Nous busos per accedir al parc natural de Sant Llorenç

Dijous, 11 d'octubre de 2018 a les 00:15

El nou servei entrarà en funcionament el proper divendres

El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona posaran en funcionament a partir d’aquest divendres 12 d’octubre nous serveis d’autobús que permetran millorar l’accés amb transport públic sostenible al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La presentació va tenir lloc aquest passat dijous 4 d’octubre amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer. A l’acte hi va assistir l’alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona

La posada en servei d’aquestes línies de transport públic pretén facilitar l’accés a tota la població als espais naturals, alhora que millorar la mobilitat en unes zones dels parcs que tenen una elevada afluència de visitants.

Les línies estan integrades al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició bitllets integrats que permeten el transbordament tren-bus. Així doncs, aprofitant que aquestes línies tenen parada a estacions de tren, es creen bitllets combinats tren-bus per facilitar que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

Set autobusos diaris a Coll d'Estenalles i tres a Mura i Talamanca

L’autobús del parc de Sant Llorenç tindrà una freqüència de set serveis diaris en cada sentit, dels quals tres arribaran fins a Talamanca i Mura. El primer autobús sortirà de l’estació de Terrssa a les 8.30 h del matí i la darrera sortida des de Talamanca i Coll d’estenalles a les 17.30 h.

El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, està gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, concessionària de la línia. Els bitllets senzills tenen un preu de 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. S’ofereix un bitllet combinat tren-bus per tal que els visitants puguin arribar a Terrassa amb Ferrocarrils de la Generalitat i allà agafar el servei de bus fins al parc. El preu d’aquest bitllet anada i tornada des de Barcelona és de 11,15 euros.

El finançament dels servei durant el 2018 el farà la Diputació de Barcelona amb la previsió que a partir del 2019 el Departament de Territori i Sostenibilitat s’hi pugui incorporar aportant el 50% del cost. El Departament i la Diputació faran un seguiment de l’oferta de serveis per valorar la seva acceptació ajustar-la a les necessitats, si cal.

A la imatge, el cartell anunciador, i l’alcaldessa de Matadepera amb el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer. A sota, els horaris, que a partir de la setmana que ve s'incorporaran a la web de Transports Generals d'Olesa i que es poden consultar des d'aquesta mateixa web. 

Darrera actualització: 09.10.2018 | 05:45

Imatges

. Horaris