Inauguració de l’exposició del projecte “Rescatar”

Diumenge, 24 de març de 2019 a les 17:15

Es podrà veure a Can Vinyers fins al 12 de maig.

La masia de Can Vinyers va acollir aquest passat divendres l’exposició del projecte “Rescatar”, la intervenció artística a la font de Can Vinyers, impulsada per l’artista Joan Ignasi Ros i emmarcada en el Projecte d’Arts Visuals de Matadepera PASTAC. L’acte va estar presidit per l’alcaldessa Mireia Solsona, acompanyada dels regidors Núria Garcia, Carme Querol i Nil López.

El projecte parteix de la idea que la humanitat, al llarg de la història, ha cuidat la natura per fer servir els seus recursos i que la ciència i l’art han fet grans progressos gràcies a l’estudi, l’observació, la contemplació i la utilització respectuosa de la natura. En aquesta línia, s’ha articulat una acció artística basada en intervencions presencials a la natura, en les quals els participants realitzaven una sèrie de “rescats” al bosc per deslliurar els arbres de plantes invasores i el sotabosc d’ailant. Per a cada rescat, Ros va escollir tres grups de persones de Matadepera, amb perfils diferenciats: un grup de Bombers, un col·lectiu identificat amb la idea de cuidar; un grup de persones grans, que van intervenir les plantes invasores, i, finalment, un grup de noies del Cor de Noies de Matadepera, que van actuar amb esbarzers, tot cantant algunes de les cançons del seu repertori.

La mostra es podrà visitar fins al 12 de maig els divendres i dissabtes de març (de 17 a 19 hores), d’abril (de 18 a 20 hores) i de maig (de 19 a 21 hores). Tots els diumenges, d’11 a 13 hores.

Podeu veure el vídeo elaborat per Matadepera Televisió sobre la inauguració a la dreta d’aquesta mateixa pàgina.  

Darrera actualització: 21.03.2019 | 12:29

Vídeo - Àudio

Imatges