Més treballs de prevenció d’incendis a Matadepera

Dijous, 7 de desembre de 2017 a les 00:00

ADF continua treballant en zones estratègiques per prevenir incendis. 

Des de finals de novembre i fins d’aquí a pocs dies, ADF Matadepera està realitzant  treballs d’obertura de franges entre la torre de l’àngel i el camp de les nogueres de La Barata, complementant i ampliant les zones forestals delimitades com a estratègiques per a la lluita contra els incendis.

Fonts de l’entitat han assenyalat que “s’està treballat en una àrea continua territorialment en una superfície total de 5 hectàrees. Les feines han estat bàsicament de treballs silvícoles de control de sotabosc i  selecció de rebrotades, sent molt curosos i selectius en aquestes tasques, tot respectant aquelles espècies i exemplars singulars o interessants des del punt de vista paisatgístic i de conservació”.

L’ampliació de les àrees estratègiques s’ha fet coordinadament amb els serveis del Parc Natural de Sant Llorenç i Serra de l’Obac, l’Ajuntament de Matadepera i la propietat de la Barata.

Els treballs realitzats també serviran per facilitar el pastoreig extensiu del ramat contractat per l’ADF, el qual aprofita les herbes i sotabosc i ajuda a controlar  la rebrotada del sotabosc i redueix els costos de manteniment d’aquestes àrees estratègiques.

A la dreta, una de les zones treballades.

Darrera actualització: 01.12.2017 | 08:44