ANC Matadepera visita la presó de Lledoners

Dimecres, 7 de novembre de 2018 a les 13:15

Una cinquantena de matadeperencs van animar als presos polítics des de l'exterior del recinte. 

Amb motiu d’un any d’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ANC Matadepera va organitzar per aquest passat dimarts 6 de novembre al vespre un autocar per fer un berenar-sopar davant la presó de Lledoners “per fer-los arribar el nostre escalf fins dins de la presó”, tal i com van comentat fonts de l’entitat. Prop d’una cinquantena de persones s’hi van apuntar, entre els que van venir en autocar i els que s’hi van presentar en cotxes particulars

A la trobada, es van fer cants i crits, es van sopar uns entrepans, i a 3/4 de 9 es va poder fer costat al Joan Bonanit, un jove que cada nit d'ençà del trasllat dels presos a Lledoners, hi va i amb un megàfon els crida pel seu nom i els diu "Bona nit. Us volem a casa".

El grup matadeperenc va poder constatar que des de dins del centre penitenciari se senten els cants i els ànims que se'ls criden, perquè en un parell d'ocasions es va veure resposta per part de diferents presos, que saludaven amb el braç entre les reixes o des de darrera d'un finestral allunyat. I encara que no es podia saber amb seguretat qui saludava, “les emocions que van despertar en els matadeperencs que hi eren van ser molt intenses”, segons han manifestat diversos testimonis.

És previst organitzar properament una visita similar a les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa, a les presons on es troben elles.

Darrera actualització: 07.11.2018 | 15:52