DAMA Matadepera homenatja Francesca Marlet

Dilluns, 12 de març de 2018 a les 13:00

I ho va fer amb un concert que va tenir lloc al Casal de Cultura el passat dijous. 

DAMA Matadepera es va afegir a la commemoració del Dia de la Dona el passat dijous 8 de març amb un acte al Casal de Cultura dedicat a qui va ser la seva fundadora, la promotora cultural Francesca Marlet. A l’acte hi van assistir familiars seus, així com l’alcaldessa Mireia Solsona, i els regidors Montse Royes, Carme Querol, Santi Pavon i Abelardo Gil. La regidora de cultura Núria Garcia va excusar la seva assistència amb una trucada a la presidenta de DAMA Matadepera, Cristina Ballbè.  

Amb el títol “Dia de la dona... amb una gran dona”, l’acte va constar d'un recital de lieder per a piano i violoncel que va anar a càrrec de Katia Michel i Peter Smith respectivament, que va incloure obres de Brahms, Schumann, Clara Schumann i Fanny Mendelssohn. També es va projectar un vídeo que havia elaborat Matadepera Televisió amb motiu dels 80 anys de Marlet, quan se li va lliurar la insígnia d’or.  

Filla del polifacètic artista Ricard Marlet, Francesca Marlet va néixer a Sabadell l’any 1926, però va viure pràcticament tota la seva vida a Matadepera, on va desenvolupar múltiples activitats relacionades totes elles amb la cultura. Escollida la primera dona regidora a les primeres eleccions democràtiques del 1979, sota la seva legislatura es van fundar diverses entitats culturals (Matadepera Ràdio, Agrupació Sardanista La Mola), així com la Biblioteca Àngel Guimerà, el Festival Internacional de Música, en la que encara hi participava directament, i la temporada estable d’arts escèniques. Co-fundadora de Dones d’Avui de Matadepera i col·laboradora en diverses iniciatives relacionades especialment amb la música clàssica, Marlet va ser l’encarregada de fer el Pregó de Festa Major l’any 2002, i al 2006, amb motiu dels seus primers 80 anys, se li va concedir la Insígnia d'Or. Marlet va morir el mes de març de l’any passat.

A la dreta, imatges de l’acte d’aquest dijous (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 12.03.2018 | 14:43

Vídeo - Àudio

Imatges