Última conferència de cinema del curs

Divendres, 2 de juny de 2023 a les 19.00 h

Es parlarà de la relació entre el cinema i la literatura. 

La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix el 2 de juny un nou cicle de conferències de cinema (el que fa catorze), obertes a tothom, i que, impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, tenen lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda.

La darrera conferència porta per nom “El cinema i els llibres”. La relació entre el cinema i la literatura està ben present des dels inicis del Setè Art, a finals del segle XIX i en bona part, l’adaptació de grans clàssics era per “legitimar” el nou espectacle que volia elevar-se de categoria. Aquesta conferència proposa un repàs per algunes pel·lícules on els llibres i les biblioteques són importants, bé des d’un punt de vista històric (“Ágora”, “El nombre de la rosa”), iniciàtic (“La princesa prometida”), suggerent (“Los libros de Próspero”), transgressor (“Fahrenheit 451”), o des de la pura afició (“La carta final”).

A la imatge, “El nom de la rosa” (Jean Jacques Annaud, 1986), una adaptació cinematogràfica considerada modèlica per molts crítics.

Quin cost té:

Activitat gratuïta

Casal de Cultura

Pere Aldavert, 4 - O8230 Matadepera - Barcelona
Telèfon: 93 730 01 32
Adreça electrònica: cultura@matadepera.cat
Horari:  
De 8:30 a 20:30 ininterrompudament
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.01.2023 | 09:24