Afectacions de trànsit per les obres del carril bici

Diumenge, 23 de febrer de 2020 a les 07:05

Per tal d’agilitar el trànsit es modificarà un semàfor.

En el marc de les obres de construcció de l’itinerari per a vianants i ciclistes entre Terrassa i Matadepera, aquest dilluns hi haurà una nova afectació que implicarà l’ocupació del carril de la dreta dels dos existents en el sentit d’entrada a Terrassa, just abans de la cruïlla amb semàfor amb la calçada de connexió nord de la B-40, al davant de la benzinera Q8.

A causa d’aquesta afectació, i per tal de agilitzar el trànsit en el sentit de baixada, en modificarà el funcionament habitual del semàfor en l’hora punta del matí. El canvi és previst que tingui lloc a partir de les 10 del matí del dilluns i es perllongarà durant prop d’un mes i mig.

Les obres de construcció de l’itinerari per a vianants i ciclistes van començar el passat desembre i acabarà connectant els nuclis urbans de Terrassa i Matadepera, entre la zona que hi ha passada la benzinera de la Q8 i el final davant l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. L’itinerari donarà continuïtat a l’existent a la zona de la rotonda en la intersecció de la BV-1221 i la BV-1275 i estarà segregat de la via principal, però en paral·lel a ella, el que garantirà, això sí, la seguretat dels usuaris del carril, i estarà a més, il·luminat. Les obres van a càrrec de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Terrassa.

Pel que fa a l’accés al nucli de Matadepera per la BV-1275, comportarà la redistribució de la calçada sobre el pont de la Riera de les Arenes, configurant un carril compartit al costat nord que implicarà l’ampliació de la zona de la vorera actual i desplaçarà la calçada al costat sud eliminant la vorera sud del mateix. S’executaran dos nous passos inferiors sota el pont, un a cada marge a cota no inundables, que permetran salvar el pont sense creuament per la calçada de la carretera.

A la imatge, vista aèria de la zona on es fan les obres.

Darrera actualització: 20.02.2020 | 11:32