Nou acte de recordança a Joan Maragall

Diumenge, 20 de maig de 2018 a les 16:15

L'acte va comptar amb la presència del besnét del poeta. 

El passat 13 de maig i per setè any consecutiu, va tenir lloc a Coll d’Eres l’acte de recordança a Joan Maragall, organitzat per l’Agrupació Sardanista La Mola, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Matadepera i la xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

L’acte va estar presidit per l’alcaldessa Mireia Solsona, la regidora de cultura Núria Garcia, i Martí Maragall, besnét del poeta Joan Maragall.

En la seva presentació, el coordinador de l’acte, Joan Rios va fer referència a la celebració d’aquesta recordança del pas per aquest indret del poeta Maragall l’any 1904 i el monòlit erigit l’any 1961. Les seves primeres paraules van ser de record pel Conseller de Cultura Lluís Puig, que l’any passat va estar present en aquest acte i pels que en aquest moment de la situació política del país es troben en l’exili o en manca de llibertat.

Va participar també el rapsode Germà Català, recitant diferents poemes del poeta Joan Maragall intercalant-ho amb cançons del mateix poeta i d’altres peces relacionades amb el sentiment de llibertat, com el que es recull al Cant de la bandera de l’any 1907.

Al finalitzar l’acte i en representació de la família Maragall, el besnét del poeta, Martí Maragall Oriach, va dirigir unes paraules de recordança i agraïment per aquest acte que Matadepera organitza cada any, fent referència al fet que el mateix poeta explicava que un dels seus records més dolços d’infant eren els estius a la casa pairal dels Gorina a Matadepera, d’on era filla la seva mare, i ell ho recordava com el primer contacte amb el camp, la natura i la vida rural de la seva vida.

Va cloure l’acte l’alcaldessa Mireia Solsona, agraint als assistents la seva participació, i estimulant a l’Agrupació Sardanista La Mola, per continuar organitzant aquest acte de recordança al poeta Maragall.

Darrera actualització: 18.05.2018 | 09:36

Imatges