Trobada de veïns amb la FEDAM pel tema dels robatoris

Dijous, 6 de desembre de 2018 a les 00:20

Es van tractar propostes com la de la contractació de seguretat privada.

Una vintena de veïns de Matadepera, representants de diversos barris i zones del municipi, es van reunir el passat dimarts 27 de novembre amb Joaquim Esquius, president de la FEDAM, l’entitat que agrupa la immensa majoria de les associacions de veïns del poble per tractar el tema dels robatoris. A l’acte, que va tenir lloc a la seu de l’entitat també hi va assistir el regidor d’urbanisme i obres Nil López. 

Joan Torras, enllaç dels veins de Can Vinyers i qui va ser un dels principal interlocutors al ple del passat 26 de novembre quan centenars de veïns van reclamar més solucions al consistori sobre el tema, van posar sobre la taula les opcions que es contemplen en aquest moment per tal de reforçar la seguretat a Matadepera, i que passen per la contractació de seguretat privada per part dels veïns, assumint-ne el seu cost o repartint-lo amb l’Ajuntament en forma de bonificacions fiscals, o bé valorant la possibilitat de que sigui el mateix Ajuntament el que pugui efectuar la contractació en la mesura que sigui possible. 

A la mateixa trobada, es va organitzar el sistema de comunicació que s’ha establert aquestes darreres setmanes entre un miler de veïns del poble, consistent en establir un sistema piramidal de contactes al capdamunt del qual se situen 32 enllaços de barris i zones del poble. Per formar part d’aquest grup, cal enviar un correu a joanrague@gmail.com. També hi ha un xat de Telegram, anomenat Veïns de Matadepera, que agrupa més de 500 veïns i que permet seguir l'estat dels robatoris en el municipi en temps real.

En aquest sentit, cal recordar que el proper dissabte 15 de desembre l’Ajuntament de Matadepera ha convocat a tots els veïns per tractar el tema en una trobada que tindrà lloc a 2/4 de 10 del matí i fins a les 11 aproximadament al Pavelló Primer d’Octubre i on es comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa Mireia Solsona, la regidora de governació Montse Royes, la cap de Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Nord, el cap de l’àrea bàsica policial de Mossos d’Esquadra de Terrassa, el cap de la Policia Local, Xavi Cabot, i representants de les associacions de veïns de Matadepera. Tots ells exposaran les mesures que es prenen i es prendran per evitar els robatoris, i respondran un torn de precs i preguntes que puguin formular els assistents.  

A la imatge, Joan Torras al ple del passat 26 de novembre. 

Darrera actualització: 10.01.2019 | 13:43