Una Festa de Sant Llorenç supeditada a previsions

Dimecres, 10 d'agost de 2022 a les 11.00 h

Segons la tradició religiosa, Sant Llorenç va viure el seu martiri un 10 d’agost, quan va ser posat en una graella i cremat viu. Per recordar aquest esdeveniment, aquest 10 d’agost es tornarà a celebrar la festa en el seu honor que té lloc al cim de la Mola.

Després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia i pendents de si s'estableixen mesures de restricció a causa del risc d'incendis forestals, l’organització va a càrrec de la Comissió de Sant Llorenç de la Parròquia de Sant Joan de Matadepera, que aquest any presidirà per primer cop el nou rector Guillem López. Per altra banda, amb el suport de l’ADF, es tornarà a oferir un servei de transport des de Can Robert fins a Can Poble, per tal de facilitar el primer tram de camí a la gent gran o a aquelles persones que ho requereixin.

El ritual començarà a les 11 del matí, amb la tradicional missa al Monestir. Un cop acabada, se celebrarà la processó, encapçalada per la imatge del sant, es recorrerà el cim de la muntanya, es repartiran els goigs amb la col·laboració de l'Agrupació Coral de Matadepera, i es tornarà a entrar a l’església. Durant la festa no hi faltaran les lloances al Sant Llorenç, el tast de coca i el vi bo.

A les imatges, la celebració de fa un parell d'anys, que a causa de la pandèmia, va tenir lloc de manera molt discreta a la parròquia del poble. A les fotos hi podem veure Mossèn Artur Boardman i Antonio Garcia, "Pintoret", que han mort aquests darrers mesos. (Fotos: Marcel·lí Bosch).

Quin cost té:

Activitat gratuïta

La Mola

Monestir Romànic Sant Llorenç - O8230 Matadepera - Barcelona
Telèfon: 93 743 54 54
Adreça electrònica: info@lamola.com
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.07.2022 | 09:08

Imatges