NOTÍCIES

Dissabte

15/07/2017

Pla per reduir accidents a la Crta. de Talamanca

Eixamplar les voreres, millorar la il·luminació, i construir dues illes centrals a la calçada per fer els carrils més estrets. Aquestes són algunes de les mesures que es faran al tram entre els km 0 i 7 de la BV-1221, la carretera de Terrassa a Talamanca, amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat. El pla ha estat redactat per l’empresa consultora IDOM i dirigit per l’Oficina tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local de la Diputació de Barcelona.

El cost de l’actuació a la zona de les Pedritxes s’elevarà a 240.000 €uros, que seran cofinançats per l’Ajuntament de Matadepera i la mateixa Diputació de Barcelona. L’aprovació del projecte està prevista a finals d’aquest mes de juliol i, un cop licitat, l’inici de les es preveu pel maig del 2018. Amb aquest pla es respondrà a la reivindicació històrica dels veïns de les Pedritxes i del CD Terrassa Hockey que han demanat que calia fer més segura aquesta via.

En declaracions a la Gaseta de Matadepera, el regidor d’urbanisme i obres, Nil López, ha manifestat que “l’actuació de més calibre és la que es realitzarà precisament al tram que passa per les Pedritxes i el club esportiu. A banda de les illes per fomentar el pas segur, també es preveuen uns accessos a l’aparcament del club i la construcció d’un itinerari per a vianants des de la primera entrada de les Pedritxes fins a la parada de l’autobús, que coincideix amb la segona entrada a la urbanització. Al llarg de tot el tram de la nova vorera, es prohibirà l’aparcament de vehicles.”

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, en els últims set anys, a la BV-1221 a Matadepera s’han registrat dos accidents amb dues víctimes mortals. A més, en aquesta carretera en total hi ha hagut 34 col·lisions, amb un resultat de 6 ferits greus i 40 ferits lleus.

Gaseta 349