TV A LA CARTA

Informació

Qui som?

Matadepera Televisió és una televisió d’àmbit local sense ànim de lucre i amb una clara voluntat d’informar i entretenir a l’audiència a través a programació propera i de qualitat, basada en informatius, reportatges, entrevistes, magazins, espais infantils i una programació especial durant les festes del poble. Amb l’entrada del senyal de TDT arreu del territori va deixar d’emetre per analògic. Així, des de 2009 Matadepera Televisió emet els seus continguts per internet i ha esdevingut un referent de la informació municipal a través de la xarxa.

Co-dirigida des de 2006 per Míriam A.Vila i Cristina Morral, Matadepera Televisió compta amb col•laboradors habituals i d’altres de caràcter més puntual, gràcies als quals Matadepera Televisió ha esdevingut un mitjà de referència en l’informació local.

Darrere les càmeres podem trobar a Cesc Bosch, Oriol Pi, Laura Tàpia, Esther Esteve, Jordi Garcia, Rubèn Reynes o Núria Hernàndez. Les cares més visibles i populars de Matadepera Televisió són l’Albert Beorlegui, el carismàtic presentador de l’Informatiu i el 08230; l’encantadora Mª Glòria Farrés, protagonista de l’Hora del Conte; l’incombustible Joan Moreno, conductor del Xarop de Pera i l’Eduard Torres, més conegut com a “Sr. Edi”. No podem deixar de destacar les col•laboracions de la colla de Fem Salat, capitanejada pel Ricard i l’Oriol Ustrell, així com les col•laboracions de Quim Domènech i Laura Abellan.

L'equip de Matadepera Televisió

Història

Matadepera Televisió va obrir les seves emissions el 26 de maig de 1985. El primer programa emès va ser un reportatge de deu minuts en el qual es veia un grup d'alumnes de l'Escola Ginesta després d'un intercanvi realitzat amb Mariapfarr. MTV va ser el segon mitjà de comunicació de Matadepera, després de l'emissora de ràdio (1981) i abans que la GASETA (1988). Igual que la ràdio, la televisió va néixer gràcies a la iniciativa i coordinació de Joan Soley i Pons.

Les instal•lacions i el centre emissor de la televisió van passar des del primer moment a compartir l'espai que ocupava l'equipament de Matadepera Ràdio, al domicili de Joan Soley. Anys després, i arran de la construcció del Casal de Cultura, MTV va passar a disposar d'un espai propi destinat a exercir la funció de plató, des d'on actualment es graven i s’emeten els diferents programes de l’emissora. La funció de Matadepera Televisió ha estat sempre recollir en imatges la vida del poble, en les seves vessants social, cultural i política.

De la primera etapa de la història del canal local, caldria destacar la tasca dels seus col•laboradors: Josep Miravet, Sussi Marcet, Emili Riba, Àlvar Vinyals, Lluís Baron, Mercè Barella, i Judith Bosch, entre d'altres.

L’any 1995, Joan Soley va cedir el relleu a Llibert Badal que, fins a finals de l'any 2004, va organitzar i emetre la programació local, juntament amb Joan Moreno, Eduard Torres, "Edi" i Albert Beorlegui com a col•laboradors. Durant el 2005 i fins a mitjans de 2006, Carla Otero va ser la responsable del mitjà local, juntament amb un equip cada cop més ampli de col•laboradors. Des de mitjans de 2006, Cristina Morral i Míriam A. Vila co-dirigeixen la televisió, fet que ha coincidit amb una renovació de la graella, un agument del nombre de col•laboradors i la posada en marxa de la plataforma de televisió per internet.