Campanya per evitar robatoris en temps de desconfinament

Dimecres, 24 de juny de 2020 a les 07:10

La gent gran és el col·lectiu més vulnerable.

Mossos d’Esquadra ha iniciat una campanya preventiva per donar consells sobre com evitar furts i robatoris en aquests dies de plena desescalada, on l’índex de delictes torna a pujar. Els consells van adreçats especialment al col·lectiu de la gent gran i més en aquests dies on hi ha el cobrament de pagues dobles.

D’entre els consells de seguretat bàsics que es donen sobre aquest qüestió, al caixer i a l’oficina bancària, procurar que no s’acosti cap desconegut mentre es treuen els diners; no facilitar dades personals a estranys; evitar distraccions quan se surti de l’oficina bancària que poden estar provocades per intentar un robatori; i procurar no ser seguit quan es torna a casa.

La campanya també vol recordar tot una sèrie de consells per evitar robatoris a l’espai públic: tenir els objectes de valor controlats, vigilar amb les distraccions i evitar enfrontar-se als lladres. I pel que fa a casa, no obrir a desconeguts, demanar identificacions als operaris d’empreses de serveis que vénen a casa a petició de l’usuari; no facilitar dades personals a enquestes telefòniques, i no trucar a telèfons que comencen per un 806 o 807.

Finalment, recordar la campanya que es va publicar en aquesta mateixa pàgina fa dies i on hi ha constància que s’han produït a Matadepera diverses denúncies: una estafa on s’obtenen les claus d’accés dels comptes corrents i així substraure diners. El modus operandi consisteix en rebre trucada al mòbil on algú que es fa passar per l’entitat bancària on opera el particular l’adverteix que s’han detectat moviments fraudulents al seu compte i que procediran a bloquejar-lo. I que, per raons de seguretat, enviaran un codi al mòbil que hauran de comunicar a qui truca. A partir d’aquí, els delinqüents obtenen el codi de l’usuari encriptat i poden procedir a sostraure diners del seu compte corrent.

Pel que fa als robatoris als domicilis, la Policia Local i Mossos d’Esquadra volen recordar a la ciutadania un cop més que cal extremar les mesures de seguretat i d’autoprotecció als domicilis, fins i tot quan es marxi per poca estona. Per a qualsevol dubte, el 112 o el telèfon de la Policia Local: 93 787 01 35.

A la dreta trobareu més informació sobre les campanyes. 

Darrera actualització: 23.06.2020 | 13:45