Comencen les visites guiades a la cova Simanya

Diumenge, 10 d'octubre de 2021 a les 05:45

Les visites guiades es fan dissabtes, diumenges i festius.

Els treballs de camp realitzats entre el 2 i el 22 d’agost a la cova Simanya van permetre en el seu moment constatar l’existència d’ocupacions paleolítiques al jaciment, un fet que suposa una autèntica novetat tant per la cova com per a Sant Llorenç del Munt. Aquestes troballes, que estan en fase d’estudi, ja es poden conèixer, en les visites guiades que van començar el cap de setmana passat i es podran fer tots els dissabtes, diumenges i festius a les 10.30 i a les 12 h.

Per protegir el jaciment arqueològic, actualment l'accés lliure a la cova Simanya està limitat i només s'hi pot accedir amb visita guiada que té per objectiu donar a conèixer els treballs arqueològics en curs i aproximar-se al context geològic i natural de la cova. L'itinerari comença al coll d'Eres amb una introducció al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i continua a la cova amb la visita al jaciment arqueològic, on s'han descobert les primeres ocupacions humanes del massís. El preu és de 3 euros els adults i de 2 euros els menors d'entre de 6 i 12 anys i els majors de 65 anys

Els resultats són encara preliminars, però a l’espera de continuar avançant en la recerca, els investigadors plantegen que les restes recuperades tindrien una antiguitat superior als 40.000 anys, i que per tant serien producte de l’ús de la cavitat per part dels Neandertals, una espècie que va desaparèixer d’Europa coincidint amb l’arriba dels primers Homo Sapiens.

A la imatge, els arqueòlegs treballant a la cova Simanya (Foto: Juan Ignacio Morales).

Darrera actualització: 08.10.2021 | 10:29