Arxiu

Pàgina 1 de 75
 • . 19 de març de 2018 Presentació de la novel·la “L’atzarosa vida de Marty Bosc”
  La sala d’actes del Casal de Cultura acollirà el proper dilluns 19 de març a 2/4 de 8 de la tarda la presentació de la novel·la “L’atzarosa vida de Marty Bosc”, d’Antoni Prunés.A mig camí entre la novel·la negra i la novel·la d’aventures, l’obra conté ingredients d’intriga, política, societat, corrupció, mort amor i sexe. L’acció transcorre a Platja d’Aro, Cerdanyola, al Vallès i a Hamburg i versa sobre el desencantament d’un home normal i narra com la vida el mena per viaranys difícils, alguns dels quals són conseqüència de les seves decisions i d’altres són fruit de l’atzar. L’autor Antoni Prunés i Santamaria és nascut a Terrassa l’any 1950. Apassionat per la ciència, la literatura i la música, s’ha fet seva la màxima de Baden-Powell: “procura deixar el món una mica millor del que l’has trobat”. Especialista en urbanisme, obra pública i mobilitat, ha treballat tant al sector privat com al públic. Ara, jubilat, escriu mentre veu créixer el néts. També és autor de “Figues del meu paner”, llibre d’articles 2008-2015.
 • . 19 de març de 2018 Xerrada: “Poder femení”
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. Pel dilluns 19 de març a les 6 de la tarda i al Casal de la Gent Gran s’ha programat la xerrada “Poder femení” que anirà de Natàlia Coma i que tractarà la reconnexió de la dona amb el seu potencial. 
 • . 19 de març de 2018 Visita del Síndic de Greuges a Matadepera
  L'equip del Síndic de Greuges de Catalunya visitarà Matadepera aquest dilluns 19 de març. A la trobada, s'atendran les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l'Administració pública, i també contra les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua o gas, entre d'altres). La visita del Síndic s'emmarca dins el conveni signat entre les dues institucions per tal de potenciar la defensa dels drets dels ciutadans. Les visites s'atendran al Casal de Cultura i caldrà concertar-les prèviament a través del telèfon 900 124 124 o per correu a sindic@sindic.cat.
 • . 18 de març de 2018 Canvi a l’excursió d’aquest diumenge
  A causa de les nevades i pluges dels darrers dies, la sortida programada per aquest diumenge 18 de març al Serrat del Moro que es va anunciar en el seu moment ha estat ajornada fins a una nova data encara per concretar. En el seu lloc, se n’ha fixat una altra a la Vall d’Horta que començarà a les 8 del mati des del Pavelló (pel cantó de la Riera), per anar en cotxes particulars fins a l’aparcament del Marquet de la Roca, on s’iniciarà l’excursió que consta de 9’5 quilòmetres a fer en unes 3 horetes sense comptar aturades. Cal portar esmorzar. Es visitarà la Vall d’Horta, un gran espai al nord del Parc de Sant Llorenç. S’iniciarà la caminada a la Masia del Marquet de la Roca, per continuar pel Pont de la Muntada, la Font d’Agramunt, la Roca Sereny, l’Era Ventosa, el Coll de Pregona, el sender dels Emprius, el Queixal Corcat, el Cau dels Emboscats, el Turó de Finestrelles, Collet del Llor i altre cop al punt de sortida. L’excursió és gratuïta pels socis i 5 €uros pels que encara no ho són. Per participar cal inscriure’s al correu electrònic uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668, facilitant el número de telèfon, ja què en cas de què s’ajorni l’excursió, s’avisaria als inscrits. A la dreta, una magnífica vista de la balconada dels emprius.
 • . 16 de març de 2018 Jazz a la Temporada d’Arts Escèniques i Música
  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música classica, i espectacles infantils. Per aquest divendres 16 de març i dins del marc del 37è Festival de Jazz de Terrassa s’ha programat un concert de jazz, Old Cats Swing Band , un sextet de jazz clàssic, amb Josep M. Farràs (trompeta), Òscar Font (trombó i veu), Pau Casares (saxos i clarinet), Federico Mazzanti (piano), Artur Regada (contrabaix) i Adrià Font (bateria). El concert tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Plaça del Casal de Cultura i és gratuït.
 • . 15 de març de 2018 “Club de Lectura”: ‘Abans que el teu record torni cendra’
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat un nou Club de Lectura que tindrà lloc el dijous 15 de març a les 7 de la tarda. Serà amb l’obra de Maria Escalas, “Abans que el teu record torni cendra”. L’obra és una història d’amor que ens trasllada als anys de la Segona República i la Guerra Civil a un petit llogaret de Mallorca. Un home que ha conegut l’amor i la carn, però ha promès obediència. Un home que ha tastat el sabor agre de la sang dels innocents i n’arrossega la culpa i el remordiment. Un home que avui és el rector d’un petit indret de Mallorca encès per una confrontació fratricida que esbudellarà tota l’illa, tot el país i tota la seva gent.
 • . 15 de març de 2018 Comença el cicle “La música de dansa en el temps”
  Els Amics de l’Aula Interuniversitària de Matadepera organitzen un cicle de tres conferències que amb el genèric títol “La música de dansa en el temps” tindrà lloc els dies 15 i 22 de març, i 5 d’abril. Estaran impartides pel músic i divulgador musical Joan Vives, començaran a les 7 de la tarda i tindran lloc al Casal de Cultura. La música de dansa és tant antiga com la dansa i per tant també com la mateixa música. Potser per això, en un vell poema oriental ja es definia la música com “la dansa del so”. De fet, música en el seu origen etimològic, vol dir “arts de les muses” i són també les muses, concretament Terpsícore, les inspiradores de la dansa. “La música de dansa en el temps” és un cicle divulgatiu on es farà la ruta que la dansa, des de l’òptica musical, ha anat marcant en el tarannà de la història de la música, des de les “Estampies” medievals fins a la música de ballet segle XX. La primera sessió portarà per nom “La dansa antiga” i tractarà des dels temps medievals fins al classicisme. La segona sessió, “El ballet del segle XIX a l’arribada del segle XX”, tractarà la nova concepció del ballet. I finalment, la tercera sessió portarà per nom “La història del vals”. El preu del curs és de 20 €uros i pels qui encara no ho són, de només 10. Les inscripcions es poden fer al telèfon 629 59 03 48, i el pagament al compte del BBVA ES7301828184350201518286, amb el codi “DANSA”.
 • . 15 de març de 2018 “Són coses de nens”, una activitat només per grans
  El Casal de Cultura acollirà aquest dijous 15 de març de 6 a 2/4 de 9 del vespre, una activitat adreçada a pares i mares d’infants en edats compreses entre els 6 i els 16 anys amb el nom “Són coses de nens” . L’acte està organitzat des de l´àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i a Matadepera compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Ensenyament. L’activitat serà impartida per Forn de Teatre Pa´ Tothom , i pretén treballar amb la comunitat educativa-amb teatre- l’assetjament escolar i la coresponsabilitat en l’educació dels fills i filles.  I és que amb frases com “els nens són molt cruels” o “són coses de nens”, els adults no són conscients que hi ha molt de patiment, tant per part dels agressors com dels agredits. Com detectar aquest problema? Com abordar-lo? El format de l’activitat es la realització d'una peça de teatre sobre un conflicte escolar, de manera que s'abordi amb l'objectiu de solucionar-lo conjuntament amb el públic. Es diferencien quatre parts: presentació, la representació teatral, el debat i les conclusions. L’activitat és exclusiva per pares i mares i no és permesa l’assistència d’infants i joves.
 • . 14 de març de 2018 Una altra Hora del Conte amb Sandra Rossi
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una nova Hora del Conte que tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura el proper dimecres 14 de març a les 6 de la tarda. L’espectacle està adreçat a nens i nenes a partir dels 4 anys. L’espectacle anirà a càrrec de Sandra Rossi que portarà per nom "Els mons del senyor Rudyard".  A la imatge, Sandra Rossi en la seva darrera actuació al Casal. 
 • . 14 de març de 2018 Segona Tertúlia Cafè “Temes importants de la vida”
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. Pel dimecres 14 de març a les 5 de la tarda i al Bar del Casal de la Gent Gran s’ha organitzat una nova Tertúlia Cafè que tractarà diferents aspectes importants de la vida quotidiana i que anirà a càrrec d’Alícia Cabanas. Hi ha tres sessions previstes, i aquesta és la segona.
 • . 13 de març de 2018 El Documental del Mes projecta “Thank you for the rain”
  La   Regidoria de Cultura   continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del març tindrà lloc el dimarts 13 i portarà per nom “Thank you for the rain”. Dirigida per Julia Dahr l’any 2017, tracta la iniciativa de Kisilu, un granger kenyà i pare de família, que al viure de primera ma els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra, va decidir utilitzar la seva càmera per capturar els impactes del clima extrem sobre Kenya, on viu amb la seva família. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes i ha sigut testimoni de com aquests fenòmens han obligat algunes persones a abandonar les seves famílies a la recerca de noves feines. A finals de 2015 va viatjar a París, amb motiu de la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, on va presentar la seva pel·lícula als delegats de les Nacions Unides, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.
 • Otto, el nen que va arribar amb la neu 13 de març de 2018 Club de Lectura Juvenil a la Biblioteca
  La Biblioteca Àngel Guimerà  ha organitzat un Club de Lectura Juvenil adreçat a nens i nenes d'entre 9 i 11 anys que tindrà lloc al mateix Casal de Cultura el dimarts 13 de març a les 7 de la tarda. Es tracta del llibre de Laia Longan "Otto, el nen que va arribar amb la neu".  Cal una inscripció prèvia que s'ha de fer a la mateixa biblioteca a partir del 7 de febrer. Les places estan limitades a 12 persones, i en el moment de la inscripció (gratuïta) es deixarà un exemplar del llibre per a que es pugui llegir i comentar-lo el dia 13 de març.  
 • 11 de març de 2018 Doble sessió de CineClub dedicada al Dia de la Dona  
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. Pel diumenge 11 de març a 2/4 de 7 de la tarda i a l’Hotel es farà una doble sessió dedicada al dia de la dona amb la projecció de dues pel·lícules: “Ovoce stromu rajských jíme” (“Fruit of Paradise”, 1970, de Vera Chytilova, una comèdia negra amb punts de surrealisme i cinema experimental de la "New Wave" Txecoslovaca. I “L’innocence” (2004), de Lucile Hadzihalilovic, un drama carregat de misteri i misticisme, basat en la novel·la "Mine-Haha or On the Bodily Education of Young Girls" de Frank Wedekind.
 • . 11 de març de 2018 Xerrada: “Hi ha discriminació en els productes alimentaris?”
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. El diumenge 11 de març a 2/4 de 6 de la tarda i al Casal de la Gent Gran, Marta Morillo impartirà una xerrada que portarà per nom “Hi ha discriminació de gènere en les dietes i els productes alimentaris?”. En ella es reflexionarà sobre els productes alimentaris tenint en compte el màrqueting vers les dones.
 • . 11 de març de 2018 L'Agrupació Coral comença a celebrar els 40 anys
  L’ Agrupació Coral de Matadepera comença aquest diumenge 11 de març els actes de celebració dels seus primers 40 anys de vida. I ho farà amb un concert que tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda a la Parròquia de Sant Joan. Com és habitual, el concert serà de franc, encara que s'agraïrà el pagament de la voluntat.  Es tracta d’un concert que comptarà amb l’entitat local, dirigida per Rosa Maria Ribera i on també hi intervindran l’ Orfeó Andorrà d’Andorra la Vella i la Coral Casamanya d’Ordino , que estaran dirigides per Josep Puig.
 • . 11 de març de 2018 Música per a nadons
  Xarxa Nadons  organitza un espectacle per a nens i nenes molt petits que tindrà lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura. Serà el diumenge 11 de març a les 11 del matí i amb l'espectacle "Nyam Nyam", música per a nadons, que anirà a càrrec de la Companyia Daquidallà   L'aforament és limitat i cal fer una reserva de localitats al Casal de Cultura. L'entrada és de 3 €uros. 
 • . 10 de març de 2018 Aperitiu solidari a la plaça del Casal
  Dos dies després de la celebració del patronatge de Sant Joan de Déu, la Plaça del Casal de Cultura acollirà aquest dissabte 10 de març a partir de les 11 del matí i fins a les 3 de la tarda un Aperitiu Solidari per tal de recollir fons per al nou Hospital de Sant Joan de Déu , Pediatric Cancer Center , de Barcelona L'acte, obert a tothom, inclourà diverses actuacions musicals i sorpreses i es comptarà amb la col·laboració de Mua Solidaris , una associació que té per finalitat recollir fons per investigar la leucèmia infantil que van destinats a l' Hospital de Sant Joan de Déu . La iniciativa està recolzada per Matadepera Comerç , que instal·larà guardioles a les botigues associades per tal de recollir fons, es faran promocions especials relacionades amb la restauració i molts comerços oferiran un producte solidari específic, la venda del qual anirà íntegrament destinada a la causa solidària.
 • . 10 de març de 2018 “Anar fent anys”, meditació del mes
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres ha organitzat una nova sessió de meditació que tindrà lloc el dissabte 10 de març a les 11 del matí al Casal de Cultura. El tema a tractar serà “Anar fent anys” i serà guiada per Tònia Cortadellas. La sessió pot ser un bon moment per reflexionar quina reacció tenim al pas el temps. Què estem aprenent dia a dia? quins sentiments genera l’edat en el nostre viure? Què fem quan ens trobem davant la evidència que no tenim la mateixa energia que en el passat? Com celebrem els aniversaris a mida que ens fem grans? Com sempre, l’acte està obert a tothom que tingui ganes de passar una estoneta amb hom mateix sobre aquest tema.
 • . 10 de març de 2018 Jornada de Portes Obertes a l'Institut
  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament.  L’ Institut de Matadepera n’ha organitzat una que tindrà lloc aquest 10 de març entre 2/4 d’11 del matí la 1 del migdia.
 • . 9 de març de 2018 “El metge de Lampedusa” a la Temporada d’Arts Escèniques
  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils. Per aquest divendres 9 de març (20.00h, Casal de Cultura, 5 €uros), s’ha programat una obra de teatre titulada “El metge de Lampedusa”, que anirà a càrrec de la Companyia Punt Produccions Teatral S.L . Amb dramatúrgia i adaptació d’Anna Maria Ricart, a partir del llibre “Llàgrimes de sal”, de Pietro Bartolo i Lidia Tilotta, compta amb Xicu Masó com a intèrpret i Miquel Górriz a la direcció. Pietro Bartolo fa trenta anys que és metge a Lampedusa i un exemple de coratge, compromís i dignitat. I un samarità convençut de la Llei del Mar. Un dia, ja llicenciat, va decidir tornar a la seva illa al bell mig del Mediterrani per ajudar els seus i a tots els qui arriben del mar. Bartolo és el metge que els acull i cuida i també l’home que escolta les seves històries de misèria, persecució i por. El relat de la seva vida és també la memòria de totes aquestes biografies de la desesperació. 
 • . 9 de març de 2018 Berenar i espectacle infantil pel Dia de la Dona
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. Pel divendres 9 de març a les 5 de la tarda és previst un berenar per a tothom que tindrà lloc a la Plaça de Cal Baldiró. I mitja hora més tard, un espectacle infantil, “Contes del món de les germanes Baldufa”, a càrrec de Tanaka Teatre SCP .
 • . 8 de març de 2018 DAMA Matadepera homenatja Francesca Marlet
  DAMA Matadepera commemora el Dia de la Dona aquest dijous 8 de març amb un acte dedicat a qui va ser la seva fundadora, la promotora cultural Francesca Marlet. Tindrà lloc al Casal de Cultura a les 8 del vespre.  Amb el títol “Dia de la dona... amb una gran dona”, l’acte constarà d'un recital de lieder per a piano i violoncel que anirà a càrrec de Katia Michel i Peter Smith respectivament, i inclourà la projecció d’un vídeo que es va elaborar amb motiu dels seus 80 anys, quan se li va lliurar la insígnia d’or.   Filla del polifacètic artista Ricard Marlet, Francesca Marlet va néixer a Sabadell l’any 1926, però va viure pràcticament tota la seva vida a Matadepera, on va desenvolupar múltiples activitats relacionades totes elles amb la cultura. Escollida la primera dona regidora a les primeres eleccions democràtiques del 1979, sota la seva legislatura es van fundar diverses entitats culturals ( Matadepera Ràdio , Agrupació Sardanista La Mola ), així com la Biblioteca Àngel Guimerà , el Festival Internacional de Música , en la que encara hi participava directament, i la temporada estable d’arts escèniques. Co-fundadora de Dones d’Avui de Matadepera i col·laboradora en diverses iniciatives relacionades especialment amb la música clàssica, Marlet va ser l’encarregada de fer el Pregó de Festa Major l’any 2002, i al 2006, amb motiu dels seus primers 80 anys, se li va concedir la Insígnia d'Or.
 • . 8 de març de 2018 Conferència dedicada a l'Alzheimer
  La Regidoria de Benestar Social ha començat aquest passat mes de febrer el tercer cicle de xerrades d’interès general obertes a tothom que amb el lema “A Matadepera envellim activament, vine i escolta” tenen lloc al Casal de la Gent Gran. La segona tindrà lloc aquest dijous 8 de març a 2/4 de 6 de la tarda. El Doctor Almendral impartirà una xerrada sobre l’Alzheimer.
 • . 8 de març de 2018 Jornada de Portes Obertes al Torredemer
  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament. L’ Escola Joan Torredemer n’ha organitzat una que tindrà lloc aquest 8 de març a les 3 de la tarda amb la visita a l’escola. Una hora més tard, a les 4, hi haurà una xerrada informativa.
 • . 8 de març de 2018 Manifest institucional del Dia de la Dona
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. Pel mateix dijous 8 a les 12 del migdia s’emetrà a Matadepera Ràdio (107.1 FM) el manifest institucional que anirà a càrrec de DAMA Matadepera .
 • . 7 de març de 2018 Xerrada sobre la realitat de la dona a països d’Àfrica
  L’ONG matadeperenca Petits Detalls , conjuntament amb l’ Ajuntament de Matadepera , han organitzat una xerrada oberta a tothom que portarà per títol  “La realitat de la dona a Uganda i el seu paper en el desenvolupament del país”. Tindrà lloc al Casal de Cultura aquest 7 de març a les 7 de la tarda. L’objectiu és donar a conèixer la feina feta per aquesta ONG local a través de dues coordinadores ugandeses, Annet Njuba i Stella Kulabbina, que podran donar el seu testimoni de la realitat de la dona a països de l’Àfrica.
 • . 7 de març de 2018 Tertúlia Cafè “Temes importants de la vida”
  En el marc del dia internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant tot el mes de març. Pel dimecres 7 de març a les 5 de la tarda i al Bar del Casal de la Gent Gran s’ha organitzat una Tertúlia Cafè que tractarà diferents aspectes importants de la vida quotidiana i que anirà a càrrec d’Alícia Cabanas. Hi ha tres sessions previstes, i aquesta és la primera.
 • . 6 de març de 2018 Converses sobre economia social, solidària i cooperativa
  La Regidoria de Promoció Econòmica , a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, organitza pel proper dimarts 6 de març una xerrada i taula rodona amb entitats de Matadepera per parlar sobre l’economia social, solidària i cooperativa. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. La iniciativa d’organitzar aquesta xerrada arrenca de l’any passat a través del Departament de Treball Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya , que va promoure el desplegament de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius . Els seus objectius són els de crear espais per a l’enfortiment de l’economia social i cooperativa, donar suport per crear i desenvolupar cooperatives i societats laborals, i impulsant la formació tan en cicles de graus formatius i universitaris sobre la creació de cooperatives com a sortida professional. Tot allò en la recerca de una economia mes social, solidaria i cooperativa. A banda d’aquesta xerrada, s’ha programat a partir del 3 d’abril, i durant tots els primers dimarts de cada mes de 16 a 18 hores, un Punt d’Informació Cooperatiu al Casal de Cultura on s’oferirà informació, assessorament i seguiment personalitzat del projecte empresarial per totes aquelles persones interessades en crear o impulsar un projecte empresarial col·lectiu d’emprenedoria cooperativa.
 • . 6 de març de 2018 Jornada de Portes Obertes a l’Escola Ginesta
  Com és habitual de cada any, els centres educatius realitzen per aquesta època de l’any les seves jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions que tindran lloc properament.  L’ Escola Ginesta n’ha organitzat una que tindrà lloc aquest 6 de març a les 3 de la tarda. Començarà a primària, al carrer Can Pous 10. En acabat, s’anirà a infantil per fer la visita de la resta d’espais i la xerrada informativa.
 • . 6 de març de 2018 Oficina mòbil d'informació al consumidor
  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia del dimarts 6 de març.
 • . 5 de març de 2018 Inauguració d’una exposició de l’Escola Ginesta
  Els alumnes de 6è de l’ Escola Ginesta estan realitzant un projecte d’intercanvi artístic amb alumnes d’una escola de Chicago (EUA), a través del programa “Creative Art Interchange Barcelona- Chicago". Aquest programa ha consistit en el treball al voltant de l’obra de l’artista català Jaume Plensa, amb una extensa obra escultòrica present a molts països del món, inclosa aquesta ciutat americana. L’objectiu final del projecte serà l’intercanvi de les produccions de cada escola. Abans de l’enviament de les produccions, es farà una exposició dels treballs dels alumnes a la Sala d’Actes de Casal de Cultura, fins al proper 16 de març, en el seu horari d’obertura al públic. L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest dilluns 5 de març a 2/4 de 6 de la tarda al mateix Casal.
 • . 5 de març de 2018 Taller d’aquarel·les per joves
  A partir d’aquest 5 de març i durant els dos següents dilluns (12 i 19) es durà a terme el segon micro-taller al Casal de Cultura que, en aquesta ocasió, tractarà sobre el món de l’aquarel·la. Anirà a càrrec de Karina Herms, voluntària del Casal de la Gent Gran. El taller està coordinat per la Regidoria de Benestar Social i la Regidoria de Joventut .   El taller es realitzarà de les 17:15 hores a les 18:45 hores i està obert als joves d’entre 12 i 18 anys. És gratuït, tot i que les places són limitades i cal inscriure’s prèviament enviant un mail a puntjove@matadepera.cat .
 • 2 de març de 2018 “Una nit d’òpera” programa ‘Cavalleria Rusticana’
  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 9 de febrer la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. El títol programat per aquest divendres serà “Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni, l’altre un altre gran títol verista que acostuma a programar-se, al costat d’”I Plagliacci”, que també ha estat ja present en aquesta temporada. Ambientada a la Sicília de finals del segle XIX, té com a protagonistes Turiddu, un noi que torna del servei militar i Santuzza, una jove amb qui té un idil·li, el qual és abrandat per part d'ella i de despit per part d'ell, perquè ell ha vist que s'han trencat els seus plans de casament amb Lola, la promesa de tota la vida, que ara s'ha casat amb un altre home. La versió que s’oferirà és una producció del festival de Pasqua de Salzburg de 2015, amb Jonas Kaufmann i Maria Agresta, dirigits per Christian Thielemann amb la Staatskapelle de Dresden.
 • . 1 de març de 2018 Conferència de l'ONG Proactiva Open Arms
  Agermanament sense fronteres ha organitzat pel dijous 1 de març a 2/4 de 8 de la tarda i al Casal de Cultura una conferència que anirà a càrrec de l'ONG Proactiva Open Arms amb el títol "Defensa i denúncia dels drets humans al mar". L'acte és obert a tothom.  Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que va néixer d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència en les costes espanyoles. Es dediquen a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.
 • . 28 de febrer de 2018 “L’avar” de Goldoni, al Radioteatre de MTR
  Matadepera Ràdio continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació va a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. L’obra que es presenta és  “L’avar” i no en la versió potser més coneguda, la de Molière, sinó el tractament que li va donar Carlo Goldoni l’any 1756. I és que la figura de l’avar ha estat objecte d’atenció literària des del començament de la tradició occidental. Molts personatges l’han encarnat: Euclió a l’obra de Plaute o Arpagó a la de Molière però, a tots ells els manca la humanitat de la creació goldoniana i provoquen el nostre rebuig, incapaços d’inspirar la més mínima empatia. A diferència de Molière qui, un segle abans, exposa amb el seu avar un vici extremadament destructiu, Goldoni ens mostra un personatge que respon al raonament i que és capaç d’arribar a un compromís final. En aquesta obra, al igual que a la resta de producció de l’autor, preval finalment la voluntat de la dona, una dona valenta, amb idees i opinió pròpia, que s’adiria amb els ideals de la Revolució. A Matadepera Ràdio l'obra serà interpretada per Miquel Maeso, Montserrat Pons, Ricard Martínez, Nil López i Joan Sala.
 • Pas de la Portella 25 de febrer de 2018 La UEM organitza una excursió a Montserrat
  Aquest darrer diumenge de febrer, la Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat una excursió a Montserrat. El punt de sortida serà des del pavelló, pel cantó de la Riera, a 2/4 de 8 del matí del diumenge 25. La comitiva es desplaçarà en cotxes particulars fins a l’aparcament de la Maçana (Montserrat), des d’on s’iniciarà l’ascens. La distància a recórrer és de 11’5 quilòmetres, que es poden fer amb 3 hores i 45 minuts sense comptar aturades. La dificultat és mitjana, cal portar esmorzar i es recomana portar bastons. La idea és desplaçar-se a la part més oriental del massís de Montserrat, passant per llocs molt emblemàtics d’aquest Parc Natural. El recorregut serà Camí de la Roca Foradada- Collet de Guirló- Pas de la Portella- Refugi Vicenç Barbé- Pas del Príncep- Font de l’Esllavissada- Coll de Porc- la Cadireta- la Roca Foradada- i de nou, aparcament. Els no federats hauran  de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores de la FEEC. Es compartiran les despeses de cotxe i de l’aparcament de pagament. Més infomació al web www.uem.cat . Per participar-hi, cal inscriure’s a través de uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.
 • . 23 de febrer de 2018 Últim dia per apuntar-se de voluntari a l'ADF
  ADF Matadepera  enllesteix aquest divendres 23 la campanya per captar nous voluntaris per permetin contribuir a la prevenció i extinció d’incendis forestals. Per tal de formar-ne part, es posen a disposició dos tipus de carnet: el groc, que permet fer tasques de prevenció i primera intervenció en incendis forestals, i el verd que únicament permet fer tasques de prevenció. Per tenir els dos carnets cal fer prèviament els respectius cursos de formació, però cal tenir en compte que per obtenir el carnet groc cal tenir mínim un any d'antiguitat de carnet verd. Fins aquest divendres 23 de febrer es podran presentar les inscripcions pel carnet verd.   Per a més informació, giam.matadepera@gmail.com o al telèfon / WhastApp 647 55 56 29.
 • blancaneus.jpg 23 de febrer de 2018 "Blancaneus i els set nans", la bogeria de Walt Disney
  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr continua aquest divendres 23 de febrer el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La segona conferència porta per nom '“Blancaneus i els set nans”, la bogeria de Disney': Concebuda en plena Gran Depressió americana, en un moment en què a Walt Disney li estaven quedant petits els exitosos curts de Mickey Mouse, el risc va ser enorme i el seu ambiciós plantejament i un pressupost que es va acabar desbocant, van fer que l’aventura fos considerada “la bogeria de Disney”. En aquesta conferència s'analitza aquest primer llargmetratge de la famosa companyia i també com aquesta gesta sense precedents va revolucionar el cinema d’animació, pel que justament està considerada unànimement una de les millors pel·lícules de la història del cinema.
 • . 22 de febrer de 2018 Conferència de Joan Manuel Tresserras sobre la República
  Esquerra Republicana de Catalunya  ha organitzat per aquest dijous 22 de febrer a 2/4 de 8 de la tarda i al Casal de Cultura una conferència amb qui va ser Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras. L'acte, obert a tothom, tractarà sobre la construcció de la República Catalana. 
 • . 22 de febrer de 2018 Balanç de l’acció de govern
  Tindrà lloc aquest dijous al Casal de la Gent Gran
 • . 22 de febrer de 2018 Taller: aprendre i experimentar col·laborativament
  En virtut del conveni de  Supramunicipalitat que ha subscrit l’ Ajuntament de Matadepera , i en el marc de les accions programades dins del itinerari de Formació capacitadora m-Health  pel Servei d'Innovació  de l' Ajuntament de Terrassa, la Regidoria de Promoció Econòmica ha anunciat la realització d’un taller que portarà per nom “Vols aprendre i experimentar com crear col·laborativament?”   L’activitat està emmarcada en el programa de noves tecnologies, m-Health, Big Data i gamificació, aplicades a la salut i té per objectiu potenciar la capacitat de crear tant a nivell individual com de forma col·laborativa per generar idees innovadores en l'àmbit de l'm-Health. Mitjançant l'aplicació de tècniques de creativitat, ideació i selecció, priorització i prototipatge, els participants assoliran durant les sessions, una idea de negoci a desenvolupar en accions posteriors. El taller tindrà lloc els dies 22 i 28 de febrer de 9:30 a 14:30 a la Sala d’Actes de Qu4drant.0 (carrer Telers, 5  2a planta), a l’Edifici Vapor Gran de Terrassa. Les sessions seran impartides per Teix Guix, de Co-emprèn. L’assistència és gratuïta però les places són limitades. Per a més informació i inscripcions, http ://www.terrassa.cat/formacio-m-health  
 • . 21 de febrer de 2018 Exposició “Adéu soroll” al Montcau-La Mola
  La Diputació de Barcelona , en col·laboració amb els ajuntaments, ha iniciat un projecte per lluitar contra la contaminació acústica facilitant recursos per avançar col·lectivament en el seu control i la millora de la vida de les persones. En aquesta línia ha muntat l’exposició “Adéu Soroll” que estarà oberta al públic aquest dimecres 21 de febrer de 3 de la tarda a 8 del vespre a l’ Escola Montcau La Mola (carrer Can Solà del Pla, 8). La mostra té com a objectiu fonamental la conscienciació ciutadana sobre el fet de la contaminació acústica, com afecta la qualitat de vida de les persones i la forma de combatre-la. L’exposició té tres espais conceptualment diferents: Àmbit d’introducció; Lletres S.O.R.O.L.L. El soroll i la seva percepció, i Dos cubs. Com combatre la contaminació acústica.
 • . 20 de febrer de 2018 Assemblea oberta del Comitè de Vaga Feminista
  La commemoració del Dia Internacional de la Dona, el proper 8 de març, compta a Matadepera, amb un Comitè de Vaga Feminista que compta amb el suport del Comitè de Defensa de la República , ANC Matadepera , ERC Matadepera , CUP Matadepera i el Casal Popular Els Pins,  a l’espera d’altres col·lectius i persones individuals que s’hi vulguin sumar. El Comitè de Vaga realitzarà la seva primera reunió aquest dimarts 20 de febrer, a les 19:00 hores, al Casal de Cultura. Aquesta primera trobada està reservada exclusivament a dones i totes hi seran benvingudes. La diada del 8 de març ha estat convocada per denunciar les facetes masclistes de la societat en la que vivim per evidenciar el rebuig a l’assetjament sexual, a la bretxa salarial, a la precarietat, a la incompatibilitat horària i a tot allò que les dones patim cada dia per culpa d’una societat i un sistema profundament masclistes.
 • . 20 de febrer de 2018 Acte de presentació del Nomenclàtor de Matadepera
  El proper 20 de febrer és la data escollida per la Regidoria de Cultura per a fer la presentació oficial del Nomenclàtor de Matadepera, que entrarà en vigor el 27 de febrer, un cop transcorreguts els 60 dies hàbils des de la data de la seva aprovació. L’acte consistirà en una presentació, que anirà a càrrec de l’historiador Marc Ferrer Murillo, membre del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa i la persona que s’ha encarregat de l’elaboració de les fitxes dels elements del Nomenclàtor. Seguidament, la responsable del Taller de Plaques de ceràmica, Carme Serrat, explicarà el funcionament i l’elaboració de les plaques que serveixen per a retolar els carrers de Matadepera. L’acte començarà a les 19 hores i tindrà lloc a la sala d’actes del Casal de Cultura. A la dreta, el canvi "oficial" de la Plaça Alfons Sala per la de Cal Baldiró, al juny del 2016, un dels canvis recents del nomenclàtor matadeperenc. 
 • . 20 de febrer de 2018 Nova Tertúlia Musical amb Maria Glòria Farrés
  La Biblioteca Àngel Guimerà continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel 20 de febrer a les 7 de la tarda.
 • . 18 de febrer de 2018 Calçotada reivindicativa al Bosquet
  CUP Matadepera , amb la col·laboració de  Còdol ha organitzat per aquest diumenge 18 de febrer una Calçotada d’Unitat Popular els beneficis de la qual aniran destinats al Comitè de Defensa de la República de Matadepera i a Alerta Solidària . La calçotada tindrà lloc a partir de les 2 del migdia al Bosquet i es completarà amb un espectacle infantil d’Estris i Contes (“Anem al bosc”) que tindrà lloc a 2/4 de 12 del matí, i un concert amb “Ginestà" "The re-fugees” i “The Gruixuts” a partir de les 4. La venda anticipada és de 8 €uros al Casal de Cultura  pe les tardes i de 2 €uros més al mateix dia. En cas de pluja intensa, s'ajornaria fins al diumenge següent, 25 de febrer. 
 • . 17 de febrer de 2018 Trobada per tractar el Pla Local de Joventut
  Aquest passat mes de gener ha començat el procés per la redacció del Pla Local de Joventut 2018-2021 de Matadepera, l’eina de planificació estratègica de les polítiques de joventut a quatre anys vista, el full de ruta a seguir pel què fa a les polítiques municipals de Joventut. Es contemplen diferents reunions obertes als i les joves del poble i a agents socials que treballen amb i les joves de Matadepera. Per tal de fer seguiment de tot el procés, s’ha creat un grup motor amb representació de persones joves diverses de Matadepera.  En aquest sentit, s’ha convocat una trobada aquest dissabte 17 de febrer i al Bosquet una recollida de propostes per aquest nou pla de joventut. Tindrà lloc a partir de les 8 del vespre i les entitats convocades són les de Reis, Vilagatzara, Esplai Sant Joan, Cau, Els Pins i Representants de l'Institut. La trobada comptarà amb l'actuació dels grups "The re-fugees" (20.30h), "Caseta" (22.00h) i "DJ Mark Arritz" (23.30h). Per qualsevol dubte, consulta o proposta, 93 787 02 58 – matadeperajove.cat – puntjove@matadepera.cat - @Puntjove
 • . 16 de febrer de 2018 Jazz a la Temporada Estable d’Arts Escèniques i Música
  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils. Pel divendres 16 de febrer a les 8 del vespre i al Casal de Cultura s’ha programat un concert de jazz amb Sara Terraza & The Black Sheep. L’entrada és de 5 €uros. Després del seu pas com a solista pel programa “Oh Happy Day” de TV3 amb el Cor Geriona , Sara Terraza ha començat el seu propi projecte amb referents de grans veus femenines com Amy Winehouse, Etta James , Lauryn Hill o Selah Sue . Tot aquest bagatge, sumat a la seva enorme creativitat i inquietud artística, ha anat modelant el seu estil cap al que podríem anomenar Pop-Soul , al qual ella hi aporta la seva personalitat per aconseguir un directe càlid i encisador . Actualment Sara Terraza ha presentat el seu primer treball discogràfic sota la direcció i producció musical d’enToni Xuclà.
 • . 15 de febrer de 2018 Club de Lectura amb Conxita Tarruell i Rosa Pi
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha programat pel dijous 15 de febrer a les 7 de la tarda una nova sessió del Club de Lectura. Serà amb “La força del ritme i la percussió: viatges solidaris i culturals pel Senegal i Gàmbia”, de Conxita Tarruell. Ella mateixa, amb Rosa Pi seran les encarregades de presentar el club.  En aquest llibre, constituït per quatre parts que abracen un període de dotze anys, l’autora explica els viatges que ha fet al Senegal, Gàmbia i el País Bassari, quatre estades que l’han marcat i l’han transformada plenament.
 • . 14 de febrer de 2018 Una altra Hora del Conte amb Sandra Rossi
  La Biblioteca Àngel Guimerà ha organitzat una nova Hora del Conte que tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal de Cultura el proper dimecres 14 de febrer a les 6 de la tarda. L’espectacle està adreçat a nens i nenes a partir dels 4 anys. L’espectacle anirà a càrrec de Sandra Rossi: “Quan jo era petita, anava de vacances a casa dels meus avis i de l’oncle Vicente. Era una casa enmig del bosc, molt gran, plena d’habitacions i misteris que m’encantaven. Però el misteri més gran de tots era una habitació, un lloc on els meus pares i els meus avis em deien que estava prohibit entrar. ‘És l’estudi de l’oncle Vicente’, deien, ‘no el podem molestar!’ La curiositat em rosegava: havia d’esbrinar què s’amagava darrera d’aquella porta tancada. Un dia vaig decidir obrir-la i... us explico que hi vaig trobar?”
 • . 13 de febrer de 2018 El Documental del Mes projecta “L’hora dels deures”:
  La   Regidoria de Cultura   continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del febrer tindrà lloc el dimarts 13 i portarà per nom “L’hora dels deures”. Dirigida per Ludovic Vieuille l’any 2016, tracta la iniciativa d’un pare a l’hora de filmar l’esforç i el patiment diaris del seu fill per fer els deures. A partir d’aquest plantejament es generen qüestions com el fet de si la intel·ligència d’un nen es mesura a partir de  la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi, i de com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional. “L’hora dels deures” és una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell.
 • . 12 de febrer de 2018 Últim dia per sol·licitar ajuts escolars
  Des del passat 15 de gener està oberta la convocatòria per poder sol·licitar els ajuts escolars municipals per al curs 2017-2018, destinats a alumnes empadronats i escolaritzats a Matadepera. Les sol·licituds per a ajuts per material escolar fungible i didàctic, per a llibres, de suport a l’alumnat amb dictamen de necessitats educatives especials i per a colònies escolars es podran presentar fins aquest 12 de febrer, inclòs, a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Per tal de poder optar a aquests ajuts escolars municipals, l’alumne ha d’estar empadronat i viure a Matadepera, ha d’estar escolaritzat en qualsevol dels centres educatius públics del municipi i el nivell de renda de tots els membres de la unitat familiar en el darrer termini de presentació de la declaració d’IRPF no podrà haver superat els llindars establerts. Les resolucions dels ajuts es publicaran al tauler d’anuncis de l’Ajuntament en el termini màxim de tres mesos.
 • 11 de febrer de 2018 CineClub Matadepera inicia una nova etapa
  Amb el canvi d’any, CineClub Matadepera , l’entitat més cinèfila del poble, inicia una nova etapa, marcada per una única sessió al mes. Continuaran tenint lloc a l’Hotel, seran gratuïtes, s’oferiran en versió original subtitulada i programaran títols alternatius i de culte. Per aquest diumenge 11 de febrer, a partir de 2/4 de 7 (i no a 2/4 de 8 com fins ara), s’oferiran tres pel·lícules, amb el genèric títol “Triple Sessió de Carnestoltes”. Seran “Street of Crocodiles” (1986), un curtmetratge anglès de Timothy Quay i Stephen Quay; “Krysar, el flautista d’Hamelin”, un migmetratge txec de 1985 de Jirí Barta, que adapta el famós conte des d’una vessant més fosca; i una joia només apta per paladars molt cinèfils: “L’inferno” (1911), que van dirigir Giuseppe de Liguoro, Francesco Bertolini i Adolfo Padovan, adaptant la part de l’infern de “La Divina Comèdia” d’Alighieri.
 • . 11 de febrer de 2018 Teatre de Folch i Torres: "D'aquesta aigua no en beuré"
  La delegació d' Oncolliga de Matadepera ha organtizat una representació de teatre pel diumenge 11 de febrer a les 6 de la tarda al Casal de Cultura. Serà amb els  Amics del Teatre de Matadepera  que oferiran als assistents la comèdia teatral "D’aquesta aigua no en beuré”, adaptació de l’obra de Josep M. Folch i Torres. L'obra està dedicada a Teresa Torrella, recentment desapareguda. Els diners que es recullin (10 €uros per entradas) seran destinats a l'ajuda de les persones que pateixen càncer i també als seus familiars.
 • . 10 de febrer de 2018 Tallers i activitats de Carnestoltes pels menuts
  El darrer acte previst del Carnestoltes'18 tindrà lloc a la Plaça del Casal de Cultura del dissabte 10 a 2/4 de 12 del matí. Allí es faran tallers i activitats per a la canalla que aniran a càrrec de Tot Lleure . 
 • . 10 de febrer de 2018 Meditació 83 dedicada a les pors
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres ha organitzat una nova sessió de meditació, la número 83, que tindrà lloc el dissabte 10 de febrer a les 11 del matí al Casal de Cultura. La xerrada és oberta a tothom i es prega puntualitat. El tema a tractar serà “Les pors”, i serà guiada  per Tònia Cortadellas. Serà un bon moment per aprofundir aquest sentiment de temença que coneixem perquè una hora o altre n’hem fet la experiència. Passarem uns moments per identificar quines són les pors que estan presents en la nostra vida en el nostre dia a dia. Potser ens ajuden? Potser ens bloquegen?... És una por útil? És una por que ens trava?... Com ens podem ajudar?
 • 9 de febrer de 2018 ‘Andrea Chénier’ a “Una nit d’òpera”
  Després de la pausa de cada any al gener a causa de les Festes de Sant Sebastià , el cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura continua aquest divendres 9 de febrer la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. El títol programat per aquest divendres serà “Andrea Chénier”, d’Umberto Giordano, òpera italiana verista en quatre actes composta per Umberto Giordano sobre un llibret de Luigi Illica i estrenada a Milà el 28 de març de 1896. L’òpera està basada en la vida del poeta francès André Chénier (1762-1794), executat durant la Revolució Francesa. La versió que s’oferirà és una producció de Royal Opera House Covent Garden de 2015, la mateixa que es veurà al Gran Teatre del Liceu aquesta temporada amb el mateix protagonista masculí), Jonas Kaufmann, acompanyat d’Eva -Maria Westbroek, Zeljko Lucic dirigits per Antonio Pappano i amb escenografia de David McVicar.
 • . 9 de febrer de 2018 Espectacle de rumba catalana
  Com a colofó a la Rua de Carnestoltes de les Escoles Bressol, tindrà lloc el mateix divendres 9 de febrer a quarts de sis de la tarda i a la Plaça del Casal de Cultura un espectacle de rumba catalana per a petits i grans amb "Landry el Rumbero". A l'acabar hi haurà pa amb xocolata per a tothom.  L'acte està organtizat per Xarxa Espectacles Familiars . 
 • . 9 de febrer de 2018 Rua de Carnestoltes de les Escoles de Matadepera
  L'acte més destacat del Carnestoltes'18 serà la tradicional Rua de les Escoles Bressol ( Sagrada Família i Ralet Ralet ) que es farà amb les famílies pels carrers del poble. També s'hi han afegit les Escoles Torredemer i Ginesta.  Començaran a 3/4 de 5 de la tarda des dels centres educatius i acabaran a la Plaça del Casal de Cultura. 
 • . 9 de febrer de 2018 Arrenca el tercer cicle de xerrades del Casal de la Gent Gran
  La Regidoria de Benestar Social comença aquest mes de febrer el tercer cicle de xerrades d’interès general obertes a tothom que amb el lema “A Matadepera envellim activament, vine i escolta” tenen lloc al Casal de la Gent Gran. La primera tindrà lloc aquest divendres 9 de febrer a les 10 del matí. Oriol Badia impartirà una xerrada sobre Dret Civil Català.
 • . 8 de febrer de 2018 Última càpsula informàtica d’AIUMA
  Els amics de l’ Aula Interuniversitària de Matadepera  organitzen per aquest dijous 8 de febrer, la segona de les “càpsules informàtiques”, que tracten temes com els navegadors i el Google Drive. La sessió tindrà lloc al Casal de la Gent Gran de les 6 de la tarda a 2/4 de 8. Cada càpsula té un cost de 15 €uros. Els socis gaudeixen d’un 50% de descompte.   En aquesta sessió es tractarà el Google Drive. Les places són limitades i per inscriure’s, cal fer un ingrés al compte d’ AIUMA  de l’oficina del  BBVA  especificant el codi “Càpsules” a IBAN ES7301828184350201518286. Per a més informació, 629 590 348.
 • . 5 de febrer de 2018 Micro-taller d’aquarel·la
  A partir d’aquest 5 de febrer i durant tots aquests dilluns de febrer, es durà a terme el segon micro-taller al Casal de Cultura que, en aquesta ocasió, tractarà sobre el món de l’aquarel·la. Anirà a càrrec de Karina Herms, voluntària del Casal de la Gent Gran. El taller està coordinat per la Regidoria de Benestar Social .   El taller es realitzarà de les 17:15 hores a les 18:45 hores i està obert a tothom. Per tal de participar-hi, cal inscriure’s prèviament al Casal de la Gent Gran. Les places són limitades. 
 • . 4 de febrer de 2018 11ª cursa de la Mont-rodon a Matadepera
  Matadepera acollirà el 4 de febrer l’onzena edició de la cursa de muntanya Mont-rodon. En aquesta edició, els participants recorreran un total de 12,5 km i 600 metres de desnivell positiu per corriols tècnics del massís del Mont-rodon i la costa del Tet en un recorregut 90% corriol. Hi haurà tres avituallaments i a l’arribada, un aperitiu per a tothom. La sortida tindrà lloc a les 10 del matí des de la Plaça del Casal de Cultura, i l’hora màxima d’arribada serà al mateix lloc a la 1 del migdia. L’entrega de dorsals tindrà lloc el mateix dia des de les 8 del matí i fins ¾ de 10. La participació està limitada a 500 corredors. S’estableixen diverses categories: menors de 18 anys; de 18 a 23 anys; de 24 a 39; de 40 a 49; i majors de 50 anys. L’entrega de premis serà a 2/4 d’1 del migdia i n’hi ha previstos 20: els tres primers/es de la classificació general masculina i femenina, el primer masculí i femení de cada categoria i el primer i primera local, amb aquest ordre de prioritat. També hi haurà un obsequi per a tots els participants. Les inscripcions, així com les bases completes de la cursa es poden fer a través de la pàgina web http://www.cursamontrodon.cat/inscripcions/ o presencialment a BTT Sport i Informàtica Matadepera (Matadepera), i a Kñera Running (Terrassa).  
 • . 2 de febrer de 2018 Dansa a la Temporada Estable d’Arts Escèniques i Música
  La Regidoria de Cultura continua una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils. Pel divendres 2 de febrer a les 8 del vespre al Casal de Cultura s’ha programat un espectacle de dansa anomenat “Elisabetta” i que anirà a càrrec de la Companyia Dell’Anima . El preu és de 5 €uros. Elisabetta Premazore va ser el gran amor del compositor italià Giuseppe Tartini. Una fosca història explicada a través de la dansa, la música i el text (basat en la novel·la d’Ernesto Pérez Zuñiga “La fuga del maestro Tartini”).“Elisabetta” és un espectacle interdisciplinar on veure com balla un violí i com toca una ballarina; com la dansa ens explica el que la paraula ha insinuat, i com la música ens fa viure els sentiments dels que parla la història. Un projecte fort, subtil i femení; un punt meravellós on s’han trobat els moviments d’ara i la música d’abans.
 • . 2 de febrer de 2018 Inauguració del "pi dels llibres"
  Des de fa uns quants dies, Matadepera disposa d’un nou espai públic dedicat a promoure la lectura. Es tracta del que s’ha batejat com a “pi dels llibres”, una iniciativa de la Regidoria de Cultura que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Àngel Guimerà i la Germandat de Sant Sebastià . A Matadepera, on el pi de Sant Sebastià juga un paper central durant la celebració de les festes i com a símbol de la tradició popular, s’ha volgut relligar el plaer de la lectura amb la natura, tot aprofitant el tronc del pi de Sant Sebastià, un cop retirat de la plaça, per convertir-lo en “El pi dels llibres”. Aquest nou element, que s’ha instal·lat al carrer Pere Aldavert, just al costat de la plaça de l’Església, ha de servir per promoure la xarxa d’intercanvi de llibres al poble, altrament coneguda com a passa llibres o bookcrossing . Aquest divendres, 2 de febrer, a les 18 hores, es farà la presentació oficial del “pi dels llibres”, on amb la col·laboració de Matadepera Comerç , s’oferirà una mica de berenar.
 • . 1 de febrer de 2018 Més càpsules informàtiques d’AIUMA
  Els amics de l’ Aula Interuniversitària de Matadepera  organitzen per aquest dijous 1 de febrer el dijous 8 de febrer, i en dues sessions independents, un parell de “càpsules informàtiques”, que tracten temes com els navegadors i el Google Drive. Les sessions tindran lloc al Casal de la Gent Gran de les 6 de la tarda a 2/4 de 8. Cada càpsula té un cost de 15 €uros, tot i que si es fan les dues, surten per 25 €uros. Els socis gaudeixen d’un 50% de descompte.   A la primera sessió, es tractarà els navegadors Google Chrome i Firefox: gestió de preferits, navegació, sincronització i configuració de perfils entre d’altres. A la segona, el Google Drive. Les places són limitades i per inscriure’s, cal fer un ingrés al compte d’ AIUMA  de l’oficina del  BBVA  especificant el codi “Càpsules” a IBAN ES7301828184350201518286. Per a més informació, 629 590 348.
 • . 31 de gener de 2018 El Radioteatre representa una obra de Synge
  Matadepera Ràdio continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació van a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. L’obra que es presenta és “Genets cap a la mar”, del dramaturg, poeta i prosista irlandès John Millington Synge, més conegut com a J.M Synge que va viure entre el 1871 i el 1909. L’obra un drama marítim on es parla de la tristor d’una pèrdua, i que va publicar al 1904, va ser traduïda al català per Anna Murià i estrenada el 15 de gener de 1955 a l’Orfeó Català de Mèxic, en unes vetllades organitzades per l’Agrupació Catalana d’Art Dramàtic. La peça, d’un acte, va ser publicada per primer cop tres anys més tard a la revista “El Pont”.  A Matadepera Ràdio l'obra serà interpretada per Maria Glòria Farrés, Maite Pons, Ricard Martínez i Àngels Closa. Serà a partir de les 10 de la nit al 107.1 de la FM. 
 • . 30 de gener de 2018 Exposició i conferència sobre la Guerra Civil
  Amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil, la Regidora de Cultura ha programat per aquest dimarts 30 de gener a les 7 de la tarda i al Casal de Cultura una xerrada que anirà a càrrec de Jaume Munuera, Arxiver Municipal de Matadepera que parlarà de documents conservats a l’ Arxiu Municipal sobre la Guerra Civil. L'acte complementa l'exposició que es pot veure des del dia 26 de gener titulada "Documents de la guerra” (1936-1939).
 • La Masia Mata-Rodona 28 de gener de 2018 Excursió a les masies de Puigdaure i Mata-Rodona
  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat pel proper 28 de gener la primera de les excursions del 2018, una sortida a les masies de Puigdaure i Mata-Rodona. La sortida serà des del Pavelló per la porta del costat de la Riera a les 8 del matí, on els excursionistes es desplaçaran en cotxes particulars fins a l’aparcament de l’Alzina del Sal·lari. La visita permetrà conèixer la part oest del Parc de Sant Llorenç, tot dins de la Serra de l’Obac. El recorregut serà el següent: Alzina del Sal·lari- Coll de Tres Creus- Coll de Boix- Turó del Mal Pas- Masia Puigdaure- Masia Mata-rodona- La Teuleria- L’Espluga- Font de la Pola- Alzina del Sal·lari. La caminada és llarga i prou plana, llevat de les dues pujades al Coll de Tres Creus, al principi des de l’Alzina i al final des de l’Espluga, respectivament. Es passarà per llocs molt emblemàtics com el Turó del Mal Pas, el sender GR-5, i durant tot el camí gaudirem de bones panoràmiques: el mar, Castellsapera, Montserrat, el Camí Ral, o la vista àerea de Mata-rodona des del sender paral·lel a la Talaia Magnífica. La distància a recórrer és de 14’5 quilòmetres en 4 hores i 15 minuts i la dificultat és mitjana. Cal portar esmorzar. Els no federats hauran  de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores de la FEEC. Més informació a la nostra web www.uem.cat , Cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.
 • . 27 de gener de 2018 Visita al Parc Audiovisual de Catalunya
  L’antic “Hospital del Tòrax” de Terrassa avui reconvertit en un edifici de serveis, acull entre altres, la seu del Parc Audiovisual de Catalunya . Aquest edifici emblemàtic forma part indestriable del nostre paisatge quotidià i és alhora un lloc oblidat i poc visitat. Sens dubte ha estat molts anys envoltat de llegendes i misteris. Aquest dissabte 27 de gener hi haurà l'oportunitat de visitar els platós, els jardins i part de l’antic hospital i conèixer les activitats que s’hi fan i desvetllar o imaginar històries del seu passat. La visita tindrà lloc a partir de 2/4 d'11 del matí i la visita està tancada a dos grups de 50 persones. El punt de partida serà al mateix Parc. El preu és gratuït però cal inscripció prèvia a: www.parcaudiovisual.cat/matadepera
 • . 26 de gener de 2018 Teatre: "Els darrers dies de la República Catalana"
  Amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil, la Regidora de Cultura ha programat per aquest divendres 26 de gener a les 8 del vespre i al Casal de Cultura l’obra de teatre “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, que anirà a càrrec de la companyia Terra Teatre. El preu de l'entrada és de 5 €uros.  L’obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític , Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva de Franco contra Catalunya. Rovira i Virgili narra en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge , compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors : la pèrdua de la llar , la fam el fred i la incertitud del demà. Adaptada i interpretada per Jordi Hervàs, compta amb la música d’Edmon Bosch i la dirección de Marc Hervàs.
 • . 24 de gener de 2018 Visita de l'Oficina Mòbil d'Informació al Consumidor
  La Regidoria de Promoció Econòmica i la  Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia del dimecres 24 de gener. 
 • . 24 de gener de 2018 Últim dia per apuntar-se a les places vacants de la Bressol
  La Regidoria d'Ensenyament ha anunciat la convocatòria per accedir a 1 plaça de P1 (nascuts al 2016) i 2 places a P2 (nascuts al 2015), per aquest curs 2017/18. Les sol·licituds per accedir a la convocatòria es poden fer a l' Oficina d'Atenció Ciutadana  fins al 24 de gener. Del 25 de gener al 31 de gener, hi haurà la baremació, sorteig, l’adjudicació de places i la matriculació, i a partir de l'1 de febrer, inici de les classes.   La documentació a aportar així com la forma d’adjudicació de les places es poden descarregar i consultar a la SEU de l’ajuntament (tràmits ensenyament-inscripció escola bressol) o be es pot demanar directament a l’OAC. El full de preinscripció i altra documentació s'hauran de presentar i registrar a l' Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de dilluns a divendres, de 9 a 2 i dimecres de 4 a 7. Per a més informació, consulteu el document que trobareu al destacat superior d'aquesta pàgina web . 
 • . 22 de gener de 2018 Retirada del Pi de la plaça
  A 2/4 de 9 del vespre, retirada del pi de la Plaça de Cal Baldiró. Arriba el moment d’acomiadar el símbol d’aquestes festes, el pi. Nova demostració a la plaça de feines poc habituals de veure. En aquest moment se celebrarà el Sorteig del viatge i experiència gastronòmica per a dues persones al restaurant Arzak de Donostia. En cas de no sortir el número premiat es faran públiques les butlletes substitutes i els terminis per reclamar el premi i els canals de difusió.
 • . 22 de gener de 2018 Missa de Difunts
  A 2/4 de 8 del vespre i a l'Església de Sant Joan, Missa de difunts en sufragi pels germans traspassats. 
 • ´. 22 de gener de 2018 Espectacle infantil de Xarxa Matadepera
  Xarxa Matadepera organitza pel 22 de gener a les 5 de la tarda i al Pavelló, un espectacle gratuït per a tota la canalla. Serà amb “Contes 1.0” de Teatre a La Fuga, un espectacle de creació pròpia que parla de l’evolució dels contes tradicionals. 
 • . 22 de gener de 2018 Exhibició dels Bombers Voluntaris
  Tots aquells nens i nenes que vulguin conèixer més a fons, com és el camió i els utensilis que utilitzen els nostres bombers, podran fer-ho gràcies als bombers voluntaris del parc de Matadepera. Serà aquest dilluns 22 de gener a quarts d'una a la Plaça del Casal de Cultura. 
 • . 22 de gener de 2018 Aperitiu musical pels avis
  Al Casal de la Gent Gran i a les 12 del migdia, la Germandat vol reconèixer d’una manera especial a tots els avis i àvies com a impulsors, testimonis i autors de la Matadepera que tenim avui.
 • . 22 de gener de 2018 Inauguració de la nova barraca de vinya
  A la rotonda de l’Avinguda Mas Sot amb carretera de Sabadell, a 2/4 quarts de 12 del dilluns 22 de gener, inauguració oficial de la barraca de vinya de pedra seca construïda com a homenatge al nostre passat vitivinícola. Per iniciativa de diferents persones i col·lectius s’ha edificat aquesta modesta i singular construcció en una de les entrades del poble. A partir d'ara, doncs, presidirà aquest indret com a testimoni del nostre passat rural.  Organitzat per l' Ajuntament de Matadepera , compta amb la col·laboració del Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar del Vallès . A la dreta, la barraca de vinya, aquest passat dimecres. 
 • . 22 de gener de 2018 Acte matinal per als nens i nenes
  Divendres 22 a partir de 2/4 de 12 i fins l'hora de dinar, i al carrer Pere Aldavert, davant el Casal de Cultura, Acte Matinal per als nens i nenes, amb taller de dibuix i pintura amb cavallet. Compta amb la col·laboració de Tot Lleure .
 • . 22 de gener de 2018 Pedalada familiar de Sant Sebastià
  El dilluns 22 de gener, a les 10 del matí i des de la Plaça del Casal de Cultura, s'ha organitzat una Pedalada Familiar oberta a tothom que recorrerà l'entorn matadeperenc amb la guia de Narcís Serrat. Anirà a càrrec de Narcís Serrat i s'allargarà fins a quarts d'1. 
 • . 21 de gener de 2018 Havaneres amb els Mariners de Riera
  A les 10 de la nit del diumenge 21 de gener, i a l'Hotel, havaneres i cançó de taverna amb els Mariners de Riera . Hi haurà rom cremat i degustació de tortell per a tothom. A la dreta, una de les darrreres actuacions dels Mariners de Riera a la Plaça de Cal Baldiró. 
 • . 21 de gener de 2018 Teatre: "D'aquesta aigua no en beuré"
  Al Casal de Cultura, a les 6 de la tarda d'aquest diumenge 21 de gener, els Amics del Teatre de Matadepera faran gaudir als assistents d’una comèdia teatral. Serà amb "D’aquesta aigua no en beuré”, adaptació de l’obra de Josep M. Folch i Torres.
 • . 21 de gener de 2018 Ball del Tortell
  A quarts de 2 del migdia, i a la Plaça de Cal Baldiró, també, el Ball del Tortell. L’exhibició del Ball de Tortell es va restaurar amb motiu del Centenari de la  Germandat l’any 2000, després d’anys sense ballar-se i pràcticament oblidat. Diu la tradició que es ballava el dia de Sant Sebastià i s’obsequiava amb un tortell a la parella que es treia a ballar. Avui en dia tots aquells que ho vulguin, poden fer-ho així.
 • . 21 de gener de 2018 Sardanes a la Plaça de Cal Baldiró
  A continuació del Ball de l'Arbre, i a quarts de dues, Sardanes. A la Plaça de Cal Baldiró, la Cobla Nova Vallès interpretarà les sardanes tradicionals de sempre. L'acte compta amb la col·laboració de l' Agrupació Sardanista La Mola .
 • . 21 de gener de 2018 Tortell per a tothom
  A la 1 del migdia i a la Plaça de Cal Baldiró, jornada festiva al voltant del pi amb els balls més tradicionals i repartiment d'un tall del típic tortell de Sant Sebastià acompanyat de vi porrons de vi ranci i mistela. 
 • . 21 de gener de 2018 Ball de l'Arbre
  A la 1 del migdia, Ball de l’Arbre. Tindrà lloc a la Plaça de Cal Baldiró, i comptarà amb la música i a l’organització dels Grallers de Matadepera .
 • . 21 de gener de 2018 Grimpada d'exhibició
  A la Plaça de Cal Baldiró, a l’arribada de la processó, hi haurà una exhibició de grimpada clàssica per part del reconegut, emblemàtic i estimat grimpaire Joan Trabal. Igual que en altres anys, hi haurà una tarima a la Plaça perquè la gent més gran pugui gaudir dels actes amb tranquil·litat.
 • billar2.jpg 21 de gener de 2018 Torneig de Billar
  A 2/4 d´1 del migdia i al local del Club Billar Matadepera , al carrer d’Antoni Genescà, tindrà lloc la final de 21è Torneig de billar de Sant Sebastià.
 • . 21 de gener de 2018 Processó i Cercavila de Sant Sebastià
  Pels carrers mes cèntrics del nostre poble i com sempre, la Processió i Cercavila de Sant Sebastià després de l'Ofici Solemne. La presidirà la imatge del Sant, l’estendard de l'entitat, el seus integrants i altres autoritats. La festa amb profundes arrels cristianes commemora cada any la festivitat de Sant Sebastià Sant i màrtir (20 de Gener). Aquest Sant té molta devoció en molts pobles catalans arran de la pesta negra que va assolar gran part d’Occident. Sota la seva advocació es va constituir al nostre poble una pionera agrupació d’ajuda mútua de camperols: la Germandat de Sant Sebastià , associació que continua avui encara vigent com a entitat cultural i que és la que organitza les festes.
 • . 21 de gener de 2018 Ofici Solemne de Sant Sebastià
  A l’Església Parroquial de Sant Joan, a les 11 del matí del dium,enge, us convidem a assistir a la celebració de l’Ofici Solemne, sota l’advocació de Sant Sebastià, patró de la nostra Germandat i copatró del poble. Acompanyarà l’ofici cantant obres de diversos compositors l’Agrupació Coral de Matadepera. Celebrarà l’ofici el nostre rector Mn. Javier Fernández Pérez. Com marca la tradició, es donarà un tros de tortell beneït a tots els assistents. En acabar com és habitual tots els assistents cantaran els Goigs en lloança al nostre Sant Patró.
 • 54a2c6bc7406666.jpg 20 de gener de 2018 Sessió Sant Sebastià Jove
  Sessió de discoteca per a joves i amb els habituals disc-jockeys a partir de les 11 de la nit. Ambient extrem. Zero límits. 
 • . 20 de gener de 2018 Sopar i Ball de Sant Sebastià
  Als volts de les 9 de la nit, i al Casal de la Gent Gran, la Maria José i l'Agustí prepararan sopoar al Casal de la Gent Gran. Havent sopat, es podrà gaudir dels balls clàssics de totes les èpoques.  Cal fer la reserva fins al dia 18 de gener al 93 730 03 44. Preu: 22 €/persona
 • . 20 de gener de 2018 Cafè Concert amb el grup OH de la Simfònica de Terrassa
  Al Pavelló Poliesportiu, a les 6 de la tarda, concert amb el Grup OH Orquestra Simfònica de Terrassa , que amenitzarà amb tota l’energia i qualitat musical la tarda amb un cafè concert amb peces ben conegudes.Durant aquest acte la Germandat farà entrega d’una placa recordatòria a aquells germans que fa 25 anys que són socis d’aquesta entitat, a qui es prega la seva assistència a l’acte. I enguany són Isidre Martínez i Lladó, Guillem Montagut i Marquès, Jordi Gutés i Garcia, Miquel Àngel Marín i Genescà i Tian Riba i Cònsul. Així mateix s’aprofitarà aquest acte per fer un sincer i sentit homenatge a aquells matadeperencs que van treballar per recuperar les celebracions al voltant del pi i del Sant patró i que van representar el primer relleu, fent créixer amb pocs recursos i amb molta il·lusió la magnitud de les celebracions. Sense aquest relleu als primers pioners, segurament no s’hauria consolidat la celebració i qui sap si no tindríem aquestes festes. Els membres d’aquesta etapa són: Pere Pi, Josep Mas, Josep Riba Satlari i Antoni Fitó. I a títol pòstum, Joan Marimón, Vicenç Rubio i Jaume Costa.
 • . 20 de gener de 2018 Torneig d'Halterofília al Gimnàs
  Aquestes festes marcades per les activitats a l’aire lliure, tradicionals i demostracions de força i habilitats de tot tipus inclouen també la vessant més esportiva. I per això, el Club Halterofíia Matadepera ha organitzat per aquestes festes una exhibició del seu esport en la seva vessant més vistosa. 
 • . 20 de gener de 2018 Construcció d'un trencaclosques gegant
  A la Plaça de Cal Baldiró, a 2/4 de 5 de la tarda, construcció d'un trencaclosques gegant en tres dimensions, una iniciativa nova i original que omplirà l’escenari de la plaça. Tothom és convidat a participar-hi. Hi col·labora, el  Casal Popular els Pins
 • . 20 de gener de 2018 Jocs infantils populars per a petits i grans
  A 2/4 de 5 de la tarda, i a la Plaça de Cal Baldiró, Jocs infantils populars per a petits i no tan petits: estirar la corda, curses de quinquers, curses de sacs. Organitza l' Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré .
 • . 20 de gener de 2018 Sorteig i lliurament de premis
  A la Plaça de Cal Baldiró, i a les 2 del migdia, veïns, amics i autoritats rebran com es mereixen els guanyadors de cada categoria, tant del gran Concurs de Grimpaires com del Concurs de Sant Bèstia, que pujaran al podi.
 • . 20 de gener de 2018 Gran Concurs de Grimpaires
  El Gran Concurs de Grimpaires a la Plaça de Cal Baldiró és un dels actes centrals de les festes. Un concurs que es realitza des del 1975 i que amb agilitat, tècnica i experiència tothom busca el mateix: el pernil. A les 10 del matí s'obriran les inscripcions que es tancaran a l'arribar el centenar d'inscrits. Al concurs, es començarà amb els deu millors grimpaires classificats en el concurs infantil de la setmana anterior. A continuació, la resta de categories, i s'acabarà amb els millors grimpaires dels anys anteriors. Les categories són: 10-15 anys (categoria mixta) i els guanyadors del pi dels nens; a partir de 15 anys (masculina) i a partir de 15 anys (femenina). El primer classificat de cada categoria rebrà un pernil. Els grimpaires estaran encordats i assegurats pels experts alpinistes.  Com en altres anys, la Germandat oferirà durant tot el matí el reconfortant “caldo de Sant Sebastià” i un petit tast de “menuts de porc i seques”. D’aquesta manera, es passarà millor el fred i es recordaran aquests menjars que eren tan tradicionals anys enrere. En aquestes dates en moltes cases es matava el porc i aquests dos plats eren part de l’esmorzar habitual.
 • . 19 de gener de 2018 "Audiència i-real", espectacle amb Toni Albà
  El popular actor còmic Toni Albà oferirà el seu nou espectacle “Audiència i-real”. I amb permís o sense de les autoritats, farà riure amb el seu humor irreverent tan necessari en aquestes dates. Hi haurà servei de bar il'accés a l’espectacle serà gratuït per a tots aquells que mostrin la seva butlleta pel sorteig del viatge i sopar a Sant Sebastià. El que no la tingui encara, podrà comprar-la llavors.
Pàgina 1 de 75
Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43

Opcions

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43