Els Bombers de Matadepera en un calendari solidari

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 13:15

La recaptació es destinarà a finançar una beca de recerca

Els boscos de Matadepera van ser l’escenari, el passat dissabte 9 de juny al matí, de la primera sessió de fotos de la vuitena edició del calendari solidari “Bombers amb causa”. Va ser el tret de sortida a les sessions de fotos que durant el mes de juny es realitzaran per diversos indrets de Catalunya. Els protagonistes de la fotografia són una nena de 13 anys, el seu germà i el seu cosí, que acompanyen un grup de Bombers del parc de Matadepera. La nena va passar una llarga temporada hospitalitzada a l’Hospital Sant Joan de Déu a causa d’una leucèmia i les seves seqüeles posteriors. El seu germà, de 8 anys, és una persona molt especial per ella ja que li aporta molta energia. El seu cosí, de 3 anys, sempre li treu un somriure.

A la sessió es va escenificar un incendi i la tasca d’apagar les flames amb una escuma especial, tot reflectint la complicitat dels infants amb el cos de bombers d’una manera divertida. El fotògraf va ser en Pablo Tosco, fotoperiodista que des de 2004 documenta per Oxfam Intermón projectes de cooperació, desenvolupament i acció humanitària a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. A més, és membre del col·lectiu de periodisme narratiu Angular i publica regularment a diversos mitjans de comunicació com “elDiario.es”, “La Vanguardia” o “El País”.

La del dissabte va ser la primera sessió de les moltes previstes per a les properes setmanes, sessions que es realitzaran comptant sempre amb la complicitat dels infants i els bombers, a diverses localitzacions com Girona, Maçanet, Gironella, Vilanova i la Geltrú, Terres de l’Ebre, Reus, Puigcerdà, l’Escola de Bombers i Protecció Civil i Andorra, entre d’altres.

Els infants participants en les fotos són la quitxalla i els joves de l’hospital, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

El projecte “Bombers amb Causa”, consolidat

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. La darrera edició del calendari, la del 2018, ha estat la primera en destinar fons a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2019. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els bombers de Barcelona i d’Andorra.

El passat 2 de maig es va lliurar a Sant Joan de Déu un xec per valor de 55.098,46 € corresponents als fons recaptats amb les vendes del calendari solidari “Bombers amb causa 2018”. Una part d’aquests diners han estat destinats íntegrament a finançar el segon any d’investigació del grup de recerca del Dr. Alfredo García-Alix sobre l’infart arterial cerebral neonatal a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu. La resta ha finançat el projecte Espai Famílies del Parc Sanitari i el projecte Respir CSMIJ de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, que donen suport als infants i joves amb trastorns mentals greus i/o situació de vulnerabilitat. En els darrers sis anys, aquest projecte solidari, ha permès recaptar més de 350.000€

A la dreta, dues imatges de la sessió de dissabte. 

Darrera actualització: 11.06.2018 | 11:31

Imatges

.