La Policia Local fa balanç de la Festa Major

Dimarts, 29 d'agost de 2023 a les 13:55

Hi ha hagut 6 detencions i s’ha denunciat una agressió sexual.

Un cop acabada la Festa Major és l’hora de fer balanç de tot el què ha passat. La Comissió de les festes es reunirà d’aquí a tres setmanes per valorar el programa d’actes, i la Policia Local ja ho ha fet aquest matí. A les dependències municipals hi ha hagut una trobada entre l’alcalde Guillem Montagut, el sergent de la Policia Local Xavi Val, el regidor de seguretat i protecció ciutadana Francesc Llobet, i la regidora de Salut Pública Anna Piñol.

Des del dijous 24 d’agost a les 2 de la tarda i fins ahir dilluns a la mitjanit, la Policia Local ha realitzat 90 serveis, ha rebut 139 trucades i ha dut a terme 26 accions, la més destacada de les quals, sis detencions: una per agressió sexual i robatori amb intimidació la matinada de diumenge, una altra per resistència i desobediència greu el mateix dia, causat per un individu que provocava desordres públics i va fer cas omís als requeriments dels agents, i quatre detinguts més per robatoris amb intimidació. A banda de l’agressió sexual de diumenge, hi ha constància d’una altra que va estar posada en coneixement del Punt Lila però que fins ara, no ha estat denunciada.  

Altres actuacions dutes a terme per la policia han estat tres intervencions per arma blanca, diversos controls d’accés al poble, un vehicle que va quedar immobilitzat perquè el seu conductor superava amb escreix els límits d’alcohol permesos legalment i el cas passa a ser penal, i una acta genèrica per alcoholèmia i drogues tòxiques. Pel que fa precisament a l’alcohol, l’Ajuntament va publicar un ban, just abans de les festes, prohibint el consum d’alcohol en tot espai que no estigui habilitat , així com la tinença d’envasos de vidre o llauna de begudes alcohòliques.

“Des de l’Ajuntament volem condemnar tots aquests fets que no deixen de deslluir unes festes on volem que tothom hi participi”, ha declarat l’alcalde Guillem Montagut, que ha volgut  remarcar que “en el futur mirarem d’afinar en la mesura del possible que aquesta mena d’actes no es produeixin”. Montagut ha volgut també destacar, un cop més, la col·laboració ciutadana i Mossos d’Esquadra.

A la imatge, l’alcalde Guillem Montagut, acompanyat del sergent Xavi Val i els regidors Anna Piñol i Francesc Llobet (Foto: Comunicació).

Darrera actualització: 29.08.2023 | 17:41