37a Ronda de Matadepera

Dissabte, 7 d'octubre de 2023 a les 13:45

Farà un tomb per la Vall de Mur.

La Unió Excursionista de Matadepera organitza per aquest diumenge 8 d’octubre una nova Ronda de Matadepera, la que fa la número 37, i que consistirà en fer un tomb per la Vall de Mur. El punt de sortida serà a partir de 2/4 de 9 del matí des del Carrer Camí del Moliner, al costat de l’aparcament del Camí dels Monjos. La distància a recórrer, de dificultat mitjana, és de 18,4 quilòmetres que està previst fer en 4 hores i 15 minuts.

La Vall de Mur, situada al NE del Parc és una petita vall entre la Roca Mur al nord, La Castellassa del Dalmau a l’est, el Turó de les Nou Cabres a l’oest i  Les Arenes al sud. Se sortirà des del Camí del Moliner passant pel Coll de Grúa i es baixarà, tot caminant pel camí que conduirà al Sabater Vell i al pla de l’ermita de Les Arenes. Es farà un gir cap el nord i seguint la Riera s’entrarà en un sender que portarà la comitiva al Pi de les Quatre Besses, el més alt del Parc. El camí que s’agafarà portarà els excursionistes al Mas Daví (s.XII), encara en actiu.

L'Ermita romànica de Sant Pere de Mur (s.XII) va ser la parròquia de la Vall. Unes escales portaran al Dalmau (s.XII), mas actualment tancat, però on es podrà apreciar el portal, finestrals i un rellotge solar. Se sortirà d’aquests tres grans monuments i la comitiva es dirigirà a la Carena de l'Illa. Des del Coll Llarg es passarà per sota les Castellasses de Can Torres, s'arribarà al Coll de Grua i el Camí del Moliner portarà la comitiva al punt de sortida.

Més informació a www.uem.cat; per correu a uem@uem.cat i al telèfon 608 096 668.

A la imatge, l’ermita romànica de Sant Pere de Mur. (Foto: Unió Excursionista de Matadepera).

Darrera actualització: 06.10.2023 | 09:59