Jan Margarit queda segon a l’Olla de Núria

Dilluns, 10 de juny de 2019 a les 13:10

Mireia Martínez va guanyar el podi en la categoria Olla Infantil. 

El jove atleta matadeperenc Jan Margarit va quedar classificat en segona posició a la 13ª edició de l’Olla de Núria, una cursa que es va disputar aquest passat diumenge i que amb 21,5 kms de recorregut, no es trepitja ni un metre d’asfalt. El 72% del seu recorregut és per sobre del 2.700 metres, i té un desnivell acumulat de 3.880 metres.

Un total de 720 corredors van participar en una cursa on Margarit va imposar un ritme fort de sortida i va coronar en primer lloc el Puigmal, seguit d'Oriol Cardona i Pere Rullan. Cardona, però, va treure profit del seu millor descens i va agafar el comandament de la cursa camí de Finestrelles. Un lideratge que va anar consolidant i que li va permetre guanyar la seva primera Olla de Núria. A 39 segons de distància, i amb un temps de 2 hores, 20 minuts i 46 segons, Margarit va entrar en un meritori segon lloc i el balear Pere Rullan va completar el podi. La de Margarit no va ser l'única participació matadeperenca: Mireia Martínez, del Club Cros Matadepera, que ja havia pujat al podi l'any passat, va tornar a conquerir la categoria Olla Infantil amb un temps de 30 minuts i 48 segons. 

L’Olla clàssica ascendeix al Puigmal, a 2.913 metres, per acabar baixant des del Pic del Segre, 2.809 metres, tot passant pel Coll de Finestrelles, continuant l’ascens al pic de Finestrelles, amb 2 .27 metres, i seguint el coll i pic d’Eina. Després de passar pel pic de Noufonts hi ha el següent control de pas al Coll de Noufonts, a 2.651 metres. Finalment hi ha la pujada al coll de Noucreus, a 2.799m, i acabant pel Puig de Font Negre 2.727 metres i el Pic de l’Àliga, a 2.472 metres, es fa l’arribada a l’esplanada davant del Santuari.

A la dreta, Oriol Cardona, Jan Margarit i Pere Rullán, el podi masculí de l'Olla de Núria (Foto: FEEC). A sota, Mireia Martínez al podi, i un moment de la sortida de la cursa.

Darrera actualització: 10.06.2019 | 14:38

Imatges

. .