Comença el curs escolar 2020/2021

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 15:00

Serà un any marcat per les mesures de protecció i distanciament físic.

El 14 de setembre ha estat la data escollida pel retorn a les aules. A Matadepera, com a tota Catalunya, els centres educatius han reobert avui les portes per rebre l'alumnat després de dissenyar l'adaptació als Protocols de Seguretat marcats pel PROCICAT. Entre les mesures més destacades s'hi troba la reducció de les ràtios a 20 alumnes per aula com a màxim, l'obligatorietat de dur la mascareta per als majors de 6 anys, la implantació de grups estables de convivència i les constants mesures d'higiene

Per ara, l'alumnat només tindrà contacte amb el docent de referència i no podrà barrejar-se amb estudiants ni personal treballador que no pertanyi al grup estable. Sun Gambús, directora de l'escola Joan Torredemer, explica que han organitzat 22 grups de convivència després de reduir aquells que superaven la vintena d'integrants. Pel que fa als espais, utilitzaran les aules d'especialitats com a espais de docència habitual.

A la Ginesta, com a la resta d'escoles, han augmentat el nombre d'accessos al recinte per evitar aglomeracions, s'ha pres la temperatura a tothom en la porta i les entrades han estat esglaonades. Jaume Roca, director del centre, ha valorat positivament el primer dia de classe i diu que "és una situació diferent, però tant alumnat com professorat i famílies s'han adaptat ràpidament a la nova realitat". 

L'Escola Bressol Municipal Ralet Ralet comptava amb grups petits abans de la pandèmia, així que no han hagut de dividir l'alumnat però, segons explica Judit Bosch, directora del centre, han hagut de modificar i descartar activitats conjuntes on participaven totes les classes, sortides a l'exterior i projectes d'interacció social com la trobada entre els infants i la gent gran. Cada grup tindrà una aula, una docent, un menjador i un dormitori de referència.

Per evitar contagis, totes les escoles han establert un protocol de rentat de mans freqüent, mascareta per a majors de 6 anys i patis sectoritzats perquè evitar el contacte entre persones de diferents grups de convivència.

A la dreta, imatges del primer dia en l'escola Joan Torredemer. Autor: Miquel Badia.

Darrera actualització: 14.09.2020 | 14:20

Imatges