Matadepera s'afegeix a la vaga en protesta pel judici

Dijous, 21 de febrer de 2019 a les 11:25

Informació actualitzada a les 11:25

Matadepera també s'ha apuntat (tot i que amb matisos) a la vaga d'aquest 21 de febrer en protesta pel judici als polítics independentistes que s’està fent des de la setmana passada al Tribunal Suprem (Madrid). L'acció més destacada ha estat el tall a la carretera BV1248 d'accés a Matadepera a l'alçada del Garden Center, a partir de les 7 del matí amb la crema de pneumàtics. La Policia Local i Bombers de Matadepera han restablert el trànsit en una mitja hora. 

L'Ajuntament ha decretat serveis mínims que afecten totes les dependències municipals, i el Casal de Cultura, tot i que romandrà obert (de 9 a 2 del migdia i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9), s'ha anul·lat la presentació del llibre de Jan Baca que havia de tenir lloc a la tarda.

La programació de Matadepera Ràdio també patirà alteracions arran de la convocatòria de la vaga. Les escoles, per altra banda, fan un seguiment desigual de la convocatòria. Mentre l'Institut de Matadepera ha tingut una notable incidència (sobretot per part de l'alumnat més gran, que l'ha secundat), i l'Escola Ginesta i el Joan Torredemer mantenen només els serveis mínims, altres centres escolars (Ralet Ralet, i Montcau La Mola) han obert amb normalitat. 

Per altra banda, ahir al vespre,  ANC i CDR,van convocar una mani-cassolada que va sortir del Casal de Cultura per enfilar el Carrer Sant Joan, i acabar a la plaça de Cal Baldiró, on es van llegir dos manifestos relatius a "la farsa del judici" contra els líders independentistes i a favor de la vaga general. Durant el recorregut, que va reunir una cinquantena de persones, es van cridar proclames a favor dels presos. L'acte va acabar amb el Cant dels Segadors i una fotografia en homenatge als presos polítics. 

La vaga ha estat convocada pel sindicat Intersindical – CSC La convocatòria de vaga ha anat sumant adhesions, entre les quals hi ha l’ANC, Òmnium Cultural, els CDR, la Plataforma 3-O, la CGT, USTEC, Arran, Demòcrates de Catalunya, el PDECat, Junts per Catalunya, ERC, l’AMI, la Crida Nacional per la República, Súmate o Endavant-OSAN i Unió de Pagesos. Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no s’han sumat a la convocatòria, i Independentistes d’UGT s’hi han adherit a títol individual.

A la dreta, un moment de la mobilització d'ahir. A sota, imatges dels pneumàtics cremant a un dels accessos al poble. 

Darrera actualització: 21.02.2019 | 11:36

Imatges

. .