Baixa l’IBI i es congelen les ordenances de cara al 2018

Dimecres, 1 de novembre de 2017 a les 00:00

La Sala de Plens va acollir aquest passat dilluns 30 de novembre a la tarda un dels plens més rellevants de tot el calendari, el de l’aprovació de les ordenances fiscals pel proper any

El més destacat és que, un cop més, no només continua la congelació d’impostos, taxes i preus públics d’anys precedents per al 2018 sinó que també baixa l’Impost de Béns Immobles, l’IBI.

En la seva intervenció, el regidor d’economia i hisenda i noves tecnologies Albert Garcia Font va voler agrair l’esforç “de tots plegats, tan regidors com tècnics, per continuar gastant de manera intel·ligent" i va manifestar que "la situació financera de l'ajuntament és òptima per a poder anunciar una baixada d'impostos".

En aquest sentit, l’impost més important, el dels béns immobles (que suposa prop d’un 40% dels ingressos municipals) i el que afecta al major nombre de ciutadans, baixa dues dècimes, de 0’50 a 0’48. Destacar també una bonificació per a les famílies nombroses on la quota per fill passa de 75 €uros a 85 €uros. La resta d’ordenances queden congelades.

El ple de les ordenances va ser aprovat amb els vots a favor de CiU i ERC i els contraris de la CUP i el PP. La formació liderada per Santi Pavon, va valorar positivament el fet que l’equip de govern municipal hagi pres la decisió de mantenir pel proper any les ordenances fiscals i la disminució de l’IBI. “Ja portem tres o quatre exercicis amb aquesta tònica i si es trenqués i tenint en compte les finances municipals, la ciutadania no ho entendria”, va afegir.

Per altra banda, Joan Pizà, representant de CUP Matadepera va defensar el vot negatiu en l'aprovació de les ordenances, defensant una posició on hi hagués un equilibri més equitatiu dels impostos i a la vegada, es pogués accedir a l’habitatge a Matadepera sense tant esforç econòmic. Finalment, Maria Rosa Boix del Partit Popular també va votar en contra d'aquest punt defensant que els matadeperencs encara paguen molts impostos i per tant, es podria encara rebaixar més. 

A la dreta, el regidor d'economia i hisenda, Albert Garcia Font. 

Darrera actualització: 31.10.2017 | 19:09

Vídeo - Àudio