Comença la prohibició de fer foc en terrenys forestals

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 14:20

Des d'aquest diumenge i fins al proper 15 d'octubre. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que des d’aquest passat diumenge 15 de març i fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal.

Aquesta prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.

Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires. També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals, així com abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

Podeu descarregar-vos el text complet de la prohibició clicant a l'arxiu que trobareu a la dreta.

Darrera actualització: 16.03.2020 | 12:50