Arxiu

Pàgina 1 de 72
 • Marató per la democràcia 24 de setembre de 2017 Marató per la Democràcia a Matadepera
  Com arreu del país, Matadepera s'ha afegit aquest diumenge al matí a la iniciativa organitzada per l' Assemblea Nacional Catalana  que amb el nom "Marató per la democràcia" ha convocat manifestacions a tots els ajuntaments de Catalunya a les 11 del matí d'aquest diumenge.  A Matadepera, la trobada continuarà fins a la Plaça del Casal de Cultura on s'acabarà amb un pica pica de franc.     
 • Antonio Garcia, 23 de setembre de 2017 Medalla d’honor per Antonio Garcia, “Pintoret”
  És una de les personalitats de Matadepera i l’ Ajuntament de Matadepera li reconeixerà els seus mèrits. Antonio Garcia i Sellarès, en “Pintoret” com se’l coneix popularment, rebrà la Medalla d’Honor en un acte obert a tothom que tindrà lloc al Casal de Cultura el dissabte 23 de setembre a les 12 del migdia. La iniciativa va ser de Ramon Guinjoan, membre del Cos de Bombers  Voluntaris de Matadepera , que va sol·licitar la concessió d’aquesta distinció el passat mes de maig, argumentant, entre d’altres punts, el fet que en “Pintoret” va ser el fundador i president de la Unió Excursionista de Matadepera , impulsor de la fundació del Cos de Bombers Voluntaris de Matadepera , de la recuperació de la Cavalcada de Reis i l’ Agrupació Coral de Matadepera ; iniciador de les Festes de Sant Sebastià (on va arribar a ser president de la Germandat entre 1974 i 1975); i organitzador durant 50 anys de la Festa de Sant Llorenç al cim de la Mola, entre d’altres iniciatives. Profund coneixedor de Matadepera, especialment en la seva vessant més rural i natural, en "Pintoret" també ha estat pregoner de Festa Major (2008), impulsor de la Festa del Bolet i col·laborador en nombrosos escrits i publicacions municipals sobre el medi natural. Fins al moment, l’ Ajuntament de Matadepera ha distingit sis persones : Francesca Marlet, Ramon Guinjoan, i “Ciscu” Arnau, aquest darrer a títol pòstum, amb les Insígnies d’or;  Mossèn Josep Maria Ballarin, amb la Clau de Matadepera; i Manel Carrera, amb la Medalla de Plata. Amb la unificació d’honors i distincions aprovades per Reglament l’any 2014, Delfí Busqueta va ser el primer matadeperenc que va ser distingit amb la medalla d’honor. 
 • 30-golf-16.jpg 22 de setembre de 2017 XIII Torneig Handicap for Handicap
  El Camp de Golf Matadepera acollirà aquest 22, 23 i 24 de setembre el torneig XIII "Handicap for Handicap" en benefici dels drets de les persones amb discapacitat. El seu objectiu és fer difusió de la de l’entitat i recaptar fons per a les més de 300 persones en discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral i malaltia mental ateses als tallers i habitatges de l’entitat. Les inscripcions es poden fer a les mateixes instal·lacions del golf o trucant al 93 730 05 16. L’import de les inscripcions que paguen els participants serà en benefici de Prodis que destinarà els fons recollits a tot el projecte de la fundació.
 • Taller d'Art 22 de setembre de 2017 Últim dia per apuntar-se al Taller d'Art
  Aquest 22 de setembre es tanca el període d’inscripcions del Taller d’Art per a infants, que organitza la Regidoria de Cultura, un espai d’aprenentatge, investigació i intercanvi que vol facilitar el desenvolupament de la creativitat individual en els diferents camps de l’expressió plàstica. Destinat a nens i nenes de 5 a 15 anys, el taller s’imparteix els dimarts o dimecres, de 17:30 a 19:00 hores al Casal de Cultura i hi ha un límit de 10 places per grup. El període de matriculació serà del 7 al 22 de setembre, ambdós inclosos i les inscripcions s’han de realitzar a l’ OAC , els matins de 8:15 a 14 hores i les tardes de dimecres de 16 a 19 hores. La matrícula (a pagar en el moment d’inscriure’s) té un cost de 42,85€ i la quota mensual és de 30,37€ (24,30 € per a les famílies nombroses o monoparentals). A partir de l’1 de gener de 2018 aquests preus poden variar depenent de les ordenances fiscals aprovades per al 2018.
 • Buriatia Theatre Baikal 21 de setembre de 2017 Canvis a les Jornades Internacionals Folklòriques
  L’ Associació per a la Difusió del Folklore , ADIFOLK, organitza un any més aquest festival en que hi participen grups folklòrics de diversos països que mostren les seves danses d’arrel folklòrica a diferents municipis de Catalunya. A Matadepera ja fa anys van tenir lloc aquestes jornades que es van recuperar fa un parell d’anys. Enguany hi havia dos grups convidats per aquest dijous 21 a les 5 de la tarda i a la Plaça del Casal de Cultura: la Compañía de danza folklórica de Atizapan de Mèxic i l’ Ensemble Folklorique Smap d’Indonèsia. A causa, però, dels terratrèmols de Mèxic i de problemes logístics amb el grup d’Indonèsia, els dues formacions convidades seran, d’una banda, Buriatia Theatre Baikal Buriàtia (Rússia) i de l’altra, el Ballet Folklórico Mi linda Costa Rica.  
 • Activitats per a la gent gran 20 de setembre de 2017 Últim dia per apuntar-se a les activitats de la Gent Gran
  La Regidoria de Benestar Social torna a organitzar un curs amb activitats gratuïtes per a la gent gran. Adreçat a persones empadronades a Matadepera de més grans de 60 anys (però obert a qualsevol edat sempre i quan hi hagi places), es tracta d'una cinquantena d'activitats que duen a terme persones voluntàries del poble a partir del proper dilluns 2 d'octubre. D'entre les activitats que es continuen aquest any hi ha converses en català, italià, anglès, francès i alemany, aquarel·la i oli, informàtica, mitja i ganxet, ninos de peluix, manualitats, jardineria, cursos de cuina, activitats musicals (cant coral, ball en línia, havaneres, guitarra, solfeig), decoració floral, GPS, perruqueria, mòbils, taller fotogràfics, entre d'altres. De les novetats, destacar tallers de mandales, microescultura i joieria; xarxes socials, tallers d'interpretació, escacs, golf i chikung.  Les inscripcions ja es poden fer fins aquest dimecres 20 de setembre a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana (Plaça de l’Ajuntament), de dilluns a divendres de 9 a 2, i els dimecres de 4 a 7 de la tarda. Les places són limitades i s'adjudicaran per rigorós nombre d'inscripció. Totes les activitats de voluntariat són gratuïtes. La falta d’assistència continuada farà que es perdi la plaça. Per a més informació, us podeu descarregar el banner que trobareu en aquesta mateixa pàgina. També podeu trucar al 93 787 17 69 o adreçar-vos al mateix Casal de la Gent Gran.
 • joan-vives-2016.jpg 19 de setembre de 2017 Curs d’història de la música catalana
  Els amics de l’ Aula Interuniversitària de Matadepera programen per aquest setembre un curs d’història de la música catalana que anirà a càrrec del música i divulgador musical Joan Vives. El curs tindrà lloc els dies 19, 20, 21, 22 i 25 de setembre de 6 a 9 del vespre. Els principals temes que es tocaran seran “De la música medieval al barroc”, “De la guerra de Successió al final de la influència italiana”; “Del segle XIX al canvi de segle. El fenomen Pau Casals”; “Monogràfic Albèniz/Granados”; i “De la Monarquia a la Dictadura. El temps de Mompou i Toldrà”. El curs es realitza dins la programació de la Xarxa Vives d’Universitats . El curs té un cost de 50 €uros, tot i que és de franc pels socis de l’entitat. Per inscriure’s, cal fer un ingrés al compte d’ AIUMA de l’oficina del BBVA especificant el bloc on hom s’hi vol apuntar. A la dreta, Joan Vives en una recent visita a Matadepera.
 • 228-coral.jpg 17 de setembre de 2017 Concert de Cant Coral de Festa Major
  L' Agrupació Coral de Matadepera tanca el dia 17 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda i a l'Església Parroquial el programa d'actes de la Festa Major 2017 amb un concert de Cant Coral. L'actuació estarà dirigida per Rosa Ribera i comptarà també amb la participació de la Coral Joia de Maig d'Anglesolal dirigida per Narcís Cercós i Llordés. A la dreta, el concert de Festa Major de l'any passat.
 • carena-de-les-animes.jpg 17 de setembre de 2017 Caminada pels voltants de La Mola
  La Unió Excursionista Matadepera inicia la temporada 2017-2018 amb una caminada pels voltants de La Mola. Serà el proper diumenge 17 de setembre a les 8 del matí i des del pavelló pel costat de la Riera, on se sortirà en cotxes particulars fins arribar a l’aparcament del carrer Granera. Des d’allí es farà el següent recorregut: Canal de les Bruixes- Forn d’Obra de Can Pobla- Camí dels Monjos- Camí de la Font Soleia- Canal de les Ànimes- Carena de les Ànimes- La Mola- El Morral del Drac- Canal de l’Abella- Torrent de la Querosa. La distància a recórrer és de 10’5 quilòmetres aproximadament. La dificultat és mitjana i la durada, 3 hores i 15 minuts sense comptar aturades. Com sempre, cal inscriure’s prèviament a través del correu uem@uem.cat o bé fer-ho per telèfon al 608 096 668. Més informació al web de l’entitat www.uem.cat . A la dreta, la carena de les ànimes.
 • 16 de setembre de 2017 Teatre: “D’aquesta aigua no en beuré”
  Els Amics del Teatre de Matadepera presenten per aquest dissabte 16 de setembre a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura, “D’aquesta aigua no en beuré”, adaptació de l’obra de Josep M. Folch i Torres. Adaptada i dirigida per Montserrat Beltran, serà interpretada per Glòria Busqueta, Mercè Genescà, Beth Avellaneda, Montse Vilanova, Conxita Minguillón, M. Elena Mas, Germà Català, Vicenç Pujol, Esteve Riba, Pili Costa, M. Teresa Torrella, i Carles Rovira.
 • inici-golf.jpg 15 de setembre de 2017 Inauguració de la temporada del Club de Golf ACTE SUSPÈS
  El 12 de gener passat es va formar la junta del Club de Golf Matadepera . D’aleshores ençà s’ha estat treballant per tal de promoure la pràctica del golf i impulsar l’ús del Camp de Golf; un projecte que s’inicia amb una cinquantena de socis. D’entre les diverses activitats que s’estan preparant per impulsar, promocionar i donar visibilitat al Camp de Golf s’organitzarà, el proper 15 de setembre, una festa d’inauguració de la nova temporada 2017-2018. La festa consistirà en un campionat de nou forats Stablefordz que es realitzarà de 16:30 a 21:30 hores i un sopar, a continuació, a les instal·lacions del restaurant Can Vinyers, amb l’acompanyament de la música d’un Dj que amenitzarà la nit. Des de la junta del Club de Golf Matadepera es vol animar a tots els socis i aficionats a què participin de la jornada que s’ha preparat amb molta il·lusió, per tal de compartir una bona estona, primer al camp i, després, tot sopant. Les persones interessades en apuntar-se al sopar, que tindrà un preu de 25€, hauran d’enviar un correu per fer la reserva a: mtdp.dinam.clubgolf@matadepera.cat .
 • angry-inuk.jpg 12 de setembre de 2017 “Angry Inuk”, Documental del Mes
  La Regidoria de Cultura continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del setembre s'ha programat pel dia 12 i en ella es projectarà "Angry Inuk”, dirigit per Alethea Arnaquq Baril l’any 2016. Les foques són un símbol de l’activisme pels drets dels animals i també són l’aliment base dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és bàsica per la seva alimentació sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit. La lluita de les principals organitzacions ecologistes per eradicar la matança de foques ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida dels esquimals. La pel·lícula dóna veu al seu poble per defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida. Per primer cop escoltem a les famílies d’esquimals del Canadà Àrtic i observem com s’organitzen per trobar el seu lloc en un món cada cop més globalitzat.
 • teatregentgran-2017-1.jpg 10 de setembre de 2017 Teatre: “La mare... quina nit!” ACTE ANUL·LAT
  El Grup de Teatre de la Gent Gran presenta pel diumenge 10 de setembre a les 6 de la tarda i al Casal de Cultura la comèdia en tres actes “La mare... quina nit!”, una comèdia dividida en tres actes i escrita per Assumpta González. L’entrada és gratuïta. Sota la direcció d’Albert Puig, l’obra serà llegida i interpretada per Maite Pons, Montserrat Relats, Ana Mª Cabezas, Germà Català, Francesc Muntada i el propi Puig.
 • comiat-mossen.jpg 9 de setembre de 2017 Acte de comiat a Mossèn David Abadías
  Aquest 9 de setembre, els parroquians de l’Església de Sant Joan de Matadepera organitzen un acte de comiat a Mossèn David Abadías, que consistirà en una Missa, que es celebrarà a les 19:30 hores de la tarda a la mateixa església i un sopar posterior al carrer, obert a tothom, que s’organitzarà al carrer Pere Aldavert. Tothom que vulgui participar del sopar de germanor haurà de portar algun plat per compartir amb la resta. Per a més informació, podeu enviar un correu a comiatmndavid@gmail.com Mossèn David Abadías i Aurín deixarà Matadepera per incorporar-se a les rectories de Sant Vicenç de Mollet i Sant Fost de Campcentelles. Abadías va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Joan el 29 de juny de 2008 en substitució de Mossèn Germà Prats, i va entrar com a rector l’1 de setembre del mateix any. Procedent de la Parròquia de la Verge de Fàtima de Granollers, també ha estat delegat episcopal de catequesi. El nou rector serà Javier Fernández Pérez, va ser ordenat prevere el 3 de febrer de 2013 i procedeix a la Parròquia de Santa Maria de Rubí.
 • a-neutre.jpg 9 de setembre de 2017 Campionat d'Halterofília de Festa Major
  Després de tres anys d'absència, fa tres anys es va recuperar el Campionat d'Halterofília de Festa Major organitzat pel Club Halterofília Matadepera . La competició tindrà lloc al Gimnàs Municipal el dissabte 9 a les 4 de la tarda. Més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major.
 • el-cor-montserrat-de-terrassa.jpg 8 de setembre de 2017 Concert “La Nova Cançó” amb el Cor Montserrat
  En el marc dels actes commemoratius de l’11 de Setembre la Regidoria de Cultura organitza pel divendres 8 de setembre a les 8 del vespre i al Casal de Cultura un concert de “La Nova Cançó” a càrrec del Cor Montserrat que comptarà amb la veu d’Anna Jané, la guitarra de Joan Vallbona i la direcció de Francesc Vallès i Fuster. El Cor Montserrat repassa algunes de les peces més conegudes, revisades i harmonitzades per a diferents compositors d’aquest moviment artístic que es va articular com a moviment de la reivindicació idiomàtica i de la democràcia, i crea una producció a capella combinant la potència de les peces interpretades pel cor amb les subtils intervencions d’una solista acompanyada per guitarra.
 • expo-armes-antoni-fabregas.jpg 8 de setembre de 2017 Inauguració d'una exposició d'Antoni Fàbregas
  L'antiga caserna de la Guàrdia Civil acollirà a partir d'aquest 8 de setembre a les 7 de la tarda una nova exposició de l'artista local Antoni Fàbregas. Titulada "Idomeni" pretén ser una reflexió conscienciadora sobre el tràfic d'armes. La mostra es podrà veure els dies 8, 9, 15, 16, 22, 23 i 29 i 30 de 4 a 8 de la tarda. I els diumenges 10, 17 i 24 d'11 a 1 i de 4 a 8.
 • rio-tajo.jpg 7 de setembre de 2017 Audiovisual: "Riu Tajo en BTT"
  El Casal de Cultura acollirà el dijous 7 de setembre a partir de 2/4 de 10 del vespre i en un acte obert a tothom un audiovisual que amb el títol “Riu Tajo en BTT” anirà a càrrec de Narcís Serrat. L'acte està organitzat per BTT Sport . “El riu Tajo, el més llarg de la península, em transporta del seu naixement fins a la seva desembocadura”, escriu Narcí Serrat, “i durant el seu recorregut va travessant uns paisatges fantàstics plens de grans valors naturals i complementat amb els seus conjunts històrics de ciutats medievals, jaciments arqueològics, castells, ermites, ponts de pedra que et fan costat i fer un viatge en el temps passat. El riu serà el meu fil conductor d´aquest viatge solitari que em portarà al meu objectiu, la preciosa ciutat de Lisboa i que el mar m´acull”.
 • Sergi Miquel i Valentí 7 de setembre de 2017 El Partit Demòcrata celebra la Festa del Sí
  En el marc de la campanya “Sí al Millor País” l’agrupació local del PDeCAT Matadepera  ha organitzat per aquest dijous 7 de setembre a les 7 de la tarda i al Bosquet, la Festa del Sí. La trobada comptarà amb la presència del Diputat al Congrés i Secretari General de la JNC Sergi Miquel i Valentí. L’objectiu d’aquesta trobada serà presentar la campanya pel Sí al referèndum del dia 1 d’Octubre així com convidar a tots els assistents a debatre sobre el model de país que volen i de la millora que aquest representaria al disposar de les eines d’un nou estat. L’acte tindrà un caire festiu i s’oferirà una degustació gratuïta de cervesa artesana per a tots els assistents. Altrament també hi haurà una Foodtruck i ambientació musical per qui es vulgui quedar a sopar.
 • Taller d'Art 7 de setembre de 2017 S’obre el període d’inscripcions pel Taller d’Art
  Aquest 7 de setembre s’obre el període d’inscripcions del taller d’art per a infants, que organitza la Regidoria de Cultura .El Taller d’Art és un espai d’aprenentatge, investigació i intercanvi que vol facilitar el desenvolupament de la creativitat individual en els diferents camps de l’expressió plàstica. Destinat a nens i nenes de 5 a 15 anys, el taller s’imparteix els dimarts o dimecres, de 17:30 a 19:00 hores al Casal de Cultura i hi ha un límit de 10 places per grup. El període de matriculació serà del 7 al 22 de setembre, ambdós inclosos i les inscripcions s’han de realitzar a l’ OAC , els matins de 8:15 a 14 hores i les tardes de dimecres de 16 a 19 hores. La matrícula (a pagar en el moment d’inscriure’s) té un cost de 42,85€ i la quota mensual és de 30,37€ (24,30 € per a les famílies nombroses o monoparentals). A partir de l’1 de gener de 2018 aquests preus poden variar depenent de les ordenances fiscals aprovades per al 2018.  
 • 214-torneig-de-hoquei.jpg 6 de setembre de 2017 Torneig de Festa Major d'Hoquei Sala
  Des del dimecres 6 de setembre i fins al dissabte 9, tindrà lloc al Pavelló Municipal una nova edició del Torneig de Festa Major d'Hoquei Sala, que organitza el Matadepera 88 Hoquei . Els horaris seran entre les 10 del matí i les 8 del vespre. Per a més informació, podeu consultar les notes complementàries del programa de Festa Major , el banner del qual està a la pàgina principal de la web .
 • David Ros 5 de setembre de 2017 Presentació de la Taula del Sí
  La delegació local de l’ Assemblea Nacional Catalana ha organitzat pel dimarts 5 de setembre a 2/4 de 8 del vespre i al Casal de Cultura la “Taula pel Sí de Matadepera”. L’acte, obert a tothom, tindrà com a finalitat coordinar les accions per a la campanya del vot favorable del Sí del referèndum del 1 d’octubre entre tots els partits polítics i entitats del poble favorables a la independència de Catalunya. L’acte es complementarà amb la conferència “L’economia a Catalunya després del Referèndum” que impartirà l’economista David Ros.  
 • cartell-teatre2.jpg 5 de setembre de 2017 Comencen les inscripcions pel Taller de Teatre
  Punt Jove organitza un Taller Jove de Teatre per al curs 2017/18 que tindrà lloc els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de Cultura. El taller és gratuït, té les places limitades, i està obert a partir de 12 anys. Està coordinat per Brou Arts Escèniques . Les inscripcions es poden fer a partir del dia 5 de setembre i fins al 2 d'octubre. El primer dia del curs és el 4 d’octubre. Per a més informació, 93 787 02 58 i a puntjove@matadepera.cat .
 • 223-piromusical.jpg 4 de setembre de 2017 Espectacle piromusical
  Al vial de la riera, entre el carrer Mateu Turu i el carrer sant Ignasi, un espectacle piromusical on la música i el foc faran gaudir d'un final de Festa Major . Els responsbles volen advertir que durant la realització del piromusical els espectadors han d’estar a les zones habilitades i no poden baixar a la riera; les escales i el passatge han de quedar lliures d’obstacles i persones i que l’ascensor no funcionarà i que es posarà en funcionament un cop acabat l’espectacle per totes aquelles persones que ho necessitin. No se’n podrà fer ús inadequat i es donarà prioritat a qui més ho necessiti. Al finalitzar el piromusical: no es podrà travessar la passera, ni obrir tanques ni cintes fins que s’avisi per megafonia.
 • 224-npsm.jpg 4 de setembre de 2017 Lectura de Poemes a l'Hotel
  El programa de Matadepera Ràdio "Nopotsermentida" torna a organitzar una Lectura de Poemes que tindrà lloc a l'Hotel a partir de 2/4 de 9. En aquesta ocasió es repartiran materials per a la travelada -segons catàleg- i vitualles escadusseres.
 • 4 de setembre de 2017 Missa de Difunts
  L'Església Parroquial de Sant Joan oferirà la Missa de Difunts en record de les persones que ens han deixat durant aquest any.
 • festa-holi3.jpg 4 de setembre de 2017 Festival de colors Holi
  La plaça de les Acàcies acollirà a partir de les 6 de la tarda del dilluns 4, un Festival de colors Holi, també coneguda com “La festa dels colors” o “La festa de l’amor”, una antiga festa religiosa hindú que s’ha tornat molt popular entre els no hindús en moltes parts del sud d’Àsia, així com entre persones d’altres comunitats. Darrerament també s’ha popularitzat a determinades parts d’Europa i de l’Amèrica del Nord. A nivell cultural és la festa familiar, oberta a tothom, en què cada persona es pot alliberar dels errors del passat, oblidar i perdonar. És recomanable anar vestit de blanc i portar roba vella, que no importi embrutar, i ulleres de sol. L' Ajuntament disposarà de 5000 bosses de pols Holi per repartir, gratuïtament, entre els assistents a la festa. Es llençaran els colors Holi a l'aire tots junts creant un gran núvol amb 8 colors. I es faran 3 tirades a l’aire. És important seguir les indicacions que es donaran per megafonia. Les persones amb problemes respiratoris també poden assistir-hi. Caldrà retirar-se als laterals, sortint del núvol de pols en el moment de la tirada conjunta de pigments a l'aire. Més informació a les notes complementàries del programa de Festa Major .
 • 215-xocolatada-16.jpg 4 de setembre de 2017 Repartiment de premis i Xocolatada
  A la Plaça de les Acàcies, s'ha organitzat una Xocolatada per a petits, tot i que els grans, si són llaminers, també s'hi poden apuntar. S'inclourà xocolata i melindros pels celíacs i tot plegat, ho coordina Xarxa Matadepera . A partir de quarts de sis, es farà el lliurament de medalles dels guanyadors i participants del Concurs de Pintura Infantil.
 • 208-vermut.jpg 4 de setembre de 2017 Vermut per la Gent Gran
  L' Orquestra Rekors animarà el festiu Vermut per a la Gent Gran que tindrà lloc al Pavelló, com cada any a partir de les 12 del migdia.
 • 29-golf-16.jpg 4 de setembre de 2017 Jornada de Portes Obertes al Club de Golf
  Durant tot el dia, el Club de Golf Municipal ha organitzat una Jornada de Portes Obertes per tal de donar a conèixer l'entitat a tots aquells matadeperencs i matadeperenques ja iniciats en aquest esport. Organitza la Regidoria d'Esports . Més informació a les notes complementàries del programa de Festa Major .
 • 204-pintura-infantil.jpg 4 de setembre de 2017 XXXVII Concurs de Pintura Infantil
  Una de les convocatòries més veteranes de la Festa Major és el Concurs de Pintura Infantil que aquest any arriba a la seva edició número 38. Tindrà lloc a la Plaça del Casal de Cultura i ho organitza el Taller d'Art per a nens i nenes del Casal de Cultura. El repartiment de premis tindrà lloc el mateix dilluns a les 6 de la tarda, a la Plaça de les Acàcies. Més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major .
 • 200-havaneres-1.jpg 3 de setembre de 2017 Cantada d'Havaneres
  Els Mariners de Riera i Port Bo oferiran la tradicional una Cantada d'Havaneres que tindrà lloc a la Plaça de l'Ajuntament a les 10 de la nit. A l'entreacte, com sempre, hi haurà cremat per a tothom.
 • autocine.jpg 3 de setembre de 2017 Sessió d'autocine Grindhouse
  Vist l'èxit de l'any passat, la nit del diumenge de Festa Major tothom qui ho vulgui podrà tornar a gaudir d'un autèntic autocine a partir de 2/4 de 10 al pàrquing de l' Escola de Música . La sessió tancarà el Cicle d’Estiu "Matadepera Grindhouse", on el CineClub Matadepera ha recuperat el format de les dobles sessions golfes que es feien antigament als EEUU, amb petites joies del cinema de sèrie B més freak i underground . Hi haurà cadires, servei de barra, crispetes i ballada de swing prèvia. L'acte està organitzat per CineClub Matadepera , amb la col·laboració de Matadepera Ràdio , Punt Jove i Swing Troopers Matadepera . La sessió de cinema inclourà "Titanic" (1997) i "Grease" (1978), encara que, coneixent als responsable del CineClub Matadepera , resulta extremadament dubtós que es pugui programar una sessió tan "convencional". A la dreta, el cartell de l'any passat.
 • 198-tomb.jpg 3 de setembre de 2017 Anem a fer un toc... de campana
  El so de les campanes era antigament un element molt quotidià en el paisatge sonor de les poblacions. Fins l'aparició dels rellotges i sobretot dels mòbils, el seu toc ha marcat el ritme de la vida civil i religiosa, anunciant esdeveniments, celebracions, foc, revoltes o tempestes. El campanar també és considerat com un instrument musical més enllà del seu valor arquitectònic, ja que ha permès el diàleg melòdic, rítmic i harmònic, però també ètnic i singular al nostre país. Per tot això, Pere Porcar i Narcís Serrat proposen "anar a fer un tomb de campana" aquesta tarda de diumenge a partir de 2/4 de 7 de la tarda des de la Plaça de l'Església. L'acte comptarà amb la col·laboració de l’especialista Daniel Vilarrubias i de la Fruiteria Gutés. A la imatge, el tomb de l'any passat, a l'Església de Can Roure.
 • mar-cel-sol.jpg 3 de setembre de 2017 Espectacle infantil de Marcel Gros
  A les 6 de la tarda i a la Plaça de Cal Baldiró, Marcel Gros presentarà "Mar Cel Sol", un espectacle senzill i original on un pallasso que no vol estar sol es present amb tota la seva amabilitat, bestiesa i innocència. Jugant a fer espectacles, agafa la música, la màgia, el mim... i els converteix en un joc. Organitza Grup Xarxa Matadepera .
 • 188-trncaclosques.jpg 3 de setembre de 2017 Trencaclosques per a petits i grans
  IPUNT organitza el Concurs de Trencaclosques, que tindrà lloc a la Plaça del Casal i al carrer Pere Aldavert. Per a més informació, consulteu les notes complementàries del programa oficial de Festa Major .
 • 192-escacs.jpg 3 de setembre de 2017 Torneig d'Escacs
  Un any més, el Club d'Escacs de Matadepera proposa un torneig d'escacs. Tindrà lloc al Carrer Sant Joan a partir de dos quarts de sis de la tarda. Per a informació i inscripcions, isaacot_10 @hotmail.com
 • 27-golf.jpg 3 de setembre de 2017 Lliurament de Premis del Trofeu de Golf
  La seu de l'entitat acollirà, el diumenge a la tarda, a partir de 2/4 de 6, el lliurament de premis del Trofeu de Festa Major que s'ha disputat els matins de divendres, dissabte i diumenge. L'acte està organitzat per la Regidoria d'Esports . Més informació a les notes complementàries de la Festa Major .
 • 187-bridge.jpg 3 de setembre de 2017 Bridge de Festa Major
  El Casal de la Gent Gran acollirà un Torneig de Bridge que organitza l'entitat local. Informació i inscripcions, al mateix Casal de la Gent Gran.
 • 177-partit-futbol.jpg 3 de setembre de 2017 Partits de Futbol ACTE ANUL·LAT
  A partir de les 4 de la tarda i al Camp de Futbol Municipal, Trofeu de Festa Major Quadrangular entre l'Amateur B, contra un equip convidat, i després, l'Amateur A, contra un altre equip convidat. Organitza el Club de Futbol Matadepera .
 • 45.jpg 3 de setembre de 2017 Final de Frontó
  A banda dels partits de dissabte, la final del Trofeu de Festa Major de Frontó es disputarà a les Instal·lacions Municipals d'Esports a partir de les 12 del migdia del diumenge. Organitza la Regidoria d'Esports . Vegeu més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major .
 • 170-cercavila.jpg 3 de setembre de 2017 Gran Cercavila de Festa Major
  Un dels actes imprescindibles de Festa Major és la tradicional Cercavila que comptarà amb els Amics dels Gegants i diverses colles geganteres d'Aiguafreda, Badalona, Caldes de Montbui, Sant Pere de Vilamajor, Sant Feliu de Guíxols, Sant Just Desvern, Sant Julà de Loria, Súria, Taradell, el Gegant del Pi de Barcelona, els Gegants Vells de Sant Roc de Barcelona, els Gegants de la Plaça Nova de Barcelona, la Geganteta de l' Escola Ginesta , en Jan de la Riera i la Cuca de l' Escola Joan Torredemer . Amb un recorregut que s'iniciarà a 2/4 de 12 del migdia a la Plaça de l'Ajuntament, la comitiva prosseguirà per la Carretera de Terrassa, Plaça de l'Esgléisia (on esperaran a les autoritats que surtin de l'Ofici religiós), Plaça de Cal Baldiró, Carrer Sant Isidre, Sant Llorenç, Sant Joan, Pere Aldavert i gran ballada final a la Plaça del Casal.
 • 163-ofici.jpg 3 de setembre de 2017 Ofici Solemne a l'Església Parroquial
  A les 11 del matí i a l'Església Parroquial de Sant Joan es farà l'Ofici Solemne de Festa Major.
 • 178-billar.jpg 3 de setembre de 2017 Trofeu de Billar de Festa Major
  El Club de Billar de Matadepera organitza el seu ja tradicional Trofeu de Festa Major que tindrà lloc a la seu de l'entitat (al Carrer Antoni Genescà, 3). Per a més informació i inscripcions, al mateix club entre les 3 de la tarda i les 10 de la nit.
 • 174-art-carrer.jpg 3 de setembre de 2017 Art al carrer amb el Col·lectiu d'Art
  Una de les convocatòries que es van presentar per primer cop fa cinc anys va ser "Art al Carrer". Enguany té lloc també en dues sessions, la segona de les quals serà aquest diumenge a les 11 al Passatge del Rellotge i està organitzada pel Col·lectiu d'Art .
 • 139-intercanvi-aliments.jpg 3 de setembre de 2017 Intercanvi d'un tast dolç
  Càritas Matadepera organitza pel matí de diumenge, a partir de les 11 i fins a les 12 i a la Plaça de l'Església, un Intercanvi d'aliments. Hi haurà una selecció de productes que es podran canviar pels aliments que cadascú vulgui aportar. Es recollirà productes d'ús bàsic: llet, arròs, pasta, llegum, oli, sucre, i tot plegat amb la col·laboració del Forn Pastisseria Solà & Montagut .
 • Autocar del Sí 3 de setembre de 2017 Inscripcions per a l'autocar de l'11 S
  Amb el lema “La Diada del Sí”, un any més, la delegació local de l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una manifestació per l’11 de Setembre. Des de Matadepera sortiran com a molt 6 autocars amb capacitat per 60 viatgers cada un, pel que el total d’inscrits no pot superar les 360 persones. Se sortirà de Matadepera a les 2 de la tarda del dia 11. La venda de tiquets es fa a la Sala B4 del Casal de Cultura de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. I aquest diumenge de 10 a 2 a la Plaça de l’Església.El seu cost és de 10 €uros. D’altra banda, les inscripcions per apuntar-se a la Diada es poden fer a si.assemblea.cat
 • 135-open-btt.jpg 3 de setembre de 2017 XIX Open BTT Infantil i Juvenil
  El Club BTT Matadepera organitza la dinovena edició de l'Open BTT Infantil i Juvenil. El punt de trobada serà a l'Avinguda Mas Sot a les 10 del matí. Més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major .
 • 161-plantada.jpg 3 de setembre de 2017 Plantada de Gegants a l'Ajuntament
  Com a preludi de la Gran Cercavila de Festa Major (programada a 2/4 de 12 del migdia), els Amics dels Gegants organitzen de bon matí la Plantada de Gegants amb els de totes les colles participants. El lloc serà a la Plaça de l'Ajuntament.
 • 30-golf.jpg 3 de setembre de 2017 Trofeu de Festa Major de Golf
  El Club de Golf Municipal organitza per aquesta Festa Major un Campionat de Golf en la modalitat de Stableford Individual que ha tingut lloc el divendres i dissabte de bon matí. Aquest diumenge acaba el Campionat que tindrà lloc al mateix club. Organitza la Regidoria d'Esports . Més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major.
 • Cercavila de Festa Major 3 de setembre de 2017 La Gran Cercavila, acte central d'aquest matí
  Una desena d'actes omplen el programa d'actitvitats d'aquest matí de diumenge.
 • djs.jpg 2 de setembre de 2017 Festa Jove amb música de DJ's
  El dissabte de Festa Major acabarà amb una Festa Jove amb música de DJ's que començarà a 2/4 de 12 de la nit i s'allargarà fins a les 2 de la matinada. L'escenari, la Plaça de l'Ajuntament.
 • 140-sopar.jpg 2 de setembre de 2017 Sopar de Germanor a la Plaça de les Acàcies
  Un altre dels imprescindibles clàssics de Festa Major és el Sopar de Germanor que aquest any, per onzè consecutiu, se celebrarà a la Plaça de les Acàcies. L'orquestra Girasol posarà l'animació i tothom qui vulgui venir, el menjar. I l'organització, 1.800 cadires i taules per a tothom. D'altra banda, en compliment de la llei que obliga a adoptar mesures d’autoprotecció, s’ha elaborat un Pla Específic Municipal on es concreten les vies d’evacuació en cas d’urgència, les vies d’accés d’ajuda externa i les zones d’estacionament que es concreten amb els carrers adjacents a la zona de celebració de l’activitat que serà carrer de Wenceslau Guadall, Carrer dels Lladoners, Carrer de Josep Maria Alegre i Bosch, Carrer de la Font de Can Vinyes, Carrer dels Enamorats, i Passeig d’Àngel Guimerà. Si es fa ús de les zones marcades com a zones estacionament i circulació prohibida, s’aplicarà la sanció corresponent. S'adjunta plànol que us podeu descarregar a la dreta de la pàgina.
 • 132-sardanes.jpg 2 de setembre de 2017 Ballada de sardanes a la Plaça del Casal
  L' Agrupació Sardanista La Mola organitza la tradicional Ballada de Sardanes de Festa Major que tindrà lloc el dissabte 2 de setembre a les 7 de la tarda a la Plaça de Cal Baldiró. Serà amb la Cobla Contemporània .
 • 134-skate.jpg 2 de setembre de 2017 Skate Jam a l'Skate Parc
  A l'Skate Parc (al complex de les Piscines Municipals), una sessió d'Skate Jam amb música i skate. Més informació a www.matadeperarajove.cat . Organitza Punt Jove .
 • 109-futbol-sala.jpg 2 de setembre de 2017 Torneig de Futbol Sala
  El Torneig de Futbol Sala que s'ha disputat aquest cap de setmana a les Instal·lacions Esportives Municipals tindrà el seu punt culminant aquesta tarda, quan es disputin els partits de la primera semifinal Sènior (a les 6); la segona semifinal Sènior (a les 7); i la final de Sènior (a les 8). El tercer i quart lloc es disputaran en una tanda de 5 penals que tindrà lloc deu minuts abans de la final. Més informació a les Notes Complementàries del Programa Oficial de Festa Major . Organitza la Regidoria d'Esports .
 • 114-cursa.jpg 2 de setembre de 2017 Cursa Popular de Matadepera 2017
  La Associació Mitja Marató de Terrassa i la Regidoria d'Esports organitzen una nova Cursa Popular a la Festa Major que tindrà lloc el dissabte 2 de setembre a partir de les 6 de la tarda. La sortida i l’arribada serà des del Pavelló, i hi haurà tres curses: una de 10 quilòmetres, que començarà a 2/4 de 7 de la tarda, una altra, Infantil, a 1/4 de 7 (de 1500 metres), i una altra, Mini, de 500 metres, a les 6. El preu d'inscripció es de 4 €uros, un dels quals anirà a Caritas Matadepera . En la cursa d'adults, el control de temps es farà pel sistema de xip que ha de ser propi, i de fet, no entraran a la classificació ni optaran a cap premi les persones que no en disposin. Qui vulgui, podrà comprar el xip al preu de 12 €uros, que quedarà en propietat del participant. La participació a la Cursa de Festa Major es pot formalitzar a les Piscines Municipals de Matadepera fins al 30 d'agost a les 7 de la tarda, i també al web www.mitjaterrassa.org . Malgrat això també s'admeten inscripcions els dies 31 d'agost i 1 de setembre fins a les 6 de la tarda. Aquests inscrits no constaran a les classificacions oficials ni tampoc podran rebre cap premi. La recollida de dorsals i regals es pot fer el divendres 1 de 10 a 22 hores, i el dissabte de 10 a 1 del migdia a la botiga Decathlon Terrassa . I també el dissabte 2 al mateix Pavelló de Matadepera entre les 4 i 2/4 de 6 de la tarda. Més informació a les notes complementàries del programa de Festa Major i a www.mitjaterrassa.org . La competició comptarà aquest any amb dos importants al·licients: l'atleta olímpic Carles Castillejo i l'atleta ucraïnesa establerta a Catalunya, Inna Lebedieva, guanyadora en dues ocasions de la Mitja Marató de Terrassa. 
 • 126-escuma.jpg 2 de setembre de 2017 Espectacle d'animació i Festa de l'escuma
  A les 6 de la tarda i a la Plaça de Cal Baldiró (i no al Bosquet, com s'havia anunciat en un princpi), tindrà lloc un espectacle d'animació per a tota la família: "Riallades", que anirà a càrrec de la Companyia El Pot Petit . A través dels riures de diferents personatges coneixerem moltes històries que faran ballar sense parar. Un espectacle on la música, el joc, el teatre i les titelles formen una unió que farà gaudir de petits i grans. I a continuació hi haurà una nova Festa de l'Escuma al carrer Joan Paloma amb la participació de Bombers de Matadepera . L'acte esà organitzat per Xarxa Matadepera ,
 • 130-taller-fang.jpg 2 de setembre de 2017 Taller de Fang i de Dibuix amb Cavallets
  La zona de la Plaça de l'Església serà l'escenari, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, d'un Taller de Dibuix amb Cavallets i un Taller de Fang, que aniran a càrrec del Col·lectiu d'Art .
 • 72-cotxes-antics.jpg 2 de setembre de 2017 Parada de Cotxes Clàssics i Antics
  El C3M Classic Car Club de Matadepera organitza la Parada de Vehicles que tindrà lloc al Carrer Joan Paloma. Hores abans, a les 10 hi haurà hagut la concentració al mateix lloc.
 • 102-concert-vermut.jpg 2 de setembre de 2017 Concert Vermut amb la Banda
  Un dels actes més tradicionals de la Festa Major és el Concert Vermut que, un any més, tindrà lloc a la Plaça de Cal Baldiró. La Banda de Matadepera i la Fredy's Jazz Band amenitzarà l'aperitiu popular que se servirà a dos quarts d'una del migdia i on tothom hi és convidat.
 • fronton.jpg 2 de setembre de 2017 Torneig de Frontó
  La final del Trofeu de Festa Major de Frontó es disputarà a les Instal·lacions Municipals d'Esports a partir de les 12 del migdia. Organitza la Regidoria d'Esports . Vegeu més informació a les notes complementàries del programa oficial de Festa Major .
 • pingpong-4.jpg 2 de setembre de 2017 Torneig de Ping Pong
  La primera convocatòria de la Festa Major 2017 havia de ser és un torneig de Ping Pong que es va suspendre a causa de la pluja.  Finalmetn, tindrà lloc a la Carretera de Terrassa a partir de les 11 del matí d'aquest dissabte. Organitza Punt Jove Matadepera.  
 • 89-fira-de-jocs.jpg 2 de setembre de 2017 Juga. Fira de jocs a la carretera de Terrassa
  La zona de la Carretera de Terrassa, la plaça del Casal del Cultura i el Camp Municipal de Futbol, seran els escenaris d'una nova edició de 'Juga. Fira de jocs' que començarà a les 11 i s'allargarà fins a la 1 del migdia. En aquest espai es muntaran diverses activitats per a què hi pugui participar tothom. A la Plaça del Casal, una pista inflable d'Hoquei (a càrrec del Matadepera 88 Hoquei ), i Golf Urbà, mostra de la pràctica d'aquest esport a càrrec del Voluntariat de Matadepera; a la Carretera de Terrassa, "Un CaCAU de tallers" a càrrec de l' Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré , un Mini Circuit de Bicicletes que anirà a càrrec de BTT Sport , i un Taller de Golf a càrrec de la Regidoria d'Esports . Finalment, al Camp Municipal de Futbol, futbol per als més petits, amb la instal·lació d'una pista de futbol inflable per a poder fer mini partidets de 3x3 per a infants d'entre 3 i 7 anys. L'activitat va a càrrec del CF Matadepera .
 • 108-futbol-sala.jpg 2 de setembre de 2017 Finals del Torneig de Futbol Sala ACTE ANUL·LAT
  A la Pista Poliesportiva de les Instal·lacions Esportives Municipals tindrà lloc el Campionat de Futbol Sala on es disputaran els partits de la final de la categoria de Benjamins (a les 11), Infantils (a les 12), i Juvenils (a la 1). Organitza la Regidoria d'Esports i el C.F. Matadepera . Més informació al Programa Oficial de Festa Major .
 • 98-taula-soli.jpg 2 de setembre de 2017 Taula de la Solidaritat a Matadepera
  A la plaça de Cal Baldiró es tornarà a instal·lar una parada amb una mostra de les entitats solidàries del poble. Hi participaran Fundació Banc de Recursos , Petits Detalls , Agermanament sense fronteres , Torre del Palau , Somriure Humil , Oberts al món , i Mans Unides .
 • 90-art-al-carrer.jpg 2 de setembre de 2017 Art al carrer amb el Col·lectiu d'Art
  Una de les convocatòries que es van presentar per primer cop fa cinc anys és l'anomenat "Art al Carrer". Tindrà lloc a partir de les 11 al Passatge del Rellotge i està organitzada pel Col·lectiu d'Art .
 • amistat.jpg 2 de setembre de 2017 Moments dedicats a la meditació
  Ara fa set anys, la delegació local d' Agermanament sense fronteres va arrencar a la Festa Major , una sessió de meditació que, amb caràcter experimental, tindria continuïtat depenent de la seva rebuda. Ara, 78 sessions més tard, es presenta un nova sessió, on, com sempre, tothom hi és convidat. Tindrà lloc a les 11 del matí al Casal de Cultura. El tema a tractar serà l'amistat. Com sempre, es prega puntualitat.
 • rocodrom.jpg 2 de setembre de 2017 Rocòdrom i Tirolina a la carretera de Terrassa
  A partir de les 11 del matí i a la carretera de Terrassa s'instal·laran dues agulles amb pont i tirolina i el Gaia Bloc, el rocòdrom que no s'acaba mai. Una activitat d'aventura per als més intrèpids.
 • 84-petanca.jpg 2 de setembre de 2017 Campionat de Petanca
  A les Pistes de Petanca Ferran Carmona del Casal de la Gent Gran tindrà lloc el Campionat de Petanca de Festa Major que aquest any arriba a la seva dotzena edició. L'acte està organitzat Nova Petanca Matadepera . Per a més informació, adreceu-vos al Programa Oficial de Festa Major .
 • Autocars del Sí 2 de setembre de 2017 Inscripcions per a l'autocar de l'11S
  Amb el lema “La Diada del Sí”, un any més, la delegació local de l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una manifestació per l’11 de Setembre. Des de Matadepera sortiran 6 autocars amb capacitat per 60 viatgers cada un, pel que el total d’inscrits no pot superar les 360 persones. Se sortirà de Matadepera a les 2 de la tarda del dia 11. La venda de tiquets es fa a la Sala B4 del Casal de Cultura de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. I aquest cap de setmana, el dissabte i el diumenge de 10 a 2 a la Plaça de l’Església.El seu cost és de 10 €uros. D’altra banda, les inscripcions per apuntar-se a la Diada es poden fer a si.assemblea.cat
 • 87-cotxes-antics.jpg 2 de setembre de 2017 Concentració de Vehicles Clàssics i Antics
  Fidels a la tradició de cada any, el C3M Clàssic Car Club de Matadepera organitza la tradicional Concentració de Vehicles Clàssics i Antics a la Carretera de Terrassa i al Carrer Joan Paloma. Hores més tard, a la 1, hi ha la Parada al mateix lloc després de fer un petit recorregut pels voltants de Matadepera.
 • 79-miniolimpiades.jpg 2 de setembre de 2017 XIV Miniolimpiades de Festa Major
  A la Pista Poliesportiva de les Instal·lacions Esportives Municipals tindrà lloc la XIV Edició de les Miniolimpíades de Festa Major . Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos al 93 730 16 15 (piscines). Organitza la Regidoria d'Esports . Per a més informació vegeu les notes complementàries del Programa Oficial de Festa Major .
 • 65-anem-al-tomb.jpg 2 de setembre de 2017 Itinerari guiat "Anem a fer un tomb"
  La Festa Major també ens permet conèixer com era la Matadepera de fa uns quants anys, i per això es proposa un altre itinerari guiat per descobrir els racons i petites anècdotes del poble. El recorregut sortirà de la Plaça de l'Església puntualment a les 9 del matí i serà comentat per Pere Porcar i Narcís Serrat. Amb una durada aproximada de tres hores, el nivell de dificultat és baix.
 • 29-golf.jpg 2 de setembre de 2017 Trofeu de Festa Major de Golf
  El Camp de Golf Municipal continua organitzant per dissabte de Festa Major el seu Trofeu, que en modalitat d' Stableford Individual tindrà lloc a les instal·lacions de l'entitat a partir de 2/4 de 9 del matí. Organitza la Regidoria d'Esports . Més informació a les notes complementàries del programa de les festes.
 • Mishima 1 de setembre de 2017 Concert de Mishima a la Plaça de les Acàcies
  El segon dia de Festa Major acabarà amb un concert del quintet barceloní Mishima, que presenta 'Ara i res', el seu vuitè àlbum, publicat el passat 5 de maig. El concert tindrà lloc a 2/4 de 12 de la nit a la Plaça de les Acàcies, i no al Parc Pep Ventura com s'havia anunciat en un principi. I en acabat, la festa continuarà amb música de DJ's.
 • Wax'n Boogie 1 de setembre de 2017 Swing Party amb Wax & Boogie
  Els "Tastets de les entitats" culminaran la segona nit amb l'actuació, a partir de 2/4 d'11 i a la Plaça de l'Ajuntament, amb una Swing Party que anirà a càrrec de Wax & Boogie i Swing Troopers , el grup de swing de Matadepera. Aquests darrers anys Wax & Boogie s’ha convertit en un dels millors i mes valorats formats del panorama del Blues, del Rhythm & Blues i del Boogie Woogie. ​Ster Wax i David Giorcelli han sabut captar el veritable esperit de la música tradicional del poble afroamericà per transformar-lo en el seu propi mitjà d’expressió.
 • 16-tastets.jpg 1 de setembre de 2017 Nova sessió dels Tastets de les Entitats
  Els Tastets de les Entitats, una de les convocatòries que es van presentar per primer cop fa set anys, tornen a organitzar-se enguany però a la Plaça de l'Ajuntament. A partir de les 9 del vespre, es podrà, doncs, sopar a les carpes de les diferents entitats de Matadepera: AMPA Ginesta , AMPA Torredemer , Agrupació Coral de Matadepera , Amics dels Gegants i Germandat de Sant Sebastià . L'organització posarà taules i cadires.
 • 64-confetti.jpg 1 de setembre de 2017 Gran guerra de confetti
  Un any més, la Plaça de Cal Baldiró serà l'escenari d'una incruenta guerra de confetti. Serà a partir de 2/4 de 9 del vespre.
 • 54-cercavila.jpg 1 de setembre de 2017 Cercavila de Festa Major
  Des de la Plaça de l'Ajuntament, se sortirà en Cercavila amb la Banda de Matadepera i els Gegants de Matadepera  en un recorregut diferent als dels anys anteriors: es continuarà pel carrer Montserrat, el carrer Sant Joan, el carrer Ramon Mías, la Plaça de Cal Baldiró, la carretera de Terrassa i altre cop la Plaça de l'Ajuntament.
 • francescmauri-2015.jpg 1 de setembre de 2017 Pregó de Festa Major amb Francesc Mauri
  Des del Balcó de l'Ajuntament, i just després del Repic de Campanes, hi haurà el tradicional Pregó de Festa Major . En aquesta ocasió, anirà a càrrec del meteoròleg Francesc Mauri. Mauri és un dels homes del temps més populars de TV3 . Llicenciat en geografia i especialitzat en meteorologia, és un gran coneixedor de la natura i molt especialment, la del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Va residir a Matadepera uns anys. A la dreta, Francesc Mauri en una conferència impartida al Casal de Cultura l'any 2015.
 • campana-mtd.jpg 1 de setembre de 2017 Repic de Campanes
  Tot i alguns actes previs per fer boca, la Festa Major començarà oficialment com sempre amb un Repic de Campanes des de l'Església de Sant Joan per convidar a tot el poble a la Festa.
 • punt-jove.-jpg.png 1 de setembre de 2017 Batalla de galls i gallines + Grafiti
  Punt Jove ha organitzat una nova convocatòria per Festa Major . Porta per nom "Batalla de galls i gallines + Grafiti" i tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça del Frontó (la del costat de l'Església).
 • 33-jocs-infantils.jpg 1 de setembre de 2017 Jocs Infantils a la Plaça de Cal Baldiró
  A la Plaça de Cal Baldiró i de bon matí es faran uns Jocs per a la canalla que estan organitzats per "Tot Lleure".
 • 28-golf-16.jpg 1 de setembre de 2017 Trofeu de Festa Major de Golf
  Les instal·lacions del Camp Municipal de Golf acolliran una nova edició del Trofeu de Festa Major en la modalitat Stableford Individual que organitza l'entitat. Bases de participació completes al Programa de Festa Major .
 • 23-soul-beams.jpg 31 d'agost de 2017 Actuació musical: "The Soul Beams"
  Després dels Tastets de les Entitats, a partir de 2/4 d’11 de la nit del dia 31 i al Pavelló (i no a la Plaça de l'Ajuntament com s'havia dit), l'actuació musical de "The Soul Beams", la banda d'arrels matadeperenques de Soul & Funk on la diversió i la qualitat són la seva denominació d'origen. La festa continuarà amb una altra formació d'origen local, "Caipirinhas" A la dreta, "The Soul Beams", a la Festa Major de l'any passat.
 • 15-tastets.jpg 31 d'agost de 2017 Els Tastets de les Entitats
  Els Tastets de les Entitats, una de les convocatòries que es van presentar per primer cop fa set anys, tornen a organitzar-se aquest any però amb un canvi d'escenari: la Plaça de l'Ajuntament. A partir de 2/4 de 9 del vespre, es podrà, doncs, sopar a les carpes de les diferents entitats de Matadepera: AMPA Ginesta , AMPA Torredemer , Amics dels Gegants , Agrupació Coral de Matadepera , i la Germandat de Sant Sebastià . L'organització posarà taules i cadires.
 • corretapa.jpg 31 d'agost de 2017 Corre Tapes de Festa Major
  Una de les novetats que es presenten en aquesta Festa Major és un Corre Tapes, que arrencarà a la Plaça de l'Ajuntament (i no a la Plaça de Sant Jordi, com s'havia dit fins ara), i que recorrerà diferents establiments de restauració.
 • MeM Fotografia 31 d'agost de 2017 Exposició de MeM Fotografia al Bar del Casal
  Un any més, MeM Fotografia organitza una exposició al Bar del Casal de Cultura. Coincideix amb la inauguració de la Mostra d’Art, que té lloc a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes del mateix Casal, i també compta amb les autoritats del poble. Es tracta d’un recull d’una quinzena de fotografies dels components de l’entitat que estarà penjada uns dies. L’exposició coincideix amb l’anunci d’un curs d’iniciació a la fotografia que té per objectiu proporcionar els coneixements bàsics sobre fotografia a les persones que vulguin iniciar-se i progressar en l’ús de la seva càmera reflex o compacta amb control manual, i que arrenca el 27 de setembre. Per a més informació, consulteu l’agenda d’aquesta mateixa web. 
 • 11-mostra-art.jpg 31 d'agost de 2017 Inauguració de la Mostra d'Art
  Una de les convocatòries més veteranes de la Festa Major és la Mostra d'Art, un recull de les obres més rellevants dels artistes del poble. L'organitza el Col·lectiu d'Art i tindrà lloc al Casal de Cultura a partir de les 7 de la tarda. L'exposició romandrà oberta dels dies 31 d'agost al 4 de setembre, de 7 a 9 del vespre i els dissabtes i diumenges d'11 a 1 i de 7 a 9.
 • 10-bicitrial.jpg 31 d'agost de 2017 Exhibicions de Bici Trial
  Una de les novetats de fa tres anys de Festes Majors i que aquest any repeteix és l'Exhibició de Bike Trial que tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda a la Plaça de Cal Baldiró. Pol Cabré, Carlos Sazatornil i Joan Torres en seran els encarregats. I entre exhibició i exhibició, tothom qui ho vulgui, podrà practicar aquesta disciplina tan arrelada a Matadepera. Hi haurà bicicletes de trial de diferents mides i per a totes les edats. No cal inscripció prèvia.
 • padel.jpg 31 d'agost de 2017 Torneig de Pàdel de Festa Major
  Una de les convocatòries esportives que es van presentar per primer cop a la passada Festa Major va ser el primer torneig de pàdel, que va estar organitzat per White Padel Festival . Aquest any es repeteix, tindrà lloc entre el 31 d'agost i el 3 de setembre, i trobareu tota la informació a les "Notes complementàries" del programa de Festa Major o a la dreta d'aquesta pàgina.
 • placa-casal-17-5.jpg 30 d'agost de 2017 Última ballada de sardanes de la temporada
  L’ Agrupació Sardanista La Mola i la Regidoria de Cultura tornen a organitzar un nou cicle de sardanes a l’estiu, que tindran lloc cada dimecres a la Plaça del Casal de Cultura a partir de les 10 de la nit. L’última ballada de sardanes de la temporada s’ha programat pel dimecres 30 d’agost i serà amb la cobla Jovenívola de Sabadell .
 • 108-futbol-sala-16.jpg 30 d'agost de 2017 Torneig de Festa Major de Futbol Sala
  La pista poliesportiva del complex de les piscines municipals acollirà des d'aquest dimecres 30 d'agost i fins al divendres 1 de setembre el Torneig de Festa Major de Futbol Sala, en una lligueta classificatòria. Els partits tindran una durada de 25 minuts en totes les categories. El primer partit serà a les 11 del matí. Organitza CF Matadepera amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports . Més informació a les "notes complementàries" del programa de Festa Major o al document que trobareu a la dreta de la pàgina.
 • the-survivor.jpg 27 d'agost de 2017 Última sessió de la temporada del Grindhouse
  CineClub Matadepera organitza per sisè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més freak i underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per a la darrera sessió, prevista pel diumenge 27 d’agost s’ha programat un doble programa de cinema australià amb “Magnetisme mortal” (“Encounter at Raven’s gate” que va dirigir Rolf de Heer l’any 1988), i “The survivor” dirigida per David Hemmings l’any 1981.
 • placa-casal-17-4.jpg 23 d'agost de 2017 Tornen les sardanes a la Plaça del Casal
  L’ Agrupació Sardanista La Mola i la Regidoria de Cultura tornen a organitzar un nou cicle de sardanes a l’estiu, que tindran lloc cada dimecres a la Plaça del Casal de Cultura a partir de les 10 de la nit. Després de la pausa de les vacances d’agost, una nova ballada tindrà lloc aquest dimecres 23 d’agost i serà amb la cobla Principal de Terrassa .
 • ricard.jpg 23 d'agost de 2017 Matadepera acull el rodatge d’un videoclip
  L’equip d’”El Suplement” de Catalunya Ràdio , encapçalat pel seu director i presentador, l’excol·laborador de Matadepera Ràdio Ricard Ustrell, es desplaçaran a Matadepera aquest proper dimecres 23 d’agost a la tarda per gravar el videoclip de “La cançó d’El Suplement”.
 • memes-cannibales.jpg 20 d'agost de 2017 El Grindhouse convida famílies caníbals
  CineClub Matadepera organitza per sisè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més freak i underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per al diumenge 20 d’agost s’ha programat una sessió que amb el genèric títol “Famílies caníbals” inclourà “Àvies caníbals” (“Les mémés cannibales” que va dirigir Emmanuel Kervyn l’any 1988), i “Mares caníbals” (“Flesh eating mothers”), dirigida per James Aviles Martin l’any 1988.
 • the-ghost-goes-west.jpg 13 d'agost de 2017 Doble sessió de comèdies fantasmals al Grindhouse
  CineClub Matadepera organitza per sisè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més freak i underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per al diumenge 13 d’agost s’ha programat una sessió que amb el genèric títol “Comèdies fantasmals” inclourà “El fantasma va a l’oest” (“The ghost goes west”, que va dirigir René Clair l’any 1935), i “The ghost in the invisible bikini” (Don Weis, 1966),
 • sant-llorenc-la-mola-2016-1.jpg 10 d'agost de 2017 Festa de Sant Llorenç a la Mola
  Segons la tradició religiosa, Sant Llorenç va viure el seu martiri un 10 d’agost, quan va ser posat en una graella i cremat viu. Per recordar aquest esdeveniment, aquest proper 10 d’agost es tornarà a celebrar la festa en el seu honor que té lloc, cada any, al cim de la Mola. Un any més, l’organització va a càrrec de la Comissió de Sant Llorenç de la Parròquia de Sant Joan de Matadepera , que aquest any, com a novetat, prepararà uns goigs diferents. Per altra banda, amb el suport de l’ ADF , es tornarà a oferir un servei de transport des de Can Robert fins a Can Poble, per tal de facilitar el primer tram de camí a la gent gran o a aquelles persones que ho requereixin. El ritual començarà a les 11 del matí, amb la tradicional missa al Monestir. Un cop acabat, es celebrarà la processó, encapçalada per la imatge del sant, que recorrerà el cim de la muntanya. Aquest any, seran les dones les encarregades de portar la figura a les seves espatlles. Durant la festa no hi faltaran les lloances al Sant Llorenç, el tast de coca i el vi bo. A la dreta, la Festa de l'any passat, on els homes van portar la figura del sant.
Pàgina 1 de 72
Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43

Opcions

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43