Joan Trabal a la Goldsteig Ultrarace

Divendres, 14 de setembre de 2018 a les 13:05

El matadeperenc participa a la segona cursa de muntanya més llarga d’Europa

661 quilòmetres i 19.000 metres de desnivell positiu. I només 8 dies per recorre’ls. Aquestes són les principals (i aterridores) dades de la Goldsteig Ultrarace, considerada com la segona cursa de muntanya més llarga d’Europa en format non-stop (després de la Monarch’s Way Ultra) que es comença a disputar aquest divendres a Marktredwitz, un poble al nordest de Baviera, i que acabarà a Neunburg Vorm Wald, amb la participació de l’atleta matadeperenc Joan Trabal.

La prova no està oberta a tothom. Només s’hi accedeix per invitació i després de revisar l’historial atlètic per veure si el corredor té l’experiència i el bagatge suficient per participar-hi. En aquesta edició, hi ha una quarantena de corredors vinguts de 13 països, tots amb l’objectiu de creuar la línia d’arribada.

El seu traçat segueix gairebé en la seva totalitat el camí de llarg recorregut “Goldsteig”, un itinerari de gran renom al país teutó, i transcorre per una de les zones boscoses més extenses del continent europeu, el Parc Nacional Bosc Bavarès, així com també pels parcs naturals Steinwald i Oberpfälzer Wald.

El temps per fer la prova és de 192 hores (8 dies), el que implica fer uns 83 quilòmetres cada 24 hores si es vol arribar dins del temps establert. “Pensant-t’ho fredament”, ha comentat Joan Trabal, “tot plegat és una bestiesa, però s’ha d’intentar de totes, totes; malgrat les dificultats i entrebancs que ens trobarem pel camí, amb paciència i determinació mirarem d’avançar tant com es pugui i anar sumant quilòmetres, pas a pas, sense pensar massa en l’objectiu final”.

L’any passat, un corredor hongarès, Robert Kovacs, va acabar la cursa en només 125 hores i 38 minuts.

A la foto, Joan Trabal, a punt per començar.

Darrera actualització: 14.09.2018 | 10:22