"
  En el marc dels actes commemoratius del primer aniversari de l’u d’octubre, s’ha organitzat una exposició que s’inaugurarà aquest 12 de setembre i que es podrà veure fins l'1 d'octubre.  Es tracta d'un recull de fotos que porta per nom “Junts som invencibles” i que anirà itinerant per altres indrets del poble. El lloc encara està per determinar. 
 • . 12 de setembre de 2018 Comença un nou curs a l’Hotel
  Aquest 12 de setembre comença un nou curs en aquest emblemàtic espai a tocar de la Plaça de Cal Baldiró. L’espai és d’us lliure i gratuït. És un lloc de trobada per nois i noies majors de 12 anys que disposa de diferents recursos d’oci (ping-pong, consoles, jocs de taula, zona chill-out, wifi, portàtils...). També hi ha una sala d’estudi per fer deures o treballs en grup. A L’Hotel es compaginen diferents activitats programades (tallers, tornejos, xerrades, concerts...), amb les iniciatives de grups locals així com dels propis joves que participen en l’espai. També hi pots trobar el Punt Jove , on t’ajudem a solucionar els teus dubtes i a tirar endavant les teves idees o projectes i l’Assessoria de Mobilitat Internacional per joves, tots els dimecres a la tarda. L’Hotel està obert totes les tardes de dilluns a divendres de 16:30h a 20h i dos matins, dilluns i dijous de 10h a 14h. Si tens idees per millorar l’Hotel o idees d’activitats, vine a veure’ns! Per a més informació, 9 3 787 02 58, matadeperajove.cat o puntjove@matadepera.cat .
 • . 12 de setembre de 2018 Inscripcions per al Taller d’Art per a nens
  Aquest 12 de setembre s’obre el període d’inscripcions del taller d’art per a infants, que organitza la  Regidoria de Cultura . El Taller d’Art és un espai d’aprenentatge, investigació i intercanvi que vol facilitar el desenvolupament de la creativitat individual en els diferents camps de l’expressió plàstica. Destinat a nens i nenes de 5 a 15 anys, el taller s’imparteix els dimarts o dimecres, de 17:30 a 19:00 hores al Casal de Cultura i hi ha un límit de 10 places per grup. El període de matriculació serà del 12 al 26 de setembre, ambdós inclosos i les inscripcions s’han de realitzar a l’ OAC , els matins de 9:00 a 14 hores i les tardes de dimecres de 16 a 19 hores. La matrícula (a pagar en el moment d’inscriure’s) té un cost de 42,85€ i la quota mensual és de 30,37€ (24,30 € per a les famílies nombroses o monoparentals).
 • . 10 de setembre de 2018 Exposició: el regne de Catalunya fins a 1714
  En el marc dels actes commemoratius de la Diada de l'11 de Setembre, la Sala d'Actes del Casal de Cultura acollirà des d'aquest dilluns 10 de setembre i fins al diumenge 23 del mateix mes una exposició titulada "El regne de Catalunya fins a 1714. Fets de la nostra història acceptats pels acadèmics però desconeguts pel públic". La mostra té la voluntat de plantar cara i desvetllar un relat propi i fidel a la realitat, davant del discurs polític oficial, cada vegada mes abassegador, que menysprea, quan no nega, l’existència històrica de Catalunya diluint-la en un fals aragonesisme. És el Casal de Barcelona el que dona origen al regne de Catalunya, que té continuïtat amb les dinasties dels Trastàmara i dels Àustries. L’exposició va comptar amb la col·laboració d’Armand Sanmamed, Carles Camp, Jordi Bilbeny i Jordi Peñarroja.
 • . 9 de setembre de 2018 L’Òpera als Parcs arriba a Matadepera
  El 9 de setembre tindrà lloc un altre dels actes que es prolonguen del programa d’actes de la Festa Major , el II Cicle d’Òpera als Parcs. El concert portarà per títol “Aroma di Napoli: romances de Tosti i cançó napolitana” i comptarà amb la interpretació de Marc Sala (tenor), Josep Buforn (piano i mandolines) i la presentació de Jordi Maddaleno. A la primera part s’interpretaran cinc obres del compositor italià Francesco Paolo Tosti (1846-1916): Sogno, La serenata, Non t’amo più, A vucchela i Marechiare; i la segona part estarà dedicada a la cançó napolitana, amb una selecció d’obres dels compositors Ernesto de Curtis, Ernesto Tagliaferri, A. Mazzucchi i Gaetano Errico Pennino. L’Òpera als Parcs és una activitat organitzada per l’àrea de Territori i Sostenibilitat dels Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i a Matadepera es podrà veure a la sala d’actes del Casal de Cultura, a les 19 hores. L’entrada és gratuïta.
 • a-neutre.jpg 8 de setembre de 2018 Campionat d'Halterofília de Festa Major
  Després de tres anys d'absència, fa quatre anys es va recuperar el Campionat d'Halterofília de Festa Major organitzat pel Club Halterofília Matadepera . La competició tindrà lloc al Gimnàs Municipal el dissabte 8 de setembre a les 4 de la tarda. Més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major.
 • . 6 de setembre de 2018 Audiovisual: Ruta Veracruz en BTT
  A 2/4 de 10 del vespre del dijous 6 de setembre i al Casal de Cultura, Audiovisual: "Ruta Veracruz en BTT, de mar a mar acaronant els camps farcits de colors", que anirà a càrrec de Narcís Serrat. Un recorregut que travessa 114 municipis i 5 comunitats autònomes. Tot ell transcorre per camins històrics, espais naturals, camps, hortes, rius com el Bidasoa, Erro, Alfambra... i ressegueix pobles amb entorns molt rics en patrimoni històric i cultural molts d’ells relacionats amb la Creu de Caravaca, destí final de la ruta Organitza: BTT
 • 214-torneig-de-hoquei.jpg 5 de setembre de 2018 Torneig de Festa Major d'Hoquei Sala
  Des del dimecres 5 de setembre i fins al dissabte 8, tindrà lloc al Pavelló Municipal una nova edició del Torneig de Festa Major d'Hoquei Sala, que organitza el Matadepera 88 Hoquei . Els horaris seran entre les 10 del matí i les 8 del vespre. Per a més informació, podeu consultar les notes complementàries del programa de Festa Major , el banner del qual està a la pàgina principal de la web .
 • . 5 de setembre de 2018 Inscripcions de les activitats per a la Gent Gran
  La  Regidoria de Benestar Social  presenta una nova edició de les activitats de cara al curs 2018/19. Adreçat a persones empadronades a Matadepera de més grans de 60 anys (però obert a qualsevol edat sempre i quan hi hagi places), es tracta de prop d’una cinquantena d'activitats que duen a terme persones voluntàries del poble a partir del proper dilluns 1 d'octubre. D'entre les activitats que es continuen aquest any hi ha converses en català, italià, anglès, francès i alemany, aquarel·la i oli, informàtica, taller de costura, mitja i ganxet, ninos de peluix, decoració floral, galetes decorades, tallers de cuina, activitats musicals (cant coral, ball en línia, havaneres, guitarra, solfeig), mòbils, tablets, informàtica, i tallers fotogràfics, entre d'altres. De les novetats, destacar tallers de reciclatge d’objectes, mandales, bridge, piano i consciència sensorial. També hi ha sortides i tallers a les escoles, i descomptes per a perruqueries i clíniques dentals. La presentació dels cursos tindrà lloc el 26 de setembre a les 7 de la tarda al Casal de Cultura. Les inscripcions es poden fer des d’aquest 5 de setembre i fins al 19 del mateix mes a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana  (Plaça de l’Ajuntament), de dilluns a divendres de 9 a 2, i els dimecres de 4 a 7 de la tarda. Les places són limitades i s'adjudicaran per rigorós nombre d'inscripció. Totes les activitats de voluntariat són gratuïtes. La falta d’assistència continuada farà que es perdi la plaça. Per a més informació, us podeu descarregar el  banner  que trobareu en aquesta mateixa pàgina. També podeu trucar al 93 787 17 69 o adreçar-vos al mateix Casal de la Gent Gran.
 • . 4 de setembre de 2018 Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura
  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han posat en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix; assessorar en la transformació d’una SCP, SL o associació d’una empresa de l’economia social, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.   Una nova sessió s’ha fixat pel 4 de setembre. 
 • . 4 de setembre de 2018 Comencen les inscripcions pel Taller Jove de Teatre
  Punt Jove  organitza un any més, un Taller Jove de Teatre per al curs 2018/19 que tindrà lloc els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura. El taller és gratuït, té les places limitades, i està obert a partir de 12 anys. Està coordinat per  Brou Arts Escèniques . Les inscripcions es poden fer a partir d'aquest dimarts 4 de setembre i fins l’1 d'octubre. El primer dia del curs és el 3 d’octubre. Per a més informació, 93 787 02 58 i a puntjove@matadepera.cat.
 • . 3 de setembre de 2018 Espectacle piromusical
  Al vial de la riera, entre el carrer Mateu Turu i el carrer sant Ignasi, un espectacle piromusical a les 10 de la nit on la música i el foc faran gaudir d'un final de Festa Major . Els responsables volen advertir que durant la realització del piromusical els espectadors han d’estar a les zones habilitades i no poden baixar a la riera; les escales i el passatge han de quedar lliures d’obstacles i persones i que l’ascensor no funcionarà i que es posarà en funcionament un cop acabat l’espectacle per totes aquelles persones que ho necessitin. No se’n podrà fer ús inadequat i es donarà prioritat a qui més ho necessiti. Al finalitzar el piromusical: no es podrà travessar la passera, ni obrir tanques ni cintes fins que s’avisi per megafonia.
 • . 3 de setembre de 2018 Lectura de Poemes a l'Hotel
  El programa de Matadepera Ràdio "Nopotsermentida" torna a organitzar una Lectura de Poemes que tindrà lloc a l'Hotel a partir de 2/4 de 9. A més de les vitualles escadusseres de precepte, s’hi oferirà la possibilitat de l’experiència Ironside –demostració inicial i certificats inclosos.
 • . 3 de setembre de 2018 Missa de Difunts
  L'Església Parroquial de Sant Joan oferirà la Missa de Difunts en record de les persones que ens han deixat durant aquest any.
 • . 3 de setembre de 2018 Taller de castell i actuació dels Minyons
  A les 6 de la tarda i a la Plaça de l'Ajuntament, Taller de Castell i actuació dels Minyons de Terrassa . 
 • . 3 de setembre de 2018 Espectacle d'animació i Festa de l'escuma
  A 2/4 de 6 de la tarda i a la Plaça de l'Ajuntament, tindrà lloc el Repartiment de premis del Concurs de Pintura Infantil que ha tingut lloc al matí. I tot seguit, una nova Festa de l'Escuma al carrer Joan Paloma amb la participació de Bombers de Matadepera . 
Pàgina 1 de 80
Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43

Opcions

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43