ESTRUCTURA MUNICIPAL

REGIDORIA DE FESTES

ESTRUCTURA MUNICIPAL

FESTES

La Regidoria de Festes és l’encarregada de  programar, impulsar, donar suport, en   l’organització de les festes tradicionals i locals al llarg de tot l’any.

 

Les Festes locals són aquelles festes que ens identifiquen com a poble i una de les més destacades, a Matadepera, és la que se celebra a mitjans de gener en honor  a Sant Sebastià, un dels copatrons de la vila, l’altre és Sant Joan.

 

Les Festes de Sant Sebastià giren entorn a un pi que és “plantat” a la plaça de Cal Baldiró, al centre del poble, al voltant del qual s’organitzen algunes de les activitats més destacades, com el ja famós “Concurs de Grimpaires” o “El ball de l’arbre”.

Són les Festes que ens recorden el passat rural de Matadepera.

 
L’altra festa més assenyalada del calendari és naturalment, la Festa Major (en honor a Sant Joan ), que coincideix amb el darrer diumenge del mes d’agost i on s’hi organitzen prop d’un centenar d’activitats per a totes les franges d’edat.

Matadepera també viu amb intensitat altres festes que també estan presents al calendari de pobles i ciutats de Catalunya. Les Festes de Nadal, la diada de Reis,  el Carnestoltes,  o les celebracions més tradicionals, com la revetlles de Sant Joan.

 

Responsable polític

Carme Querol i Badosa   cquerol@matadepera.cat

Ubicació

Casal de Cultura 
Pere Aldavert, 4 08230 Matadepera

Horari de consultes Els dijous de 10 a 11 del matí
Contacte
Tel:  93 730 01 32
Tel:  93 787 02 00

Enllaços relacionats

Festa Major
Festes d'Hivern: Reis
Festes d'Hivern: Sant Sebastià
Festes Tradicionals: Carnestoltes
Festes Tradicionals: Revetlla de Sant Joan