El tresor neolític de la Cova de les Ànimes

Divendres, 11 de maig de 2018 a les 15:10

Aquesta tarda s'imparteix una conferència al Casal de Cultura sobre el tema. 

"La cova de les Ànimes, Matadepera. Un tresor neolític de la prehistòria vallesana i catalana” és el títol de la conferència conjunta que impartiran, el proper divendres 11 de maig, Artur Cebrià i F. Xavier Oms, del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona i Joan Lleonart, Josep Fígols i Pere Casanovas (Grup Sabadell) de l’Institut de Prehistòria i Arqueologia.

Al llarg de la xerrada s’explicaran les diverses actuacions de restauració que s’han dut a terme al jaciment, juntament amb el Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques del Departament d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Barcelona (SERP) i amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de Matadepera.

També es comentarà la rellevància de La Mola com a escenari i pilar fundacional de l’excursionisme científic, tot i que, segons expliquen els experts convidats a la presentació, “la rica espeleologia de Sant Llorenç del Munt (amb més d’un centenar de cavitats, balmes i avencs) ha cridat molt poc l’atenció de la centralitat de la recerca arqueològica catalana” que, al Vallès –expliquen-, s’ha centrat més en treballar els jaciments de la plana, a excepció de les excavacions d’Araceli Martin a la Cova del Frare (1977-1983) i les d’Ànimes (de 1971 i 1974-1978), que han difós parcialment els seus resultats en forma d’articles.

L'acte tindrà lloc a les 19:30 hores, a la sala d’actes del Casal de Cultura i està organitzada per la Regidoria de Cultura.

Darrera actualització: 10.05.2018 | 13:13