Arrenca el servei de motos i patinets elèctrics

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 06:45

No suposa cap despesa per l'Ajuntament.

L’Ajuntament de Matadepera se suma a partir d’aquest divendres a l’aposta per la mobilitat compartida amb un projecte que permetrà desplaçar-se de forma còmoda i sostenible pel municipi i a Terrassa en vehicle elèctric. El projecte forma part d’un conveni signat amb la Universitat Politècnica de Catalunya on s’investiga la contaminació atmosfèrica a partir dels sensors instal·lats als vehicles, i on Reby, empresa catalana que dissenya, fabrica i distribueix vehicles elèctrics, hi posa els vehicles.

Hi haurà disponibles a una quinzena de punts del municipi, una flota de 20 motos elèctriques, i a partir de la setmana que ve, una vintena de patinets. Per tal d’utilitzar els vehicles, caldrà registrar-se a l’app, buscar el vehicle, desbloquejar-lo i, un cop finalitzat el trajecte, s’haurà d’enviar una foto amb el vehicle aparcat. D’aquesta manera, es facilitarà que la ciutadania que no disposi de vehicle propi pugui desplaçar-se de forma còmode i sostenible entre els termes municipals de Matadepera i Terrassa. Pel que fa a les motos, es podran aparcar en qualsevol punt del municipi.

El trajecte normal amb un patinet costarà 1€ el desbloqueig i 0,2€ per minut l’ús del servei. En el cas de la moto, el cost serà de 0,25€ per minut d’ús del servei amb un desbloqueig de 1,5€, tot i que també es preveu que hi pugui haver abonaments setmanals i mensuals.El projecte d’investigació mediambiental que realitza la UPC recull dades de contaminació atmosfèrica a partir de la instal·lació de sensors mòbils de baix cost en la flota de vehicles.

A la imatge, el mapa de Matadepera amb les icones de blau i vermell on es podran trobar els vehicles. A sota, l'alcalde Nil López i els regidors Xavi Mampel i Carme Querol, amb els responsables de l’empresa Reby en la presentació dels vehicles, el passat dilluns 22 de febrer, al Pavelló Primer d'Octubre (Foto: Miquel Badia).

A la dreta, teniu un enllaç amb la localització de vehicles, que podrà variar segons la seva mobilitat. 

Darrera actualització: 12.04.2021 | 11:14