Mor Josep Vinaròs, promotor de l’Agrupació Sardanista La Mola

Dilluns, 13 de maig de 2019 a les 17:10

Va ser també compositor de cobla simfònica.

Qui va ser un dels impulsors de l’Agrupació Sardanista La Mola, soci número 1 de l’entitat i president durant 16 anys, Josep Vinaròs ha mort a la matinada d’aquest dilluns als 81 anys.

Vinaròs va ser el responsable de la programació de sardanes a principis dels anys vuitanta, quan els primers ajuntaments democràtics i la mateixa societat van impulsar iniciatives culturals i associatives. Amb l’objectiu de donar-hi més empenta, va ser un dels fundadors de l’Agrupació Sardanista La Mola, fundada l’any 1981, que va organitzar no només les ballades sinó també aplecs, gales d’estiu, i fins i tot cursets.

Vinaròs va estar molt vinculat al poble en els anys en què hi va viure i havia format part de la Germandat de Sant Sebastià. Al 1997 va desvincular-se de l’entitat, moment en què Jordi Simó va agafar el relleu, i a l’anar a viure a Sabadell, va continuar promovent entitats com Sabadell, Més Música de la que en va ser president durant 16 anys, o la Cobla Simfònica Catalana, de la que també en va ser fundador. El passat mes de març se li va tributar un homenatge al Teatre Principal de Sabadell per tots els anys dedicats a la cultura catalana.

La cerimònia religiosa de comiat tindrà lloc dimarts a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Sabadell.

A la imatge, Vinaròs, quan era president de l’Agrupació Sardanista La Mola, als anys 90. 

Darrera actualització: 13.05.2019 | 17:37