Prevenció de la malaltia de la pesta porcina africana

Dilluns, 7 de gener de 2019 a les 03:05

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha emès un comunicat

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori.

La Pesta Porcina Africana és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.

Els consells a seguir són essencialment dos: un, si es troba algun senglar mort, no tocar-lo, no apropar-s’hi i trucar als Agents rurals. I dos, no donar de menjar als porcs senglars.

Us podeu descarregar la documentació elaborada pel Departament en aquesta mateixa web.

Darrera actualització: 27.12.2018 | 15:14