Càmeres per vigilar si es cala foc al bosc

Dimecres, 24 de febrer de 2021 a les 06:50

Hi ha la intenció de col·locar-ne més.

A partir d’ara, serà una mica més fàcil vigilar el nostre patrimoni natural. Des d’aquesta setmana, quatre càmeres instal·lades a Can Prat i que retransmeten imatges de quatre llocs del Parc Natural de Sant Llorenç (La Mola, El Pujol, Roques Blanques i Les Pedritxes), facilitaran que aquests punts puguin ser controlats en períodes especialment difícils de l’any, on el risc d’incendis forestals creix exponencialment. “No es tracta tant de detectar el foc, com de comprovar quin abast pot tenir si es produeix i com pot evolucionar, per tal d’optimitzar al màxim els recursos que hi puguem destinar”, ha afirmat Joan Trenchs, president comarcal de la Federació d’ADF.

Les càmeres de vigilància han estat pagades gràcies a les aportacions rebudes a La Fundació Patrimoni Natural de Matadepera, mentre que el muntatge ha anat a càrrec de voluntaris de la Federació d’ADF’s i l’Ajuntament s’ocuparà de les despeses d’internet i la corrent. S’està treballant per instal·lar-ne més arreu de la comarca.

La Fundació Patrimoni Natural és una iniciativa que treballa en diferents àmbits (millora de l’entorn natural, de les condicions dels cossos d’emergència), i que agrupa diversos patrons del món privat, així com l’Ajuntament de Matadepera, l’Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat (Matadepera), l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Matadepera i l’Associació del Grup d’Intervenció de l’ADF de Matadepera.

Podeu tenir accés a les càmeres clicant a l’enllaç que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina. Les imatges poden arribar a tenir un retard de mitja hora, tot i que els seus responsables ho veuen en directe.

A la dreta, una imatge d'una de les càmeres que permet veure La Mola des de Can Prat. 

Darrera actualització: 23.02.2021 | 13:44