Arrenca la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 06:50

Informació actualitzada a les 10:20

Un any més i per aquesta darrera setmana de novembre, Matadepera s’afegeix als actes de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus, un cicle d’activitats on hi participen 43 regions d’Europa, que tenen per objectiu conscienciar sobre el tractament de residus i la protecció del Medi Ambient.

L’Àrea de Serveis, en col·laboració amb l’Àrea de Medi Ambient ha programat una sèrie d’activitats que inclouen, entre d’altres, visites escolars a la Deixalleria, una entrega de Boc’s and Roll’s (envoltoris per entrepas) i ampolles de vidre a alumnes, tallers sobre medi ambient, i recollida de roba als centres educatius que una vegada més durà a terme Solidança fins aquest 30 de novembre. El centres participants que s’han afegit a la iniciativa són l’Escola Ginesta, l'Escola Montcau-La Mola, l’Escola Joan Torredemer, l’Institut de Matadepera, l’Escola Bressol Ralet Ralet i la Llar d’Infants Sagrada Família.

També està en marxa la campanya de lliurament dels darrers compostadors i les persones interessades han de gestionar la sol·licitud a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (oac@matadepera.cat). Es repartiran els compostadors fins exhaurir existències i per estricte ordre de sol·licitud.

Tallers gratuïts de gestió de residus

Per altra banda,el Consorci de Residus del Vallès Occidental ha organitzat tres tallers englobats amb el genèric títol "Dóna una nova vida als teus residus!". El primer (23 de novembre) porta per nom "Prevenir i reduir residus fent cosmètics"; el segon (24 de novembre) es titula "Reciclatge i reutilització de paper. Dona una nova vida al paper". I el darrer tindrà lloc el 26 de novembre:"Aquí no es llença res. EnteS.O.S.?". El tres tallers tindran lloc virtualment a les 7 de la tarda, i per participar-hi cal inscripció prèvia a l'enllaç que trobareu a la dreta d'aquesta pàgina. 

Darrera actualització: 25.11.2020 | 07:59