La fiscalia demana processar per organització criminal alts càrrecs

Dimecres, 15 de maig de 2019 a les 12:50

El matadeperenc Aleix Villatoro, un dels implicats

La Fiscalia ha demanat a la jutgessa d’instrucció 13 de Barcelona que imputi també un delicte d’organització criminal a 28 dels 30 processats pels preparatius de l’1 d’Octubre, la majoria d’ells, alts càrrecs del Govern i la Corporació. Un dels implicats és el matadeperenc Aleix Villatoro, ex-secretari general del Departament d'Exteriors, a qui se li atribueixen els delictes de malversació, desobediència, revelació de secrets i prevaricació

Segons apunta l’escrit, “existió un plan común y cada una de las personas dentro de sus respectivas competencias o ámbitos de actuación contribuyeron de manera decisiva en la consecución de la celebración del referéndum”. La Fiscalia considera que hi concorren diversos elements per atribuir als alts càrrecs el delicte d’organització criminal “con la finalidad de obtener por vías delictivas la secesión de la Comunidad Autónoma de Cataluña del Reino de España”.

D’entre les 28 persones a les que la Fiscalia demana la imputació i a banda de Villatoro hi figura el director de TV3, Vicent Sanchís, Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, Núria Llorach, directora general de la CCMA, així com altres alts càrrecs del govern.

Notificació d’embargament de béns dels processats

Per altra banda, el mateix jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha començat a notificar l’inici del procediment per a embargar els béns dels processats per malversació en la causa contra alts càrrecs del govern per haver organitzat el referèndum. L’import requerit és de 5,8 milions d’euros. Cal recordar que ara fa tot just fa una setmana, el 8 de maig la Caixa de Solidaritat va dipositar 3,7 milions d’euros per cobrir part de la fiança exigida, però el jutjat no accepta els diners perquè es diu que la Caixa de Solidaritat no és part en el procediment i que qui ha de dipositar els diners són els investigats.

Darrera actualització: 15.05.2019 | 13:09