NOTÍCIES

Dijous

13/07/2017

Les millors notes de Matadepera de la “Sele”

Aquest dimecres han sortit les notes de tall per accedir a la Universitat, i Matadepera no s’ha quedat enrere en els resultats de la selectivitat. Si fa pocs dies se sabia que a Catalunya s’havia produït un quàdruple empat de quatre noies de les demarcacions de Girona i Barcelona (amb un 9’8 de nota final), al nostre poble, han estat Laia Casajoana, de l’Escola Montcau-La Mola (que va treure un 9’3), i Enric Vilàs (de l’Institut de Matadepera), que van obtenir un 8’95 les millors notes del municipi.

Els dos van ser rebuts el passat 7 de juliol, acompanyats dels seus familiars, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Matadepera en un acte que va comptar amb la presència de l’Alcaldessa Mireia Solsona, la regidora d’ensenyament Carme Querol i la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament, que curiosament també havia estat directora de l’Institut de Matadepera entre els anys 2002 i 2008, Carme Vigués.

En declaracions a Matadepera.cat, Laia Casajoana ha manifestat que treure aquesta nota tan alta era imprescindible per cursar la carrera que ha triat: "vull estudiar Filosofia Política i Economia" a la Universitat Pompeu Fabra, una de les tres úniques universitats on s'imparteixen aquests estudis, que disposen de molt poques places, i la nota de tall de l'any passat era molt alta". Al respecte de la seva vocació, la Laia ho tenia molt clar: "des de batxillerat que volia fer aquesta carrera".

L’Enric també es va preparar a consciència els exàmens, tot i que, i segons ha declarat “han anat molt millor del què em pensava, i ni de llarg podia imaginar que seria dels que trauria més bona nota a Matadepera”. Els plans acadèmics de l’Enric passen per estudiar Enginyeria Fisica (“ho vaig tenir clar quan vaig anar al darrer Saló de l’Ensenyament”), i cara a l’any que ve, combinar-ho amb una altra carrera, Matemàtiques o Farmàcia. “Ja ho veurem”, ha comentat.

A la dreta, la Laia i l'Enric, amb l’obsequi que se’ls va lliurar. A sota, foto de família amb els dos estudiants acompanyats de familiars i autoritats.

Gaseta 349