Arxiu

Pàgina 1 de 76
 • . 22 de juliol de 2018 El Cau s'omple de vampirs aquest diumenge
  CineClub Matadepera  organitza per setè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més  freak  i  underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per aquest diumenge 22 de juliol s’ha programat una sessió que amb el genèric títol “Nit vampira” inclourà "Captain Kronos" (1973) i "Lemora" (1973) L'ordre de les sessions pot alterar-se, pel que l’organització recomana que s’estigui atent a les xarxes socials: cineclubmat.blogspot.com ; @cineclubmat ; i facebook /cineclub.matadepera .
 • . 19 de juliol de 2018 Quan Cau La Nit convida Adala
  El CAU i la Regidoria de Joventut organitzen un any més, el que fa 18, ja, una nova edició del cicle de concerts pels joves “Quan Cau La Nit” que tindrà lloc, com és habitual, a l’antiga plaça de l’escorxador de Matadepera a partir de les 11 de la nit. Els concerts són de franc. Al tercer concert, aquest dijous 19 de juliol, actuarà “Adala”. “Adala” és el nom que porta el projecte artístic del músic Guillem Simó, que ja havia actuat en grups de ritmes jamaicans. Més endavant va començar a gravar els seus primers senzills amb Roger  Bongoroll  Villanueva, i amb l'ajut d'una banda que el mateix Guillem creà per tal d'acompanyar el seu projecte, que anomenà “The Cold December”. A finals del 2017 va publicar 3 singles més, va canviar de nom, anomenant-se “The Same Song Band”, i en aquest 2018, apareix el projecte musical "Born·Cel·Ona".
 • . 19 de juliol de 2018 Sopar groc Solidari a Matadepera
  La delegació local de l’ Assemblea Nacional Catalana ha organitzat per al dijous 19 de juliol, a 2/4 de 9 del vespre i al Bosquet un Sopar Groc Solidari per demanar la llibertat dels presos polítics. A l’acte hi intervindran persones preses i exiliades polítiques catalanes i una representació del Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana. El preu és de 30 €uros, 15 €uros dels quals seran de donatiu a l’Associació Catalana pels Drets Civils. El sopar inclourà una barra de bar solidària i l’actuació musical del grup matadeperenc “Caseta”. La venda de tiquets es farà de 7 a 9 de la tarda del dimecres 4 al divendres 6 al Casal de Cultura; el diumenge 8 a la Plaça de Cal Baldiró, i del dilluns 9 al divendres 13 també al Casal de Cultura.
 • . 19 de juliol de 2018 Concert de Cantabile Girls Choir de Moldàvia  
  En el marc dels actes de celebració dels 40 anys de l’ Agrupació Coral de Matadepera , l’entitat ha organitzat un nou concert que tindrà lloc aquest dijous 19 de juliol a partir de les 8 del vespre i al Casal de Cultura. El concert és gratuït. Serà amb Cantabile Girls Choir , una coral fundada l’any 2009 per Elena Marian a l’ Acadèmia d’Estudis Econòmics de Moldàvia , una de les universitats més prestigioses del país. En menys de deu anys, la “Cantabile”, com se la coneix, s’ha convertit en un referent musical al país, participant i guanyant en campionats celebrats a països com Romania, Ucraïna, Polònia, Itàlia, Hongria i Alemanya, entre d’altres països.  
 • . 18 de juliol de 2018 Nova ballada de sardanes a la Plaça del Casal
  Fidels a la cita anual, l’ Agrupació Sardanista La Mola ha organitzat un nou cicle de “Sardanes a l’Estiu” que tenen lloc durant alguns dimecres de juliol i agost a la Plaça del Casal de Cultura a les 10 de la nit. La segona sessió tindrà lloc el dimecres 18 de juliol i serà amb la Cobla Ciutat de Terrassa . Trobareu més informació sobre el programa de cada sessió al document que us podeu descarregar en aquesta mateixa pàgina.
 • . 17 de juliol de 2018 Acaba la temporada del 'Documental del mes'
  La  Regidoria de Cultura  tanca aquest juliol una nova temporada d’"El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del juliol tindrà lloc el dia 17 de juliol porta per nom “Dolphin Man” film dirigit per Lefteris Charitos l’any 2017. El film ens submergeix en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol, el primer capaç de submergir-se a 100 metres sense respiració artificial i que va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen. Una història immersiva, una experiència sensorial i transformadora sota l’aigua. El film va servir d’inspiració de la pel·lícula de culte “The Big Blue” de Luc Besson, i a banda de batre rècords també pretén descobrir l’afinitat més profunda entre els éssers humans i el mar.
 • . 16 de juliol de 2018 Excursió al Canó d’Añisclo
  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat pels dies 16 a 18 de juliol una excursió de tres dies per visitar el Canó d’Añisclo. La sortida serà, com és habitual, des del pavelló el dia 16 a les 10 del matí. Des d’allí i amb cotxes particulars els excursionistes es desplaçaran fins el poble d’Escalona (província d’Osca, al Parc Natural d’Ordesa i Mont Perdut).   La tarda del dia 16 està previst visitar Las pozas i el Salt de Puyarruego, on els més valents es podran banyar a les freds aigües del salt. L’endemà a les 8 del matí, visita al Canó d’Añisclo, un profund pas llaurat per l’acció càrstica de les aigües del riu Bellós sobre les roques de pedra calcària, que formen uns tobogans i cascades espectaculars i un dels indrets més bonic dels Pirineus. El temps previst, sense comptar aturades, d’anada i tornada és de deu hores. L’endemà es visitarà la Font dels Banys o dels Sospirs, d’aigua saludable, a 4’5 quilòmetres d’Escalona. Caldrà baixar 298 escalons (i llavors, pujar-los, és clar), per veure la font i beure-hi.La idea és fer dos dies de mitja pensió i dinar pel compte dels excursionistes. Per anar-hi, cal apuntar-s’hi abans del 4 de juliol. Pel que fa fa als preus, és gratuït pels socis i 5 €uros pels qui no ho són. Els no federats hauran de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal Obligatòria . Socis i no socis compartiran les despeses dels cotxes. Més infomació a la nostra web www.uem.cat , Cal inscriure’s al correu electrònic uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668. A la dreta, una magnífica vista del Pont d'Úrbez, un dels punts que es visitaran. 
 • . 15 de juliol de 2018 Nova sessió del Matadepera Grindhouse
  CineClub Matadepera  organitza per setè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més  freak  i  underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per aquest diumenge 15 de juliol s’ha programat una sessió que amb el genèric títol “Nit d’ultratomba” inclourà “The hearse (1980)” i “The Boneyard” (1991). L'ordre de les sessions pot alterar-se, pel que l’organització recomana que s’estigui atent a les xarxes socials: cineclubmat.blogspot.com ; @cineclubmat ; i facebook /cineclub.matadepera
 • . 14 de juliol de 2018 Meditació número 88 dedicada als prejudicis
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres organitza una nova sessió de meditació aquest dissabte 14 de juliol al Parc Pep Ventura, a les 11 del matí. En cas de pluja, la sessió es farà al Casal de Cultura. El tema a tractar seran els prejudicis, l’hàbit de jutjar una situació, un fet, una persona, sense tenir els coneixements suficients. A la nostra societat, influenciada per la multitud d’informacions que arriben per molts diversos canals, empesa per la pressa i la necessitat de trobar immediatament la informació, podem apressar-nos a trobar l'etiqueta, sovint equivocada i frívola de tot allò amb el que ens topem. I sense temps d’escoltar, d’esbrinar el que ens és necessari per evitar un prejudici erroni que ens allunya de l’equanimitat.
 • . 13 de juliol de 2018 Últim concert del Pòdium de Música
  Un any més, el  Festival de Música   a Matadepera , que ha arribat a la seva edició número 38, presenta el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta en una sèrie de assaigs que tenen lloc fins al 13 de juliol, i els seus concerts corresponents, que tenen lloc fins també aquest 13 de juliol. El cinquè i darrer concert tindrà lloc aquest divendres 13 de juliol, doncs a les 8 del vespre al Casal de Cultura amb un titulat “Final amb porta oberta” que comptarà amb obres de Bach (1685-1750), Brahms (1833-1897) i Martínez Campos (1989). Aquest concert del Pòdium té un preu de 5 €uros. La venda d'entrades es fa al Casal de Cultura. Al lloc del concert es vendran també localitats el mateix dia del concert des d'una hora abans. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 93 730 01 32 (de dilluns a divendres de 9 a 2); per correu electrònic a cultura@matadepera.cat o al programa oficial que trobareu en aquesta mateixa agenda i a la pàgina web www.matadepera.cat
 • . 13 de juliol de 2018 Últim assaig obert al Casal de Cultura
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. L’onzena i darrera sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest divendres 13 de juliol de 10 del matí a 2 del migdia.
 • . 12 de juliol de 2018 ‘Homes Llúdriga’ i ‘The Refugees’, al Quan Cau La Nit
  El CAU i la Regidoria de Joventut organitzen un any més, el que fa 18, ja, una nova edició del cicle de concerts pels joves “Quan Cau La Nit” que tindrà lloc, com és habitual, a l’antiga plaça de l’escorxador de Matadepera a partir de les 11 de la nit. Els concerts són de franc. Al segon dijous, 12 de juliol, actuaran dues formacions, “Homes llúdriga” i “The refugees”. “Homes Llúdriga” és un grup de rap amb forta influència de la música negra, originàriament creat per Acid Lemon i l’Autèntic Home Llúdriga, dins l’entorn del col·lectiu 'Blancs Wutan' a Barcelona, l’any 2014. Aquest darrer mes de febrer, la formació actual, integrada per l’Autèntic Home Llúdriga, Kovitch, Acid Lemon, Deps Music, Alba Pe, i Sigrid Amores, han publicat un nou  maxi single  anomenat ‘Dones Llúdriga’ (2018), mentre preparen el seu primer disc de llarga duració, dels que faran diferents presentacions arreu de Catalunya. “The Refugees”, per altra banda, és una banda de rap de Matadepera composta per OPB, PauHead i GrArt.
 • . 12 de juliol de 2018 “Metamorfosi” al Pòdium de Matadepera
  Un any més, el  Festival de Música   a Matadepera , que arriba a la seva edició número 38, presenta el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta en una sèrie de assaigs que tenen lloc fins al 13 de juliol, i els seus concerts corresponents, que tenen lloc fins també el 13 de juliol. El quart concert tindrà lloc el dijous 12 de juliol a les 8 del vespre al Casal de Cultura amb un titulat “Metamorfosi” que comptarà amb obres de Xostakòvitx (1906-1975), Schnittke (1934-1998) i Richard Strauss (1864-1949). Aquest concert del Pòdium té un preu de 5 €uros. La venda d'entrades es fa al Casal de Cultura. Al lloc del concert es vendran també localitats el mateix dia del concert des d'una hora abans. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 93 730 01 32 (de dilluns a divendres de 9 a 2); per correu electrònic a cultura@matadepera.cat o al programa oficial que trobareu en aquesta mateixa agenda i a la pàgina web www.matadepera.cat
 • . 12 de juliol de 2018 Assaig obert número 10 al Casal de Cultura
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música   a Matadepera és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La desena sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dijous 12 de juliol de 10 del matí a 2 del migdia.
 • . 11 de juliol de 2018 Comença un nou cicle de Sardanes a l’estiu
  Fidels a la cita anual, l’ Agrupació Sardanista La Mola ha organitzat un nou cicle de “Sardanes a l’Estiu” que tindran lloc durant alguns dimecres de juliol i agost a la Plaça del Casal de Cultura a les 10 de la nit. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 11 de juliol i serà amb la Cobla Jovenívola de Sabadell . Trobareu més informació sobre el programa de cada sessió al document que us podeu descarregar en aquesta mateixa pàgina.
 • . 11 de juliol de 2018 Més assaigs oberts al Casal de Cultura
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Internacional Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La novena sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dimecres 11 de juliol de 4 a 7 de la tarda.
 • . 11 de juliol de 2018 Vuitè assaig obert al Casal de Cultura
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La vuitena sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dimecres 11 de juliol de 10 del matí a 2/4 de 2 de la tarda.
 • . 10 de juliol de 2018 El Pòdium presenta “Jardinet de flors”
  Un any més, el  Festival de Música   a Matadepera , que arriba a la seva edició número 38, presenta el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta en una sèrie de assaigs que tenen lloc entre el 5 i el 13 de juliol, i els seus concerts corresponents, que tenen lloc entre el 8 i el 13 també de juliol. El tercer concert tindrà lloc el dimarts 10 de juliol a les 8 del vespre al Casal de Cultura amb un titulat “Jardinet de flors” que comptarà amb obres de Beethoven (1770-1827), Hindemith (1895-1963), Schulhoff (1894-1942), Ravel (1875-1937) i Martinez Campos (1989) Aquest concert del Pòdium té un preu de 5 €uros. La venda d'entrades es fa al Casal de Cultura. Al lloc del concert es vendran també localitats el mateix dia del concert des d'una hora abans. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 93 730 01 32 (de dilluns a divendres de 9 a 2); per correu electrònic a cultura@matadepera.cat o al programa oficial que trobareu en aquesta mateixa agenda i a la pàgina web www.matadepera.cat
 • . 10 de juliol de 2018 Nou assaig obert (el 7è) al Casal de Cultura
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La setena sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dimarts 10 de juliol de 10 del matí a les 2 de la tarda.
 • . 9 de juliol de 2018 Joan Vives i el Banquet Musical del Pòdium
  Un any més, el  Festival de Música   a Matadepera , que arriba a la seva edició número 38, presenta el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta en una sèrie de assaigs que tenen lloc entre el 5 i el 13 de juliol, i els seus concerts corresponents, que tenen lloc entre el 8 i el 13 també de juliol. El segon concert tindrà lloc el dilluns 9 de juliol a partir de 2/4 de 7 de la tarda i al Casal de Cultura. A aquesta hora, el periodista musical de Catalunya Música Joan Vives impartirà una conferència amb el títol “les obres del Pòdium 2018”. I tot seguit, a les 8 del vespre, un concert “Un banquet musical” amb obres de Martinu (1890-1959), Bernstein (1919-1990) i Schubert (1797-1828).   Aquest concert del Pòdium té un preu de 5 €uros, tot i que es pot aconseguir un abonament per a 4 concerts al preu de 15 €uros. La venda d'entrades es fa al Casal de Cultura. Al lloc del concert es vendran també localitats el mateix dia del concert des d'una hora abans. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 93 730 01 32 (de dilluns a divendres de 9 a 2); per correu electrònic a cultura@matadepera.cat o al programa oficial que trobareu en aquesta mateixa agenda i a la pàgina web www.matadepera.cat
 • . 9 de juliol de 2018 Nou assaig del Pòdium Matadepera
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La sisena sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dilluns 9 de juliol de 10 del matí a les 2 de la tarda.
 • . 8 de juliol de 2018 Nit postapocalíptica al "Matadepera Grindhouse"
  CineClub Matadepera  organitza per setè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més  freak  i  underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per aquest diumenge 8 de juliol s’ha programat una sessió que amb el genèric títol “Nit apocalíptica” inclourà "Damnation Alley" (1977) i "The time guardian" (1989). L'ordre de les sessions pot alterar-se, pel que l’organització recomana que s’estigui atent a les xarxes socials: cineclubmat.blogspot.com ; @cineclubmat ; i facebook /cineclub.matadepera
 • . 8 de juliol de 2018 Arrenca el Pòdium 2018 amb un concert participatiu
  Un any més, el  Festival de Música   a Matadepera , que arriba a la seva edició número 38, presenta el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta en una sèrie de assaigs que tenen lloc entre el 5 i el 13 de juliol, i els seus concerts corresponents, que tenen lloc entre el 8 i el 13 també de juliol. El primer concert tindrà lloc el diumenge 8 de juliol a les 8 del vespre a la Plaça del Casal de Cultura. Serà un concert participatiu que inclourà obres de Mozart (1756-1791) i d’altres compositors a determinar. Aquest primer concert del Pòdium, així com tots els assaigs són de franc. La resta, 5 €uros, tot i que es pot aconseguir un abonament per a 4 concerts al preu de 15 €uros. La venda d'entrades es fa al Casal de Cultura. Al lloc del concert es vendran també localitats el mateix dia del concert des d'una hora abans. Les localitats no són numerades i l’aforament és limitat. Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 93 730 01 32 (de dilluns a divendres de 9 a 2); per correu electrònic a cultura@matadepera.cat o al programa oficial que trobareu en aquesta mateixa agenda i a la pàgina web www.matadepera.cat
 • . 8 de juliol de 2018 Cinquè assaig del Pòdium Matadepera
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La cinquena sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest diumenge 8 de juliol de 10 del matí a les 2 de la tarda.
 • . 8 de juliol de 2018 Excursió al cim de Puig Neulós
  La Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat una excursió pel proper diumenge 8 de juliol al Cim de Puig Neulós. La trobada serà des del Pavelló de Matadepera pel cantó de la riera a ¾ de 7 del matí, i un cop reunits, hi haurà un desplaçament en cotxes particulars fins l’aparcament de Cantallops a l’Alt Empordà. La distància a recórrer és de 16’3 quilòmetres, la dificultat, mitjana, amb dos trams difícils, el nivell acumulat de 872 metres i el temps a invertir, 5 hores i quart sense comptar aturades. L’excursió al cim de Puig Neulós (a 1258 metres d’altitud) és una sortida molt interessant al Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, ja que permet admirar magnífiques vistes de l’Empordà, França, el mar, fagedes i la visita al Castell de Requesens, que s’hi anirà si queda temps. El recorregut serà Veïnat de Requesens –Castell de Requesens –Coll del Faig- Puig Neulós- Coll Forcat- Veïnat de Requesens. Cal portar esmorzar. El dinar es farà en un restaurant de la zona. Pels socis, la sortida és gratuïta, pels qui encara no ho són, 5 €uros. Els no federats hauran de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal Obligatòria. Socis i no socis compartiran les despeses dels cotxes. Per a més informació a la web www.uem.cat , Cal inscriure’s per correu electrònic a uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.
 • . 7 de juliol de 2018 Nou assaig del Pòdium Matadepera
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La quarta sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dissabte 7 de juliol de 4 a 7 de la tarda.
 • . 7 de juliol de 2018 Tercer assaig del Pòdium Matadepera
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La tercera sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc aquest dissabte 7 de juliol de 10 del matí a les 2 de la tarda.
 • . 6 de juliol de 2018 Segon assaig del Pòdium Matadepera
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música a Matadepera  és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La segona sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc el divendres 6 de juliol de les 10 del matí a les 2 de la tarda.
 • . 5 de juliol de 2018 Comença una nova edició del Quan Cau La Nit
  El CAU i la Regidoria de Joventut organitzen un any més, el que fa 18, ja, una nova edició del cicle de concerts pels joves “Quan Cau La Nit” que tindrà lloc, com és habitual, a l’antiga plaça de l’escorxador de Matadepera a partir de les 11 de la nit. Els concerts són de franc. Al primer dijous, 5 de juliol, hi haurà un sopar, acabat el qual actuaran “The Sappys”, un grup format per quatre amics del poble que no passen dels 20 i que neixen del gust d’interpretar covers de punk i de grunge de grups admirats com “Blink-182”, “Green Day” o “Pixies”. A finals de 2017 però, la banda decideix anar més enllà amb assajos constants als bucs Baumann de Terrassa. El seu somni passa per enregistrar un àlbum amb les seves cançons i fer-se un lloc dins de la indústria. Saben, però, que abans han de trepitjar molts escenaris. De moment, han actuat al Can Palet Batega de Terrassa, a les Festes de Sant Sebastià , i en altres escenaris de Matadepera. “The Sappys” són Santi Calvache, Xavi Llano, Àlex Pons i Agnès Garcia.
 • . 5 de juliol de 2018 Comencen els assajos del Pòdium Matadepera
  Una de les propostes més que consolidades del  Festival de Música   a Matadepera és el Pòdium, una iniciativa que forma part de la nova generació de festivals de música clàssica, on s'aporten noves maneres de veure i sobretot de sentir el concert tradicional. La proposta del Pòdium Matadepera 2018 es concreta un any més en una sèrie de assaigs oberts al públic a la Sala d’Actes del Casal de Cultura i amb entrada gratuïta. La primera sessió de l’Assaig Obert del Pòdium Matadepera 2018 tindrà lloc el dijous 5 de juliol de les 4 a 2/4 de 8 del vespre.
 • . 3 de juliol de 2018 Última sessió “Reviu el Pòdium Matadepera 2017”
  La Regidoria de Cultura enllesteix aquest dimarts 3 de juliol “Reviu el Pòdium”, un cicle de quatre sessions que han consistit en escoltar les gravacions que en el seu moment, a l’estiu de l’any passat, es van fer dels concerts de Pòdium Matadepera 2017. Obertes a tothom, han tingut lloc al Casal de Cultura a partir de 2/4 de 8 de la tarda. La darrera sessió tindrà lloc aquest dimarts 3 de juliol i portarà per nom “El pòdium Exuberant”. En ell s’oferiran obres de Gabriel Fauré (Quartet No. 2 per a piano i cordes en sol menor, Op. 45); Teppo Hauta-aho ("Kadenza" per a contrabaix sol), i Felix Mendelssohn (Sextet per a piano, violí, dues violes, violoncel i contrabaix, Op. 110).
 • . 3 de juliol de 2018 Curset AIUMA sobre alimentació saludable
  Els amics de l’ Aula Interuniversitària de Matadepera organitzen per aquest juliol un cicle de quatre sessions divulgatives que amb el genèric títol “Alimentació saludable” aniran a càrrec d’un equip de la Facultat de Farmàcia i Alimentació de la Universitat de Barcelona coordinat per la doctora Rosa Lamuela. Les sessions tindran lloc els dies 3, 5, 10 i 12 de juliol de 6 a 9 del vespre al Casal de Cultura. Alguns dels temes a tractar seran com determinar els paràmetres saludables,  què entenem per la dieta mediterrània, l’efecte de cuinar en salut, o les begudes alcohòliques i la salut. El preu del curs és de 30 €uros. Pels socis, només 15. Les inscripcions es poden fer al telèfon 629 59 03 48. El pagament s’ha de fer al compte BBVA, ES7301828184350201518286, amb el codi “ALIMENTACIÓ”.  
 • . 3 de juliol de 2018 Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura
  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han posat en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. Una nova sessió s’ha fixat pel 3 de juliol.  D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix; assessorar en la transformació d’una SCP, SL o associació d’una empresa de l’economia social, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.
 • . 1 de juliol de 2018 Comença una nova edició del Matadepera Grindhouse
  CineClub Matadepera  organitza per setè any consecutiu una nova edició del “Matadepera Grindhouse”, el cicle de cinema a la fresca de fantàstic i de terror, amb petites joies del cinema més  freak  i  underground . Les sessions, dobles, tenen lloc darrera el Cau, a l'antic escorxador de Matadepera durant els diumenges de juliol i agost a partir de les 10 de la nit. Per aquest diumenge 1 de juliol s'ha programat una sessió que amb el genèric títol Nit d'insectes” inclourà "Squirm" (1976) i "Nido subterráneo" (1987).  L'ordre de les sessions pot alterar-se, pel que l’organització recomana que s’estigui atent a les xarxes socials: cineclubmat.blogspot.com ; @cineclubmat ; i facebook /cineclub.matadepera
 • . 30 de juny de 2018 Últim dia de l’Exposició Antirepressiva
  La Sala d’Actes del Casal de Cultura acollirà fins aquest dissabte 30 de juny una Exposició Antirepressiva. L'exposició estarà oberta del dimarts 19 al dissabte 30 de juny, tardes entre setmana i matí de dissabte.
 • . 28 de juny de 2018 L’Agrupació Coral finalitza la Setmana de la Música  
  La Regidoria de Cultura enllesteix aquest dijous 28 de juny una nova edició de la Setmana de la Música on hi ha participat les entitats musicals de Matadepera. Tots els concerts són gratuïts. El quart i darrer concert, anomenat “Rèquiem de Rutter” tindrà lloc aquest dijous 28 de juny a 2/4 de 10 del vespre a l’Església Parroquial. Serà amb l’ Agrupació Coral de Matadepera , que sota la direcció de Rosa Ribera i encara en plena celebració dels 40 anys de l’entitat oferirà obres d’Elgar, Bruckner, Busto, Gounod, Mozart i Rutter.
 • . 28 de juny de 2018 Conferència DAMA: “El camí de l’últim càtar”
  DAMA Matadepera organitza una nova conferència, oberta com sempre a tothom, que tindrà lloc al Casal de Cultura aquest dijous 28 de juny a partir de les 8 del vespre. Portarà per nom “El camí de l’últim càtar” i anirà a càrrec de Borja Segura, responsable de l'àrea de turisme de l' Agència de Desenvolupament del Berguedà . Segura és encarregat d'impulsar el projecte del Camí dels Bons Homes, l’itinerari dels antics càtars que uneix el Berguedà amb França i que transcorre per quatre comarques diferents.
 • . 28 de juny de 2018 Gimcana Hongaresa Ramona & Sara
  L’Hotel serà l’escenari aquest dijous a les 5 de la tarda d’una Gimcana Hongaresa que anirà a càrrec de la Ramona, voluntària del programa SVE (Servei de Voluntariat Europeu en el marc del programa Erasmus+) que durant tot el curs, ha vingut dos tardes a la setmana a fer suport a les tardes de l’Hotel, l’espai per a joves a partir de 12 anys. La Gimcana estarà dinamitzada per la Ramona i també per la Sara, una altra voluntària hongaresa que fa la seva estada amb TACC (Taller d’Art, Cultura i Creació), està dirigida a nois i noies a partir de 12 anys i recorrerà diferents aspectes de la cultura hongaresa.
 • . 27 de juny de 2018 El Radioteatre acomiada la seva sisena temporada
  Matadepera Ràdio enllesteix aquest dimecres nova temporada de Radioteatre, la sisena. Com sempre, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. El que es presenta aquest dimecres 27 de juny és “Ocells i llops", que serà interpretada per Maria Glòria Farrés, Montserrat Santamaría, Maria José Carim, Àngels Closa, Ricard Martínez, Nil López, Fèlix Garcia i Joan Sala.  L’obra que es presenta és original de Josep Maria de Sagarra, un dels autors més rellevants, i alhora més populars de la literatura catalana del segle XX. La seva obra, present en diverses ocasions en aquest radioteatre, inclou tots els gèneres, incloent poesia, novel·la i periodisme. “ocells i llops” és un drama en tres actes que correspon als darrers anys de la vida de Sagarra, i malgrat la seva alta qualitat i la plena vigència que conserven bona part de les seves obres, no ha gaudit de tanta vigència com tantes d’altres del famós dramaturg. Estrenada el 23 de novembre de 1948 al Teatre Apolo de Barcelona, va ser estrenada al Nacional el 19 de febrer de 2014. A la dreta, foto de família dels actors d'aquest radioteatre. 
 • . 27 de juny de 2018 El Cor de Noies a la Setmana de la Música  
  La Regidoria de Cultura organitza una nova edició de la Setmana de la Música que tindrà lloc fins a aquest 28 de juny i on hi participen les entitats musicals de Matadepera. Tots els concerts són gratuïts. El tercer concert, anomenat “Cançons sots l’oranger” tindrà lloc el dimecres 27 de juny a 2/4 de 10 del vespre a la Sala d’Actes del Casal de Cultura. El protagonitzaran del Cor de Noies de Matadepera &  Kor Ítsia  de Castellar del Vallès amb la Companyia Imaginària d’Arrel. Amb arranjaments de Marçal Ramon i la direcció de Jaume Sala, els dos cors engeguen un nou programa amb música d’arrel, buscant un so propi en el camp de la polifonia tradicional.
 • . 27 de juny de 2018 Oficina mòbil d'informació al consumidor
  L' Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita de l’Oficina Mòbil d’Informació per atendre, de forma gratuïta i personalitzada, les consultes que puguin formular els usuaris i l'assessorament sobre temes de consum, com assegurances, serveis bancaris, serveis a domicili, serveis turístics, habitatge o subministraments bàsics… L'oficina estarà aquest dimecres 27 de juny a la plaça de l'Ajuntament entre 2/4 d'11 i la 1 del migdia. 
 • . 26 de juny de 2018 Nova sessió de “Reviu el Pòdium Matadepera 2017”
  La Regidoria de Cultura continua organitzant “Reviu el Pòdium”, un cicle de quatre sessions que s’allarguen fins al 3 de juliol i que consisteixen en escoltar les gravacions que en el seu moment, a l’estiu de l’any passat, es van fer dels concerts de Pòdium Matadepera 2017. Obertes a tothom, tenen lloc al Casal de Cultura a partir de 2/4 de 8 de la tarda. La tercera sessió tindrà lloc el dimarts 26 de juny i portarà per nom “El pòdium Schubert”. En ell s’oferiran un parell d’obres d’aquest compositor vienès: l’Obertura per a dos violins, dues violes i violoncel, D. 8 i l’Octet per a clarinet, fagot, trompa, dos violins, viola, violoncel i contrabaix, D. 803.
 • . 25 de juny de 2018 Segona sessió “Reviu el Pòdium Matadepera 2017”
  La Regidoria de Cultura organitza “Reviu el Pòdium”, un cicle de quatre sessions que s’allarguen fins al 3 de juliol i que consisteixen en escoltar les gravacions que en el seu moment, a l’estiu de l’any passat, es van fer dels concerts de Pòdium Matadepera 2017. Obertes a tothom, tenen lloc al Casal de Cultura a partir de 2/4 de 8 de la tarda. La segona sessió tindrà lloc el dilluns 25 de juny i portarà per nom “El pòdium juganer”. En ell s’oferiran obres de Bohuslav Martinu (Quartet per a piano, oboè, violí i violoncel, H. 315), Francis Poulenc (Sonata per a clarinet i fagot); Serguei Prokófiev (Quintet per a oboè, clarinet, violí, viola i contrabaix, Op. 39); i Antonin Dvorak (Quintet per a cordes en sol major, Op. 77).
 • . 23 de juny de 2018 Revetla de Sant Joan a Cal Baldiró
  La Germandat de Sant Sebastià recupera, per cinquè any consecutiu, la tradicional Revetlla de Sant Joan, que estarà oberta a tothom i compta amb el suport de la  Regidoria de Festes . La Plaça de Cal Baldiró es transformarà en un espai on es podrà sopar amb taules i cadires, brasa, coca i cava per a tothom.  La festa començarà a 2/4 de 10 del vespre i cada tiquet té un cost de 10 €uros.
 • . 22 de juny de 2018 Xarxa Matadepera acomiada el curs amb un espectacle
  La millor manera de començar les vacances escolars serà amb un espectacle que Xarxa Matadepera ha programat pel divendres 22 de juny a les 5 de la tarda i a la Plaça de Cal Baldiró. Serà amb “El burro dels jocs” i l’espectacle serà gratuït.
 • . 21 de juny de 2018 Concert de l'Escola de Música a l'exterior del Pavelló
  La Regidoria de Cultura organitza una nova edició de la Setmana de la Música que tindrà lloc fins al 28 de juny i on hi participen les entitats musicals de Matadepera. Tots els concerts són gratuïts. El segon concert, anomenat “Som així” tindrà lloc el dijous 21 de juny a 2/4 de 10 del vespre a l’escenari exterior del Pavelló. El protagonitzaran els alumnes de l’ Escola de Música Frederic Mompou i en ell s’oferirà un recull musical i adaptació de les cançons de la pel·lícula “The Greatest Showman” de Benj Pasek, Justin Paul i Ryan Lewis i estrenada als cinemes a finals de l’any passat.
 • . 21 de juny de 2018 Últim dia de l’Aula d’Estudi pel jovent
  Punt Jove de Matadepera  organitza fins aquest dijous 21 de juny una nova Aula d'Estudi al Casal de la Gent Gran per tal que els estudiants universitaris tinguin un espai per preparar els seus exàmens. L'Aula està disponible de diumenge a dijous entre les 9 del vespre i 2/4 de 2 de la matinada i l’accés serà pel carrer Joan Paloma.
 • . 21 de juny de 2018 Xerrada sobre l’Exposició Antirepressiva
  Com a complement a l’Exposició Antirepressiva que es podrà veure al Casal de Cultura fins al dia 30 al Casal de Cultura, la Sala d’Actes acollirà el dia 21 a 2/4 de 8 de la tarda una xerrada que portarà per nom "Davant la repressió, SOLIDARITAT!" i que comptarà amb David Fernàndez, com a membre de "Free Anna Gabriel - Free Them All!"; Carme Campmanyà de Matadepera a títol personal; Franki del Kasalet de Terrassa; Xavi Pellicer d'Alerta Solidària, i una representant de 8 Mil Motius, les encausades del 8M a Sant Cugat.
 • . 21 de juny de 2018 Sol·licitud de beques menjador pel curs 2018/19
  L’ Ajuntament de Matadepera  ha obert aquest dilluns 11 de juny i fins al 21 de juny inclòs el termini per demanar una de les beques per al servei de menjador de cara al proper curs 2018/19. Tota la informació necessària així com la documentació que cal presentar, es pot consultar en aquesta mateixa pàgina, així com a l’ Oficina d’Atenció al Ciutadà  (Plaça de l’Ajuntament, 1).
 • . 20 de juny de 2018 Comença “Reviu el Pòdium Matadepera 2017”
  La Regidoria de Cultura organitza “Reviu el Pòdium”, un cicle de quatre sessions que arrenquen el dimecres 20 de juny i que s’allarguen fins al 3 de juliol i que consisteixen en escoltar les gravacions que en el seu moment, a l’estiu de l’any passat, es van fer dels concerts de Pòdium Matadepera 2017. Obertes a tothom, tenen lloc al Casal de Cultura a partir de 2/4 de 8 de la tarda. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 20 de juny i portarà per nom “El podium serè”. En ell s’oferiran obres de Carl Nielsen (Serenata in vano per a clarinet, fagot, trompa, violoncel i contrabaix); Ernő Dohnányi (Serenata per a trio de cordes en do major, Op. 10); Johannes Brahms (Valsos Op. 39 per a piano a quatre mans) i Wolfgang Amadeus Mozart (Quintet per a piano i vents en mi b major, K. 452. Podeu trobar més informació sobre els concerts a l’enllaç que trobareu en aquesta mateixa agenda.
 • . 19 de juny de 2018 Maria Glòria Farrés protagonitza una nova Tertúlia Musical
  La  Biblioteca Àngel Guimerà   continua programant les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Mariàngels Alfonso i Núria Munt, i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica. Amb el títol genèric “El personatge i la música”, es tracten personatges que en algun moment de les seves vides han estat vinculats al món de la música però per diferents circumstàncies s’han mantingut a l’ombra. Les sessions tenen lloc a la Sala S1 del Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. Una nova sessió s'ha fixat pel dimarts 19 de juny a les 7  de la tarda.
 • . 19 de juny de 2018 Estrena del curtmetratge “Vibe”
  El Casal de Cultura acollirà aquest dimarts 19 de juny a les 6 de la tarda l’estrena de “Vibe” el projecte cinematogràfic realitzat per alumnes de l’ Institut de Matadepera coordinats per en Iaco Subirats, de l’ Associació Méliès . L’entrada és lliure tot i que l’aforament és limitat. El projecte ha estat finançat per la Regidoria de Joventut . En una entrevista al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio emesa el passat dijous, Subirats va voler destacar “el caràcter transversal de la iniciativa” i el procés pel qual passen els participants, que no només inclou el guió sinó també el rodatge, edició i sonorització. El projecte s’ha dut a terme durant els darrers sis mesos. Per a més informació, us podeu adreçar al blog que s’ha elaborat, http://kinematadepera.blogspot.com/
 • . 19 de juny de 2018 Festa final de curs del Casal de la Gent Gran
  La Regidoria de Benestar Social ha organitzat pel proper dimarts 19 de juny la festa de final de curs del Casal de la Gent Gran. Tindrà lloc al mateix Casal i començarà a 2/4 de 6 de la tarda amb la inauguració de l’exposició de treballs manuals realitzats durant el curs. Tot seguit, s’anirà al Bosquet, on hi haurà les actuacions dels alumnes del Casal de la Gent Gran. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa Mireia Solsona i la regidora Carme Querol. Fonts de la Regidoria han anunciat que ja s’estan preparant els nous cursos de cara al setembre i fan una crida a totes aquelles persones que voluntàriament vulguin compartir els seus coneixements amb d’altres persones. Els interessats poden adreçar-se al mateix Casal de la Gent Gran.
 • . 18 de juny de 2018 Arrenca la Setmana de la Música 2018
  La Regidoria de Cultura organitza una nova edició de la Setmana de la Música que tindrà lloc durant onze dies, des del 18 al 28 de juny i on hi participaran les entitats musicals de Matadepera. Tots els concerts són gratuïts. El primer concert tindrà lloc el dia 18 de juny a 2/4 de 10 del vespre a la Plaça del Casal de Cultura. Serà amb un concert de la Banda de Matadepera que dirigirà Josep Aladid.
 • . 18 de juny de 2018 Exposició antirepressiva al Casal de Cultura
  La Sala d’Actes del Casal de Cultura acollirà des d’aquest dilluns 18 de juny i fins al dissabte 30 una Exposició Antirepressiva. L'exposició estarà oberta del dimarts 19 al dissabte 30 de juny, tardes entre setmana i matí de dissabte.
 • . 17 de juny de 2018 Doble sessió només per cinèfils impenitents
  CineClub Matadepera  continua la seva programació oferint un cop al mes una doble sessió curosament seleccionada. Aquest mes de juny tindrà lloc el diumenge 17 a les 5 de la tarda l’Hotel i s’oferirà una doble sessió (exclusiva pels més valents, tal i com apunten fonts de la mateixa organització). Serà amb les dues parts de l’èpica obra de Fritz Lang: “Die Nibelungen: Siegfrieds Tod”, i “Die Nibelungen: Kriemhilds Rache”, estrenades al 1924. La sessió és oberta, com sempre, a tothom.
 • . 16 de juny de 2018 Tercera edició del Liceu a la Fresca
  La Regidoria de Cultura es torna a sumar al programa “Som Liceu” i organitza la tercera edició del “Liceu a la Fresca”, que tindrà lloc aquest dissabte 16 de juny, a les 22 hores i a la plaça del Casal de Cultura. En aquesta ocasió, es projectarà l’òpera “Manon Lescaut”, òpera en quatre actes, composta per Giacomo Puccini sobre un llibre anònim escrit per fins a set llibretistes. Basada en la novel·la Manon Lescaut (1931) de l’abat Prévost, va ser composta entre 1889 i 1892 i estrenada l’1 de febrer de 1893 al Teatro Regio de Torí. Aquesta estrena va representar el primer gran èxit de Puccini El “Liceu a la Fresca” és una iniciativa cultural, impulsada per la Fundació del Gran Teatre del Liceu per expandir i difondre la seva activitat operística i musical per tot el territori català.
 • . 16 de juny de 2018 Meditació dedicada al silenci
  La delegació local d’ Agermanament sense fronteres ha organitzat per aquest mes de juny una nova sessió de meditació que tindrà lloc, com és habitual, al Parc Pep Ventura a les 11 del matí del dissabte 16 de juny. Com sempre s’agrairà la puntualitat, i es recomana portar una cadira o tamboret per seure. En cas de pluja, la sessió es farà al Casal de Cultura. Aquesta sessió serà una meditació silenciosa, una estona per fer-nos companyia, per sentir el que el cos ens diu, el que l’ànima vol expressar, el que l’entorn ens presenta com obsequi aquest matí. Es diu que el silenci parla, però ens donem el temps per callar i poder-lo escoltar?
 • 15 de juny de 2018 “Una nit d’òpera” programa l’última òpera de Bellini
  El cicle "Una nit d'òpera" que organitza Jordi Simó a través de la Regidoria de Cultura acaba aquest divendres 15 de juny la seva 13ª temporada operística. Com sempre, tothom és convidat a compartir alguns dels títols més selectes del repertori que s'ofereixen en reconegudes versions amb subtítols en català o castellà i que van precedides d'una breu introducció. Les sessions tenen lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura a partir de les 8 del vespre. El títol programat per aquest divendres serà “I Puritani”, òpera en tres actes de Vincenzo Bellini amb llibret del comte Carlo Pepoli i basat en l'obra de teatre “Têtes rondes et cavaliers” Jacques-François Ancelot i Joseph Xavier Saintine. Va ser estrenada el Théâtre-Italien de París el 24 de gener de 1835, i narra el drama amorós d'Elvira i Arturo en plena  revolució entre els puritans partidaris d’Oliver Cromwell i els reialistes que recolzaven la casa des Estuard. Tot i que el llibret és certament confús i poc creïble, la música de Bellini està entre la més acurada i bella que va compondre. L'òpera va ser el resultat del desig de Bellini de compondre una òpera per al públic parisenc, però va ser la seva última obra, que va morir 8 mesos després de la seva estrena als 33 anys.   S'oferirà una producció del Teatro Comunale de Bolonia de 2009. Amb Juan Diego Flórez, Nino Machaidze, Ildebrando D'Arcangelo, dirigits per Michele Mariotti.
 • . 15 de juny de 2018 Últim dia per apuntar-se al curs de premonitors
  Punt Jove torna a organitzar de cara al proper mes de juliol un curs de premonitors per a nois i noies amb edats compreses entre els 14 i els 17 anys que estiguin interessants a conèixer el món del lleure educatiu i vulguin començar a formar-se en aquest àmbit. El seu objectiu és introduir els joves en les tasques, funcions i responsabilitats dels professionals de l’educació en el lleure. Es tracta d’un curs de 40 hores, que inclou 20 hores de teoria (dimarts i dijous de juliol de 10:30 a 13:00), i 20 de pràctiques als casals i campus de Matadepera. El curs és gratuït, ja que està subvencionat per la  Regidoria de Joventut  i les places són limitades. Les inscripcions estan obertes fins al 15 de juny, inclòs. Per a més informació,  puntjove@matadepera.cat  o al telèfon 93 787 02 58. També cal recordar que l’Hotel està obert totes les tardes entre setmana de 16:30h a 20h. A la dreta trobareu més informació sobre el curs així com els documents que cal omplir per apuntar-se. 
 • . 14 de juny de 2018 Club de Lectura amb “El bar de l’AVE” de Valentí Puig
  La  Biblioteca Àngel Guimerà  ha programat pel dijous 14 de juny a 2/4 de 7 de la tarda una nova sessió del Club de Lectura. Serà amb “El bar de l’AVE”, de Valentí Puig. L’acte serà moderat per Mariàngels Alfonso, directora de la biblioteca. L’autor, gran observador social i escriptor mordaç, ens situa a l’any 2015, temps de canvis socials i polítics, inflamacions independentistes i oportunitats postcrisi. Tota una desfilada de personatges com ara periodistes sense escrúpols, assessors financers, monges o cuiners innovadors, es passegen per la novel·la creant situacions d’un humor molt fresc i punyent alhora.
 • . 12 de juny de 2018 El Documental del mes continua amb 'Petitet'
  La  Regidoria de Cultura  continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival  DocsBarcelona  que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del juny tindrà lloc el dia 12, porta per nom “Petitet” i és una producció catalana produïda aquest 2018 i dirigida per Carles Bosch. El Petitet, exmúsic gitano barceloní i fill d’un dels dos ‘palmeros’ del mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre barceloní i, ara, per poder complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos –genials però poc disciplinats– i aconseguir el miracle que s’entenguin amb… Una orquestra simfònica!
 • . 10 de juny de 2018 Transcendental partit del bàsquet sènior
  El Pavelló serà l’escenari aquest diumenge 10 de juny a partir de 2/4 de 6 de la tarda, d’un transcendental partit de l’equip sènior masculí del Club Bàsquet Matadepera contra el Bàsquet Viladecans . En fase de playout els dos equips que s’enfrontaran necessiten la victòria, ja que qui perdi baixarà de categoria, a tercera catalana. És el tercer i definitiu partit que es disputa: el primer el va guanyar el Matadepera al pavelló, el segon el va perdre com a visitant i per tant, tot es decidirà aquest diumenge. L’entitat demana el màxim suport per aconseguir la victòria.
 • . 9 de juny de 2018 Classe de tango gratuïta al Casal de Cultura
  Tango Íntimo  ha organitzat una classe de tango gratuïta que tindrà lloc el 9 de juny a partir de les 12 del migdia. Anirà a càrrec dels professors David i Glòria i en ella es faran diverses demostracions de ball. 
 • . 9 de juny de 2018 Comença la temporada de piscines municipals
  Com cada any, tot i que aquest 2018 uns dies més d'hora, la  Regidoria d'Esports  posa a disposició de tots els matadeperencs el servei de piscines a l’aire lliure, que comença aquest dissabte 9 de juny, i es perllonga fins al proper 11 de setembre. Aquest primer cap de setmana, hi ha jornada de portes obertes, tant dissabte com diumenge. L'horari del servei serà de dilluns a diumenge des de les 10 i fins a les 8 del vespre, festius inclosos. Els preus varien segons l'edat i de la franja d'horària (tarda o tot el dia), i es preveuen també abonaments per a tota la temporada. Podeu consultar els detalls al  banner  "Viu l'Estiu" que trobareu a la pàgina principal de la web.
 • . 9 de juny de 2018 Excursió al Congost de Mont-Rebei
  La  Unió Excursionista de Matadepera  prepara per aquest dissabte 9 de juny una sortida a l’Espai Natura Congost de Mont-rebei, un immens tall de parets verticals amb uns penya-segats impressionants que ha creat el riu Noguera Ribagorçana. Es farà la “Ruta de les passarel·les i Congost de Mont-rebei”, per entendre’ns “la postal”, o sia, el tram més bonic dels senders, deixant de banda les vies ferrades. Sortida de Matadepera a les 6:45 hores, desplaçant els cotxes fins a l’aparcament gratuït de Montfalcó. S’iniciaria des d’aquest punt el recorregut: són 8 km des de Montfalcó fins el punt d’informació La Masieta. El desnivell és de 463 m. de pujada i 560 m.de baixada i 3 hores de temps, sense  comptar aturades. No apte per persones amb vertigen. Tot arribant a l’aparcament de la Masieta, i després d’un petit descans al Centre d’Informació, hi hauria un taxi que portaria als excursionistes a Montfalcó, retornant cap a Matadepera. Cal portar esmorzar i dinar. La sortida és gratuïta pels socis i de 5 €uros pels qui encara no ho són. Per a inscripcions i més informació,  uem@uem.cat ,  www.uem.cat  o al telèfon 608 096 668.                
 • . 8 de juny de 2018 L’Institut presenta al pavelló el projecte “Five days to dance”
  L’alumnat de 2on d’ESO de l’ lnstitut Matadepera ha participarà aquesta setmana en el projecte “Five days to dance” i l’espectacle “Voyage”.  I es presentarà al pavelló municipal en un espectacle final que es realitzarà el dia 8 de juny a les 18:00h. “Five days to dance” és un projecte de dansa teatre que, a la vegada que treballa l’expressió i la comunicació corporal dels alumnes desenvolupa l’educació emocional, millorant-ne l’empoderament i autoestima, facilitant l’expressió  dels propis sentiments i emocions a banda  d’interpretar les dels companys. És un projecte que es realitza en llengua anglesa, fet que permet donar un plus formatiu a l’alumnat. L’activitat funcionarà com a Treball de Síntesi. Aquesta proposta es pot realitzar gràcies a la col·laboració de l’ Ajuntament de Matadepera des de la Regidoria de Joventut i Regidoria de Cultura que ha donat ple suport per dur-lo a terme a la vegada que ha de permetre impulsar la dansa dins el municipi .
 • . 8 de juny de 2018 Últim dia de matriculació de l'Escola Bressol Municipal
  El passat divendres 1 de juny es van publicar les llistes de l’alumnat admès a l’ Escola Bressol Municipal Ralet Ralet pel curs 2018-19 a l’E-tauler i també a la SEU electrònica (https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=2289&idens=812060009). Les famílies admeses hauran de tramitar la matricula entre els dies 4 al 8 de juny per confirmar la plaça escolar aportant la documentació que està referenciada al document que trobareu en aquesta mateixa notícia.
 • . 6 de juny de 2018 Presentació del programa “Viu l’Estiu”
  Aquest dimecres 6 de juny la sala d’actes del Casal de Cultura acollirà la reunió informativa sobre totes les ofertes esportives i de lleure que s’agrupen al programa “Viu l’Estiu” d’enguany. La reunió serà a les 7 de la tarda i està oberta a tothom. I és que, com ja és habitual, Matadepera torna a oferir un ampli ventall d’activitats perquè petits i joves gaudeixin durant tot l’estiu. D’entre les nombroses propostes del “Viu l’Estiu”, s’ofereixen campus intensius de futbol, patinatge, bàsquet i cros, organitzats per les diverses entitats i clubs del municipi. Les regidories d’esports i cultura, respectivament, també han preparat activitats dirigides a nens i nenes des de Primer de Primària a Segon d’ESO.
 • . 6 de juny de 2018 DAMA Matadepera organitza una altra visita
  DAMA Matadepera  organitza per aquest mes de juny una altra visita guiada a Barcelona. Després de la que va tenir lloc a la Biblioteca Arús, aquest dimecres 6 de juny tindrà lloc la  Universitat de Barcelona  (Gran via, 585). Serà a 2/4 de 12 del migdia i després hi haurà un dinar opcional al Restaurant Flamant (Carrer Enric Granados, 23). El preu per sortida i dinar és de 16 €uros. El desplaçament serà en transport particular i la trobada serà a la mateixa Universitat un quart d'hora abans d'iniciar la visita. Per a més informació, us podeu adreçar al 616 92 15 80.
 • . 5 de juny de 2018 Inauguració dels cursos d’estiu d’AIUMA
  AIUMA ha organitzat per aquest dimarts 5 de juny a 2/4 de 8 de la tarda i al Casal de Cultura, la sessió d’inauguració dels cursos d’estiu de l’entitat. L’acte portarà per nom “Aureli Maria Escarré i Jané, abat de Catalunya” i anirà a càrrec d’Oriol Badia i Tobella. Aureli Maria Escarré i Jané (L'Arboç, 1908- Barcelona, 1968) va ser un monjo benedictí i abat de Montserrat en els convulsos anys del franquisme. Aquest 2018 es commemoren 50 anys de la seva mort. 
 • . 5 de juny de 2018 Club de Lectura Juvenil a la Biblioteca
  La  Biblioteca Àngel Guimerà  ha organitzat un altre Club de Lectura Juvenil adreçat a nens i nenes d'entre 9 i 12 anys que tindrà lloc al mateix Casal de Cultura el dimarts 5 de juny a les 7 de la tarda. Es tracta del llibre de Luke Pearson "Hilda i el Trol”. Cal una inscripció prèvia que s'ha de fer a la mateixa biblioteca a partir del 14 de maig. Les places estan limitades a 12 persones, i en el moment de la inscripció (gratuïta) es deixarà un exemplar del llibre per a que es pugui llegir i comentar-lo el dia 5 de juny. 
 • . 5 de juny de 2018 Punt d’informació cooperatiu al Casal de Cultura
  La Regidoria de Promoció Econòmica i l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han posat en marxa un punt d’informació cooperatiu que té lloc al Casal de Cultura tots les primers dimarts de cada mes entre les 4 i les 6 de la tarda i en principi, fins al mes d’octubre. D’entre els punts que es tracten, facilitar informació sobre els diferents recursos disponibles en economia social i cooperativa; orientar en els tràmits de constitució d’una empresa social; orientar en l’àmbit de gestió d’una empresa social; acompanyar en l’elecció de la forma jurídica que pugui tenir un millor encaix; assessorar en la transformació d’una SCP, SL o associació d’una empresa de l’economia social, o exercir de laboratori de bones pràctiques i rèplica.   Una nova sessió s’ha fixat pel 5 de juny. 
 • . 4 de juny de 2018 Convocatòria de Junta de Govern Local
  A l’efecte de tractar l’assumpte inclòs a l’ordre del dia, l’ Ajuntament de Matadepera ha convocat la Junta de Govern Local en sessió extraordinària i amb caràcter públic. La sessió tindrà lloc aquest dilluns 4 a ¼ de 10 del matí. L’únic punt a tractar és l’adjudicació del contracte administratiu especial per a l'explotació del bar del Casal de Cultura de Matadepera. Podeu descarregar-vos el document de la convocatòria en aquesta mateixa pàgina.
 • . 4 de juny de 2018 Es reprèn la gestió de DNI des de l’Ajuntament
  Després d’uns quants mesos d’absència, l’ Ajuntament de Matadepera  ha pogut tornar a organitzar la gestió de renovació i expedició del DNI electrònic per tal d'evitar que els matadeperencs hagin de desplaçar-se a d'altres municipis per realitzar el tràmit. Una nova jornada s’ha fixat pel proper 4 de juny. Dos dies més tard, el dia 6, està previst la recollida del document. Les places, però, ja estan cobertes des de fa dies. Caldrà esperar una nova convoctòria per fer la sol·licitud.  En aquest sentit, la  Regidoria de Governació  coordina aquest servei i l' Oficina d'Atenció Ciutadana  (OAC) pren nota de les sol·licituds de les persones interessades en obtenir o renovar el DNI electrònic a Matadepera. Per fer la sol·licitud, s’ha de trucar al telèfon 93 787 02 00, dins dels horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres entre les 9 i les 2 i els dimecres a la tarda entre les 4 i les 7. Els requisits exigits per obtenir el DNI us els podeu descarregar directament des del  banner  penjat a la portada.
 • . 4 de juny de 2018 Primer dia de matriculació a l'Escola Bressol Ralet Ralet
  El passat divendres 1 de juny es van publicar les llistes de l’alumnat admès a l’ Escola Bressol Municipal Ralet Ralet pel curs 2018-19 a l’E-tauler i també a la SEU electrònica (https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=2289&idens=812060009). Les famílies admeses hauran de tramitar la matricula entre els dies 4 al 8 de juny per confirmar la plaça escolar aportant la documentació que està referenciada al document que trobareu en aquesta mateixa notícia.
 • . 3 de juny de 2018 Una excursió tanca la Setmana Saludable
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins aquest diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat una última convocatòria, una excursió, el punt de sortida del qual serà a 2/4 de 10 del matí d’aquest diumenge 3 des del Restaurant de la Masia La Tartana. Es tracta d’una caminada oberta a tothom, que farà un recorregut per l’avenc de Can Torres i la  Masia de Can Torres, punt on Matadepera Comerç obsequiarà als participants amb un refrigeri. La tornada est farà per la Carena de la Costa del forn de calç i la font de la tartana. La distància a recórrer són 6 quilòmetres que es fan en 2 hores i mitja sense comptar aturades. L’activitat està coordinada per la Unió Excursionista de Matadepera . Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 1 de juny de 2018 Projecció de “Chocolat” amb cinefòrum inclòs
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula “Chocolat” (Lasse Hallström, 2000). La sessió tindrà lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 9 del vespre del divendres 1 de juny i comptarà amb la col·laboració de la dietista-nutricionista Marta Morillo. Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 1 de juny de 2018 Concert de l’Escola de Música
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat un concert de l’ Escola de Música que comptarà amb la participació de les formacions d’alumnes preadults i adults. Serà amb l’orquestra de corda String Sound i el grup de vent Freddie Jazz Band , amb la Coral de pares i mares de l’escola. L’activitat és oberta a tothom i tindrà lloc a la mateixa escola a partir de les 7 de la tarda del divendres 1 de juny.  Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 1 de juny de 2018 Inflable futbol al Plaça del Casal
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat un inflable de futbol que tindrà lloc a la Plaça del Casal de Cultura a partir de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre. L’activitat està dirigida a nens i nenes amb edats compreses entre els 3 i els 12 anys. Els més menuts gaudiran d’un terreny de joc de futbol inflable de 20x10 metres per gaudir del futbol. L’activitat compta amb el suport del Club de Futbol Matadepera . Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 1 de juny de 2018 S'obre el període d'inscripcions per "Viu l'Estiu"
  Aquest divendres 1 de juny i fins que les places s’esgotin, s’obre el període d’inscripcions del programa “Viu l’Estiu”, que inclou nombroses propostes esportives i de lleure, dirigides a petits i joves del municipi, per tal que gaudeixin durant tot l’estiu. Les inscripcions s’han de formalitzar a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana  de l’Ajuntament de Matadepera ( oac@matadepera.cat ; 93 787 02 00), de dilluns a divendres, de 8:15 a 2 del migdia i, els dimecres, també de 4 a 7 de la tarda. Com ja és habitual, Matadepera torna a oferir un ampli ventall d’activitats perquè petits i joves gaudeixin durant tot l’estiu. D’entre les nombroses propostes del “Viu l’Estiu”, s’ofereixen campus intensius de futbol, patinatge, bàsquet i cros, organitzats per les diverses entitats i clubs del municipi. Les regidories d’esports i cultura, respectivament, també han preparat activitats dirigides a nens i nenes des de Primer de Primària a Segon d’ESO. Podeu trobar tota la informació al banner penjat a la part superior de la pàgina web . 
 • . 31 de maig de 2018 Taula Feminista al Casal de Cultura
  El Casal de Cultura acollirà aquest dijous 31 de maig a partir de les 7 de la tarda una Taula Feminista, oberta a entitats i persones interessades a nivell individual per crear un Protocol d'Actuació en Cas d'Agressions Masclistes de cara a la propera Festa Major .L'acte està organtizat per CUP Matadepera .  Fonts de l’organització han manifestat que “aturar el sexisme a la Festa Major és una prioritat, entenent el sexisme com una de les grans problemàtiques que impedeixen el lliure gaudi i convivència de totes. Volem uns espais de festa on ens puguem relacionar de manera segura, consentida, lliure, horitzontal... I per això és necessari que la gent se senti lliure, segura, amb possibilitat de posar límits... L'objectiu essencial és doncs l'“empoderament”: garantir un espai de seguretat i confiança on, en el cas de produir-se una agressió sexista, les persones afectades se sentin amb prou suport i confiança per actuar per elles mateixes". Seguidament es farà una proposta de protocol, s'esmenarà, i es repartiran tasques per tal que pugui ser aplicat a la propera Festa Major .
 • . 31 de maig de 2018 DAMA organitza una visita a la Biblioteca Arús
  DAMA Matadepera  organitza per aquest dijous 31 una visita guiada a la Biblioteca Arús (Passeig Sant Joan, 26), una de les Biblioteques més antigues de Barcelona, amb col·leccions valuoses i importants sobre la maçoneria. Serà a les 5 de la tarda i la sortida es farà amb autocar des del Casal de Cultura a 2/4 de 4. El preu és de 23 €uros per persona. Per a reserves i més informació, 616 92 15 80. A la imatge, una imponent perspectiva de la Biblioteca Arús. 
 • . 31 de maig de 2018 Bicicletada amb BTT Esports
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat una bicicletada que tindrà lloc aquest dijous 31 de maig a partir de les 2 de la tarda i fins a 2/4 de 4. La sortida serà des de BTT Esports . Per participar-hi és indispensable estar federat o tenir assegurança pròpia. Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 31 de maig de 2018 Circuit d'activitats al Parc Biosaludable
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat un circuit d’activitats que tindrà lloc al Parc Bio-saludable (al Torredemer) aquest dijous 31 de maig a les 10 del matí. Obert a tothom, es recomana anar amb roba còmoda. Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.  
 • . 30 de maig de 2018 Radioteatre: “Petita història de Katie Higbie”
  Matadepera Ràdio  continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. El que es presenta aquest dimecres 30 de maig és “Petita història de Katie Higbie” que serà interpretada per Ricard Martínez, Nil López i Natàlia Grandia.   “Petita història de Katie Higbie” és de l’escriptor, actor, traductor i director de teatre reusenc nascut al 1974 Francesc Cerro. Autor d’una obra que s’inicia al 1997 amb “In dividus” i que ha continuat, fins al 2013 amb “Sobre el dany del tabac i les ostres”, Cerro centra l’obra en la idea de crear personatges ben definits, encerclats per un món que coneixen però que no els satisfà que voldrien canviar, però que sempre té alguna cosa fatalment inamovible. En el cas d’avui, un matrimoni format per un humil pescador i una noia invident, que rep la visita del germà petit del primer, un metge. L’amor, els desitjos, l’alegria i la mort es barrejaran una vegada més de forma indestriable amb la vida quotidiana.
 • . 30 de maig de 2018 Xerrada de dietètica a l'Espai Fisio
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat una xerrada de dietètica que tindrà lloc aquest dimecres 30 de maig a les 8 del vespre a l’Espai Fisio. El títol de la sessió porta per nom “Recuperem l’energia!” i reflexionarà sobre com a través de l’alimentació ens podem sentir menys cansats i més energètics. Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 29 de maig de 2018 Taller de fisioteràpia a l'Espai Fisio
  En el marc de les activitats organitzades per Matadepera Comerç fins al proper diumenge 3 de juny i que estan englobades amb el títol “Setmana Saludable” s’ha organitzat un taller de fisioteràpia per aquest dimarts 29 de maig a les 8 del vespre a l’Espai Fisio. El títol de la sessió porta per nom “Respirem bé? Aprenem a fer servir el diafragma”. Consulteu al banner que trobareu a la pàgina principal de www.matadepera.cat la resta d’activitats d’aquesta “Setmana Saludable”.
 • . 28 de maig de 2018 Comença la Setmana Saludable a Matadepera
  Matadepera Comerç , amb el suport de l’ Ajuntament de Matadepera , ha impulsat una nova iniciativa per tal de promoure els hàbits de salut de forma holística, és a dir, que abasti els diversos àmbits que tenen a veure amb el dia a dia de les persones, des de la pràctica esportiva, passant per les aficions, l’alimentació i la cura personal. Al llarg d’una setmana, del 28 de maig al 3 de juny, s’organitzaran nombroses activitats, xerrades i ofertes especials als diversos comerços associats, amb la idea de contribuir a millorar els hàbits de salut de la població. Trobareu el programa d'activitats en un banner situat a la part superior de la pàgina web municipal. 
 • . 27 de maig de 2018 Un clàssic de Molière a la Temporada d’Arts Escèniques  
  La Regidoria de Cultura enllesteix una nova temporada estable d’arts escèniques i música que s’allarga fins a finals del mes de maig i que inclou teatre, dansa, jazz, música clàssica, i espectacles infantils. Per aquest diumenge 27 de maig s’ha programat a les 8 del vespre i al Casal de Cultura “Les dones sàvies”, de Molière, que anirà a càrrec de La Companyia El Maldà . 1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època. 2017, Catalunya. Molière i només dos actors representen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on , amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui en dia. Amb dramatúrgia de Lluis Hansen i Ricard Farré, l’obra està interpretada per Enric Cambray i Ricard Farré. El preu de l’entrada és de 5 €uros. 
 • . 27 de maig de 2018 Doble sessió de clàssics japonesos
  CineClub Matadepera continua la seva programació oferint un cop al mes una doble sessió curosament seleccionada. Aquest mes de maig tindrà lloc el diumenge 27 (i no el 13 com es va anunciar en un principi) a 2/4 de 7 de la tarda a l’Hotel i s’oferirà una doble sessió de clàssics japonesos, oberta, com sempre, a tothom. Serà amb “Contes de la lluna pàl·lida” (1953) de Kenji Mizoguchi, i “La balada de Narayama” (1958) de Keisuke Kinoshita.
 • . 27 de maig de 2018 III Memorial Pol Sala Trial Matadepera
  El Motor Club Terrassa ha organitzat pel diumenge 27 de maig i les 9 del matí un Trial Matadepera emmarcat en el III Memorial Pol Sala. Tindrà lloc al carrer de la Concòrdia (tocant a la riera) i el recorregut seran 7 zones per 3 voltes. Les inscripcions tindran lloc des d’una hora abans al mateix lloc.
 • . 27 de maig de 2018 Excursió a les Cingleres d'Aiats
  Després d'haver-la suspès a causa de la pluja el passat dia 13, la Unió Excursionista de Matadepera ha organitzat per aquest diumenge 27 de maig a 2/4 de 8 del matí i des del Pavelló (pel cantó de la Riera), una excursió per recórrer les Cingleres d’Aiats i la Serra de Cabrera. Des del Pavelló hi ha previst desplaçar-se en cotxes particulars fins a l’aparcament de Cantonigrós, des d’on s’iniciarà l’excursió. El recorregut són 13’28 quilòmetres, la dificultat mitjana, el desnivell màxim de 409 metres i el temps, unes 3 hores i 45 minuts sense comptar aturades. La ruta inclou paratges fantàstics de les Cingleres d’Aiats, amb corriols, camins pedregosos, boscos i magnífiques vistes d’Osona, Montseny, Rasos de Peguera, Pedraforca, i Collsacabra, totes des del Santuari de Cabrera (1.216 m). El recorregut que es farà serà Pont de la Rotllada- Masia Aiats- Graus de l’Escaleta- Pla d’Aiats- Coll de Bram- Santuari- Les Marrades- Cantonigrós. Cal portar esmorzar. El preu de l’excursió és de 5 €uros (pels socis, gratuït), i els no federats hauran de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal Obligatòria. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament a uem@uem.cat o al telèfon 608 096 66. Més informació a www.uem.cat . A la dreta, una imatge de l'escaleta d'aiats.
 • . 26 de maig de 2018 El Taller d'Òpera interpreta ‘L'Elisir d’amore’
  Dins el cicle “Una nit d’òpera” que organitza la Regidoria de Cultura , amb la coordinació de Jordi Simó, s’ha programat pel dissabte 26 de maig una sessió ben especial que comptarà amb el Taller d’Òpera de l’Aula de Cant del Conservatori de Terrassa . S’interpretarà una versió reduïda de “L’elisir d’amore” de Gaetano Donizett i comptarà amb les interpretacions de Josep Maria Casarramona, Ariadna Moraleda, Eva Sánchez, Marta Ramos, Pau Camero i Ramon Pla, amb el Cor de Veus Mixtes del Conservatori de Terrassa  dirigits per Miquel Garcia Clapé.  La sessió, oberta a tothom, tindrà lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda.
 • . 26 de maig de 2018 Xerrada sobre la importància del consum de proximitat
  CDR Matadepera ha organitzat pel proper dissabte 26 de maig a les 10 del matí i al Casal de Cultura una xerrada sobre la importància del consum de proximitat i el valor de fer confiança a les empreses catalanes, especialment a les referides a les de subministraments com el gas o la llum. A l’acte hi estan convidats representants d’empreses catalanes com Som Connexió , Som Energia , Catgas , Petrolis Independents o P7 que resoldran els dubtes que es puguin plantejar. L’acte obert a tothom, acabarà amb un petit aperitiu.
 • . 26 de maig de 2018 VII Trofeu Club Patí Matadepera
  Aquest darrer cap de setmana del mes de maig (des de quarts de deu del dissabte fins a l’hora de dinar del diumenge), tindrà lloc al Pavelló Municipal de Matadepera el VII Trofeu del Club Patí Matadepera . El torneig comptarà amb la participació del CN Terrassa , el CPA Viladecavalls , el CPA Masquefa , l’ Escola Joaquina Vedruna , el CP Congrés , el CPA Mollet , el CPA Begues , el CPA Canyelles i el CP La Garriga , a banda, naturalment, del club local, el Club Patí Matadepera . Podeu consultar els horaris d’entrenaments i partits del cap de setmana al document que trobareu adjuntada a la notícia. 
 • . 26 de maig de 2018 Ruta Fabra per Barcelona amb AIUMA
  Aquest any 2018 es commemora el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra (1868-1948), i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana normativa. Aprofitant aquesta efemèride, des de la  Regidoria de Cultura  s’han dut a terme diverses activitats, l’última de les quals és una “Ruta Pompeu Fabra a Barcelona”, una visita guiada de dues hores i amb 7 parades per conèixer alguns dels escenaris en què es va trobar el reformador de la llengua catalana. La trobada serà aquest dissabte 26 de maig a 2/4 de 10 del matí al Cafè Zurich, a la Plaça Catalunya. El preu és de 5 €uros i per apuntar-s’hi cal trucar al 629 590 348. Organitza AIUMA .
 • . 25 de maig de 2018 Nou format de l’Esmolat Rock a Cal Baldiró
  Punt Jove organitza un any més una nova edició de l’Esmolat Rock que en aquesta ocasió tindrà lloc a la plaça de Cal Baldiró aquest divendres 25 de maig a partir de les 9 del vespre. L’entrada és gratuïta. El doble concert inclourà les actuacions de “Fetus” i “El petit de Ca l’Eril”.
 • . 25 de maig de 2018 Teatre al Casal “En Joan Silencis”
  El Taller de Teatre Jove de Matadepera representarà aquest divendres 25 de maig a les 8 del vespre i al Casal de Cultura l’obra “En Joan Silencis”, de Miquel Martí i Pol. L’espectacle és obert a tothom. En Joan no posa la ràdio. En Joan no engega la televisió. En Joan no va amunt i avall amb  walkmans . En Joan parla poc i fluixet. Diuen que en Joan és un noi estrany. Diuen que és poc participatiu. Diuen que en Joan té molt preocupats els seus pares, especialment, la mare. Però, i si a en Joan li agraden les coses d'una altra manera? I si resulta que és capaç de convèncer pare i mare? El silenci d'en Joan pot ser molt i molt eloqüent. Una tendra reflexió sobre el sorollós món que ens envolta, sobre com és de difícil anar contracorrent i sobre com hi ha persones amb prou valor per fer-ho.
 • gww.jpg 25 de maig de 2018 Els millors petons de la història del cinema
  La comissió de cinema de l' Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest divendres 25 de maig el cicle de conferències de cinema obertes a tothom per al curs 2017/18. Impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, les xerrades tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La tercera i última conferència porta per nom "Els millors petons de la història del cinema".  Més enllà de l’art i l’entreteniment que representen, el cinema no ha deixat de ser, al llarg de la seva història, la projecció de les nostres il·lusions i sovint, el millor vehicle que ha sabut sublimar els desitjos romàntics. Aquesta conferència proposa fer un recorregut de les millors escenes romàntiques de la història del cinema, en una antologia que no per necessàriament incompleta, és prou representativa del què ha estat l’amor al Setè Art. A la dreta, un petó antològic: el de Clark Gable i Vivien Leigh a "Lo que el viento se llevó".
Pàgina 1 de 76
Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43

Opcions

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:43