Última conferència de cinema del curs

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 14:05

Tractarà la música cinematogràfica. 

La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix aquest 13 de maig el nou cicle de conferències de cinema (el que fa tretze), obertes a tothom, i que, impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, tenen lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. La quarta i darrera d’aquest curs 2021/22 porta per nom “Els primers compassos de les bandes sonores”.

Darrerament hem assistit a una progressiva incorporació a les sales de concerts de bandes sonores, una música fins fa pocs anys menyspreada, sovint, pels propis autors. El cert però, és que les bandes sonores són un element imprescindible a l’hora de reforçar els elements dramàtics d’una pel·lícula. En aquesta conferència es fa un repàs dels seus orígens i s’analitza breument la carrera dels cinc grans compositors que van establir les bases d’allò que anomenem “la música de les pel·lícules”: Max Steiner, Erich Wolfgang Korngold, Alfred Newman, Dimitri Tiomkin i Franz Waxman.

A la imatge, el vienès Max Steiner, autor d’una de les bandes sonores més famoses de tots els temps: la de la “Lo que el viento se llevó”.

Darrera actualització: 12.05.2022 | 10:49