Una Gaseta per celebrar els 35 anys de l’agermanament

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 02:20

La Festa Major d’aquest any inclourà diversos actes commemoratius.

Els 35 anys de l’Agermanament entre Matadepera i Mariapfarr tindran una Gaseta per commemorar-ho. Amb el número del mes d’agost també es repartirà a totes les cases del poble un exemplar especial de 12 pàgines on es recollirà la història d’aquestes tres dècades i mitja de relació amb el poble austríac.

Impulsada per la Comissió de l’Agermanament Matadepera – Mariapfarr, aquest número inclourà un àlbum de fotos, un recull d’anècdotes, una cronologia de la relació entre els dos municipis, un llistat dels regals que s’han intercanviat els municipis, escrits dels dos alcaldes actuals, Nil López i Andreas Kaiser; salutacions dels alcaldes que ho han estat fins ara, Mireia Solsona i Franz Doppler; així com dues entrevistes a dues persones que han estat protagonistes durant molts anys de l’agermanament: Emili Riba, que ha gestionat molts viatges a Àustria, i el músic Mathias Rauter. La Gaseta estarà en dos idiomes (català i alemany), ha comptat amb la traducció de Marta Torné i Vicente Berezo, i les fotos són de l’Arxiu Municipal i del fotògraf Llorenç Pomar.  

Se’n faran 4.700 exemplars, dels que un miler seran destinats a Mariapfarr. 

A la dreta una imatge històrica: la signatura de l'agermanament, l'any 1984 i a Matadepera amb el llavors alcalde Victor Peiró. 

Darrera actualització: 01.08.2019 | 11:15