NOTÍCIES

Dimarts

11/07/2017

La família Jackson de Tadjikistan, al Casal

Video Veure video

La Regidoria de Cultura continua organitzant "El Documental del Mes", una prolongació del festival DocsBarcelona que ofereix cada mes un documental de procedència internacional, en versió original, subtitulada en català i amb entrada gratuïta. Les sessions tenen lloc al Casal de Cultura a 2/4 de 8 del vespre. La sessió del juliol s'ha programat pel dia 11 de juliol i en ella es projectarà "El meravellós regne de Papa Alaev”, codirigit pels israelians Tal Barda i Noam Pinchas.

Papa Alaev és el patriarca d’una família de músics virtuosos de Tadjikistan. Carismàtic i divertit, ha liderat amb mà de ferro el grup musical The Alaev Family. Amb la caiguda de la Unió Soviètica, Papa Alaev va prendre la decisió unilateral de marxar del seu país natal i tota la família se’n va anar a viure a Israel.

Fills i néts han conviscut sota un mateix sostre a Tel Aviv i el patriarca segueix exigint obediència als seus mandats, des del menjar que es posa a taula fins a l’instrument que hauran de tocar. Als 81 anys, veu com els joves de la família es rebel·len contra la seva rigidesa. Es tracta d’un drama shakespearià amb una banda sonora vibrant, d’un fascinant viatge familiar i musical.

Gaseta 349