Presentació del llibre "Les majestats de la Cerdanya"

Dimecres, 16 de maig de 2018 a les 13:15

N`és autora la historiadora matadeperenca Montserrat Jorba. 

La Sala d’Actes del Casal de Cultura acollirà aquest dimecres 16 de maig a les 2/4 de 8 de la tarda la presentació del llibre “Les majestats de la Cerdanya” de la matadeperenca Montserrat Jorba. Es dona la circumstància que el llibre està editat per Oliver Vergés, col·laborador de Matadepera Ràdio al programa d’història “A les portes de Troia” que s’emet els divendres a les 6 de la tarda.

Les majestats de la Cerdanya” pretén donar a conèixer unes imatges del Crist crucificat romàniques, les majestats vestides i en actitud triomfant, poc conegudes pel gran públic, donat que no es conserven al seu lloc d'origen sinó en diferents museus o col·leccions privades. Tot i tenir en compte que la publicació està dedicada a les majestats de la vall pirinenca de la Cerdanya, datades entre els segles xii i xiii, també dona una visió de conjunt de la tipologia iconogràfica i filiació estilística d’aquestes imatges romàniques que es van produir i venerar en el marc geogràfic de la Catalunya oriental.

L’autora, terrassenca de naixement i resident a Matadepera des del 1978,  Montse Jorba, es va començar a interessar per aquest tema amb motiu de l’elaboració del seu treball final del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha pogut completar el seu coneixement del tema a través d’una sèrie de viatges que li han permès de veure in situ moltes d’aquestes representacions pintades o en creus de pelegrinatge amb el Crist vestit amb túnica en llocs molt diversos en països de l’àmbit de la Mediterrània oriental.

A la dreta, Montserrat Jorba. A sota, la portada del llibre. 

Darrera actualització: 15.05.2018 | 10:35

Imatges

.