Comença un nou curs de Tertúlies Musicals

Dimarts, 31 d'octubre de 2017 a les 15:00

Estan organitzades per la Biblioteca Àngel Guimèra i conduïdes per Maria Glòria Farrés. 

La Biblioteca Àngel Guimerà va començar aquest passat dimarts una nova temporada de les Tertúlies Musicals, xerrades coordinades per Núria Munt i portades per Maria Glòria Farrés que tracten temes relacionats amb la música clàssica.

Amb el títol genèric “El personatge i la música”, les sessions tenen lloc al Casal de Cultura i les inscripcions són gratuïtes. En aquesta ocasió es va redescobrir la figura d’Enric Granados, de la que el passat 27 de juliol es van complir 150 anys del seu naixement

Nascut a Lleida, Granados va rebre classes de solfeig i piano i va guanyar un premi de piano amb 13 anys, fet que el va impulsar a seguir la seva carrera com a concertista de piano. Conegut per la seva dedicació a la música espanyola, també va composar els dos quaderns “Goyescas” per la gran influència que va tenir el pintor Francisco de Goya en la seva inspiració  com a músic.

La seva mort va ser tràgica amb només 48 anys. Després d’una estada als Estats Units per conèixer el president Wilson a la Casa Blanca tornava en vaixell amb la seva dona quan un submarí alemany el va torpedinar enfonsant-lo. El matrimoni va morir ofegat.

A la dreta, dues imatges de la Tertúlia Musical d'aquest dimarts. 

Darrera actualització: 31.10.2017 | 15:13

Imatges