Arxiu

Pàgina 1 de 88
 • . 19 de gener de 2019 Gran Concurs de Grimpaires
  El Gran Concurs de Grimpaires a la Plaça de Cal Baldiró és un dels actes centrals de les festes. Un concurs que es realitza des del 1975 i que amb agilitat, tècnica i experiència tothom busca el mateix: el pernil. A les 10 del matí s'obriran les inscripcions que es tancaran a l'arribar el centenar d'inscrits. Al concurs, es començarà amb els deu millors grimpaires classificats en el concurs infantil de la setmana anterior. A continuació, la resta de categories, i s'acabarà amb els millors grimpaires dels anys anteriors. Les categories són: 10-15 anys (categoria mixta) i els guanyadors del pi dels nens; a partir de 15 anys (masculina) i a partir de 15 anys (femenina). El primer classificat de cada categoria rebrà un pernil. Els grimpaires estaran encordats i assegurats pels experts alpinistes.  Com en altres anys la Germandat  oferirà durant tot el matí el reconfortant “caldo de Sant Sebastià” i un petit tast de “menuts de porc”. D’aquesta manera passarem millor el fred i recordarem aquests menjars que eren tan tradicionals anys enrere. En aquestes dates en moltes cases es matava el porc i aquests dos plats eren part de l’esmorzar habitual.
 • . 18 de gener de 2019 L'espectacle d'en Peyu al Pavelló Primer d'Octubre
  A partir de 2/4 d'11 de la nit del divendres 18 de gener i al Pavelló Primer d'Octubre, un espectacle amb en Peyu. Si ja veu riure amb l’humor intel·ligent d’en Peyu quan ens va visitar, no us perdeu aquesta nova convocatòria. El popular presentador i còmic ens presentarà el seu espectacle “En Peyu i en Dani”. Hi haurà servei de bar. L’entrada a l’espectacle és gratuïta, només caldrà acreditar que durant les festes heu comprat una butlleta pel sorteig d’un viatge a La Capadòcia.
 • . 18 de gener de 2019 Concert de Sant Sebastià amb la Banda
  Al Casal de Cultura, a partir de 2/4 de 8 de la tarda del 18 de gener, el gran concert de Sant Sebastià amb la Banda de Matadepera. Enguany la Banda interpretarà part del seu variat repertori de músiques d’arreu, així com els arranjaments de les peces tradicionals matadeperenques i temes molt nostrats.
 • . 17 de gener de 2019 Últim dia de l’aula d’estudi
  Punt Jove de Matadepera  organitza fins aquest 17 de gener  una nova Aula d'Estudi al Casal de la Gent Gran per tal que els estudiants universitaris tinguin un espai per preparar els seus exàmens. L'Aula ha estat  disponible de diumenge a dijous entre les 9 del vespre i 2/4 de 2 de la matinada.
 • . 17 de gener de 2019 Assaig del “Ball de l’Arbre”
  Un any més, la Germandat i els Grallers conviden als matadeperencs a aprendre un ball únic: el “Ball de l’Arbre”. Els balladors habituals oferiran un assaig, obert a tothom. Es repassaran els diferents passos d’aquesta dansa circular i es coneixeran tots els detalls. Cal recordar que el nombre de balladors és il·limitat. L’assaig, com no pot ser d’altra manera serà ben animat i acabarà de forma festiva. El diumenge 20 hi haurà l’oportunitat d’acompanyar a alguns membres de la junta i autoritats municipals que es comprometen a ballar a la plaça el tradicional ball al voltant del pi.
 • . 17 de gener de 2019 Assaig del “Ball del Tortell"
  A 2/4 de 8 del vespre, Assaig del Ball del Tortell davant el Casal de Cultura. Aquest any es presetna una nova música i coreografia. 
 • . 17 de gener de 2019 Club de Lectura amb Oscar Wilde
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat una nova sessió del Club de Lectura que tindrà lloc el dijous 17 de gener a les 7 de la tarda en aquest mateix espai del Casal de Cultura. Araceli Miralles, membre del club serà la moderadora d’uns dels grans clàssics d’Òscar Wilde, “El fantasma de Canterville”.
 • . 17 de gener de 2019 Un nou cicle de xerrades al Casal de la Gent Gran
  La Regidoria de Benestar Social inicia un nou cicle de conferències “A Matadepera envellim activament, vine i escolta”, convocatòries obertes a tothom que tenen lloc al Casal de la Gent Gran. Per aquest 17 de gener a les 6 de la tarda s’ha programat la primera: portarà per nom “Arquitectura sostenible” i anirà a càrrec de Pau Iglesias i Letiane Beninca, arquitectes i consultors energètics d’Ib22.
 • . 17 de gener de 2019 Exhibició de dansa de l'escola d'Esther Gutés
  Els alumnes de l'escola de ball "Entreactes" faran una classe oberta a tothom on mostraran algunes de les seves creacions. La cita serà el dimecres 17 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura. A la dreta, l'actuació d'Entreactes a les festes de fa tres anys.
 • 142-grimpaires.jpg 16 de gener de 2019 Assaig de la grimpada
  A la Plaça de Cal Baldiró, a les 8 de la tarda del dimecres 16, i sense la pressió del concurs, és un bon moment per provar les pròpies forces i fer un tast de les condicions del pi. 
 • . 16 de gener de 2019 Últim dia de la venda de tiquets per visitar la Generalitat
  Tiquets exhaurits L’ ANC de Matadepera  proposa participar en una visita guiada al Palau de la Generalitat , seguida d’un dinar al centre de Barcelona que tindrà lloc el diumenge 27 de gener. L’aforament és obert a tothom però limitat a 45 places, per rigorós ordre d’inscripció i la venda de tiquets es farà al Casal de Cultura, de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, fins aquest dimecres 16 de gener (o fins a exhaurir les places). Al mateix lloc s’informarà sobre les opcions per dinar i sobre l’horari i lloc de sortida (aprox. a les 10 del matí) i tornada (aprox. a les 5 de la tarda). Podeu trobar els formularis al comerç MIC Sabates o bé demanar-los a l’adreça matadepera@assemblea.cat. Pelque fa al preu, i amb motiu de la celebració de les Festes, l’entitat assumirà el cost de l’autocar que es cobrirà amb les quotes dels socis).
 • . 16 de gener de 2019 Un nou diàleg Matadesphera al Casal de Cultura
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Com el canvi climàtic afecta la gestió forestal i els incendis?” La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dimecres 16 de gener a 2/4 de 8 de la tarda. Es comptarà amb un tècnic especialista dels bombers GRAF, amb l'Anna Badia, professora de la facultat de geografia de la UAB , Iago Otero, doctor en ciències mediambientals, i en Ricard Farriol, enginyer forestal i president d' ADF Matadepera . 
 • . 15 de gener de 2019 Tertúlia "Jo me'n recordo...els Xous de Sant Sebastià"
  La Sala d'Actes del Casal de Cultura acollirà el dimarts 15 a les 8 del vespre una tertúlia on alguns dels veïns més veterans recordaran fets i anècdotes de la Matadepera de fa una pila d'anys. En aquesta ocasió es recordaran els Xous de Sant Sebastià  Durant molts anys es va celebrar a l’escenari del Pavelló un conjunt d’actuacions amb artistes i presentadors locals. Sens dubte una de les propostes més trencadores d’aquelles festes passades. Què se n’ha fet d’aquells artistes espontanis?, i d’aquells vestits tan genuïns? Us recordeu del carismàtic Toni? Tian Riba conduirà aquest acte on, com sempre, es preveu una pluja d’anècdotes. Comptarem amb els testimonis més ben informats i amb moltes sorpreses!
 • . 15 de gener de 2019 Inauguració de l'exposició sobre els Xous
  Al local que fa cantonada entre la carretera de Terrassa i el carrer Sant Joan i on hi havia hagut l'antiga papereria - llibreria, (i no al Casal de Cultura com s'havia anunciat), el dimarts 15 de gener a 2/4 de 8 del vespre, inauguració de l'exposició per recordar els llegendaris Xous de Sant Sebastià dels anys 90. Hi haurà fotografies, vídeos, vestits i moltes sorpreses per evocar aquelles trencadores i agosarades festes de fa ja uns anys.  A la imatge, una actuació del Xou de l'any 1993.
 • . 15 de gener de 2019 Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés
  La  Biblioteca Àngel Guimerà   continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, es tracten personatges que en algun moment de les seves vides han estat vinculats al món de la música però per diferents circumstàncies s’han mantingut a l’ombra. Les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel dimarts 15 de gener a les 7  de la tarda.
 • . 15 de gener de 2019 Curs bàsic per a manipuladors d’aliments
  La Regidoria de Salut ha organitzat pel dimarts 15 de gener a les 4 de la tarda i al Casal de Cultura, un curs bàsic per a manipuladors d’aliments. El curs, de tres hores de durada, anirà a càrrec de Rosa Cabré, de la Diputació de Barcelona . Cal que les persones interessades truquin a l’OAC (93 787 02 00) i demanin per Marta Franch o enviïn un mail a francham@matadepera.cat
 • . 14 de gener de 2019 Projecció d'un audiovisual de muntanya
  La Sala d'Actes del Casal de Cultura acollirà el dilluns 14 de gener a les 8 del vespre un audiovisual de muntanya. I en aquesta ocasió, un dels escaladors locals més reconeguts, en Miqui Mas, i també ne Marc Subirana explicaran la seva aventura de fa un any quan van viatjar fins a la Patagònia per escalar la gairebé inèdita Cara Est de la Torre Central del Praine per la vida sudafricana.  
 • . 14 de gener de 2019 Nova jornada de renovació i expedició del DNI
  L’ Ajuntament de Matadepera   torna a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 4 de febrer. Quatre dies més tard, el dia 8, està previst la recollida del document. En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana   (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Les hores per aquesta convocatòria es donaran a partir del dia 14 de gener.
 • . 13 de gener de 2019 Sessió temàtica de CineClub Matadepera
  A l’Hotel i a les 6 de la tarda del diumenge 13 de gener, CineClub Matadepera organitza una doble Sessió Especial de Sant Sebastià amb la projecció de dues pel·lícules: d'una banda, "La Battaglia di Algeri" (1966), dirigida per Gillo Pontecorvo i banda sonora d’Ennio Morricone. Un film històric de referència sobre la batalla entre el Front d’Alliberament Nacional (FLN) d’Algèria i les autoritats colonials franceses, Va ser guanyadora del Lleó d’Or al Festival de Venècia de 1966, i nominada als Òscars. I de l'altra, "Ten Canoes" (2006), de Rolf de Heer, un drama d’aventures d’estil documental centrat en la vida aborigen australiana. Va rebre el Premi del Jurat al Festival de Canes 2006 i va ser seleccionada al Festival Mar del Plata 2007.
 • . 13 de gener de 2019 Gran Mostra Gastronòmica
  A les 6 de la tarda, i al Pavelló Primer d'Octubre, la "Gran Mostra Gastronòmica": una espectacular mostra de participació i implicació de les mestresses que oferiran les seves receptes en una convocatòria que ha arribat a la seva edició número 42. Un dels esdeveniments més genuïns, espontanis, populars i de massiva participació de tots els que es fan i es desfan al poble. L'acte estarà presentat per Antònia Genescà i compta amb el suport de Matadepera Comerç . Organitzen "Les colles dels tastets". 
 • . 13 de gener de 2019 Exhibició de feines forestals "Sant Bèstia"
  Una altra de les novetats incorporades als darrers anys és un exhibició de feines forestals "Sant Bèstia", on diferents grups competiran per demostrar la seva habilitat en les diverses feines de creació i manipulació de la llenya: escorçar, tallar, estellar i apilar. La trobada tindrà lloc davant l' Escola de Música a les 4 de la tarda del diumenge 13. A l'acte hi col·labora La colla del pi i ADF MAtadepera . 
 • . 13 de gener de 2019 Ballada de swing
  A la Plaça del Casal de Cultura, a la 1 del migdia i després de la tensió de plantar el pi, arriba l’hora de fer el vermut prenent el sol. I es farà amb ritmes clàssics molt ballables que aniran a càrrec dels components de Swing Troppers .
 • . 13 de gener de 2019 Plantada a mà del Pi de Sant Sebastià
  Un any més, un dels actes centrals de les festes: la Plantada del Pi, que també serà a mà. Per fer-ho possible, en el seu moment es va adaptar el forat existent a la plaça al nou sistema que ja s'utilitza des de fa tres anys per plantar l’arbre manualment amb seguretat. 
 • . 13 de gener de 2019 Anem a fer un tomb...
  Des de la Plaça de Cal Baldiró, i després de veure pelar el pi de Sant Sebastià, a 3/4 de 9 del matí, es proposa un nou recorregut "Anem a fer un tomb". Amb aquesta ruta, els cercadors d’històries i rutes Narcís Serrat i els seus col·laboradors ajudaran a conèixer el nostre entorn. Hi haurà coca, xocolata i vi dolç per esmorzar.
 • . 13 de gener de 2019 Pelar el pi a la Plaça de Cal Baldiró
  A la Plaça de Cal Baldiró, a les 8 del matí del diumenge 13 de gener, les persones més expertes en l’ús de la destral catalana, trauran l’escorça al pi tal com ens han ensenyat el Pauet, el Vicenç, el Quimet... D’aquesta manera quedarà a punt i llis per ser plantat i amb les condicions per ser grimpat la setmana següent.
 • . 12 de gener de 2019 Baixada del Pi fins a Cal Baldiró
  A les 10 de la nit, tres petards avisaran del l'inici de la baixada del pi fins la plaça de Cal Baldiró. Des de la Germandat de Sant Sebastià  es vol que, com l'any passat, s'incorporin noies i dones per a que es sumin a la baixada. La Junta demana que tothom tingui una especial cura de deixar l'espai natural net de deixalles així com que es retirin els vehicles estacionats en aquest itinerari per evitar ratllades i altres problemes en el moment de baixar el pi. El pi es baixarà pels següents carrers: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i Plaça de Cal Baldiró. Un anymés, es comptarà amb la generositat de la gent de La Granja que obsequiaran els portadors del pi amb cervesa (fins acabar existències).  A l’entrar al carrer Sant Joan, i com d'altres ocasions, es tornarà a gaudir de la música popular creada especialment per corejar l’arribada del pi a la plaça. El mestre Sergi Cuenca va composar aquesta melodia que acompanyarà aquests moments d’alegria col·lectiva. I llavors, i fins a la matinada, festa a la mateixa plaça amb el DJ Jordi Gavarró. Hi haurà servei de bar. 
 • . 12 de gener de 2019 Trobada per baixar el Pi i sopar al bosc
  El lloc de trobada serà com cada any, el bosc de la Pedrera de l'Angelet, al final de carrer Gaietà Vallès (Can Prat). Es trobaran els focs encesos i amb un gran ambient de festa, se soparà, riurà i s'agafaran forces per baixar el pi. Es prega que tothom tingui especial cura de deixar l'espai natural net de deixalles.  L'acte compta amb la col·laboració d' ADF Matadepera i Bombers Voluntaris de Matadepera . 
 • . 12 de gener de 2019 Arrossada i competició d'arrossos
  A la Plaça de Cal Baldiró, el mateix dissabte 12 a partir de les 2 de la tarda, i mentre els darrers menuts encara grimpen el pi ja es podrà agafar lloc per dinar un espectacular arròs de muntanya a preu popular. Diferents equips de cuiners i cuineres del poble oferiran amb les seves millors receptes. Cadascú podrà comprar el tipus d’arròs que més bé li sembli. Com sempre, s'allargarà la sobretaula amb tertúlies i cafès, i amb servei de bar. 
 • . 12 de gener de 2019 Xerrada- Taller contra la violència de gènere
  La Sala d'Actes del Casal de Cultrura acollirà, a partir de les 12 del migdia, una xerrada-taller contra la violència masclista. Mirades, paraules, gestos, bromes sexistes, gelosia, insistència, menyspreu, insults, control, humiliacions... quantes situacions d'aquest tipus passen pal nostre poble? I a les nostres festes?  La xerrada és oberta a tothom. 
 • . 12 de gener de 2019 Concurs de petanca i activitats d'iniciació
  Nova Petanca Matadepera organitza un concurs de petanca i activitats d'iniciació que tindrà lloc a partir de les 11 del matí a les Pistes del Bosquet, al costat del Casal de la Gent Gran.  La Germandat agraeix la col·laboració de Josep Busqueta Segura a l'hora de recuperar i renovar aquest esport de gran tradició al poble. 
 • . 12 de gener de 2019 Una Scape Room al Casal de Cultura
  Dins la campanya "Excuses o Separes?", el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l' Ajuntament de Matadepera han organitzat una Scape Room per ajudar a conscienciar en el reciclatge de vidre, paper i cartró, orgànica i envasos lleugers. La sessió tindrà lloc al Casal de Cultura el 12 de gener en dues tandes: de 10 a 2 i de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 de la tarda.  L'activitat és gratuïta, està destinada a un públic familiar i a joves a partir de 12 anys. Les sessions són d'una hora i les inscripcions es poden fer al 656 89 37 09 indicant "Matadepera" + hora de reserva + quantitat de persones. Les últimes sessions són a la 1 i a 2/4 de 7. 
 • . 12 de gener de 2019 Els Bombers se sumen a la campanya del Banc de Sang
  Fa uns dies, el Banc de Sang i Teixits anunciava que tan sols tenen reserves de sang per a set dies, una xifra allunyada de la que seria òptima, que és entre 10 i 12 dies, almenys. Per aquest motiu, aquest any, els Bombers Voluntaris de Matadepera també se sumen a la campanya de donacions de sang, que porta per lema “Dóna el millor de tu. Dóna sang” i que està oberta a tothom. El dissabte, 12 de gener, els Bombers de Matadepera acompanyaran a tothom qui ho vulgui a donar sang. Serà de 10 a 14 hores, al Casal de Cultura, coincidint amb la Fira de Sant Sebastià. Al mateix lloc també hi haurà un punt de venda del calendari solidari que recentment ha editat Bombers de Matadepera els beneficis del qual aniran destinats a l' Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la investigació de malalties infantils. 
 • . 12 de gener de 2019 Grimpada del pi dels nens
  A la plaça de Cal Baldiró, a les 10 del matí i fins a les 2 del migdia, la Grimpada de del pi dels nens.  Aquest any volem destacar encara més aquest concurs que de ben segur ajuda a forjar els millors grimpaires dels pròxims anys. La canalla fins a deu anys tenen aquí la seva única cita anual. Com és costum només els deu millors classificats podran repetir grimpant la setmana següent el pi gran. Els menuts estaran encordats i assegurats per experts grimpaires i alpinistes matadeperencs. Cal recordar a tots els pares i responsables de la mainada que caldrà omplir al full d'inscripció amb les dades del responsables que ho autoritza. Per tal d'agilitzar i que puguin grimpar el màxim de canalla caldrà estar atent quan se'l cridi. L'ordre de pujada serà per estricte ordre d'inscripció. 
 • . 12 de gener de 2019 Fira de Sant Sebastià
  Un any més, el que fa dinou, es munta una Fira de Sant Sebastià (l'antiga Fira d'Artesans), que estarà pels carrers i places del centre: Plaça de Cal Baldiró, carretera de Terrassa, carrer Pere Aldavert i carrer sant Joan, des de la plaça de l’Església i fins al carrer de cal Beltrà, de 2/4 de 10 del matí i fins a les 3 de la tarda. La fira de Sant Sebastià cada any agafa més importància i és un dels actes més concorreguts. Per fer-la més bonica i participativa s’anima a tots els comerciants a col·laborar-hi amb una parada davant del seu establiment. De nou us convidem a gaudir dels carrers plens de parades dels millors menjars tradicionals; tot tipus d’embotits, formatges de tot arreu, fruits secs, conserves, herbes remeieres, bolets, ous, fruita, verdura i productes frescos, oli, mel, xocolata, llaminadures, pa, coques i dolços, olives, cava, cerveses, licors i vins. D'entre les parades que s'hi podran trobar, la d' Oncolliga a Matadepera que anima als veïns a col.laborar en la col·lecta que es realitzarà i els diners de la qual es destinaran a l'ajuda de les persones que pateixen càncer i als seus familiars. No us perdeu l’ambient de l’únic mercat artesà de tot l’any. Com sempre tindrem diferents oficis tradicionals, per ensenyar als més menuts com es feien les coses abans. Enguany tornarem a tenir la participació de diverses empreses de sectors relacionats amb les feines a l’aire lliure així com tots aquells emprenedors del poble que viuen i treballen en l'entorn rural. Com en altres ocasions la jornada comptarà amb diferents propostes culturals i musicals. 
 • . 12 de gener de 2019 Jornada solidària contra el càncer a Matadepera
  Oncolliga , la fundació de la Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica de Matadepera , organitza com cada any una jornada solidària contra el càncer que tindrà lloc durant la fira d'artesans de les  Festes de Sant Sebastià . Hi haurà una paradeta muntada aquest dissabte 12 de gener entre 2/4 de 10 i les 2 del migdia a la Plaça de l'Església.  Els diners es destinaran a l'ajuda de les persones que pateixen càncer i als seus familiars.
 • . 12 de gener de 2019 Concurs de Golf de Sant Sebastià
  Al Camp de Golf Municipal començarà a les 9 del matí del dissabte 12 un Concurs de Golf que s'allargarà durant tot el cap de setmana i que es practicarà en la modalitat Stableford Individual . Organitza la Regidoria d'Esports i el Club de Golf Municipal .
 • campana2.jpg 12 de gener de 2019 Repic general de campanes
  L'acte solemne d’inici de les Festes de Sant Sebastià és una repicada general de campanes de l'Església de Sant Joan que tindrà lloc el dissabte 12 a quarts de nou del matí. Aquest any, la Banda de Matadepera realitzarà part del toc de campanes i acompanyarà el repic general interpretant algunes peces... des de dalt del campanar!
 • 27-bike-trial.jpg 12 de gener de 2019 Trial social IV Memorial Pol Sala
  Motoclub Club Terrassa organitza pel 12 de gener a partir de les 8 del matí i a l'Avinguda de les Arenes, entre els carrers Joan Camps i Concòrdia, el IV Memorial Pol Sala Mercadé. Es tracta d'un trial social, no competitiu, que constarà de tres nivells de dificultat i es realitzarà per les zones de la Deixalleria, Roques Blanques i Can Roure. 
 • . 11 de gener de 2019 Encesa de fogueres a la Riera de les Arenes
  Com a culminació de la Marxa de Torxes, a partir de les 9 de la nit aproximadament, i a la Riera de les Arenes, encesa de monumentals fogueres per tal de donar protagonisme al foc, un dels elements essencials de les festes. A la Prehistòria el control del foc va ser l’inici de la primera festa col·lectiva. Impressionats encara per aquest fet gaudirem com aleshores de les gegantines fogueres il·luminant la foscor. Músiques essencials ens traslladen als nostres orígens com a societat.
 • . 11 de gener de 2019 Carpa gegant amb actuacions musicals
  Després de l'encesa de les monumentals fogueres, i davant el Pavelló Primer d'Octubre, carpa gegant on diverses entitats del poble disposaran de parades on es podrà comprar el sopar, i es podrà gaudir de música en directe. I a dins de la gran carpa, dues actuacions musicals: "The Sappy's" i "Mal-Humorats". Hi haurà també servei de bar.   L'acte compta amb la col·laboració de l' Escola Ginesta , l' Escola Torredeme r i l' Escola Montcau-La Mola. A la dreta, "Mal-Humorats".
 • . 11 de gener de 2019 Exposició de fotos del Col·lectiu MeM
  MeM fotografia inaugura també aquest divendres 11 de gener a 2/4 de 9 del vespre i al Bar del Casal de Cultura, la seva exposició de fotografies.  La fotografia segueix sent una de les manifestacions artístiques contemporànies més importants. Aquests dies tindrem ocasió de comprovar-ho. 
 • . 11 de gener de 2019 Inauguració de l'exposició del Col·lectiu d'Art
  El Col·lectiu d'Art inaugura aquest divendres 11 de gener a les 8 del vespre i al Casal de Cultura l'exposició de les obres de l'entitat. Els artistes de Matadepera mostraran, cadascú des de la seva sensibilitat i a través de diverses tècniques, les diferents interpretacions sobre un mateix tema. L’exposició es podrà visitar fins a acabar les festes.
 • hoquei4.jpg 11 de gener de 2019 4rt Torneig de Santbestiar d'hoquei sala
  El Matadepera 88 Hoquei organitza pel divendres 11 a partir de les 8 del vespre i fins a les 2 de la matinada la quarta edició del Torneig de Santbestiar d'hoquei sala que tindrà lloc al pavelló. Adreçat a senyors i senyores, la inscripció és de 20 €uros per jugador i inclou xips i beguda, sopar i ressopó de pernil i pa amb tomàquet a les 2 de la matinada, a banda de participar en el sorteig d'un pernil.
 • 19-torxes.jpg 11 de gener de 2019 Correfoc i Marxa de Torxes
  Un any més, la Marxa de Torxes, que s'iniciarà més d'hora, a les 8 del vespre del divendres 11 des de la Plaça de Cal Baldiró per seguir pel carrer dels Pratsginestós, Ramon Mias, Sant Joan, Sant Llorenç, Plaça de Sant Jordi, Enric Genescà, fins davant el Pavelló. La marxa comptarà amb la  Colla del Bitxo del Torrent Mitger . L'organització disposarà de torxes per qui en vulgui comprar al preu d'1 €uro.
 • . 11 de gener de 2019 Actes d'inici de les festes amb el pi dels nens
  La Germandat de Sant Sebastià arrenca oficialment els actes de divendres amb una xocolatada que tindrà lloc a les 5 de la tarda des de la Plaça de l'Ajuntament. Tot seguit, i als volts de les 6, el Pi dels Nens, que tindrà lloc des de la mateixa Plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça de Cal Baldiró. A continuació es farà al plantada de l'arbre a la plaça, que serà grimpat l'endemà.  Aquest any també acompanyarà la comitiva la colla del Bitxo del Torrent Mitger. 
 • . 10 de gener de 2019 Darrer assaig obert de la Banda de Matadepera
  Els components de la Banda de Matadepera conviden a assistir al darrer assaig que tindrà lloc ela dia 10 de gener, i conviden a tothom qui vulgui a portar un instrument per aprendre a tocar la Melodia de la Baixada del Pi. 
 • foto-de-toti-garcia-4.jpg 10 de gener de 2019 Ofrena d'un pi a Sant Sebastià
  Un dels actes incorporats recentment al programa de les Festes de Sant Sebastià tindrà lloc aquest dijous 10 de gener a 2/4 de 8 del vespre i a la Parròquia de Sant Joan. Socis de la Germandat de Sant Sebastià  i tots aquells que s'hi vulguin afegir entraran un pi a l’altar major de l’església per tal d’unir els dos símbols principals de les festes: el sant i el pi. Mossèn Joan Artur Boardman beneirà el pi que romandrà en el lloc més destacat durant tots els actes. I tot seguit, l'organista Vicenç Grané interpretarà "La melodia del pi". (Foto de Toti Garcia).
 • . 8 de gener de 2019 Un nou diàleg Matadesphera al Casal de Cultura
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Com el canvi climàtic condiciona la disponibilitat d'aigua?” La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dimarts 8 de gener a 2/4 de 8 de la tarda. 
 • . 7 de gener de 2019 Comença una nova aula d’estudi
  Punt Jove de Matadepera  organitza, a partir del diumenge 7 fins al 17 de gener  una nova Aula d'Estudi al Casal de la Gent Gran per tal que els estudiants universitaris tinguin un espai per preparar els seus exàmens. L'Aula estarà disponible de diumenge a dijous entre les 9 del vespre i 2/4 de 2 de la matinada.
 • . 7 de gener de 2019 Assaig obert de la Banda de Matadepera
  Els components de la Banda de Matadepera conviden a assistir a cadascun dels seus assajos que tindran lloc els dies 7 i 10 de gener, i conviden a tothom qui vulgui a portar un instrument per aprendre a tocar la Melodia de la Baixada del Pi. 
 • . 5 de gener de 2019 Cavalcada de SSMM els Reis d’Orient a Matadepera
  Un any més, SSMM els Reis d’Orient passaran per Matadepera per fer la tradicional Cavalcada i deixar regals a la nit als minyons que hagin fet bondat. Serà el dissabte 5 a les 6 de la tarda quan s’iniciarà la comitiva des del Pavelló, per continuar per la plaça Sant Jordi, carrer Sant Llorenç, Sant Isidre, plaça de Cal Baldiró, carretera de Terrassa, carrer Joan Paloma i plaça de l’Ajuntament, on els Reis seran rebuts per les autoritats i sortiran al balcó per saludar a tots els matadeperencs presents a la plaça. La cavalcada seguirà llavors pels carrers Montserrat, i Sant Joan, on faran una parada davant de l’església per dirigir-se a peu fins a la plaça de casal per fer la tradicional ofrena al pessebre vivent que organitzen els  Amics del Teatre de Matadepera . Llavors es reprendrà la cavalcada pels carrers Sant Joan, Sant Llorenç, i plaça Sant Jordi, per finalitzar al pavelló, on els Reis lliuraran una joguina als nens i nenes menors de 7 anys empadronats a Matadepera. Les portes del Pavelló s’obriran a partir de les 20:30h, i a partir de les 9 del vespre o quan Reis hagin recuperat les forces, atendran a tots els nens i nenes personalment. Com cada any, el trànsit rodat patirà diverses restriccions entre 3/4 de 6 de la tarda i les 9 del vespre, i no es podrà estacionar des de les 3 de la tarda pels carrers per on passarà la cavalcada: Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Isidre, Carretera de Terrassa, Joan Paloma, Plaça de l'Ajuntament, carrer Montserrat, i Sant Joan. Tanmateix, l'accés als garatges dels carrers afectats també restarà prohibit durant el pas de la cavalcada.
 • . 4 de gener de 2019 Últim dia de venda dels targetons de Reis
  Com és tradició de fa una pila d'anys, acabada la Cavalcada de Reis, el dia 5 al vespre, la comitiva es desplaça fins al Pavelló on a partir de les 9 del vespre es fa el repartiment de joguines als nens i nenes empadronats a Matadepera fins a 7 anys que els hagin fet al 2018 i que prèviament han rebut la invitació per part de l'Alcaldessa de Matadepera. Per aquells nens i nenes que no estiguin empadronats, i vulguin recollir una joguina a mans dels Reis, a l' Oficina d'Atenció Ciutadana  venen els targetons al preu de 12 €uros fins al 4 de gener. Els horaris són els d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 9 a 2, i tardes dels dimecres de 4 a 7.
 • . 3 de gener de 2019 Assaig obert de la Banda de Matadepera
  Els components de la Banda de Matadepera conviden a assistir a cadascun dels seus assajos que tindran lloc els dies 3, 7 i 10 de gener, i conviden a tothom qui vulgui a portar un instrument per aprendre a tocar la Melodia de la Baixada del Pi. 
 • . 2 de gener de 2019 A la venda els tiquets per a la visita guiada a la Generalitat
  L’ ANC de Matadepera  proposa participar en una visita guiada al Palau de la  Generalitat  ,seguida d’un dinar al centre de Barcelona que tindrà lloc el diumenge 27 de gener. L’aforament és obert a tothom però limitat a 45 places, per rigorós ordre d’inscripció i la venda de tiquets es farà al Casal de Cultura, de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, els dimecres 2, 9 i 16 de gener (o fins a exhaurir les places). Al mateix lloc s’informarà sobre les opcions per dinar i sobre l’horari i lloc de sortida (aprox. a les 10 del matí) i tornada (aprox. a les 5 de la tarda). Podeu trobar els formularis al comerç  MIC Sabates  o bé demanar-los a l’adreça matadepera@assemblea.cat. Pelque fa al preu, i amb motiu de la celebració de les Festes, l’entitat assumirà el cost de l’autocar que es cobrirà amb les quotes dels socis).
 • . 26 de desembre de 2018 Radioteatre nadalenc a Matadepera Ràdio
  Matadepera Ràdio  emet, com ja és habitual al darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre, una nova obra de radioteatre. I per aquest Nadal es torna a presentar  l'obra “El Poema de Nadal” que es va estrenar a l'emissora municipal l'any 2013.  Escrit per Josep Maria de Sagarra l’any 1931, el va recitar ell mateix i amb gran èxit al Palau de la Música Catalana . Des d’aleshores aquesta obra mestra s’ha convertit en un poema emblemàtic, del qual molts catalans se saben de memòria llargs fragments i que es recita arreu del país en les festes nadalenques. L'obra és interpretada pel ja desaparegut Santi Rovira, Nil López, Albert Puig, Antònia Genescà, Montse Santamaria, Montse Pons i Maria Glòria Farrés. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Miquel Dalmau, el control tècnic i de gravació: Albert Beorlegui, i la direcció va a càrrec de Maria Glòria Farrés. A la dreta, un moment de la gravació de l'obra.
 • . 26 de desembre de 2018 Trobada i esmorzar per anar a triar el pi
  Aquest dimecres 26 de desembre, Festa de Sant Esteve, marca l'inici dels actes previs de les festes. De bon matí, a les 9 i a la Granja Tastets de Saint Honoré (al carrer Sant Joan, 67), es farà la trobada i esmorzar per anar a triar el pi de Sant Sebastià. Reunió, doncs, d’aquells interessats per escollir el millor pi per les festes d’enguany. Cal conjugar moltes opinions i valorar tots els aspectes; que tingui bon accés, que sigui recte, que sigui llarg, que no sigui molt prim ni massa gruixut...
 • . 22 de desembre de 2018 L’Agrupació Coral tanca els actes del 40è aniversari
  L’ Agrupació Coral de Matadepera tanca aquest dissabte 22 de desembre els actes del 40è aniversari de l’entitat. I ho farà amb un concert que tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda a la Parròquia de Sant Joan.   Sota la direcció de Rosa Maria Ribera, actuarà l’ Agrupació Coral de Matadepera , que estarà acompanyada d’antics cantaries, de la Coral Infantil Clau de Sol que dirigirà Rosa Martínez i de Marc Sumsi al piano. Els cantaires actuals interpretaran el "Gloria" de Vivaldi, després cantaran els nens, i finalment, i amb tot els cantaries, s'interpretaran nadales. Hi participaran uns 80 cantaires.  A la foto, l' Agrupació Coral de Matadepera en una actuació, aquest juny, a l'Església Parroquial. 
 • . 22 de desembre de 2018 Jornada de Portes Obertes de ball
  Tango Íntimo ha organitzat per aquest dissabte 22 de desembre a les 12 del migdia i al Casal de Cultura, una jornada de portes obertes d'exhibició de balls. Per apuntar-s'hi només cal trucar el telèfon 636 22 37 43. 
 • . 21 de desembre de 2018 Inauguració del Pessebre de Nadal
  Com és tradició de molts anys, no hi faltarà el pessebre elaborat com cada any amb molta traça pels  Amics del Pessebre de Matadepera que aquest any fan 41 anys. Serà el 21 de desembre a partir de les 7 de la tarda a la Plaça del costat de l’església. Com és tradició, hi haurà torrades amb oli i sal per a tothom que vulgui acostar-s’hi.
 • . 21 de desembre de 2018 Anem al Liceu amb Rossini i la seva ‘italiana’
  En la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, el  Gran Teatre del Liceu , té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical. I una vegada més, s’ha programat una nova visita. Serà el proper divendres 21 de desembre per assistir a la representació de “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini. El preu, que inclou entrada a platea i autocar és de 85 €uros i les inscripcions es fan a l’ OAC  fins l’11 de desembre o un cop exhaurides les localitats. Se sortirà en autocar a les 6 de la tarda des de la Plaça del Casal de Cultura. La convocatòria compta amb el suport de la  Regidora de Cultura . A la fotografia, imatge del muntatge que es podrà veure. 
 • . 21 de desembre de 2018 Últim dia del Mapping interactiu de Nadal
  Després d’anys anteriors, aquest Nadal tornarà a projectar-se un  mapping  interactiu a la façana del número 2 de la carretera de Terrassa. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omplirà de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. Els  matadeperencs podran veure el mapping  on hi podran pariticipar aquest 21 de desembre. Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18 hores i fins a les 21 hores.
 • . 21 de desembre de 2018 Visita de la Missatgera Reial
  Com cada any, la Missatgera Reial de SSMM els Reis d’Orient visitarà Matadepera per recollir les cartes amb els desitjos dels nens i nenes. L’arribada tindrà lloc a 2/4 de 5 de la tarda del 21 de desembre a la Plaça de l'Ajuntament, i tot seguit, i en comitiva, es desplaçarà fins a la Plaça del Casal de Cultura, on recollirà les cartes de tots els nens i nenes del poble. La recollida serà a l'aire lliure, per la qual cosa, recomanem venir ben abrigats i abrigades. Pels nadons d'entre 0 i 1 any s'habilitarà una cua exprés per evitar que s'hagin d'esperar gaire estona. De 5 a 2/4 de 9 del vespre hi haurà el lliurament de cartes a la mateixa plaça.
 • . 21 de desembre de 2018 Últim dia per inscriure's com a Patge Reial
  Com cada any, SSMM els Reis d'Orient necessiten ajudants de totes les edats que els faci il·lusió participar a la cavalcada de Matadepera durant la nit més màgica de l’any. Els possibles voluntaris només han d'inscriure's fins aquest divendres 21 a les butlletes que trobaran a la recepció del Casal de Cultura.   Un cop acabat el termini d'inscripcions, es trucarà a les persones que participaran en la cavalcada per confirmar la seva assistència i donar-los tots els detalls. En el cas que hi hagi un volum molt elevat d'inscripcions es prioritzarà als participants de més edat.
 • . 20 de desembre de 2018 ‘Caseta’ tanca un nou cicle dels “Dijous a l’Hotel”
  La  Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de   Decibel   enllesteix una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous 20 de desembre hi ha prevista l’actuació del grup matadeperenc ‘Caseta’, que torna a l'Hotel un any després de la sortida del seu primer LP, ‘Naufragi’ (Hidden Track, 2017). Els dotze temes que conformen el disc van ser compostos, escrits i arranjat al llarg d'uns mesos, i va ser llavors, el juny del 2017, quan va començar la gravació. ‘Naufragi’ és un viatge, un procés: un recorregut pels indrets més recòndits dels sentiments i les sensacions que porten els humans a relacionar-se entre ells de la manera que ho fan.
 • . 20 de desembre de 2018 Conferència del músic Moisès Bertran
  DAMA Matadepera organitza una nova xerrada oberta a tothom que tindrà lloc el dijous 20 de desembre a les 8 del vespre al Casal de Cultura. Serà amb el músic i compositor Moisès Bertran, que repassarà la seva trajectòria musical. Després de la conferència, i com és habitual, es farà un sopar al Restaurant El Celler, pel qual cal reserva prèvia al telèfon 616 921 580 o a dama.matadepera@gmail.com
 • . 20 de desembre de 2018 Un club de lectura amb les cartes a Mahalta
  La Biblioteca Àngel Guimerà continua les sessions del club de lectura. I en aquesta ocasió, n’ha organitzat una pel 20 de desembre a les 7 de la tarda. Serà la que tractarà l’obra “Cartes a Mahalta”, de Màrius Torres i Mercè Figueras. La sessió serà moderada per la psicòloga i psicoanalista  Mercè Collell.
 • . 20 de desembre de 2018 Inauguració del Mapping interactiu de Nadal
  Després d’anys anteriors, aquest Nadal tornarà a projectar-se un  mapping  interactiu a la façana del número 2 de la carretera de Terrassa. L’espectacle, que està dirigit a tota la família, omplirà de nou l’espai amb imatges nadalenques plenes de llum i color. Els  matadeperencs podran veure el mapping  on hi podran pariticipar el 20 i el 21 de desembre. Els passis, d’una durada de 10 minuts, s’aniran repetint a intervals des de les 18 hores i fins a les 21 hores.
 • . 19 de desembre de 2018 Recepció nadalenca a les dependències municipals
  Com és tradició de cada any, l’Alcaldessa i els regidors de l’ Ajuntament de Matadepera conviden a presidents d’entitats, associacions de veïns i matadeperencs en general a la recepció de Nadal que tindrà lloc el dimecres 19 de desembre a les mateixes dependències municipals. Serà a partir de les 6 de la tarda i fins a les 8.
 • . 19 de desembre de 2018 Una hora del conte amb llegendes de Sant Llorenç
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat una nova Hora del Conte adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys, i que tindrà lloc el dimecres 19 de desembre a les 6 de la tarda a la mateixa biblioteca. Portarà per nom “Llegendes i rondalles de Sant Llorenç” i anirà a càrrec de Cesc Serrat. L’activitat forma part del projecte “Parcs i biblioteques” al qual està adherit la biblioteca, i que representa un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona , amb l’ànim d’apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat.
 • . 18 de desembre de 2018 El Casal de Cultura acull un nou Matadesphera
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Com es comunica el canvi climàtic als mitjans?” En ella hi participarà el meteoròleg Francesc Mauri.  La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dimarts 18 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda. 
 • . 17 de desembre de 2018 Presentació de la nova novel·la de Tessa Julià
  La matadeperenca Tessa Julià presentarà aquest dilluns 17 de desembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura la seva nova obra literària, “La pell girada” una paràbola sobre la recerca d’un mateix, de les seves creences i ideals quan romanen enterrats sota la capa del convencionalisme social. A l’acte, obert a tothom hi intervindrà l’escriptor Josep Giralt, i l’autora. “La pell girada” tracta la història d’Eulàlia, una noia que creix en l’educació religiosa i tancada de finals del cinquanta. La consciència social se li desvetlla en conèixer a Lola i les barraques de Monte Perdido . La realitat política li arriba als 18 anys de la mà d’en Marcel, qui a més d'obrir-li els ulls a la realitat política, li desperta els sentits. Eulàlia s’afegeix a la lluita per un mon millor amb llibertat. El trencament amb en Marcel la deixa profundament abaltida. L'estimació i la seguretat que li ofereix en Pere la porta a casar-hi i a confiar que oblidarà en Marcel.
 • . 16 de desembre de 2018 Espectacle de Xarxa per celebrar el Nadal
  De cara a la celebració del Nadal,   Xarxa Matadepera ha organitzat un nou espectacle infantil que tindrà lloc el dia 16 de desembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura. Serà amb “Pastorets cap a Betlem” que portarà la companyia La Roda Produccions. El preu és de 3 €uros que aniran destinats a la Marató de TV3.
 • . 16 de desembre de 2018 Nova edició del Mercat de Nadal a la Tartana
  Un any més, el que fa vuit, la Masia La Tartana acollirà una nova edició del Mercat de Nadal obert a tothom, on hi haurà paradetes que oferiran diversitat de productes per poder realitzar les compres i regals de Nadal. També hi haurà servei de Bar. L’entrada és gratuïta i l’horari serà de les 11 del matí fins a les 8 del vespre d'aquest diumenge 16 de desembre.
 • . 16 de desembre de 2018 El CD Terrassa s’apunta un any més a la Marató
  Un any més, i aquesta serà la cinquena edició, el  CD Terrassa  organitza de nou un torneig esportiu i una caminada de caràcter lúdic i solidari, per aconseguir fons per la Marató de TV3 . En aquesta edició, que tindrà lloc el 16 de desembre, la Marató té previst destinar la recaptació a la lluita contra el Càncer, i l’entitat esportiva ha preparat tot un seguit d’activitats  pel mateix dia 16 de 2/4 de 10 del matí a les 3 de la tarda que s’han agrupat amb el nom "Fem esport contra el Càncer amb la Marató de TV3". Entre les novetats que es presenten aquest any, torneigs de Hockey des de Pre-benjamins fins a Mamis i Papis; un torneig per parelles i nivell de Tennis; un torneig de Pàdel per nivells; un torneig per parelles de Frontennis; i una caminada pels entorns del club. També es prepararà una botifarrada per qui vulgui esmorzar i dinar i es lliurarà una samarreta a tots els participants. El preu de la inscripció serà de 7€ i tota la informació ja la podeu trobar a http://www.cdterrassa.cat/marato-tv3/ . Per contactar amb l'entitat, ho podeu fer a   maratocdth@cdterrassa.cat .
 • . 16 de desembre de 2018 Hamburguesada del M88H
  El  Matadepera 88 Hoquei  organitza per aquest 16 de desembre una nova edició, la que fa 8, de la ja tradicional Hamburguesada que torna a col·laborar amb la Marató de  TV3 . El programa d'actes començarà a les 9 del matí al mateix Pavelló 1er d’Octubre, amb l'inici del torneig amb partits de sala per categories que es tancarà a l’hora de dinar amb una Hamburguesada popular.   Com d'altres anys, es demanarà una aportació de 5 €uros per persona, tres dels quals aniran destinats íntegrament a la Marató de  TV3  que enguany està dedicada al càncer.   A la dreta, foto de família de l'any passat. 
 • . 16 de desembre de 2018 Excursió al Santuari prehistòric Luni-Solar
  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat pel diumenge 16 de desembre una excursió que té com a temàtica “La història de l’establiment humà a la Serra de l’Obac”, on es visitarà l’enigmàtic vestigi anomenat Santuari prehistòric Luni-Solar de La Pola. La trobada serà com sempre, al Pavelló pel cantó de la riera, a les 8 del matí, on la comitiva es desplaçarà en cotxes particulars fins a l’aparcament de l’Alzina del Salari. La distància a recórrer és de 9’5 quilòmetres, la dificultat mitjana i el temps a invertir, de 3 hores sense comptar aturades. El recorregut serà: Alzina del Salari- Coll de Tres Creus- El Paller de Tot l’Any (lloc on esmorzarem) - Coll de Correu- El Quarto de Reixa- El Santuari -Font de la Pola -La Porquerissa- Alzina de Salari. Com a cloenda de l’any i vespres de Nadal, a l’hora d’esmorzar compartirem neules, torrons i vi dolç. La sortida és de franc, tant pels socis com pels qui encara no ho són. Per assistir-hi, cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668. Més informació a www.uem.cat .
 • . 15 de desembre de 2018 Concert solidari de l'Escola de Música
  L' Escola Municpal de Música Frederic Mompou  organitza per aquest dissabte 15 de desembre (19.00 hores, Casal de Cultura), un concert solidari que anirà a benefici de la Fundació Vicenç Ferrer . L'acte comptarà amb la Fredi's Jazz Band i l' Orquestra de Corda String Sound. El preu és de 8 €uros pels adults i 5 €uros pels nens, tot i que hi ha també una fila zero per fer aportacions al compte: ES23 0081 0016 1100 0256 3261.
 • . 15 de desembre de 2018 Final de la Lliga Catalana Infantil d’Halterofília
  El Gimnàs Municipal acollirà aquest dissabte 15 de desembre a les 5 de la tarda la Final de la IV Lliga Catalana Infantil d’Halterofília que organitza el Club d’Halterofília de Matadepera, i que, com sempre, és oberta a tothom. El futur d’aquest esport, tant el de l’entitat  nostra entitat a la ciutat de Matadepera com del nostre país, es donaran cita per darrer cop en aquest 2018 i la Federació Catalana d´Halterofília lliurarà els premis als diferents guanyadors de les 3 categories participants (Sub9, Sub11 i Sub13) a la seva regularitat al llarg de tot l´any 2018.
 • . 15 de desembre de 2018 La generositat, tema de la meditació mensual
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres organitza pel proper 15 de desembre una nova sessió de meditació oberta a tothom. Tindrà lloc a les 11 del matí al Casal de Cultura. Es prega puntualitat, i com cada darrera sessió de l’any, es convida als participants a portar un petit obsequi, fruit de la pròpia creativitat i la destresa de les seves mans, per oferir a una de les persones del grup que l’atzar decidirà qui serà.. El tema a tractar serà “La generositat”. Tenint present el refrany “Recoll iràs el que hagis sembrat” serà un moment per observar-nos, per identificar el què estem sembrant en el dia a dia de la nostra vida, per preguntar-nos si donem en consciència, de com manifestem l’agraïment.
 • . 15 de desembre de 2018 Jocs infantils gegants al carrer Sant Joan
  El centre del poble serà de la canalla aquest dissabte 15 de desembre. Des de les 11 del matí i fins l’hora de dinar, la Regidoria de Promoció Econòmica   ha organitzat una activitat infantil on es disposaran al carrer Sant Joan una vintena de jocs gegants tradicionals de fusta: jocs de l’oca, tres en ratlla, dòmino, aneguets, mikado... per a què hi puguin jugar el més petits. L’activitat estarà monitoritzada per dos adults.
 • . 15 de desembre de 2018 Trobada al Pavelló per tractar el tema dels robatoris
  Tal i com es va quedar en el darrer ple ordinari que va tenir lloc el 26 de novembre, l’ Ajuntament de Matadepera ha convocat a tots els veïns i persones interessades del poble per tractar el tema dels robatoris, a una trobada oberta a tothom que tindrà lloc el proper dissabte 15 de desembre a partir de 2/4 de 10 del matí i fins a les 11 aproximadament al Pavelló Primer d’Octubre . La trobada comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa Mireia Solsona, la regidora de governació Montse Royes, la cap de Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Nord, el cap de l’àrea bàsica policial de Mossos d’Esquadra de Terrassa, el cap de la Policia Local , Xavi Cabot, i representants de les associacions de veïns de Matadepera. Tots ells exposaran les mesures que es prenen i es prendran per evitar els robatoris, i respondran un torn de precs i preguntes que puguin formular els assistents.
 • . 14 de desembre de 2018 ‘Una nit d’òpera’ ens porta el ‘Don Carlo’ de Verdi
  El cicle "Una nit d'òpera" que coordina la   Regidoria de Cultura   continua aquest desembre una nova temporada operística, la que fa la número 14. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. Per aquest divendres 14 de desembre s’oferirà ‘Don Carlo’, òpera en cinc actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret de Fançois Joseph Méry i Camille du Locle, que es va estrenar al Teatre Imperial de l'Òpera de Paris l'11 de març de 1867. Per Verdi, 'Don Carlo' representava la lluita de la llibertat contra l'opressió política i religiosa. Als vint anys següents de l'estrena, Verdi va realitzar diversos canvis i actualment, representada íntegrament, cosa que passa en molt poques ocasions, és la seva obra més llarga: prop de 4 hores.
 • . 14 de desembre de 2018 Música de Nadal als carrers de Matadepera
  L’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou  i la  Coral Endavant  del  Casal de la Gent Gran  han organitzat un any més un activitat nadalenca. Serà el divendres 14 de desembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda, quan alumnes i voluntaris actuaran el Bosquet.  Començarà la  Coral Endavant , que interpretarà unes nadales. Tot seguit, uns parlaments de l’Alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona i un representant d’ Aigües de Matadepera , ja que es commemoren en aquestes dates el 75è aniversari de la seva fundació. Tot seguit, els alumnes de l’ Escola Municipal de Música Frederic Mompou  interpretaran més nadales i a l’acabar, es repartirà coca i xocolata.   A la dreta, el concert de l'any passat al Bosquet. A sota, una aquarel·la de Maria Elena Mas, del Casal de la Gent Gran. 
 • . 14 de desembre de 2018 ANC i CDR convoquen una assemblea per parlar del 21D
  ANC Matadepera i el CDR Matadepera organitzen conjuntament una assemblea oberta al carrer, que tindrà lloc aquest divendres 14 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda i al Casal de Cultura. La convocatòria té per objectiu plantejar, de forma unitària, la manera com s’expressarà el rebuig a la reunió del Consell de Ministres prevista el 21 de desembre a Barcelona. Des del CDR Matadepera volen “convidar a tothom a què es reservi la data del 21 de desembre i es sumin a les convocatòries que s’aniran fent”. En aquest mateix sentit, fonts de l’ ANC Matadepera també han recalcat que es tracta de “proposar a Matadepera de reaccionar de forma conjunta davant una data, el 21D, en què, fa un any, es van celebrar unes eleccions imposades per l’aplicació de l’article 155 i per denunciar, un cop més, que representants escollits democràticament es troben injustament empresonats i, una part dels quals, en vaga de fam”. Durant els propers dies, tant el CDR Matadepera com l’ANC Matadepera aniran concretant les diverses convocatòries previstes pel 21 de desembre.
 • . 14 de desembre de 2018 Primer dia per a inscriure's com a patge reial
  Com cada any, SSMM els Reis d'Orient necessiten ajudants de totes les edats que els faci il·lusió participar a la cavalcada de Matadepera durant la nit més màgica de l’any. Els possibles voluntaris només han d'inscriure's des del divendres 14 al divendres 21 a les butlletes que trobaran a la recepció del Casal de Cultura.   Un cop acabat el termini d'inscripcions, es trucarà a les persones que participaran en la cavalcada per confirmar la seva assistència i donar-los tots els detalls. En el cas que hi hagi un volum molt elevat d'inscripcions es prioritzarà als participants de més edat.
 • . 13 de desembre de 2018 Els “Dijous a l’Hotel” conviden Magalí Sare
  La  Regidoria de Joventut , amb la col·laboració de   Decibel   continua una nova temporada dels “Dijous a l’Hotel”, concerts de grups i cantants emergents pel jovent en aquest espai de la Plaça de Cal Baldiró que tenen lloc els dijous a partir de 2/4 d’11 de la nit i de franc.   Per aquest dijous 13 de desembre  hi actuarà Magalí Sare. Després d'uns anys rondant dins el circuit de jazz de Catalunya i haver gravat paral·lelament dos discos amb el Quartet Mèlt , la Magalí Sare presenta el seu primer disc en solitari ‘Cançons d'amor i dimonis’ (Autoeditat). Aquest títol es deu a que moltes d'aquestes cançons formen part d'un procés terapèutic de l'artista per superar una crisis existencial arran d'una relació "amorosa" d'abús psicològic. La Magalí ens explica amb cançons aquesta superació i totes les emocions per quals va passar, i ho fa tan de manera metafòrica com ben crua i despullada, tan en català com en anglès.
 • . 13 de desembre de 2018 Un nou diàleg Matadesphera al Casal de Cultura
  Matadesphera  organitza una nova conferència sobre temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió el tema a tractar serà “Que es proposa i es fa pel canvi climàtic desde la política?” La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura el dijous 13 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda.
 • . 12 de desembre de 2018 La presidenta de l’ANC visita Matadepera
  ANC Matadepera ha organitzat pel dimecres 12 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda i al Casal de Cultura una xerrada amb la presidenta de l’ ANC Elisenda Paluzie. Paluzie farà una anàlisi de la situació política actual, i el paper de l’entitat que presideix de cara al nou pla estratègic pel 2018-2019. L’acte inclourà un col·loqui amb els assistents. Elisenda Paluzie i Hernàndez (Barcelona, 1969) és presidenta de l’ANC des del març d’aquest 2018. Economista i activista catalana, ha estat professora titular d'Economia a la  Universitat de Barcelona des del 2001, directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de Polítiques Socials (CAEPS) de la UB . És màster en Economia Internacional i Desenvolupament Econòmic per la  Yale University (1996) i doctora en Economia per la Universitat de Barcelona (1999).
 • . 11 de desembre de 2018 ‘Last days of Shibati’, nou documental del mes
  La  Regidoria de Cultura  continua una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival   DocsBarcelona   que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió de l’11 de desembre porta per nom “Last days of Shibati” i està dirigida per Hendrick Dusollier El nen Zhou Hong i el senyor Xue Lian han de marxar de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing, perquè serà destruïda per construir un nou barri. Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati , fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer. La destrucció de les antigues barriades a la Xina són un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d’un país on allò vell, tradicional i històric ha de donar pas a allò nou, contemporani i sense ànima. Una reflexió sobre la canviant Xina contemporània que, poc a poc, va deixant perdre la seva història i el seu llegat.
 • . 11 de desembre de 2018 Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés
  La  Biblioteca Àngel Guimerà   continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, es tracten personatges que en algun moment de les seves vides han estat vinculats al món de la música però per diferents circumstàncies s’han mantingut a l’ombra. En aquesta ocasió es farà un homenatge a la recentment desapareguda soprano Montserrat Caballé. Les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel dimarts 11 de desembre a les 7  de la tarda.
 • . 11 de desembre de 2018 Últim dia per apuntar-se a anar al Liceu
  En la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, el  Gran Teatre del Liceu , té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical. I una vegada més, s’ha programat una nova visita. Serà el proper divendres 21 de desembre per assistir a la representació de “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini. El preu, que inclou entrada a platea i autocar és de 85 €uros i les inscripcions es fan a l’ OAC  fins l’11 de desembre o un cop exhaurides les localitats. Se sortirà en autocar a les 6 de la tarda des de la Plaça del Casal de Cultura. La convocatòria compta amb el suport de la  Regidora de Cultura . A la fotografia, imatge del muntatge que es podrà veure. 
 • . 10 de desembre de 2018 Xerrada sobre com prevenir robatoris
  Esquerra Republicana de Catalunya  ha organitzat una xerrada-col·loqui que comptarà amb Montserrat Font i Fabra, especialista i cap del servei de gestió d'emergències de la Generalitat de Catalunya . La cita serà aquest dilluns a 2/4 de 8 de la tarda al Casal de Cultura i en ella s'analitzarà l'onada de robatoris al poble i com prevenir-los per l'Ajuntament. 
 • . 9 de desembre de 2018 La companyia Moveo a la temporada d'arts escèniques
  El segon cicle de la temporada estable d’arts escèniques i música que organitza un cop més la  Regidoria de Cultura, continua aquest diumenge 9 de desembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura amb un espectacle de dansa i teatre físic, que anirà a càrrec de la Companyia Moveo . L'espectacle estava programat inicialment pel dia 2 però la lesió d'una de les ballarines ha obligat a ajornar-lo fins avui.  La funció té dues parts. Una primera que porta per nom “Conseqüències”, un espectacle per a tots els públics que explora a través del moviment. És un treball irònic i alegre sobre la possibilitat de ser incoherent, arribar tard, estar fora de lloc, i sobre les conseqüències que en resulten. La segona es diu “Dónde estoy cuando soy dos? i es tracta d’una peça amb moviment, treball de text , treball  d’objectes i música en directe. L'espectacle té un preu de 5 €uros, tot i que per la compra d'entrades per a 3 espectacles, hi ha un invitació per a un quart del mateix cicle. L'oferta no és acumulable. La venda i reserva de localitats es fa al Casal de Cultura i al mateix dia de l'espectacle des d'una hora abans.
 • . 4 de desembre de 2018 Conferència sobre ‘L’Italiana in Algeri’ de Rossini
  En la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, el  Gran Teatre del Liceu , té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical. I una vegada més, s’ha programat una nova visita. Serà el proper divendres 21 de desembre per assistir a la representació de “L’italiana in Algeri” de Gioacchino Rossini. El preu, que inclou entrada a platea i autocar és de 85 €uros i les inscripcions es fan a l’ OAC  fins l’11 de desembre o un cop exhaurides les localitats. Se sortirà en autocar a les 6 de la tarda des de la Plaça del Casal de Cultura. La convocatòria compta amb el suport de la  Regidora de Cultura . Per tal de completar aquesta programació, aquest dimarts 4 de desembre, a les 7 de la tarda la sala d’actes del Casal de Cultura acollirà una xerrada del musicòleg Pol Avinyó que parlarà sobre l’òpera. L’entrada a la conferència és gratuïta.
 • . 3 de desembre de 2018 Últim dia de l'exposició "Violència masclista en la parella"
  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la  Regidoria de Benestar Social  ha organitzat diverses activitats. Fins aquest dilluns 3 de desembre està instal·lada al Casal de Cultura l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites”. Cedida per l’ Institut Català de les Dones , la mostra proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Alhora, ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures violència masclista. Els horaris de visita són els del Casal de Cultura.
 • . 3 de desembre de 2018 Primer dia de venda dels targetons de Reis
  Com és tradició de fa una pila d'anys, acabada la Cavalcada de Reis, el dia 5 al vespre, la comitiva es desplaça fins al Pavelló on a partir de les 9 del vespre es fa el repartiment de joguines als nens i nenes empadronats a Matadepera fins a 7 anys que els facin al 2018 i que prèviament han rebut la invitació per part de l'Alcaldessa de Matadepera. Per aquells nens i nenes que no estiguin empadronats, i vulguin recollir una joguina a mans dels Reis, a l' Oficina d'Atenció Ciutadana  venen els targetons al preu de 12 €uros fins al 4 de gener. Els horaris són els d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 9 a 2, i tardes dels dimecres de 4 a 7.
 • . 30 de novembre de 2018 Torna el sopar solidari de Petits Detalls
  Petits Detalls , l'organització no governamental matadeperenca que desenvolupa projectes d'ajuda humanitària a Uganda, est d’Àfrica, torna a organitzar un sopar solidari degustació amb l'objectiu de recaptar fons. Aquest any, l’esdeveniment tindrà lloc el divendres 30 de novembre, al Restaurant Terrassa Les Pedritxes a 2/4 de 10 de la nit. Enguany, la cuina del restaurant tornarà a comptar amb l'experiència de la tercera finalista de la tercera edició del programa MasterChef, Andrea Vicens. A més a més, en el sopar, hi assistirà Quico Germain, President i Fundador de l'ONG i hi haurà música en directe i diverses sorpreses. Per a reserves, enviar un Whats App al telèfon 658 98 55 19 (Anna Borrell).  Actualment, Petits Detalls desenvolupar tres projectes a Uganda. Mupenzi Children's Home , un orfenat amb 40 nenes i nens, i el motiu principal pel qual es va fundar l'organització; Smiles for Luuka , un projecte de desenvolupament d'escoles d'educació primària; i Gomesi , la novetat de l'any, un projecte de desenvolupament socioeconòmic de la dona rural per apoderar-la.
 • . 30 de novembre de 2018 Encesa oficial dels llums de Nadal
  Tradicionalment, l'encesa dels llums de Nadal acostuma a marcar l'inici de les festes que es perllonguen més d’un mes, fins a Reis. A Matadepera aquest acte tindrà lloc aquest divendres 30 de novembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Els carrers il·luminats seran bona part dels del centre i punts de les urbanitzacions, i també hi haurà el recinte de Can Vinyers.  A la dreta, els llums de Nadal, a punt per ser encesos, l'any passat. 
 • . 30 de novembre de 2018 Taller d'autodefensa feminista
  Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat un altre taller d’autodefensa feminista que tindrà lloc el 30 de novembre a les 6 i a les 8 del vespre al Pavelló.  Coordinat per Mugendo Martial Arts per participar-hi cal reservar plaça al Departament de Benestar Social (Plaça de l’Ajuntament, telèfon 93 730 17 71).
 • . 30 de novembre de 2018 Matadepera s’afegeix al Gran Recapte
  Aquest divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre es durà a terme una nova Campanya del Gran Recapte que organitza la  Fundació del Banc dels Aliments . La idea, és, com d’altres anys, recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. L’edició de l’any passat va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris.  A Matadepera, s’hi podrà col·laborar a través del Supermercat Condis del carrer Sant Llorenç 6.
Pàgina 1 de 88
Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43

Opcions

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43