Franges de prevenció d’incendis de Les Pedritxes

Dimarts, 14 de novembre de 2017 a les 13:00

Tan important com l’extinció d’incendis és la seva prevenció, pel que es fa bona la dita "els incendis s'apaguen a l'hivern".

I al nostre poble, com a tants d’altres municipis, es du a terme al llarg de tot l’any i no només quan s’acosta l’estiu.

En aquest sentit, i des de fa dies, l’Ajuntament de Matadepera està executant el projecte de franja perimetral de prevenció d'incendis a la urbanització de Les Pedritxes. Amb aquesta actuació es preveu que hi hagi una franja d'uns 25 metres d'amplada al voltant de la urbanització i, a dins la franja, s'aclareixen els arbres i es neteja el sotabosc perquè hi hagi una discontinuïtat entre la massa vegetal, tant vertical (traient el sotabosc) com horitzontal (separant les capçades dels arbres), ja que és el principal combustible.

“El projecte de franges perimetrals està redactat pels tècnics de l’Oficina de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona”, ha comentat l’enginyer forestal Jordi Vigué, “i per tant, s’estudia molt allò que es vol netejar, afavorint les espècies menys piròfiles, com les alzines o els roures, en detriment dels pins, per exemple, encara que hi ha altres factors a tenir en compte”.

En declaracions a Matadepera TV, el regidor de Medi Ambient i Protecció Civil Marcel·lí Bosch ha manifestat que “la neteja d’aquestes franges es fa amb periodicitat i per zones, de manera que l’any que ve es preveu netejar Cavall Bernat i més endavant, Can Solà”.

A la dreta, dos moments de la neteja de franges.

 

Darrera actualització: 13.11.2017 | 11:48