Mor l'artista matadeperenc Albert Novellón

Divendres, 8 de març de 2019 a les 12:35

La sala de vetlla és al Tanatori (Avinguda del Vallès 742) i la cerimònia de comiat serà aquest dissabte a 2/4 de 4 a la Parròquia de Sant Joan.

Era un dels inevitables referents artístics de Matadepera, i es podia sentir tan còmode entre les avantguardes de les que en va formar part en la seva joventut com en la direcció dels Pastorets a Matadepera dels que se'n va ocupar durant uns anys. L’artista matadeperenc Albert Novellón ha mort aquest matí als 80 anys d’edat.

Nascut a Manresa l’any 1938, Albert Novellón era llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Barcelona, en Arts Dramàtiques per l’Institut del Teatre de Barcelona, i tenia estudis de gravat, pintura i escultura a l'Escola d'Arts Aplicades de Terrassa. Entre el 1979 i el 2006, Novellón s’havia dedicat a la docència, exercint a l’Escola Municipal d'Art de Terrassa, on va ocupar el càrrec de director des del 1992 fins a la seva jubilació.

Havia realitzat diverses exposicions, individuals i col·lectives, a llocs com Terrassa, Rubí, Manresa, Sabadell, Barcelona i Tarragona, i comptava amb diversos reconeixements, com el Premi Eugeni d'Ors, i el Premi Rafael Llimona en el Concurs de Pintura Jove organitzat per la Sala Parés de Barcelona o el Primer Premi de la IX Biennal de Pintura Ciutat de Terrassa. Al 2010 el Museu de Terrassa va acollir part del fons de les seves obres. President dels Amics del Teatre de Matadepera durant quatre anys (2005-2009), va desenvolupar una intensíssima activitat teatral, musical i artística en general.

Novellón havia estat casat amb la directora de l’Escola Montcau-La Mola Mercè Blanch i Esmerats (que va morir l’any 2010), i era pare de dos fills, també molt coneguts al poble: Àlex Novellon, regidor de l'Ajuntament (1995-2007), i Marc Novellon, que va regentar durant un temps el Bar del Casal de Cultura i el de l'Hotel.

A la dreta, Albert Novellon a l’espectacle "Poemes i Cançons de Joan Salvat Papasseit" que va oferir al Casal de Cultura el setembre de 2011 amb l’artista Iris Flotats. 

Darrera actualització: 09.03.2019 | 07:37