Aprovats els pressupostos per 13.207.776,95 €uros

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 00:20

La regidora Bet Fonollosa els va presentar aquest dilluns.

Via telemàtica, com ha estat habitual aquests darrers mesos, aquest dilluns al vespre es va presentar en el darrer ple ordinari de l’any, el Pressupost General de la Corporació Municipal per l’exercici del 2022, una quantitat que puja a 13.207.776,95 €uros, més de mig milió menys que l’any passat.  

La regidora d’economia i hisenda Bet Fonollosa va presentar uns pressupostos segons va afirmar, “amb una previsió conservadora, i pel que pot suposar la nova fórmula de càlcul de les plusvàlues, ja que com se sap el Constitucional va tombar recentment aquest impost als municipis. Però ens caldrà estar molt atents a l'evolució del comportament d'aquest impost durant aquest any 2022”.

En el capítol d’inversions, que pugen a 795.056,70 €uros, les més destacades són la reforma interior i adequació del local per Benestar Social (370.000 €), les obres de millora de la modificació del sentit de Carretera de Terrassa (140.000 €), l’adequació dels serveis existents i escomeses del Camp de Futbol Municipal (106.000 €), el projecte de plaques solars fotovoltaiques (47.000 €), les millores en l’estació depuradora d'aigües residuals (28.000 €), i d’altres millores a l'edifici del Casal de Cultura (20.000 €).

Fonollosa va voler destacar en la seva intervenció que els pressupostos han contemplat altres aspectes, com la sostenibilitat: “Hi ha incorporat el projecte de les plaques solars als edificis, però posteriorment s'incorporarà romanent per executar aquest projecte per un valor de uns 400.000 € més”, va comentar. “També està previst incorporar romanent per posar un nou punt de recàrrega de cotxes elèctrics per incentivar-ne l'ús”. 

Altres aspecte que va voler emfatitzar van ser el suport a l'activitat econòmica (“s'han consignat 30.000 € per dinamitzar i recolzar el comerç local”) i l’habitatge (“estem treballant amb una fórmula que permet tenir habitatge social sense que suposi haver de posar recursos monetaris, i això passa per a què l’Ajuntament cedeixi el dret de superfície”).

Reaccions de l’oposició

La cap de l’oposició Anna Piñol d’ERCva justificar el vot contrari dels pressupostos apuntant que eren uns números “continuïstes, poc transformadors i amb objectius poc clars”. “No incrementen la despesa en àmbits de la cultura, ni en benestar social, ni en sostenibilitat, ni tampoc en acció econòmica”, va continuar, “i pel que fa als habitatges socials, no es fa cap licitació pública per triar l’empresa que els ha de dur a terme, pel que nosaltres no volem promeses, ni improvisacions ni tampoc manca de transparència”.

En representació de la CUP, Dani Albiñana també ha criticat els pressupostos, “malgrat que hem tingut la sensació que l’equip de govern ha volgut escoltar les proposta de l’oposició”. Segons va comentar “El resum és que són ‘com sempre’. Aquí no hi ha hagut pandèmia i ningú ho ha passat malament. Aquí ningú necessita ajuda per pagar el lloguer ni per pagar el rebut de la llum”. Justificant el perquè va votar també en contra, va acabar dient que “Al final, hem descobert que és el de sempre: menys cultura, menys ajudes socials i més golf”.

Finalment, Alberto Sánchez, portaveu de Ciutadans va manifestar que “aquests pressupostos, tal i com s’han presentat són provisionals i no s’adeqüen a la realitat social i econòmica del moment al poble. “Hem de tenir en compte que està previst que presentin moltes modificacions al llarg de l’any a costa del romanent, i això voldrà dir que l’oposició no només no hi podrà participar sinó que tampoc podrà tenir cap control d’on surten les partides”. 

Darrera actualització: 29.11.2021 | 20:26