Matadepera ja dóna suport al Referèndum de l’1-0

Dijous, 7 de setembre de 2017 a les 15:00

L'Alcaldessa ha signat aquest dijous el manifest d'adhesió. 

Un cop convocat el Referèndum d’independència en el ple extraordinari que va tenir lloc aquest dimecres al Parlament de Catalunya, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu vicepresident, Oriol Junqueras, han enviat una carta als alcaldes dels 948 municipis catalans. El seu contingut, avisar-los que han de cedir els locals que normalment són punts de votació perquè també ho siguin el pròxim 1 d'octubre. Els alcaldes tenen 48 hores per respondre si així ho faran o bé si fan al·legacions. Matadepera, representada per l’Alcaldessa Mireia Solsona ha signat el document a primera hora del matí donant-hi suport.

Des de primera hora del matí, ha estat constant el degoteig d'alcaldes que han signat decrets que també s’hi han afegit. Les autoritats municipals que de moment estan signant decrets d'alcaldia són del PDeCAT, ERC i CUP, i n'estan informant a través dels seus comptes de Twitter. En els decrets d'alcaldia s'acorda donar suport al referèndum convocat per l'1 d'octubre i es comprometen a complir les previsions de la Llei del referèndum aprovada aquest 6 de setembre. També es preveu donar compte del decret en la pròxima sessió plenària així com informar-ne al Govern i a les entitats municipalistes.

Entre els alcaldes que ja han signat hi ha l'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo; i el de Port de la Selva, Josep Maria Cervera; entre d'altres. Girona s'ha convertit en la primera capital de província que ha signat el decret a favor de l'1-O. Sabadell, amb Maties Serracant al capdavant, i Badalona amb Dolors Sabater,  dues de les principals ciutats del país, també ho han fet.

En la consulta del 9-N, fins a 911 alcaldes van signar una moció a favor de fer la consulta sobiranista. Molts d'ells es van reunir amb l'aleshores president Artur Mas a la Generalitat.  

 

Darrera actualització: 07.09.2017 | 12:34