NOTÍCIES

Dimarts

11/07/2017

Més col·laboració per prevenir incendis forestals

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF del Vallès Occidental van signar el passat dijous 29 de juny un nou acord de col·laboració per tal de finançar les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarcal del Vallès durant aquest any 2017. Actualment al Vallès Occidental hi ha un total de 15 ADF actives que abasten els municipis de Matadepera, Sentmenat, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, Gallifa, Sant Llorenç Savall, Polinyà, Ullastrell, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Montcada i Reixac, Terrassa, Rellinars, Vacarisses i Viladecavalls. A més, algunes de les ADF també abasten a municipis de comarques veïnes.

El conveni, que se signa anualment es fonamenta en dos àmbits de treball: el manteniment i millora de les infraestructures de prevenció d’incendis i els serveis de prevenció i extinció d’incendis Forestals.

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, va declarar a la signatura del conveni que “per nosaltres és molt important la tasca de les ADF i creiem que complementen molt bé la tasca de la resta dels serveis d’emergència. Són gent que es coneix el territori, que estima el territori, i que d’una manera absolutament altruista ajuda en les situacions d’emergència. Per tant per nosaltres és important poder facilitar-los els recursos i els instruments perquè puguin realitzar aquesta tasca”. El president de la Federació d’ADF del Vallès Occidental per altra banda, Enric Sapès, va agrair la col·laboració de l’ens comarcal assegurant que “és molt important que les 15 ADF estiguin dins la Federació comarcal ja que podem compartir i posar sobre la taula la feina i els recursos i podem ser una veu única davant les administracions”.

Mitjançant aquest conveni el Consell Comarcal es compromet a realitzar una aportació econòmica de 6.000 euros a la Federació d’ADF del Vallès Occidental, en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarcal del Vallès Occidental. També s’ofereix a la Diputació de Barcelona la seva col·laboració en la prevenció d’incendis forestals a la comarca del Vallès Occidental, aportant espais condicionats per treballar a la seu de la corporació.

A la dreta, represents de les ADF's de la comarca i del Consell Comarcal. A sota, un moment de la signatura del conveni.

Gaseta 349