NOTÍCIES

Divendres

07/07/2017

L'arpista Anna Quiroga, al World Harp Congress

L’arpista matadeperenca Anna Quiroga ha estat convidada a participar al “World Harp Congrés” un festival amb periodicitat biennal que reuneix alguns dels millors arpistes del món i que en aquesta ocasió té lloc a Hong Kong des d'aquest divendres 7 i fins al 13 de juliol.

Es dóna la particularitat que el procediment per participar-hi és presentant una candidatura o bé que des de l’organització t’ho demanin, i aquest és el cas de Quiroga, que estrenarà el dilluns 10 de juliol, i acompanyada de Shengbao Ding (flauta), Lucy Nolan i el Duo Scorpio, obres del compositor britànic Paul Patterson,

Nascuda a Cerdanyola l’any 1991, Anna Quiroga va estudiar a l’Institut de Matadepera. Va començar a estudiar arpa als 5 anys, i ha realitzat estudis de grau superior al Conservatori del Liceu amb la professora d’arpa Abigaïl Prat. Guardonada en diversos premis nacionals i internacionals, Quiroga ha realitzat nombrosos concerts, ha actuat com a solista amb l’Orquestra Frederic Mompou de Matadepera. L’any 2013 va ser guardonada amb el Premi Extraordinari d’Interpretació del Conservatori del Liceu com a “reconeixement a la trajectòria acadèmica dels alumnes que es distingeixen per la seva excel·lència”. Des de fa un parell d’anys, forma part de la prestigiosa organització Talent Unlimited del Regne Unit que té per objectiu recolzar econòmicament el desenvolupament de joves músics. Actualment, Anna Quiroga està vivint a Londres.

A la dreta, Anna Quiroga, en una foto recent.

Gaseta 349